Arrow Seizoen 1 Episode 16 t/m 18 Identity Reveal And Roy Harper Gets Saved by The Arrow DC DINSDAG #3

Door Hidde Heikoop

Episode 16 Dead to Rights

Een Spaanse huurmoordenaar landt op het dak van een gebouw in Starling City. McKenna Hall en een aantal politieagenten gaan er meteen op af, maar de Arrow is er vanzelfsprekend weer eerder bij en leest zijn rechten voor (You have failed this city, now you get an arrow in your chest and you die!) in het Engels en het Spaans (Oliver kent ontzettend veel talen, blijkt maar weer.) De Arrow gaat ervandoor, voordat McKenna en de politieagenten arriveren en neemt de telefoon van de huurmoordenaar mee, zodat Felicity kan uitvinden wie de huurmoordenaar ingehuurd heeft en wie zijn doelwit was.

Oliver arriveert bij Arrow HQ en Diggle leert Felicity wat vechttechnieken (je weet maar nooit of Felicity zich zal moeten verdedigen ten slotte!) Oliver laat de telefoon achter en gaat naar McKenna, zij is zijn date voor Tommy’s verjaardagsfeestje bij Laurel en Tommy thuis. Diggle geeft Oliver advies: It might not be such a great idea to date the cop who’s trying to hunt you down. “It’s slim pickin’ for us vigilantes,” Oliver retorts.

Voordat we naar de awkward Tommy Birthday-dubbeldate gaan :), een flashback: Oliver probeert wat pull-ups (hij is daar bij lange na niet zo goed in als in het heden) en Slade lacht hem weer uit, terwijl hij een paar flinke pull-ups doet die hem geen moeite lijken te kosten. Oliver geeft het fysieke trainen op en stort zich op het repareren van een oude radio, die hen van het eiland zou kunnen brengen.

Terug in het heden kunnen Oliver en McKenna niet van elkaar af blijven, maar begeven zich toch naar Tommy’s verjaardag. Alsof het nog niet awkward genoeg kon, besluit Tommy’s vader Malcolm om op te komen dagen zonder uitnodiging. Malcolm heeft wel een uitnodiging, maar die is voor Tommy (Malcolm heeft een award gewonnen voor zijn inzet voor de goede zaak in Starling City) en Malcolm wil graag dat Tommy komt om hun relatie weer te lijmen en als Tommy er niet op lijkt in te gaan, biedt Malcolm zelfs aan om Tommy’s trustfund weer te activeren. Tommy heeft er schoon genoeg van en heeft er vrede mee dat hij niet meer al het geld van de wereld heeft. Hij stuurt zijn vader dan ook weg en de date is zodanig verstoord dat hij niet meer doorgaat.

China White (die ingehuurd werd door Moira om Malcolm uit de weg te ruimen) huurt op haar beurt weer Floyd Lawton/Deadshot in (de Spaanse huurmoordenaar kwam dus in opdracht van China White) die op miraculeuze wijze nog leeft. Lawton’s ogen zijn wel zodanig beschadigd dat White hem een laseroog geeft (de bekende look uit de comics), zodat hij Malcolm Merlyn dood kan schieten met een sniper van afstand en toevallig is er een groot gala waar Malcolm Merlyn naartoe gaat, het gaat dan ook daar allemaal plaatsvinden (Moira is bereid om andere mensen in gevaar te brengen om Malcolm uit de weg te ruimen en is officieel – dit was ze al langer natuurlijk – niet meer de liefhebbende moeder van Oliver en Tommy en echtgenote van Walter.)

Felicity heeft ondertussen gevonden dat de Spaanse huurmoordenaar voor het laatst naar het Chinese restaurant Jade Dragon heeft gebeld. Diggle en Oliver weten dat het een bekende plek van de Chinese Triade-maffia is en dat ze daar verder kunnen komen met hun onderzoek. Oliver neemt Tommy mee uit eten bij Jade Dragon als goedmakertje voor het mislukte diner met Laurel en McKenna en ze hebben een fijn gesprek over hun beide vaders die allebei niet altijd even goed hebben gehandeld, maar het beste met hen voor hebben gehad en ze blijven altijd hun vader. Oliver adviseert Tommy dan ook om zijn relatie met Malcolm te repareren door naar het gala te gaan. Oliver ziet een verdachte man de keuken in lopen en excuseert zich. Hij heeft natuurlijk niet zijn Arrow-gear bij zich en is creatief met hete sauzen die hij in het gezicht gooit om zijn eigen gezicht niet bekend te laten worden. De maffia-man onthuld dat de huurmoord de volgende dag gaat plaatsvinden.

