Arrow Seizoen 1 Episode 13 t/m 15 Slade Wilson And Birth of Team Arrow DC DONDERDAG #4

on

Door Hidde Heikoop

Goed, het is inmiddels al weer 4 (!!) maanden geleden dat ik elke week een Arrow-review plaatste en de eerdere reviews waren heel chaotisch, omdat het lastig was om helemaal terug te gaan naar het begin van Arrow (ik volg de show zelf al heel lang en zit dus eigenlijk al in seizoen 4 en de Arrow-spinoff The Flash zit inmiddels ook al in seizoen 2.) Ik ben dus echt aan het backtracken met deze reviews om jullie ook deel te laten nemen aan het kijkersplezier dat ik ervaar met deze awesome show. De eerste 12 afleveringen waren flink gevuld met het opbouwen van de show (althans dat vond ik zelf nu ik het voor de tweede keer ervaar) en het uitvinden van de motieven en gedachtegangen van de karakters. Nu dat eenmaal uit de weg is, voelen episode 13 t/m 15 wel echt als een flinke vooruitgang en werd het weer wat eenvoudiger om een recap/review te maken van Arrow. Dat gezegd hebbende kun je vanaf nu wel gewoon elke dinsdag en donderdag een Arrow-review lezen en ik ga ook helemaal door totdat we zijn waar de show nu zelf is (vlak voor de Flash/Arrow-crossover en de midseasonfinale van seizoen 4 van Arrow.) SIDENOTE: Ik gebruik The Hood en Arrow door elkaar, ik bedoel natuurlijk hetzelfde.

Let’s dive right into it!

Episode 13 Betrayal

Crimineel Cyrus Vanch (gespeeld door David Anders, onder andere The Vampire Dairies en de bad guy uit de DC/Vertigo-serie iZombie) word vrijgelaten door een vormfout bij zijn proces en vermoord zijn eigen advocaat (dit doet hij omdat hij niet genoeg zijn best heeft gedaan in het runnen van zijn zaken toen hij in de bak zat) en neemt zijn huis over. Nu hij vrij is gaat hij proberen om dé crimelord van Starling City te worden, nu de Bertinelli-organisatie en de Triade uit de weg zijn geruimd door The Hood. Laurel wil de crimineel weer in de gevangenis hebben en roept de hulp in van The Hood om genoeg bewijs tegen Vanch te verzamelen.

Oliver ontkent nog steeds dat Moira met geheimzinnige dingen bezig is (ze ontkend dat ze iets met de lijst – waar alle slechte mensen opstaan die Arrow afstreept – te maken heeft en geeft de schuld aan haar overleden man Robert) en word toch wel een soort van gewaarschuwd als Moira het boekje (dat Felicity via de nog steeds vermiste Walter Steele kreeg) in de openhaard gooit om het te laten verdwijnen. Oliver wil echter niets weten van Diggle’s vermoedens over Moira en wil niet dat hij in zijn moeders zaken gaat zitten wroeten (hint: Diggle doet dit juist wel :))

The Hood begeeft zich naar Vanch’s hoofdkwartier en schakelt wat guys uit met zijn pijl en boog en andere skills. Hij schiet een pijl met een opname-apparaatje in de muur om Vanch af te luisteren, maar die ziet de pijl zitten en met de gevangenis-regels in het achterhoofd – Als je gerespecteerd wil worden, schakel dan de sterkste man uit – is The Hood nu zijn doelwit geworden. The Hood belt Laurel op – met de speciale Hood-telefoon die Laurel van Quentyn heeft gekregen – om af te spreken (ze heeft eigenlijk een date met Tommy, maar ze doet alsof ze weg moet voor werk) en ze meeten op een dak van een gebouw. In het geheim heeft Quentyn Lance de Hood-telefoon gebruikt om The Hood te lokken, met zijn eigen dochter als lokaas, en de vigilante eindelijk op te pakken. Laurel is hier natuurlijk niet blij mee en krijgt ruzie met haar vader en ook Tommy, die ze per ongeluk vertelt dat ze een afspraak had met The Hood. Tommy is furieus, The Hood is immers een moordenaar, en denkt dat Laurel stiekem verliefd aan het worden is op The Hood. Hij gaat naar Oliver (die vanzelfsprekend precies de persoon is die Tommy nu haat, maar dat weet Tommy – nog – niet) voor wat advies en Oliver acteert dat ook hij boos is dat Laurel zichzelf in gevaar brengt door met een moordenaar af te spreken voor informatie.

