Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 8 Many Heads One Tale MARVEL MAANDAG #35

Door Hidde Heikoop

MARVEL'S AGENTS OF S.H.I.E.L.D. - "Many Heads, One Tale" - The S.H.I.E.L.D. team discovers dangerous truths about the ATCU, and Ward's plans to destroy S.H.I.E.L.D. take a surprising twist, on "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.," TUESDAY, NOVEMBER 17 (9:00-10:00 p.m., ET) on the ABC Television Network. (ABC/John Fleenor)

De aflevering start met een gesprek tussen Gideon Malick en Grant Ward over Werner von Strucker. Ward had hem gerekruteerd om de Von Strucker-familiekluis te vinden die Hydra’s echte kracht zou bevatten. Malick weet waar de kluis is en onthuld waarom hij Ward uitgenodigd heeft, hij kan namelijk geen tweede Hydra-hoofd gebruiken in zijn endgame: “You’re a smart predator, but you don’t live on top of the food chain”. Gideon stuurt zijn mannen op Ward af om hem te doden, maar vlak Ward niet uit. Hij overmeestert Gideon’s mannen heel makkelijk en martelt ze met een gas-brander (met vuur dus, dat past weer in zijn verleden als pyromaan, want hij zat in de jeugdgevangenis voor het in de fik steken van zijn ouderlijk huis en daar werd hij gerekruteerd door John Garret voor Hydra en later toen hij had onthuld dat hij een Hydra-agent was ging hij achter zijn broer en ouders aan en stak opnieuw een huis met zijn familie erin in de fik) om erachter te komen waar de Von Strucker-familiekluis is. Een van Malick’s mannen geeft de locatie van de kluis op: Zaupco, in hoe kan het ook anders, Duitsland.

SHIELD werkt met de ATCU samen om Andrew/Lash in stasis te brengen en naar een genezing voor het monster dat hij geworden is te vinden. De ATCU brengt hem naar hun basis om dit te kunnen bewerkstelligen. Lincoln is op SHIELD HQ gebleven en praat met Daisy over hun kus en hun romantische gevoelens voor elkaar. Daisy: ”We will see where it goes, planning takes the fun out of it.” Daisy herinnert Lincoln er ook aan dat Coulson niet zomaar mensen laat blijven die niet in zijn plan passen, dus Lincoln zal aan het werk moeten.

Mack confronteert Coulson over zijn relatie met Rosalind en of Coulson niet te veel gehecht raakt aan het shady hoofd van de ATCU. Coulson legt uit dat hij een band met haar kweekt en haar vertrouwen probeert te winnen, zodat hij uit kan vinden of ze echt is of niet. De rest van het SHIELD-team gaat dit in het geheim doen door Operation Spotlight: the mission, to crawl into every shady corner of the ATCU. Bobbi en Hunter gaan samen infiltreren bij de ATCU, Daisy en Mack gaan naar Zephyr I (de awesome helicarrier en mobiel SHIELD HQ) en May werkt samen met Lincoln als extraction-team voor Bobbi en Hunter als ze klaar zijn met hun missie. Dit kan heel makkelijk door de software in Andrew’s containment module in te schakelen en de beveiligingssystemen van de ATCU in de war te brengen, zodat Mack met een hilarisch hoge stem zich voor kan doen als FBI-agent die een team stuurt.

Dit zijn Bobbi als FBI-agent en Hunter als hacker, die instructies krijgt van Daisy en zich voordoet als een heel erg vaderlandslievende Britse hacker die achter de Ashley Madison-leak zit 😉 om het systeem te controleren, zodat SHIELD alles te weten kan komen over wat de ATCU aan het doen is. Coulson laat Rosalind naar SHIELD HQ komen, waar ze een fijn gesprek hebben. Coulson vertrouwt haar echter nog steeds niet en zorgt ervoor dat hij haar telefoon kan controleren (en kan hacken, zodat hij achter nog meer informatie komt over de ATCU en de IT-baas van de ATCU kan laten paniekeren en de FBI/Mack gaat bellen) en meldt ook nog dat hij het heel moeilijk te geloven vind dat Rosalind nooit iemand van SHIELD heeft gekend (hoe komt ze anders aan de informatie over TAHITI die ze gebruikte om Coulson ”bang” te maken eerder dit seizoen.)