En weer een flashback: Oliver heeft de radio kunnen repareren en Slade probeert zijn oversten te contacteren en een weg van het eiland te kunnen vinden. Het blijkt echter dat ze op de luchtvaartfrequentie zitten en dat niemand hun oproep om hulp kan horen.

Arrow belt Detective Lance om hem te laten weten dat de Triade een huurmoordenaar heeft ingehuurd en dat hij Lance’s hulp nodig heeft om het doelwit te vinden. Lance weigert en zegt meteen tegen McKenna dat ze de vigilante moeten vangen.

China White geeft haar mannen instructies om het alarm op het gala af te laten gaan, zodat Malcolm en zijn bodyguards gedwongen worden om naar buiten te komen, zodat Deadshot Malcolm dood kan schieten. Felicity en Diggle krijgen het maar niet voor elkaar om de telefoon te hacken en erachter te komen wie het doelwit is. Oliver en McKenna hebben ondertussen een picknick in de Verdant-club die binnenkort feestelijk geopend zal worden (McKenna heeft door dat Oliver ergens mee zit en dat hij eerlijk tegen haar moet zijn als ze met hun prille relatie door willen gaan), terwijl Tommy Oliver’s advies heeft opgevolgd en een fijne reünie met Malcolm heeft die zijn award in ontvangst neemt. Oliver en McKenna’s picknick word onderbroken door Diggle die Oliver de naam van het doelwit geeft: Malcolm Merlyn, Tommy’s vader. Oliver laat dit onmiddelijk weten aan Lance en adviseert hem om de omgeving rondom het gala af te laten sluiten.

arrow16 1 arrow16 arrow16 3

Malcolm geeft ondertussen een speech over het werk van zijn overleden vrouw wat hij voortzet en bedankt iedereen voor de award die hij hiervoor krijgt. De speech word ruw onderbroken door de Triade-mannen die Malcolm’s bodyguards uitschakelen. Malcolm neemt Tommy mee naar boven (in plaats van te vluchten) en ze worden omsingeld door Triade-mannen, maar Arrow redt de Merlyn’s en vertelt dat ze moeten vluchten naar een veilige plek. Malcolm en Tommy begeven zich naar Malcolm’s panic room, maar worden opnieuw geblockt door Triade-mannen. Malcolm is echter voorbereid (hij is immers The Dark Archer, wat niemand nog weet, en kan een robbertje vechten) en verslaat de mannen en schiet de laatste dood, tot de schrik van Tommy. Arrow vecht ondertussen met China White, die ook is komen opdagen om haar opdracht te voltooien. Malcolm sluit de boel af en vertelt Tommy dat ze veilig zijn, de ramen zijn kogelwerend en niemand kan binnendringen. Tommy wil graag weten waar zijn vader zo heeft leren vechten en net als Malcolm wil onthullen dat hij The Dark Archer is, schiet Deadshot op de ”kogelwerende” ramen die in scherven uit elkaar spatten en hij raakt Malcolm vol in de borst. Die draagt echter een kogelwerend vest onder zijn pak en lijkt dus ongedeerd, maar hij bloedt wel hevig, dus het is geen 100% kogelwerend (net als het glas overigens) vest.