Het brengt haar ook wel degelijk (al is het maar voor even) in gevaar, want Vanch weet dankzij een mol bij de politie erachter te komen dat The Hood’s zwakte Laurel is en hij kidnapt haar. Tommy ontdekt dit even later en neemt de pijl met een boodschap van Vanch aan The Hood mee naar Quentyn Lance, die zich realiseert dat er een mol zit op het bureau. Hij kan dus niet zomaar een paar agenten op Vanch afsturen en moet zijn trots opzij zetten en The Hood’s hulp inschakelen bij het bevrijden van zijn dochter. Vanch heeft een ”geniaal” plan (hij heeft precies berekend hoeveel pijlen The Hood heeft en zet zoveel mogelijk mannen om zijn hoofdkwartier heen) om The Hood te pakken te krijgen en slaagt er bijna in, maar heeft buiten Quentyn Lance gerekend die de man die dreigt The Hood neer te schieten, uit te schakelen. Quentyn probeert zijn dochter in zijn armen te sluiten, maar Laurel duwt hem weg en wil even niks meer met hem te maken hebben na zijn roekeloze acties die haar in gevaar hebben gebracht. Ook The Hood laat Laurel nu met rust om haar niet meer in gevaar te brengen.

arrow13arrow13 1arrow13 2arrow13 4

Dan nog even de flashbacks en ontwikkeling in de Onderneming/Undertaking-storyline in deze episode:

Oliver heeft Yao Fei’s instructies opgevolgd (Fei blijft bij Fyers en doet alsof hij nu bij hen hoort om Oliver te laten ontsnappen van Lian Yu) en begeeft zich naar het verlaten vliegtuig, waar hij Slade Wilson (aka Deathstroke uit de comics) ontmoet. Wilson had eigenlijk verwacht om samen met Oliver te werken aan een ontsnapping, maar realiseert zich dat hij niet zoveel heeft aan de schipbreukgeleden rijkeluiszoon en dreigt Oliver te vermoorden. Oliver weet echter vrij te komen (hij breekt zijn eigen pols om zijn boeien los te maken en Slade te overmeesteren) en Wilson besluit om Oliver te gaan trainen als een echte soldaat om de ontsnappingsmissie te kunnen laten slagen. Wilson vertelt ook dat hij zo’n zelfde masker heeft als Oliver’s martelaar, omdat ze uit dezelfde Australische Special Forces-eenheid komen. Terug naar het heden negeert Diggle Oliver’s instructies om niet in zijn moeders zaken te wroeten en Diggle werkt even als chauffeur van Moira om achter haar plannen te komen. Diggle is succesvol en weet een gesprek tussen Malcolm Merlyn en Moira op te nemen over de gesaboteerde Queens Gambit, waar Moira dus van wist toen Oliver, Robert en Sara aan boord gingen. Diggle gaat met de opname naar Oliver en Oliver accepteert eindelijk dat er iets niet in de haak is met zijn moeder en brengt haar een zeer agressief bezoekje als de Arrow.

Episode 14 The Odyssey

De aflevering gaat meteen weer verder met de confrontatie tussen Moira en The Hood. Ze smeekt voor haar leven en vertelt dat ze een dochter en zoon heeft die ze geen wees wil laten worden. Oliver laat zijn boog zakken en Moira pakt haar pistool en schiet op The Hood en het is raak! The Hood vlucht zwaargewond en beland in Felicity’s auto en is gedwongen om te onthullen dat Oliver Queen de Arrow is. Oliver wil koste wat het kost niet naar het ziekenhuis, maar naar zijn vaders fabriek (Arrow HQ.) Felicity: “Everything about you just became so incredibly clear.” Ze had al eerder vermoedens met de hilarische redenen die Oliver steeds gaf om Felicity iets te laten onderzoeken en was dus eigenlijk niet zo verrast dat Oliver de Arrow is.

