Arrow Seizoen 2 Episode 1 t/m 4 DC Isabel Rochev And The Dollmaker DC DINSDAG #4

Door Hidde Heikoop

Tijd voor Seizoen 2!! Waar waren we ook weer gebleven? O ja, bij het hartenbrekende moment dat Tommy doodging in zijn vaders aanval op The Glades en Oliver niks kon doen om hem te redden. Hij trekt zich dit heel erg aan (zoals iedereen zou doen als het deels jouw schuld was als je beste vriend overleed.) en is niet meer dezelfde persoon.

Episode 1 City of Heroes

Hij heeft zich terugtrokken op Lian Yu voor 6 maanden en hij leeft daar als een soort Tarzan. Felicity en Diggle hebben hem weer nodig (ze springen uit een vliegtuig en landen met een parachute in de jungle, Felicity word bijna opgeblazen door een landmijn en ze word gered door Oliver), Moira Queen zit in de gevangenis en er hangt de doodstraf boven haar hoofd, Queen Consolidated dreigt over te worden genomen door een ander bedrijf en The Glades zijn een oorlogszone geworden. Diggle: ”It’s time to come home.”

 

Tijd voor de eerste flashback van seizoen 2: Oliver en Slade hebben duidelijk veel getraind de laatste paar maanden nadat ze Fyers verslagen hebben, want Oliver is veel beter geworden in vechten. Het lijkt erop dat Oliver, Shado en Slade eindelijk van de problemen af zijn en rustig op het eiland overleven, maar dan gaat er een alarm af en beseffen ze zich dat er andere mensen zijn op Lian Yu.

Terug in het heden kijkt Oliver naar een nieuwszender, waarop gepraat word over de particle accelerator van STAR LABS in Central City (de stad van Barry Allen/The Flash, zijn origin story vind plaats in episode 8 en 9 van dit seizoen en de spinoff kwam uit tijdens Arrow Seizoen 3, dit moment bouwde dus al duidelijk op naar een CW-DC-universum) en Moira Queen’s proces wat eraan zit te komen. Eerst moet Oliver het familiebedrijf redden van een investeringsmaatschappij die geleid word door Isabel Rochev (Summer Glau.)

arrows2 1City of HeroesCity of HeroesCity of Heroesarrows2 5arrows2 6

 

Roy is stiekem bezig met de held uit te hangen en Thea is er weer eens klaar mee (Thea is nu de eigenaar van de Verdant en Roy helpt haar met bedienen van klanten), terwijl Oliver na 6 maanden voor de deur staat. Hij vraagt of ze al bij Moira is geweest. Ze wil dat niet na wat haar moeder Starling City heeft aangedaan. Laurel is verhuisd van haar baan als advocaat naar openbaar aanklager en is aanwezig op een gala van de burgermeester van Starling City, maar de burgermeester is niet veilig in zijn eigen stad, want hij word vermoord door The Hoods, copycats van Oliver’s The Hood die de stad willen terugpakken voor wat het gedaan heeft met The Glades. Quentyn Lance (die na de onthulling dat hij The Hood hielp teruggezet is naar de positie van wijkagent) komt snel checken of zijn dochter oke is en Oliver doet dit ook. Laurel voelt zich nog steeds schuldig en wil nog niet met Oliver iets beginnen.

The Hoods volgen ook de Moira Queen-zaak en geven ook de Queens de schuld van wat er van The Glades geworden is en gaan achter Oliver aan. Die heeft een meeting met Isabell Rochev, die al de meerderheid van de Queen Consolidated-aandelen heeft. Oliver heeft een minderheid van de aandelen en zal dus op zoek moeten naar investeerders om het bedrijf te behouden. The Hoods komen wraak nemen op Oliver en schieten de boardroom aan flarden. Diggle, de goede bodyguard en militair die hij is, weet ze tegen te houden en Oliver redt Isabell en Felicity en de rest. Diggle en Felicity willen dat Oliver weer The Hood gaat zijn en achter zijn copycats aan gaat en Oliver is gefrustreerd en wil het niet hebben.