Arrow heeft de overhand in het gevecht met China White en voordat hij haar kan uitschakelen, arriveert McKenna die hem dwingt zich over te geven. Dit doet hij echter niet en hij schiet op een brandblusser, waardoor hij (en China White) weg kan komen zonder gearresteerd te worden door de Anti-Vigilante Taskforce. Arrow gaat snel naar Malcolm’s penthouse, waar Tommy probeert om zijn vader te redden. Arrow  vermoed dat de kogel giftig is en Malcolm heeft zo snel mogelijk een bloedtransfusie nodig (de hulpdiensten kunnen immers niet heel snel bij een penthouse in een gebouw van tig verdiepingen komen.) Tommy vind het allemaal maar verdacht en vraagt aan de Arrow waarom hij hem zou moeten geloven. De Arrow doet zijn hood af en onthuld dat hij Tommy’s beste vriend Oliver is. Tommy wil gelijk weten waarom Oliver de Arrow is, maar dit zal moeten wachten tot een ander moment. Oliver maakt de buisjes klaar voor de transfusie en redt met de hulp van Tommy die zijn bloed doneert aan Malcolm, de man die hem probeerde te vermoorden als The Dark Archer. Oliver gaat weg en Tommy wil de identiteit van de Arrow niet onthullen aan McKenna en Lance die hem allerlei vragen stellen over waarom hij een bloedtransfusie deed in plaats van op de hulpdiensten te wachten. Tommy wilde alles doen om zijn vader te redden.

En flashback nummer 3: Slade weet met de gefixte radio de frequentie van Edward af te luisteren en ze horen Edward de naam Scylla zeggen, weer iets uit The Odyssey (dat is logisch, want Edward heeft The Odyssey op zijn bureau liggen en hij zal nog wel meer codenamen uit het boek gebruiken.) Slade en Oliver gaan op onderzoek uit en komen erachter dat Scylla (de naam voor een monster uit The Odyssey, Oliver’s favoriete boek komt heel toevallig goed van pas in het overleven op het eiland) een automatische raketwerper is die vliegtuigen uit de lucht kan schieten. Slade zegt dat Edward een oorlog zou kunnen beginnen (we weten allemaal al te goed dat dit waar is, zeker in deze tijden) met dat apparaat.

Terug in het heden vertelt Oliver aan Diggle en Felicity dat de kogel giftig was en Diggle realiseert zich al snel dat Deadshot erachter zit en de moordenaar van zijn broer is dus nog steeds in leven. Oliver gaat naar het ziekenhuis om Tommy en Malcolm op te zoeken en komt McKenna tegen. Zij wil nog steeds wat van de relatie maken, ondanks Olivers gesloten gedrag en meerdere mislukte dates. Malcolm word wakker met Tommy aan zijn zijde. Die vertelt hem dat de Arrow hem gered heeft (met hulp van hemzelf natuurlijk) en hij wil weten waar Malcolm is geweest na de dood van zijn moeder. Malcolm vertelt hem dat hij naar een plek is geweest waar een man hem heeft geholpen en hem heeft geleerd om dingen beter te maken. Voordat hij nog maar kan vertellen, duikt Moira op. Malcolm stuurt Tommy even weg en geeft Moira de opdracht om uit te vinden wie het op hem gemunt heeft. Oliver ziet Tommy en Tommy vraagt aan hem of hij ooit van plan was om te gaan vertellen dat hij de Arrow is. Oliver zegt van niet en Tommy vertrekt hoofdschuddend om het verraad van zijn beste vriend (ondanks dat Oliver zijn vader heeft gered.)

Laurel is ook op weg naar Tommy, maar word voordat ze kan vertrekken opgewacht door haar moeder Dinah. Die denkt dat Sara Lance, die we voor het laatst meegesleurd zagen worden door de golven in de Queen’s Gambit-schipbreuk, nog in leven kan zijn!

Episode 17 The Huntress Returns!

Oliver vraagt McKenna mee als zijn date voor de opening van de Verdant-club (eindelijk opent de club van Tommy en Oliver) en gaat naar Diggle om hem te vertellen dat hij toe is aan een pauze. Die pauze duurt heel kort, want Helena Bertinelli aka The Huntress is terug! Helena gaat undercover als stripper om haar vaders advocaat uit te horen over de verblijfplaats van haar vader Frank Bertinelli. De advocaat zegt het niet te weten en Helena gelooft hem, maar vermoord hem toch, zoals een echte psychopate betaamt.

