Arrow Seizoen 1 Episode 22 en 23 Malcolm Merlyn And The Glades DC DONDERDAG #6

on

Door Hidde Heikoop

En dan was het al weer tijd voor de laatste twee afleveringen van Arrow Seizoen 1. The Undertaking word gestart en Team Arrow moet Malcolm Merlyn stoppen voordat The Glades verwoest worden.

Eerst nog even iets anders.

dcslegendsheader

Op het moment dat ik dit schrijf zit Arrow alweer in seizoen 4, is er inmiddels een spinoff over The Flash die Arrow vaak nog overtreft (het eerste seizoen van The Flash is werkelijk briljant!) en komt er een derde spinoff aan: Legends of Tomorrow. Daarmee heeft CW vanaf 21 januari (ik ga ervoor proberen te zorgen dat ik Arrow S2, 3 en de afleveringen van seizoen 4 en The Flash S1 en de afleveringen van seizoen 2 ook op tijd heb besproken, zodat we meteen met de rest van Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow kunnen beginnen eind januari) op dinsdag, woensdag en donderdag een aflevering van The Flash, Arrow en Legends of Tomorrow die ook in elkaar overlopen. Legends of Tomorrow word een soort Doctor Who meets Firefly met een heel team van superhelden (Atom, White Canary, Firestorm, Hawkman en Hawkgirl, Green Arrow en The Flash), twee anti-helden/vijanden (Captain Cold en Heatwave) en een tijdreiziger uit Londen (Rip Hunter) die het op gaan nemen tegen de onsterfelijke vijand Vandal Savage en dat doen ze door hem in de tijd achterna te reizen in het tijdreisschip van Rip Hunter (gespeeld door Arthur Darvill, niet geheel toevallig Rory, de man van Amy Pond en companion van Matt Smith’s Doctor) en hem op tijd te stoppen voordat hij de wereldheerschappij overneemt. De trailer voor deze derde spinoff kun je hieronder bekijken:

Dan gaan we verder met episode 22 en 23 van Arrow Seizoen 1, die eigenlijk samen het einde vormen van seizoen 1. Dat is waar het allemaal nog maar pas begon.

Episode 22 Darkness on the Edge of Town

The Dark Archer (Malcolm Merlyn) ruimt de makers van zijn aardbevingsmachine (Unidac Industries) uit de weg en het duurt nog maar heel even voordat The Undertaking van start zal gaan. Team Arrow probeert er ondertussen via Moira achter te komen wat zij en Malcolm Merlyn van plan zijn met The Glades (Moira doet dit onder dwang, maar daar komen ze later deze aflevering pas achter) en hoe ze dat zo snel mogelijk kunnen stoppen. Felicity en Diggle hebben al geprobeerd om te kijken of ze Moira op iets konden betrappen wat hen kon leiden naar The Undertaking, maar ze zien niets opgeschoten. Oliver besluit om maar weer eens zijn moeder te gaan confronteren om informatie uit haar te krijgen (Felicity: “The last time the vigilante paid your mom a visit, you got shot and I got to play doctor with you. Ugh, my brain thinks of the worst way to to say things.” 🙂 )

Laurel geeft toe aan Oliver dat zij ook nog steeds gevoelens voor hem heeft nadat Oliver dit haar verteld had eerder dit seizoen. Oliver is echter druk bezig met The Undertaking en kan zich even niet bezighouden met zijn grote liefde (Laurel en Tommy zijn nog steeds uit elkaar en Tommy werkt nu voor Malcolm Merlyn!)

Walter is weer thuis en word ontvangen door Moira met een brunch. Hij wil er echter niets van weten en is duidelijk (en heel logisch) niet gediend van Moira’s neppe gedoe (zij heeft er immers voor gezorgd dat hij in de problemen kwam en wist al die tijd dat hij ontvoerd was.) Moira ziet even later op de televisie dat The Dark Archer (ofwel de copycat van The Hood) de ontwikkelaars van de machine bij Unidac Industries heeft vermoord en word steeds banger voor haar eigen leven en dat van haar kinderen.