Het is niet eens heel erg dat Felicity naar de fabriek/Arrow HQ heeft gebracht, want Diggle en Oliver hebben alle spullen om mensen op te lappen (een defibrilattor, zakken bloed etc.) en Diggle krijgt hulp van Felicity bij het oplappen en het stoppen van 2 hartstilstanden van Oliver!

arrow14arrow14 1

Met Oliver bewusteloos in het heden, is het weer tijd voor een grote flashback naar Lian Yu:

Slade Wilson en Oliver trainen weer met elkaar en Wilson legt het concrete plan uit waardoor ze van het vreselijke Lian Yu kunnen vluchten: Er gaat een voorradenvliegtuig landen en Slade heeft Oliver’s hulp nodig om Edward Fyers’ mannen uit te schakelen en het vliegtuig te kapen voor hun eigen ontsnapping. Oliver moet de man in de verkeerstoren overmeesteren zonder dat het alarm word geactiveerd (als dit hem niet lukt, mislukt de missie.) Oliver stemt in met dit plan, maar wil Yao Fei waarschuwen dat ze weggaan om hem ook van Lian Yu af te krijgen. Slade wil dit absoluut niet, omdat ze snel moeten werken en het plan niet in gevaar moet komen. De nacht voor de grote dag heeft Oliver een droom/nachtmerrie over Laurel.

Slade en Oliver gaan de wildernis in en Oliver maakt een gigantische blunder door op een landmijn uit WOII te stappen. Het lijkt erop dat Slade hem achterlaat, maar Slade komt toch weer terug als de militairen Oliver zien en hem aanvallen. Slade dumpt vervolgens het lichaam van een militair op de landmijn en Oliver kan er veilig vanaf stappen. Edward Fyers legt ondertussen uit aan Yao Fei wat zijn plan is met hem. Het vliegtuig dat eraan zit te komen bevat 25 bogen en Edward wil dat Fei zijn mannen gaat trainen met de boog. Edward wil Yao Fei hiertoe dwingen door zijn dochter vast te houden (het blijkt dus dat Fyers sinds het begin al Fei’s dochter heeft en dat daardoor Yao Fei allerlei dingen moest doen voor hem.)

Oliver denkt inmiddels al aan thuis en hoopt het goed te kunnen maken met Laurel. Slade: “If you think you can sleep with your girlfriend’s sister and still make it right, you’re dumber than I thought, and believe me when I tell you that’s saying something.” Slade’s collega bij de Australische Special Forces en diegene die hetzelfde masker heeft als Slade (en de martelaar van Oliver niet te vergeten) blijkt Slade’s oude partner en peetvader van Slade’s zoon Joe te zijn, Billy Wintergreen. Slade en Billy werden naar Lian Yu gestuurd om Fyers en zijn mannen op te rollen en Yao Fei te redden van het eiland, maar werden gevangengenomen door Edward en zijn mannen en ze moesten kiezen: Join or Die. Billy Wintergreen verraadde Slade en sloot zich aan bij Edward, terwijl Slade zich schuil moest houden in het vliegtuigwrak. Slade’s moraal van dit verhaal: “Everybody is in this life for themselves.” Deze quote verklaart ook waarom Slade Yao Fei niet meer wil redden, omdat hij nu voor zijn eigen hachje wil kiezen en verward is door het verraad van zijn partner en vriend Billy.