Nu Helena (Olivers gestoorde ex-vriendin, alsof hij nog niet genoeg problemen had) terug is, komt Olivers geheime identiteit als de Arrow in gevaar, Helena weet immers wie hij is. Diggle gaat uitzoeken wat haar motiveert om terug te keren naar Starling City. Oliver heeft Helena inmiddels al gevonden, want die zit met Thea te praten in de Queens Mansion. Thea is Roy nog niet vergeten en komt hem weer tegen in The Glades. Ze biedt hem een baan aan, werken als bewaker van de parkeerplaats met alle dure auto’s bij club Verdant (niet heel verstandig om een dief auto’s te laten bewaken, maar ja, Thea is verliefd :)), en de koppige Roy slaat het aanbod af, maar aan zijn gezicht is af te lezen dat hij het misschien toch wel gaat doen. Nu praat Thea met Olivers ex Helena om advies in te winnen wat ze moet doen.

Oliver stuurt Thea weg en is geschokt door Helena’s methodes om zijn familie er bij te betrekken en vraagt haar wat ze wil. Helena wil haar vader vinden. Frank Bertinelli staat op het punt in getuige-bescherming te gaan en vrijgelaten te worden door te getuigen tegen een andere grote criminele familie. Helena wil dit voorkomen door het konvooi af te snijden en haar vader te straffen door hem alsnog te vermoorden Oliver wil haar niet helpen met het uitschakelen van de zwaarbewapende US Marshals (en wil haar ook niet helpen met het vermoorden van haar vader, dit wilde hij ook al niet toen het Helena bijna lukte om het werk af te maken met een kruisboogpijl) die het konvooi met Bertinelli erin bewaken en Helena dreigt zijn moeder en Thea iets aan te doen als hij haar niet helpt.

Het is weer tijd voor een flashback: Slade en Oliver proberen te bedenken hoe ze bij de raketwerper kunnen komen. Ze moeten alle bewakers op een plek zien te krijgen zodat ze in één keer uitgeschakeld kunnen worden. Slade laat zich gevangennemen door Fyers’ mannen en schakelt ze allemaal uit als ze hem omsingelen. Slade stelt voor om de werper op te blazen, maar Oliver heeft een veel beter idee: we nemen de lanceerchip mee (zonder de chip is de raketwerper een leuke decoratie waar Edward niks mee kan) om te ruilen voor een boot!

Terug in het heden probeert Laurel om de relatie tussen haar moeder Dinah en vader Quentyn te lijmen met een ontbijt en zichzelf ervan te overtuigen dat Sara nog in leven zou kunnen zijn (Dinah heeft een foto van een meisje dat sprekend op Sara lijkt die genomen is in de buurt van de eilandencirkel waar Lian Yu ook bij in de buurt ligt, als Oliver heeft kunnen overleven op een eiland, waarom Sara dan niet?) Het werkt totaal niet, want Quentyn loopt boos weg door de onaangename verrassing dat Dinah na zo lang ineens weer op de stoep staat en gelooft niet dat Sara nog in leven is en denkt dat Dinah zijn dochter gebruikt als excuus om weer bij hen terug te komen. In de avond opent dan eindelijk club Verdant. Laurel wil Tommy vertellen over haar ouders en Sara, maar Tommy is nog veel te druk bezig met het verwerken van Olivers Arrow-onthulling en wil dat ze hem met rust laat. Oliver wil ondertussen met McKenna gaan dansen, maar ziet een briefje van Tommy waarop staat dat hij naar het magazijn moet komen. Tommy word gegijzeld door Helena en ze laat hem pas gaan als Oliver haar helpt. Oliver stemt er dan toch maar mee in om zijn gestoorde ex-vriendin te helpen en ze laat Tommy gaan, maar niet voordat ze zijn pols uit de kom trekt als extra waarschuwing.

arrow17 1The Huntress Returns

Diggle denkt dat Oliver nog steeds romantische gevoelens voor Helena heeft en wil eigenlijk dat Oliver haar voorgoed stopt voordat ze nog meer schade aanricht. Oliver denkt echter dat Helena niet slecht is en dat hij haar kan stoppen. Helena komt het gesprek verstoren en Oliver verteld haar dat het hem nog niet gelukt is om het FBI-systeem te hacken en informatie te vinden over haar vaders konvooi. Felicity loopt binnen, zij kan het wel hacken natuurlijk, en Oliver weet haar weg te krijgen voordat Helena haar ook kan gebruiken om hem te raken.