Dan weer een flashback naar Lian Yu: Shado, Slade en Oliver worden naar Fyers’ kamp gebracht na het verraad van Yao Fei. Yao Fei heeft dit echter niet gedaan uit vrije wil, want Fyers zou zijn hele arsenaal hebben ingezet om de drie te vermoorden, Yao Fei kon dus niet anders dan ze aangeven om met z’n allen het er misschien nog levend vanaf te kunnen brengen. Oliver ziet ook nog de zogenaamde andere schipbreukeling die hij achter heeft gelaten in de grot toen hij naar het medicijn ging zoeken: hij werkt voor Fyers! Oliver heeft dus de goede keuze gemaakt om hem achter te laten. De zogenaamde schipbreukeling is de bediener van de radio en doet zich voor als de verkeerstoren die het vliegtuig om gaat leiden naar het luchtruim boven het eiland. Fyers is van plan om het vliegtuig uit de lucht te schieten!

Terug in het heden proberen Detective Lance en zijn collega te ontdekken waarom The Dark Archer die mensen heeft vermoord. Ze hebben nog geen enkele aanwijzing om verder te gaan met hun onderzoek en ze weten ook niet waar The Hood uithangt. Roy is op zoek naar de vigilante, zodat hij ook net zo kan worden als hij (Roy is echt wakkergeschud toen hij werd gekidnapt door The Savior een paar afleveringen terug en wil voor de goede zaak vechten) en probeert via Detective Lance en de politie achter meer informatie over The Hood te komen. Thea weet dat Roy dit doet en helpt hem daar een beetje bij.

Oliver confronteert ondertussen Moira over de ontvoering van Walter en wil weten wie hem ontvoerd heeft. Ze geeft niets prijs en voordat Oliver verder kan gaan, worden hij en zijn moeder ontvoerd! De Arrow blijkt achter de ontvoering te zitten, huh?

Dan weer een flashback naar Lian Yu: Fyers is van plan om het vliegtuig neer te schieten en ervoor te zorgen dat China’s economie flink word geraakt (dit wil Fyers’ opdrachtgever bewerkstelligen) door het afsluiten van het luchtruim. Fyers is tot alles bereid en heeft Yao Fei nodig om hem de schuld in de schoenen te schuiven. Hij kan immers als generaal in gevangenschap op Lian Yu claimen dat hij uit wraak het vliegtuig uit de lucht heeft geschoten. Yao Fei weigert en Fyers slaat Oliver in zijn gezicht en schiet in Slade’s been en in Shado’s schouder.

In Starling City in het nu wint Thea informatie in bij de politie door te doen alsof ze dossiers nodig heeft voor de CNRI, waar ze nog steeds haar taakstraf afwerkt. Zo vangt ze op dat een van de slachtoffers bij Unidac Industries een aantal telefoongesprekken heeft gevoerd met Merlyn Global (nou wat toevallig zeg :)) Thea is heel slim en gaat hiermee naar Roy: ze kunnen immers bij The Hood komen als ze The Dark Archer blijven volgen, de copycat is immers de vijand van The Hood.