Ze beginnen aan hun missie en Oliver faalt hopeloos om zijn man in de verkeerstoren uit te schakelen. Slade moet hem weer redden en gaat snel de andere mannen uitschakelen om niet opgemerkt te worden, terwijl Oliver Laurel opbelt en sprakeloos is als hij haar stem hoort. Slade ramt de telefoon uit zijn handen, omdat telefoongesprekken weleens afgeluisterd zouden kunnen worden door Fyers. Niet lang daarna krijgen ze bericht van het vliegtuig dat alleen wil landen als Slade de zin afmaakt: “Of all creatures that breathe and move upon the earth…” Oliver weet het antwoord, omdat uit het uit The Odyssey komt, het enige boek wat hij gelezen heeft op school. “Nothing is bred weaker than man.” Het vliegtuig gaat nu landen en Slade wil een bombardement plannen met zijn oversten op het vasteland om Fyers en zijn militie uit te schakelen. Oliver is niet blij met dit idee en wil Yao Fei redden. Slade vind het allemaal prima, maar Oliver moet het alleen doen en het vliegtuig vertrekt over een paar uur al met of zonder Oliver.

Oliver komt al snel bij Fyers’ kamp aan om Yao Fei te redden, maar Yao Fei wil niet weg (Fyers heeft zijn dochter) en slaat Oliver knockout om Fyers’ loyaliteitsvermoedens bij Yao Fei weg te nemen. Edward is een beetje klaar met Oliver en wil hem laten executeren door Deathstroke (Slade’s partner en Oliver’s martelaar Billy Wintergreen met het masker op.) Voordat Deathstroke Oliver de laatste slag kan geven word hij (en de andere militairen) aangevallen door Slade met een hele hoop explosieven. Slade en Deathstroke vechten en Slade steekt zijn voormalige partner door zijn schedel en dood hem dus ook. Slade en Oliver vluchten en lijken ongedeerd weg te komen, maar Edward schiet Slade in de schouder en Oliver redt Slade door in het vliegtuigwrak de kogel uit de schouder te halen. Oliver maakt nog even een hilarische opmerking in alle hectiek tussendoor: “I’m trapped on an island and my only friend is named Wilson…so.” Ze missen helaas wel het vliegtuig en ze moeten een nieuw plan gaan bedenken om van Lian Yu af te komen. Slade wil erachter komen wie Edward de opdracht heeft gegeven en hem zijn benodigdheden steeds brengt (Edward belt ook met de mastermind achter de hele militaire operatie, want zijn opdrachtgever wil weten wat er gebeurd is op het eiland) en Oliver stemt weer toe in dit plan, maar dit keer zal hij de aanwijzingen van Slade goed opvolgen en goed trainen om de vijanden te verslaan.

Yao Fei krijgt 5 minuten van Edward om zijn dochter Shado te zien, die al een hele tijd gevangen word gehouden. Ze heeft een tattoo op haar schouder en in het heden zien we dezelfde tattoo op Oliver’s torso als hij wakker word door de goede hulp van Diggle en Felicity. Oliver: “I guess I didn’t die. Again. Cool.” Felicity zorgt ervoor dat de politie het bloed dat ze vonden van Oliver in Moira’s kantoor niet getest kan worden door in het politiesysteem te hacken en het bewijs te vernietigen. Ook upgrade ze Oliver’s hardware en Oliver is onder de indruk en hoopt dat Felicity zich wil aansluiten bij zijn missie. Felicity wil eigenlijk alleen Walter redden en nadat dat gelukt is wil ze weer terug naar haar eigen saaie leven als IT-meisje. Ze is voor nu even Team Arrow en ze vertrekt weer. Diggle is bang om Felicity in gevaar te brengen en Oliver vind dat ze haar kunnen beschermen. Diggle stuurt de conversatie weer naar Moira en haar geheimen en Oliver wil (ondanks alle bewijzen en vermoedens) nog steeds niks weten van het idee dat zijn moeder met iets duisters bezig is. Hij gaat terug naar huis om Thea en Moira niet ongerust te maken en zijn moeder te beloven dat de Arrow haar niet meer zal lastigvallen (voor nu!)