Thea komt Tommy tegen in Verdant en Tommy vertelt haar dat Roy nooit is komen opdagen (verrassing, NOT.) Vervolgens probeert Tommy zijn excuses te maken aan Laurel, die door heeft dat hij staat te liegen en iets voor haar achter houdt (Tommy vertelt haar dat hij zijn pols heeft bezeerd tijdens een gevecht met een blender, het slechtste excuus in de geschiedenis van excuses.) Tommy houdt ook iets voor haar achter en wil en kan het niet vertellen aan haar (Oliver is de Arrow!)

Thea zoekt Roy weer op en hij vertelt haar dat hij best zonder haar baantje kan. Ze gaat weer weg en heeft niets geleerd van de roof die Roy bij haar probeerde, want ze loopt nog steeds met dure tassen in The Glades rond. Twee jongens lijken haar makkelijk te kunnen beroven, maar dan kennen ze Roy nog niet! Met Arrow-esque skills schakelt hij ze uit, maar niet voordat hij gestoken word met een mes. Thea brengt hem naar de dokter, waar Roy een tetanus-prik moeten krijgen. Die is echter bang voor naalden (niet zo’n tough guy als je dacht, hé :)) en moet afgeleid worden door een kus van Thea. Ik voorspelde het al, dit word een koppel.

arrow16 2

Oliver weet dat Bertinelli in een konvooi vervoerd gaat worden met 1 busje waar Bertinelli inzit en het andere busje als afleiding. The Arrow en The Huntress moeten opsplitsen tegen de zin van Oliver in die haar niet kan tegenhouden als ze het goede busje met haar vader zal aantreffen. Oliver treft het busje wat leeg is en Helena vind het andere busje, met een aantal agenten erin zonder haar vader. Het blijkt allemaal gepland te zijn om de Arrow en The Huntress te vangen, want Detective Lance en McKenna Hall kunnen The Huntress in de boeien slaan. Op het politiebureau probeert Lance een deal te sluiten met Helena: je vrijheid voor de identiteit van de Arrow. Ze geeft hem onmiddellijk de naam Oliver Queen (ze verteld de waarheid!), maar Lance gelooft haar niet en Helena maakt ook nog een opmerking naar McKenna dat Oliver niet te vertrouwen is en alleen maar mensen gebruikt. Lance geeft haar nog een kans, maar de Arrow bevrijdt Helena voordat ze zijn identiteit kan onthullen. Helena bedankt Oliver voor de redding en denkt dat Oliver nog steeds gevoelens voor haar heeft, maar Oliver (ondanks dat hij de romantische gevoelens naar Helena niet ontkend) wil haar weghebben en biedt haar een vliegticket naar Rome en een paspoort aan zonder enige garantie dat ze daar zal blijven of überhaupt zal vertrekken.

arrow17The Huntress Returns

Hij gaat naar McKenna en vertelt haar dat hij het gevoel heeft dat hij iedereen in de steek laat. Ze hebben een fijn gesprek en doen het voor eerst met elkaar. Oliver mist daardoor wel een heel belangrijk telefoontje van Felicity, die wil melden dat er een sportwinkel is beroofd van een hele krachtige kruisboog. Raad eens wie er niet weg is gegaan! Helena houdt Felicity onder schot en ze moet de FBI-database hacken van haar. Helena gaat snel op weg naar haar vaders schuilplaats en Oliver bevrijdt Felicity en gaat snel achter Helena aan om voorgoed met haar af te rekenen.

Helena heeft al tientallen agenten gedood en is bijna bij Frank Bertinelli, maar word een soort van tegengehouden door de Arrow (hij probeert haar met pijlen uit te schakelen, maar ze schiet terug met een shotgun.) Frank Bertinelli vlucht weg, terwijl het gevecht tussen The Arrow en The Huntress verder gaat in de tuin. Ze hebben elkaar onder schot en McKenna betreed het gevecht zonder op backup te wachten! The Arrow probeert Helena dood te schieten met een pijl, maar ze vangt de pijl en word woedend dat hij haar toch zou kunnen vermoorden. Ze koelt haar woede door McKenna neer te schieten met een geweer, voordat ze ervandoor gaat!!!