CLARK GREGG, CONSTANCE ZIMMERCLARK GREGG, CONSTANCE ZIMMERLUKE MITCHELLCHLOE BENNET, HENRY SIMMONS

Hunter weet met de hulp van Daisy in zijn oortje binnen te komen in de systemen van de ATCU en zo komen ze achter een plek in de faciliteit die Enhanced Specimen Control heet (daar zal Andrew zich wel bevinden, denken Daisy en Mack.) Bobbi gaat op onderzoek uit en vind een hele berg fishoil-pills, maar geen Andrew. Daisy weet met de informatie uit het systeem uit te vinden dat de pillen gegeven worden aan medewerkers van de ATCU en realiseert zich dus dat ze helemaal niet werken aan genezing, maar het worden van Inhumans juist stimuleren en dus juist Inhumans aan het maken zijn. Hunter moet vluchten met Bobbi’s batons in een koffer (Bobbi word ondertussen omsingeld door ATCU-medewerkers met Inhuman-krachten), want Banks (Rosalind second-in-command) dreigt zijn cover als hacker te ontdekken. Hij komt al snel bij Bobbi aan en een ATCU-medewerker (met Magneto-achtige krachten) schiet op ze, waardoor ze weg moeten duiken. Bobbi activeert haar batons, die magnetisch zijn geworden (net als Captain America’s schild in Avengers: Age of Ultron en waarschijnlijk zoals gewoonlijk gemaakt door Fitz) en vecht met de ATCU-medewerker. Hunter weet hem uiteindelijk uit te schakelen door met een pijp op zijn hoofd in te beuken. Bobbi en Hunter krijgen onverwachte hulp van Banks die hen naar de parkeerplaats brengt om opgehaald te worden door Lincoln en May.

AOS S3E8 11AOS S3E8 13

May lijkt ondertussen niet te willen praten met Lincoln in de jet, maar probeert eigenlijk te bedenken hoe ze haar excuses voor de acties van Andrew/Lash kan aanbieden aan Lincoln. Haar (ex)man heeft immers zijn vrienden in koele bloede vermoord. De desbetreffende Inhuman-moordenaar word ondertussen gevangengehouden in een containment module in een hele donkere ruimte die dus niet in een ATCU-faciliteit is, maar in een Hydra-basis. Gideon Malick brengt Lash namelijk een bezoekje en doet zich voor als lid van de ATCU, die werkt aan een genezing. Andrew heeft al snel door dat dit niet waar is (hij weet dat een genezing zeker 10 jaar of langer gaat duren) en Malick zegt dat hij weet dat SHIELD Andrew niet eens gevraagd heeft of hij überhaupt genezen wil worden en onthuld dat hij bij Hydra hoort en dat Andrew dus niet word vastgehouden bij de ATCU. Hij stelt voor dat Malick Andrew gaat helpen in ruil voor wat SHIELD-geheimen. Andrew stemt toe.

Coulson brengt Rosalind naar de kamer waar SHIELD Joey naartoe bracht en confronteert haar eindelijk met haar geheimen en dat zijn team ondertussen bezig is met het infiltreren van de ATCU om er eindelijk achter te komen wat die in zijn schild voert. Rosalind is boos dat Coulson haar nog steeds niet vertrouwt en noemt hem een creep voor het laten ontstaan van een relatie. Coulson: ”In the back of my mind, I always had one finger on the Eject-button”. Hij confronteert Rosalind ook met de dingen die zijn team heeft gevonden: Andrew word niet vastgehouden op een ATCU-basis, de ATCU maakt Inhumans van zijn eigen medewerkers en werkt niet aan genezing. Rosalind zegt hier niets van af te weten en onthult wel dat Gideon Malick haar geholpen heeft met het opzetten van de ATCU, de president adviseert (de president zal ongetwijfeld ook nog wel in gevaar komen dit seizoen) en hoofd is van de Science Division van de ATCU en haar de informatie over TAHITI heeft gegeven. Coulson weet ook dat Gideon Malick een machtige industrialist is en in de World Security Council heeft gezeten (nu is het echt bevestigd dat de World Security Council-figuur uit The Avengers dezelfde persoon is als Gideon Malick en verklaart ook waarom de World Security Council New York wilde nuken tijdens de Battle of New York.) Rosalind realiseert zich dat Malick bij Hydra hoort (ze werkt al met hem samen sinds 2001!) en dringt er bij Coulson op aan dat zijn team in gevaar is en Coulson geeft haar toestemming om Banks te bellen zodat hij Bobbi en Hunter kan redden van de gevaarlijke ATCU-Inhumans. De jet met Lincoln en May land in een zelfde soort verborgen vliegveld als SHIELD HQ en haalt Bobbi en Hunter op.