Moira en Oliver zijn ontvoerd door Diggle in het Arrow-kostuum! Het blijkt allemaal een plan te zijn om Moira te laten praten en nadat Diggle Oliver een paar keer flink in het gezicht slaat, onthult ze eindelijk dat Malcolm Merlyn van plan is om The Glades te verwoesten met een aardbevingsmachine van Unidac Industries en dat ze onder dwang (Malcolm heeft immers haar man Robert vermoord en hij zou ook zomaar Oliver en Thea iets kunnen aandoen als ze niet meewerkte) in zijn plan meedoet. Oliver en Moira worden bevrijd door Diggle en Oliver duwt zijn moeder weg, hij wil even niks meer met haar te maken hebben na haar onthulling. Hij gaat naar Felicity en ze gaat op zoek naar alle informatie die er maar te vinden is over Unidac Industries. Het blijkt dat het bedrijf zeven maanden geleden overgenomen is door Queen Consolidated en Moira heeft dus indirect meegewerkt aan de bouw van de aardbevingsmachine. Ze realiseren zich dat The Dark Archer (ze weten niet dat het Merlyn zelf is) voor Malcolm Merlyn werkt en willen erachter komen waar de machine zich bevind door Merlyn Global te hacken. Dit gaat echter niet zo eenvoudig (de persoon hacken die een panic-room heeft met stalen deuren en kogelwerend glas beveiligd zeker weten ook zijn mainframe) en Felicity zal fysiek in het mainframe moeten gaan hacken. Diggle, Oliver en Felicity moeten infiltreren bij Merlyn Global: “Unless I can waltz up to Merlyn’s mainframe and plug in my tablet directly, there’s no way of getting that location,” says Felicity. Oliver responds: “Then we waltz.”

Darkness on the Edge of TownDarkness on the Edge of Townarrow22 3

Een korte flashback naar Lian Yu: Yao Fei weet nog net een mes naar Oliver door te spelen voordat hij zijn claim op camera moet vastleggen van Fyers.

Detective Lance ondervraagt Tommy over Merlyn Global’s connectie met Unidac. Tommy weet daar niks van (hij weet eigenlijk helemaal niets over zijn vader) en gaat weer weg. Hij komt Laurel tegen en negeert haar. Laurel en Quentyn praten over Laurel’s mislukte relatie met Tommy en Quentyn vraagt zich af waarom het mis ging. Vanwege Oliver, volgens Laurel. Quentyn geeft toe dat Oliver is veranderd sinds zijn terugkomst naar Starling City.

Oliver en Felicity infiltreren bij Merlyn Global, terwijl Diggle zich voordoet als beveiligingsman en ervoor zorgt dat zijn teammaten niet worden ontdekt. Oliver heeft een afspraak gemaakt met Tommy en Felicity doet zich voor als bezorgster. Het mainframe zit op een aparte verdieping die niet gewoon is te bereiken met de lift, dus moeten Oliver en Felicity via de liftschacht. Oliver: ”Hold on tight.” Felicity: I imagined you saying that under different circumstances,”  earning a look from Oliver. Felicity: Very platonic circumstances.”

Felicity loopt het mainframe binnen en start met hacken, terwijl Oliver naar Tommy gaat om Tommy’s relatie met Laurel te lijmen. Tommy is er klaar mee en wil niet Laurel’s tweede keus zijn, omdat Oliver met zijn dubbelleven niet met Laurel kan zijn. Oliver herinnert Tommy eraan dat Laurel juist voor hem heeft gekozen en dat Tommy degene is die weg is gegaan. Felicity raakt in de problemen, omdat een beveiliger haar ontdekt. Diggle redt haar door te doen alsof ze een van Malcolm Merlyn’s liefjes is die niet kon handelen dat ze gedumpt was en ze vluchten weg. Oliver komt Malcolm Merlyn tegen in de lift en weet hem af te schudden en komt Thea in de lobby tegen. Thea doet alsof ze een afspraak met Tommy had, maar Oliver heeft haar leugen al snel doorzien en Thea zegt dat zij en Roy The Hood willen vinden. Oliver verzekert Roy ervan dat hij Thea niet in gevaar moet brengen door met een moordenaar en een gevaarlijk iemand in contact te komen en wil niet dat ze verder gaan met hun zoektocht.

Roy luistert niet naar Oliver en wil achter een Vertigo-dealer aan en zo The Hood tegenkomen. Thea is klaar met Roy’s zoektocht en wil er niet meer verder mee na Oliver’s relaas bij Merlyn Global. Roy wil stug door en wil zoals The Hood zijn zodat hij niet meer mensen om hem heen hoeft te verliezen (Roy heeft dus iemand verloren, maar we weten niet wie.) Hij verliest hier echter wel Thea mee, want ze is klaar met Roy’s koppigheid om The Hood.

