Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 9 Closure MARVEL MAANDAG #37

on

Door Hidde Heikoop

Rosalind en Coulson hebben weer een date en praten over Rosalind die zonder dat ze wist een deel van Hydra was met haar ATCU. Ook komen we te weten dat Rosalind en Banks al heel lang collega’s zijn en dat ze elkaar blindelings vertrouwen. Ze wil nog 1 keer terug naar de ATCU om informatie in te winnen over Malick, aangezien die niet weet dat Rosalind hem verraden heeft. Voordat ze dat echter zou kunnen doen, word ze gedood door een sniper. En wie is die sniper: Ward natuurlijk! In zijn wraakvendetta (hoewel hij zelf Kara/Agent 33 doodde, geeft hij de schuld aan SHIELD en in het bijzonder zijn oude baas Coulson) heeft hij Coulson geraakt en ervoor gezorgd dat hij over grenzen gaat die hij normaal nooit zou gaan. Ward dood Rosalind om Coulson’s paniek te horen over de telefoon en stuurt een aantal van mannetjes op Coulson af. Die weet zich op epische wijze te verdedigen (het was al even geleden dat Coulson zelf moest vechten, dit was voor het laatst in S2E22) en word gered door Mack die hem ophaalt. Coulson loopt door de basis, terwijl iedereen naar hem kijkt en concludeert wat er gebeurd is met Rosalind. Nadat Coulson afgekoeld is, komt May bij hem langs.

Coulson heeft een plan: Hij gaat iedereen van het originele team (May, Fitz, Simmons en Daisy) ondervragen om erachter te komen hoe Ward te werk gaat en waar hij hem zou kunnen raken, zodat ze hem voor eens en altijd uit kunnen schakelen. Hij praat met May over haar one-night stand met Ward: ”He wants people to think of him as a hero”, Fitz realiseert zich dat de broederlijke band die hij had met Ward alleen maar er was zodat hij gebruik van hem kon maken: ”He was trying to replace something in his life that he lost” en Simmons: “He was a bad flirt, always laughing at his jokes and those ridiculous puns.” Dan komen we bij Daisy, die ergens wel begrijpt hoe Ward zo geworden is (vaderfiguren zoals John Garrett en deel uitmaken van een krachtige organisatie zijn vrij aantrekkelijk als jongeman), omdat zij ook een slechte jeugd heeft gehad en dat ze daarom ook voor hem viel, omdat ze een beetje op elkaar lijken op een manier. ”Ward doesn’t kill because he feels nothing. He kills because he feels too much”.

Banks komt naar SHIELD HQ en onthuld dat hij werkte voor Malick onder het door het World Security Council-lid gefinancierde NASA-programma waar Will ook voor werkte. Malick wil nu een nieuwe portal naar de planeet openen, zodat ze Hydra’s Inhuman-leider terug kunnen brengen naar de Aarde.

Malick en Ward bevinden zich inmiddels in het oude kasteel waar SHIELD en Elliott Randolph Simmons hebben gered met de monolith. Gideon Malick heeft inmiddels 5 kleine monolith’s die hij gaat gebruiken om een nieuwe portal te openen.

AOS S3E9 1 AOS S3E9 2 AOS S3E9 3 AOS S3E9 4 AOS S3E9 5 AOS S3E9 6 AOS S3E9 7 AOS S3E9 8 AOS S3E9 9 AOS S3E9 10 AOS S3E9

Hunter bied ondertussen op SHIELD HQ zijn excuses aan Coulson aan, maar Coulson zet zijn hand om Hunter’s keel en vliegt hem aan omdat hij had kunnen voorkomen dat Ward Rosalind kon vermoorden. Bobbi kalmeert hem en zegt dat het niet goed is voor de missie om je emoties erbij te betrekken (zie Hunter en zijn roekeloze acties een paar episodes terug.) Coulson realiseert zich wat hij aan het doen is en laat Hunter los en zegt ook dat hij zelf schuldig is aan de dood van Rosalind, omdat hij had moeten zien wie Ward was toen hij hem in zijn team toeliet. Coulson neemt een drastische beslissing en maakt Mack tijdelijk Director of SHIELD en gaat met Hunter en Bobbi achter Ward aan.