ADRIANNE PALICKI, NICK BLOOD AOS S3E8 10

Ward ”kaapt” een vliegtuig en blaast de deur naar buiten op, zodat hij precies boven Zaupco, Duitsland landt en vermoord alle passagiers, want zuurstof is zeldzaam door zijn actie met het vliegtuig. Hij dringt de kluis binnen en vind Gideon Malick die hem toch onderschat heeft en hem accepteert als tweede Hydra-hoofd dat naast hem gegroeid is. Malick geeft Ward een Hydra-geschiedenisles: Hydra is veel ouder dan de Red Skull (hij heeft simpelweg voortgeborduurd op oudere ideeën) en is gestart als oude cult rondom een Inhuman-leider gecreërd door de Kree die te machtig werd en naar een andere planeet werd gestuurd door de monolith (dezelfde figuur die Will en Simmons tegenkwamen in episode 5 4722 Hours.) Hydra’s echte kracht in de Strucker-kluis is een mini-monolith, die uit de monolith die SHIELD heeft vernietigd met het redden van Simmons is gesneden. Het grote plan van Malick is om met behulp van Andrew’s SHIELD-geheimen die hij gaat vertellen uit te vinden hoe SHIELD Simmons heeft teruggebracht met de monolith, om hetzelfde te doen voor hun Inhuman-leider op de buitenaardse planeet waar Will nog steeds zit. Ward past toch in het plan en Malick gaat hem ook helpen met het vernietigen van SHIELD. Malick verzameld allerlei Inhumans en ander gespuis om als leger te dienen voor hun grote leider die ze gaan redden door uit te vinden hoe ze iemand kunnen terugbrengen met een monolith en Andrew/Lash past ook in dit plan. Ward tart hem en spuit zijn containment module vol met mosterdgas om hem weer terug te laten veranderen in Lash.

AOS S3E8 12

Fitz en Simmons zijn ondertussen bezig met het vinden van meer informatie over de groep die Will en zijn NASA-collega’s naar de planeet heeft gestuurd. Simmons is een beetje boos, omdat Fitz te veel zijn best doet voor haar en ze voelt dat ze die hulp niet verdiend, omdat ze Fitz een soort van heeft bedrogen met Will in die 6 maanden. Fitz gaat stug door en Simmons realiseert zich nu ook dat er meer zit achter de groep die Will heeft gestuurd naar de planeet. Het NASA-symbool op Wills ruimtepak blijkt omgekeerd een ramskop te zien, dat Simmons en Fitz weer leidt naar allerlei manuscripten over occulte groepen en doodsverering. Ze komen erachter dat de zogenaamde NASA-groep een deel van Hydra blijkt te zijn en nu valt alles op zijn plek (voor ons kijkers dan, want de groep weet nog niets van Malick’s plan.) NASA had de monolith en Malick heeft met zijn connecties (en zijn aparte ramshoofd/Hydra-groep binnen NASA) ervoor gezorgd dat Will en zijn groep en wellicht nog anderen geprobeerd hebben om de Inhuman-leider te helpen of een weg te vinden om hem naar de Aarde te brengen. Simmons is verslagen door dit nieuws, omdat Will wellicht heel veel gelogen heeft over de echte reden achter zijn komst naar de planeet. Fitz is boos, omdat iets in het universum hem en Simmons uit elkaar probeert te houden en zegt dat hun relatie verdoemd is. Maar: Fitz zoent Simmons na 2,5 seizoenen eindelijk! Fitz en Simmons laten ook nog de symbolen aan Coulson, Rosalind en de rest zien en SHIELD weet dus nu dat Hydra achter de NASA-expeditie zit en iets wil met de Inhuman/monster dat zich op de planeet bevind.

Deze week is Agents of SHIELD even op Thanksgiving-pauze tot 1 december. Dan word aflevering 9 Closure uitgezonden (de promo kun je hieronder bekijken, Ward en Malick gaan achter SHIELD aan), gevolgd door de midseason-finale Maveth op 8 december (dit betekent Death, er zal ongetwijfeld veel gebeuren met de Inhuman-leider op de planeet en Malick en Ward die met Hydra SHIELD gaan aanvallen.) Deze kleine pauze geeft mij mooi de gelegenheid om in de volgende MARVEL MAANDAG en daarna het hele eerste seizoen van Jessica Jones (is echt een aanrader, wat een goede serie hebben Netflix en Marvel weer afgeleverd!) te gaan bespreken in parten van 4 afleveringen per keer (hieronder kun je alvast een aantal promo’s bekijken van de tweede Netflix-Marvel-serie.) Na Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 10 op 8 december heb ik tijd om alle Xmen-films (van Xmen uit 2000 tot Days of Future Past – zowel de originele bioscoopversie als de extra scenes uit de DOFP Rogue Cut – uit 2014) te bespreken totdat Deadpool op 11 februari uitkomt in Nederland. Daarnaast bespreek ik elke week vanaf 11 januari een aflevering van Agent Carter Seizoen 2 tot Agents of SHIELD weer terugkeert in maart (voor meer informatie over Agents of SHIELD Seizoen 3 Deel 2 en Agent Carter Seizoen 2, zie het nieuwsbericht van vandaag over allerlei ontwikkelingen in de MCU en daarbuiten in MARVEL MAANDAG #35.)

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.