arrow15arrow15 1

Episode 15 Dodger

Een beveiliger steelt een rode robijn en de Dodger (bijnaam van een hoogst intelligente crimineel met Brits accent) heeft hem daartoe gedwongen met een bom-ketting die hij om moest doen. Oliver probeert zijn conditie op peil te houden door te trainen op de salmonladder en het is weer tijd om een naam van de lijst af te strepen: Ken Williams. De man in kwestie heeft met een pyramidespel heel veel geld van gedupeerde mensen gejat. Felicity wil echter niet dat Oliver Ken Williams dood, omdat ze erachter is gekomen dat hij weduwnaar is en vader van een 10-jarige zoon. Ze houdt Oliver tegen en is het niet eens met de missie die hij voor ogen heeft.

In een kleine flashback naar Lian Yu is Slade’s wond geinfecteerd geraakt en Oliver gaat snel op zoek naar de geneeskrachtige middelen van Yao Fei die nog ergens in de grot moeten liggen. Daar ligt een gevangene van Fyers, maar Oliver laat hem achter, omdat hij niet weet wie hij voor zich heeft en hij wil Slade redden, dan maar ten koste van een leven van iemand anders.

In het heden zien we Moira die een ontmoeting heeft met zakenpartner Frank (die ook deel uitmaakt van de Onderneming/Undertaking) en wil uit de Onderneming stappen en heeft zijn hulp daarbij nodig. Ze herinnert hem eraan dat de Onderneming er is om de Glades-wijk te verbeteren in Starling City en niet om allerlei criminele zaken op gang te brengen. Frank doet ook alleen mee voor zijn dochter Amanda (die waarschijnlijk iets in de criminele Glades overkomen is, waardoor Frank meedoet) en hij stemt er mee in om Moira te helpen.

Oliver en Diggle overtuigen Felicity ervan om zich weer aan te sluiten bij hen (Oliver heeft Ken Williams helemaal niet vermoord, maar hem alleen bedreigd en Williams gaf het geld terug en zijn zoontje is veilig in bed gestopt door zijn vader) en vangen het bericht over de diefstal van de robijn en de Dodger. Oliver maakt een uitzondering en gaat samen met Diggle en Felicity de Dodger pakken. De Dodger probeert de robijn te verkopen, maar word verraden door de koper als die de instructie geeft om de Dodger te doden en de robijn gratis en voor niets in handen probeert te krijgen. Dodger tasert de mannen en doodt zijn potentiële koper. Oliver, Diggle en Felicity werken ondertussen aan een plan om de juwelendief te pakken te krijgen in Big Belly Burger en Felicity wijst Diggle erop dat zijn ex-schoonzus Carly die bij het restaurant werkt echt wel op hem valt. Oliver daagt Diggle uit om haar mee uit te vragen, maar Diggle daagt Oliver vervolgens weer uit om McKenna Hall (de detective die het onderzoek naar de Dodger leidt en waar Oliver al iets in het verleden mee gehad heeft) mee uit te vragen. Ze stemmen allebei in met hun uitdaging en Oliver’s date met McKenna is vooral belangrijk, omdat hij een apparaatje kan plaatsen op haar telefoon zodat ze informatie krijgen over het onderzoek naar de Dodger. De eerste informatie hebben ze al snel en ze vatten het plan op om de volgende koper die de robijn van Dodger kwijt zou kunnen raken op de zwarte markt te vinden en zo Dodger te pakken.

De dates van Oliver en Diggle verlopen op zijn zachts gezegd niet voorspoedig (Oliver klapt helemaal dicht als McKenna hem te veel vraagt over zijn vijfjarige verdwijning en Diggle begint over zijn broer Andy) en McKenna word al snel weggeroepen voor de Dodger die zijn robijn probeert te verkopen. Door de bug in McKenna’s telefoon weten Oliver en Felicity waar Dodger is en de Arrow wacht de Dodger op als hij probeert te vluchten voor McKenna en haar politie-collega’s. De Dodger lijkt in de val te lopen, maar gooit een bom-ketting naar de Arrow en ontsnapt. Oliver druipt af en gaat naar Felicity, die heeft gevonden dat Dodger speciale interesse toont in Spaanse antiquiteiten. Oliver koopt zo’n robijn en doneert hem aan Starling’s kankerstichting die een benefietgala organiseren in de hoop dat Dodger hierop afkomt.