Ze dringen een bank binnen en nemen Thomas Ward mee (het kleine broertje van Ward dat in de put werd geduwd door Ward zelf.) Coulson belt Ward op en dreigt zijn broertje te vermoorden. Bobbi weet een manier om Ward’s locatie te vinden en Thomas Ward moet Grant net zo lang aan de lijn houden totdat het lukt. Thomas blijkt zichzelf te hebben verstopt voor zijn gevaarlijke broer en wil niks meer met hem te maken hebben nadat Grant Christian en zijn bejaarde ouders heeft vermoord. Grant probeert dit allemaal te verklaren, maar Thomas wil het niet hebben. Coulson neemt het over en waarschuwt Ward dat ze weten waar hij is.

Fitz en Simmons gaan ondertussen met Banks mee naar het oude Distant Star NASA-hoofdkwartier waar ze al gauw Mr. Giyera (de Inhuman die voor Malick werkt en Magneto-achtige krachten heeft) vinden die vorige week met Bobbi en Hunter in aanraking kwam. Die vermoord Banks’ mannen en schiet Banks door het hoofd! De Inhuman neemt Fitz en Simmons mee naar Malick en Ward, die informatie willen over Simmons’ terugkeer, zodat ze de Inhuman-leider van de planeet af kunnen krijgen. Ward heeft een plan om ze mee te laten werken: hij zet Simmons in één kamer waar ze word gemarteld door Giyera, terwijl Fitz in de andere kamer word opgesloten en naar Simmons’ gegil moet luisteren.

Director Mack moet wat lastige beslissingen maken, omdat hij niet echt veel mankracht meer heeft. Fitz en Simmons zijn gevangengenomen door Malick en Ward, terwijl Coulson, Hunter en Bobbi Morse ook bezig zijn. Hij vraagt aan May of Lincoln’s beoordeling door Andrew/Lash betrouwbaar is (May: It’s not) en brengt Daisy, Joey en Lincoln bij elkaar (SECRET WARRIORS!!!!!) om dan toch het Hydra-kasteel aan te vallen.

Malick heeft Simmons naar de monolith-kamer gebracht, waar alles klaar is om een nieuwe portal te openen. Simmons wil hem niet helpen met het terugbrengen van het monster, maar dit is niet nodig, want Fitz heeft opgegeven en wil niet dat ze Simmons nog meer pijn gaan doen: ”I lost you once. I can’t lose you again. I’m not strong enough to live in a world that doesn’t have you in it and the only thing that I will bring back is Will.”

Ward wil eigenlijk blijven om voor eens en altijd met Coulson (en Bobbi en Hunter) af te rekenen, maar word door Malick overgehaald om als leider van Hydra de Inhuman-leider terug te brengen naar de Aarde. Malick opent de portal met een Incredible Hulk-achtige machine (de geluidsgolvenmachine die General Ross’ mannen gebruikten tegen Hulk bij Culver University) en Ward, Fitz en een aantal van Malick’s mannen gaan mee. Coulson ziet het allemaal met lede ogen aan en voelt zich gedwongen om iets drastisch te doen: Hij springt, zonder parachute, vanuit het vliegtuig in de portal net voordat Malick hem sluit. Hij overleeft het, maar het lijkt er niet op dat hij dichtbij Ward en Fitz geland is en hij zal het alleen moeten opnemen tegen het monster en Ward.

Morgen is het alweer tijd voor de midseason-finale, episode 10 Maveth:

STAR WARS ZATERDAG (NOG 10 DAGEN TOT THE FORCE AWAKENS!)

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

DC DONDERDAG
https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.