Moira legt ondertussen aan Walter uit dat hij werd ontvoerd om zijn leven te redden. Walter is helemaal klaar met Moira en geeft haar de scheidingspapieren en verlaat het huis. Dat was snel, maar ook begrijpelijk.

Detective Lance heeft ondertussen eindelijk een aanwijzing. Zijn tech-expert is erachter gekomen dat iemand Merlyn Global’s mainframe heeft geprobeerd te hacken: Felicity Smoak!

Oliver realiseert zich dat hij zijn vaders fouten kan herstellen door The Undertaking te vernietigen. Diggle: Does that mean that you would hang up the hood after that. I came back from the island to stop Merlyn’s plan, so in other words, yes!

Na die realisatie gaat Oliver helemaal voor Laurel en ze doen het met elkaar. Tommy ziet dit allemaal en kijkt héél boos (sluit die gordijnen nou, iedereen kan je zien buiten :)) Diggle belt Oliver dat ze de machine eindelijk hebben gevonden. Oliver gaat achter Malcolm Merlyn aan als The Hood en Diggle gaat de machine uitschakelen.

Dan nog een flashback naar Lian Yu: Yao Fei neemt zijn claim voor het neerschieten van het vliegtuig op. Hij is klaar met zijn speech en Fyers schiet hem harteloos door het hoofd. Het vliegtuig is binnen bereik en als die allemaal uit de lucht geschoten is, kan de video met Yao Fei verspreid worden.

(Deze video bevat alle flashbacks van episode 14 t/m 22.)

Diggle realiseert zich dat de machine verplaatst is en Merlyn heeft al ontdekt dat Felicity hem probeerde te hacken (hij heeft de machine dan ook verplaatst) en verslaat The Hood makkelijk. Malcolm ontdekt dat Oliver Queen The Hood is!

Episode 23 Sacrifice

Moira geeft haar aandeel in The Undertaking toe in een persconferentie en verraad Malcolm door zijn naam te noemen. Hij heeft het plan opgevat om The Glades te vernietigen en heeft Robert Queen, Adam Hunt en Frank Chen vermoord. Ze adviseert iedereen die in The Glades woont om zo snel mogelijk te vluchten. Thea is furieus dat haar moeder dit heeft laten gebeuren en is bang dat Roy in gevaar komt, hij woont immers in The Glades!

Tommy kijkt samen met zijn vader Malcolm naar Moira’s speech en is in shock door wat hij nu weet over zijn vaders plannen. De politie valt binnen en probeert Malcolm te arresteren, maar die vermoord ze makkelijk. Tommy weet een pistool te pakken te krijgen en wil Malcolm dwingen om zijn plan af te blazen. Daar komt echter niks van in en Malcolm slaat Tommy bewusteloos. Oliver, Diggle en Felicity bekijken Moira’s persconferentie en gaan gelijk aan de slag om Malcolm te vangen en ervoor te zorgen dat hij de machine niet kan activeren. Diggle gaat met Oliver mee om voor eens en altijd Malcolm Merlyn uit te schakelen en ze schakelen Detective Lance in om de machine uit te schakelen met hulp van Felicity. Ondertussen proberen de inwoners van The Glades te vluchten, terwijl Roy zich afvraagt wat er aan de hand is (die had duidelijk zijn televisie niet aan.)

De laatste flashback van dit seizoen: Oliver weet met het mes van Yao Fei zichzelf en Shado en Slade te bevrijden en valt de valse schipbreukeling aan. Hij redt het vliegtuig en de raket buigt af naar Fyers’ kamp en vernietigd het. Fyers heeft het overleefd en houdt Shado onder schot. Oliver blijft koel en weet met succes een pijl in Edward te schieten en vermoord hem. Slade, Shado en Oliver zijn eindelijk van Fyers af!