Moira krijgt hulp van Frank in de vorm van China White! Het Chinese hoofd van de Triade stemt ermee in om Malcolm te doden, maar eerst moet Moira moet de hulp van Frank erachter zien te komen waar Malcolm Walter gevangenhoudt, zodat ze hem kan redden en uit de Onderneming/Undertaking kan stappen.

Dodgerarrow15 2

De Dodger komt op het benefietgala af en komt al snel Felicity tegen, die hij een bom-ketting omdoet en ervandoor gaat. Diggle gaat proberen om de bom uit te schakelen met zijn soldatenskills, terwijl de Arrow achter Dodger aangaat. Hij weet net te voorkomen dat Dodger op de ontploffingsknop van de bom-ketting drukt en Dodger protesteert tegen Arrow’s aanval tegen hem en zegt dat ze hetzelfde doen door te stelen van de rijken. Oliver is het hier niet mee eens, want hij is geen Robin Hood (hij lijkt er wel veel op in ieder geval als hij zijn kostuum aan heeft :)) en tasert Dodger met zijn eigen wapen.

Diggle en Oliver fixen hun liefdeslevens door hun excuses aan te bieden aan Carly en McKenna. De liefdevolle kus tussen McKenna en Oliver word ruw onderbroken door Quentyn Lance die onder de indruk is van McKenna’s prestaties en hij wil haar hulp in de strijd tegen de Arrow (oei, deze relatie tussen McKenna en Oliver houdt niet lang stand denk ik.)

Dodgerarrow15 7

Verder waren Thea en Laurel nog even heel kort te zien tussen alle bedrijven door. Thea werkt nog steeds in de vorm van een taakstraf bij Laurel’s DA-kantoor (advocatenkantoor) en ze struinen wat door de Glades (wat heel gek is, want dat is ongeveer de gevaarlijkste plek om te zijn in de stad) als Thea’s tas word gestolen door een jongen in een rode hoodie. Hij weet te ontkomen, maar laat per ongeluk een ketting vallen die Thea helpt bij het vinden van zijn naam: Roy Harper (Arsenal/Red Arrow uit de comics, sidekick van Green Arrow.) Harper word verhoord door Quentyn Lance die uit hem weet te krijgen dat Harper dingen steelt (hij heeft al een flink strafblad opgebouwd) voor zijn aan Vertigo-verslaafde moeder om het hoofd boven water te kunnen houden. Thea, zelf in de problemen gekomen door Vertigo met haar auto-ongeluk en geraakt door het verhaal, maakt het niet meer uit dat Roy haar tas heeft gestolen, ze kan toch zo weer een nieuwe kopen, net als Oliver die een robijn kan aanschaffen in een handomdraai 🙂 en gaat later ook nog naar Roy om te kijken of ze iets voor hem kan doen. Roy wil daar niets van weten en geeft haar twee adviezen: ”Stay out of the Glades and don’t fall for every sob story a guy like me feeds to the cops”. Met zo’n introductie ontstaat er waarschijnlijk wel een nieuw koppel, anders zouden ze het niet doen in Arrow, maar natuurlijk ook omdat Roy Harper ook een zekere vigilante en boogschutter is in de comics 🙂

 