”Gelukkig” is McKenna alleen gewond en Oliver bezoekt haar in het ziekenhuis. Het blijkt dat ze zo ernstig gewond is dat ze een jaar moet revalideren en ze gaat verhuizen naar een andere stad. Oliver verhuisd graag met haar mee, maar McKenna wil niet dat hij zijn leven opgeeft voor haar en breekt de nog prille relatie af.

Detective Lance pakt McKenna’s spullen in en Dinah bezoekt hem. Quentyn is nu wel klaar om te horen dat Sara in leven zou kunnen zijn. Tommy biedt zijn excuses aan Oliver aan voor het boos zijn over Olivers alter-ego. Oliver zegt zelf dat hij naïef was om te denken dat hij en de Arrow kon zijn en een normaal leven zou kunnen leiden met McKenna en anderen. Tommy: ”You will never be happy if you are alone.” Oliver lijkt niet zo’n problemen te hebben met alleen zijn.

Dan nog een flashback: Oliver neemt contact op met Fyers met het voorstel voor een ruil: Edward krijgt de lanceerchip in ruil voor een manier om van het eiland af te komen: ze willen een boot. Als Fyers probeert hem en Slade te vermoorden, zal hij nooit de lanceerchip kunnen vinden.

Episode 18 Salvation

Robert Queen’s lijst van criminelen die Starling City kwaad doen word weer eens gebruikt door Team Arrow. Arrow gaat achter John Nickel aan, een huisjesmelker die mensen in The Glades heeft laten creperen. Voordat Arrow hem van de lijst af kan strepen, word Nickel echter ontvoerd door een andere vigilante, The Savior. Diggle is duidelijk niet blij met een andere vigilante in Starling en wil uitzoeken wie die gast is. Ze komen al snel achter de bedoelingen van The Savior: Hij vermoord John Nickel in een livestream die door de televisie word uitgezonden.

Laurel komt thuis en vind Dinah en Quentyn die volop bezig zijn met de zoektocht naar Sara. Laurel gelooft het nog steeds niet en vind het maar raar dat Quentyn Dinah wel geloofd. Roy en Thea worden ruw onderbroken in een zoen door iemand die een pakketje aflevert en Roy eraan herinnert dat ze een afspraak hebben met ene Joe. Thea pakt al snel het pakketje af en vind een pistool! Roy legt uit dat hij dingen aan mensen schuldig is en dat hij daarom een overval wil gaan plegen bij een eikel van een winkeleigenaar.

De volgende is al weer aan de beurt om live op televisie vermoord te worden: een DA-collega van Laurel Lance die de mensen uit The Glades heeft laten stikken toen ze zijn hulp nodig hadden. The Savior noemt zijn vermoorde vrouw en Felicity weet al gauw te vinden dat Joseph Falk The Savior is. Moira ontmoet ondertussen weer haar zakenpartner Frank Chen en informeert hem dat Malcolm niet weet van hun plan om hem te vermoorden. Frank heeft zijn familie uit voorzorg naar Londen overgebracht en adviseert Moira om hetzelfde te doen. Moira word al snel gebeld door de herstelde Malcolm die haar ervan op de hoogte brengt dat een Triade-man wil onthullen wie achter de aanslag op Malcolm zat in ruil voor strafvermindering.

Felicity heeft een locatie gevonden waar de gevangen district attorney en Joseph Falk zouden zitten. Oliver gaat ernaartoe, maar het blijkt dat het niet de goede locatie is en hij is te laat om de DA te redden. Felicity geeft zichzelf de schuld van de dood van de DA, maar Oliver vind niet dat het haar schuld is. Laurel zoekt ondertussen contact met een studievriendin die op de Chinese ambassade werkt. Ze heeft de foto waarop Sara zou kunnen staan verstuurd en Laurel krijgt te horen dat de vrouw op de foto in de VS is. Laurel informeert Dinah en Quentyn over wat ze gevonden heeft: de vrouw op de foto is in de VS en is niet Sara. Dinah geeft zichzelf de schuld van de dood van Sara, omdat ze wist dat Sara met Oliver meeging op de Queens Gambit. Ze gaat weg en Laurel wil wel dat ze het contact blijven houden, er is dus toch nog iets uitgekomen, ondanks de teleurstelling.