(Zie de volgende video’s voor de hele flashback-storyline achter elkaar:

)

arrow23 1 arrow23 3 arrow23 4 arrow23

In het heden komen Oliver en Diggle aan bij Merlyn Global, waar Tommy hen aanklampt. Oliver had gelijk, zijn vader was iets slechts van plan. Tommy vraagt ook nog of Oliver Malcolm gaat vermoorden, Oliver antwoord niet (maar wij weten het antwoord al, jazeker dat hij dat gaat doen, Malcolm heeft er ten slotte hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat zijn vader Robert zich gedwongen zag om zelfmoord te plegen en Oliver heeft 5 jaar in de hel doorgebracht door de schipbreuk.) Oliver en Diggle vinden een valse muur en ontdekken Malcolm in zijn Dark Archer-outfit. Ze proberen hem te vermoorden, maar Malcolm is veel te snel (waar heeft hij dat in godsnaam allemaal geleerd!) en hij steekt Diggle in zijn schouder. Lance ontdekt ondertussen dat hij nog maar 7 minuten heeft om de machine uit te schakelen.

Roy redt ondertussen een oude man van een aantal criminelen die van het dreigende gevaar gebruikmaken door mensen lastig te vallen en winkels te plunderen. Roy is weer in de minderheid, maar word gered door Thea die de crimineel met een pistool met een fles op zijn hoofd mept. Ze moeten samen vluchten, voordat het te laat is.

Lance en Felicity komen er niet uit en versnellen per ongeluk het proces, waardoor ze nog maar 2 minuten hebben. Lance geeft het op en belt Laurel om te zeggen dat hij van haar houdt en dat ze snel mogelijk weg moet uit The Glades. LAUREL NEGEERT DIT!!!

Roy en Thea proberen ondertussen te vluchten, maar worden opgehouden door een man die vastzit tussen twee auto’s. Roy wil hem redden en laat Thea alleen met de auto vluchten.

Oliver vecht ondertussen met Malcolm en hij lijkt het af te leggen tegen de vader van zijn beste vriend. Toch weet Oliver een pijl in Malcolm’s borst te steken. Malcolm heeft nog een laatste troef achter de hand voordat hij sterft: Er is nog een machine en er is geen enkele manier om die te stoppen! Een groot deel van The Glades word alsnog verwoest.

Laurel ligt onder het puin en word gered door Tommy die haar daaronder vandaan trekt. De CNRI ontploft en Oliver probeert Tommy nog te redden, maar een stuk puin steekt dwars door zijn borst. Tommy verontschuldigd zich, omdat hij een slechte vriend was en dat hij op zijn vader begon te lijken. Hij sterft in de armen van zijn beste vriend Oliver!

arrow23 2

Ik weet nog dat ik het ook maar moeilijk droog kon houden bij deze scene. Ondanks dat Tommy maar een klein deel van Arrow vormde, was het wel een belangrijk karakter en de beste vriend van Oliver. Je voelt echt met Oliver mee (props voor Stephen Amell die deze scene uitmunted speelt.)

Wat een vreselijk einde, maar ook mooi qua seizoensfinale, omdat het een echte cliffhanger is. Deze twee finale-episodes zijn zo steengoed, dat zou ieder eerste seizoen van een serie moeten hebben. Destijds duurde het natuurlijk even voordat seizoen 2 weer begon en je moest natuurlijk lang wachten om te ontdekken wat er met de rest van de karakters was gebeurd na The Undertaking. Dat kun je allemaal lezen volgende week dinsdag in DC DINSDAG #4, waarin ik mijn reviews van Arrow Seizoen 2 start en precies weer verder ga met waar we hier geëindigd zijn.

Dan nog even wat humor, de blooper reel van Arrow Seizoen 1:

En de nieuwe trailer van Batman v Superman: Dawn of Justice:

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

Advertenties

208 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.