Episode 13 t/m 15 laten echt zien hoe slim de show in elkaar zit met alle verhaallijnen (Moira en de Undertaking, Laurel en Oliver, Laurel en Tommy, Oliver/Diggle/Felicity, Thea en Roy, de flashbacks naar Lian Yu en Oliver’s constante facade als de liefhebbende zoon en broer voor zijn familie en de buitenwereld) en de interactie tussen de karakters zit ook wel goed. Episode 13 had een hele slimme vijand die door gebeurtenissen in episode 10 t/m 12 naar voren wilde stappen als crimelord. Hierdoor kun je ook zien dat er zeer goed aandacht besteed word aan de verbinding tussen afleveringen in seizoen 1. Episode 14 introduceerde Felicity tot Team Arrow, focuste in het heden op Oliver’s collega’s Felicity en Diggle en hoe de Arrow’s missie vormgegeven moest worden en bouwde Slade Wilson’s karakter en de relatie tot Oliver heel goed op, waardoor Oliver goede hulp heeft op het eiland en niet de hele tijd zijn klunzige zelf die het allemaal niet zo goed weet in gevaar brengt. Episode 15 stond weer heel erg in het teken van het opbouwen van nieuwe relaties tussen personen (de relaties tussen Oliver en McKenna en Diggle en Carly werd verder verkend en introduceerde Roy aan Thea, ongetwijfeld een relatie die ook tot stand komt door de chemie die ontstaat tussen de rijke Thea en de straatarme Roy) en Felicity die Diggle en Oliver heel erg hielp. Ook kwam er eindelijk een beetje schot in de Onderneming/Undertaking-verhaallijn, omdat we nu echt weten waarom en hoe dit verder gaat (Malcolm Merlyn wil de Glades veranderen en dwingt Moira om hem te helpen door Walter te kidnappen en verder vast te houden) en de eerste breuken tussen Oliver en Moira beginnen te ontstaan door Moira’s geheime gedoe.

De flashbacks en het heden zijn heel goed aan elkaar verbonden door de thema’s: Oliver die weer compassie gaat tonen in het heden, terwijl hij in het verleden op Lian Yu iemand achter liet om dood te gaan, maar tegelijkertijd ook weer zijn redder Yao Fei probeert te redden van Fyers. Door het constante heen en weer-gespring tussen heden en verleden krijg je een goed idee waarom Oliver doet wat hij doet en de manier waarop begrijp je ook steeds meer.

Kortom: Deze drie afleveringen zijn echt heel goed in elkaar gezet in de context van de show – superhelden en CW-soapie-achtig door elkaar – en hebben mij er destijds (in 2013 toen ze uitgezonden werden) toe bewogen om de show steeds meer te gaan volgen en te gaan bingen, voor zover dat woord al bestond in 2013, aangezien Netflix nog vrij nieuw was, maar ja ik streamde het toch illegaal, dus dan is het niet relevant :), en steeds langer achter elkaar de serie te kijken in plaats van andere minder goede series waar ik mij hopeloos mee verveelde. Ik heb in ieder geval heel veel plezier in het kijken van deze serie en hopelijk jij daar achter het scherm ook, terwijl je mijn reviews leest.

Volgende week mijn review van episode 16 t/m 18 van seizoen 1 van Arrow, waarin twee karakters uit eerdere episodes terugkeren om de Arrow te schaden en Roy Harper steeds meer uitgewerkt word.

Voor meer leesplezier wat betreft films en series, check STAR WARS ZATERDAG, MARVEL MAANDAG en DC DINSDAG/DONDERDAG. Binnenkort kom ik ook nog met FILM VRIJDAG, waarin ik allerlei soorten films bespreek en mocht je mijn eerdere Arrow-review van episode 10 t/m 12 nog niet gelezen hebben, dan kun je die hieronder ook terugvinden:

MARVEL MAANDAG #34 Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 7 Chaos Theory: https://hitaar.wordpress.com/2015/11/16/agents-of-shield-seizoen-3-episode-7-chaos-theory-marvel-maandag-34/

STAR WARS ZATERDAG #2 Episode II Attack of the Clones: https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

DC DINSDAG #2 Arrow Seizoen 1 Episode 10 t/m 12 Review: https://hitaar.wordpress.com/2015/07/14/arrow-seizoen-1-episode-10-tm-12-count-vertigo-and-trust-issues-dc-dinsdag-2/

Advertenties

214 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.