Flashback: Edward Fyers ontmoet Oliver en Slade en verandert het aanbod: Oliver en Slade overhandigen de lanceerchip, anders vermoord hij Yao Fei’s dochter Shado. Hij geeft het bevel om dit te doen en er ontstaat een groot gevecht tussen Oliver, Yao Fei, Slade, Shado en Edward Fyers’ mannen. Shado, Slade en Oliver weten te ontkomen (Yao Fei offert zich op om zijn dochter en de rest te laten ontkomen), maar niet voordat ze erachter komen dat Fyers andere mannen heeft laten zoeken naar de lanceerchip: hij is weg en ze hebben geen manier meer om levend van het eiland af te komen.

Thea probeert Roy te stoppen door hem ervan te overtuigen dat hij de overval niet hoeft te plegen. Roy word echter ontvoerd door The Savior en verschijnt al snel op live televisie om ook vermoord te worden voor zijn misdaden tegen mensen in The Glades. Thea is radeloos en gaat snel naar de Verdant, waar Tommy en Oliver haar troosten. Felicity weet The Savior toch te traceren door een raar geluid op te vangen: The Savior blijkt in het oude metro-netwerk te zitten en ze konden hem niet vinden, omdat hij telkens rondjes reed in een oude metro-wagon en dus niet op 1 plek tegelijk was. Arrow vind The Savior en redt Roy door de andere vigilante dood te schieten. Thea kan haar vriendje Roy weer in de armen sluiten en Oliver praat met Laurel over haar belevenissen met Dinah en Oliver wil wel een keer koffie met haar drinken, omdat hij niet meer alleen op het eiland wil zijn.

arrow17 4Salvation

arrow18

Moira heeft weer ontmoeting met Frank Chen en voelde zich gedwongen om alles wat ze wist over de aanslag aan Malcolm te vertellen. The Dark Archer schiet Frank Chen neer en Moira pleit voor het sparen van zijn familie. Moira weet zelf niet dat Malcolm The Dark Archer is. Oliver verbindt de tekening in het aantekeningsboekje van zijn vader Robert Queen met de oude plattegrond van de metro en weet dat alles wat er aan de hand is in Starling City iets te maken heeft met The Glades.

Weer drie afleveringen die je op het puntje van je stoel laten zitten. Karakters uit eerdere afleveringen keren terug om het The Arrow moeilijk te maken (Deadshot zorgt ervoor dat Oliver zijn Arrow-identiteit moet onthullen aan Tommy en The Huntress vermoord bijna zijn vriendin McKenna) en Roy Harper word goed geintroduceerd als love-interest van Thea en toekomstige sidekick van Oliver. Laurel’s moeder komt langs en laat Quentyn en Laurel voor even denken dat Sara nog leeft en Malcolm dreigt later dit seizoen om Moira en haar familie te pakken als hij er ongetwijfeld achterkomt dat Moira achter de aanslag zit en Oliver weet nu ook dat er iets staat te gebeuren met The Glades en de oude metrolijnen onder de stad. Alle verhaallijnen lopen nu echt door elkaar en verspringen ook per aflevering en de flashbacks zorgen ervoor dat Oliver en Slade hulp gaan krijgen van Yao Fei en zijn dochter Shado bij het vinden van een manier om van het eiland af te komen en de flashbackverhaallijn zal alleen nog maar spannender worden naarmate seizoen 1 bijna eindigt.

Tot dusver episode 16 t/m 18 van Arrow Seizoen 1. Donderdag bespreek ik episode 19 t/m 21 in DC DONDERDAG #5 om vervolgens de dinsdag daarop mijn Arrow Seizoen 1-reviews te beëindigen met episode 22 en 23 in DC DINSDAG #4.

Advertenties

207 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.