En weer een flashback: Oliver, Slade en Shado proberen de mensen te vinden die hen bespioneren en ze splitsen op, Shado gaat vooruit. Al snel is ze verdwenen, terwijl ze een pistoolschot horen.

In het heden bezoekt Oliver Moira in de gevangenis en ze praten over de problemen met Queen Consolidated. Ze herinnert Oliver eraan dat iemand in de familie hem kan helpen met het familiebedrijf. The Hoods overvallen de Verdant en willen Oliver hebben. Zolang hij zich niet overgeeft, gaan ze mensen doodschieten. Dit komt er niet van, want Roy grijpt in. Dit gaat echter wel ten koste van Thea, die ontvoerd word door The Hoods. De ontvoering van Thea is de druppel voor Oliver en hij gaat toch maar weer beginnen met The Hood zijn. Felicity en Diggle zijn er erg blij mee, maar Oliver is nog steeds niet tevreden met de vele doden die heeft gemaakt.

In de flashback naar Lian Yu hebben Oliver en Slade Shado’s kidnapper gevonden. De kidnapper ondervraagt Shado over ”de graven” en Shado weet er niks van en de man maakt een kras in haar gezicht. Oliver loses his shit en slaat het gezicht van de beste man in met een steen (een duidelijk thema ook in het heden, het doden zit zonder dat hij het wil in hem.)

Oliver heeft Thea en The Hoods gevonden en hij besluit om de kidnappers niet te doden, maar ze uit te leveren aan Quentyn Lance en de politie. Oliver tegen Lance: ”I’m trying a different way.” Oliver bezoekt Tommy’s graf en Laurel is er ook. Ze besluiten dat ze wel in elkaars leven willen blijven, maar niet als geliefden. Laurel wil achter The Hood aan (ze heeft hem zien weggaan uit het gebouw waar Tommy lag.) Thea komt op haar beslissing terug en word herenigd met haar moeder in Iron Heights.

Isabell Rochev lijkt Queen Consolidated dan toch in handen te krijgen, maar reken niet buiten Oliver en Walter Steele! Moira’s ex-man is nu directeur van een bank en heeft geld beschikbaar gesteld aan Oliver, zodat Isabell en Oliver allebei 50% van het bedrijf in handen hebben. Ze zullen dus samen moeten werken. Roy speelt weer de held in The Glades en begint een vrouw die lastiggevallen word door een groep mannen te helpen. Ineens komt er een mysterieuze vrouw in zwart leer en met martial arts skills die de mannen kapotmaakt! In Arrow HQ wil Oliver niet meer The Hood zijn, maar The Arrow (nog een stapje dichter bij zijn superheldenalias The Green Arrow uit de comics.)

Episode 2 Identity 

Oliver is aan het trainen op de salmonladder, terwijl Roy niet zo handig bezig is met het achtervolgen van een vrachtwagen (hij gaat over de kop met een auto die hij gestolen heeft, iemand schoot op hem en Roy komt met Laurel de aanklager in aanraking als hij voor de zoveelste keer word opgepakt.) Het blijkt dat de broodnodige medicijnen die het ziekenhuis in The Glades nodig heeft, worden ontvreemd door niemand minder dan China White, die hulp krijgt van Bronze Tiger (Michael Jai White) met boksbeugel-klauwen. The Arrow gaat achter de ontvreemders van de medicijnen aan (Oliver heeft nog niet echt een doel voor ogen, omdat hij geen lijst meer heeft om op terug te vallen, maar dit is een goede zaak om aan te pakken.)

Een flashback: Oliver probeert zijn agressieve moord te verdedigen door het te gooien op het redden van Shado. Shado geeft hem een speech over yin en yang en dat iedereen een zachte en een harde kant heeft. Oliver en Shado groeien nog meer naar elkaar toe, Slade alleen maar nog meer jaloersmakend.

Terug in het heden geeft nieuwe wethouder Sebastian Blood een keiharde speech bij het Glades-ziekenhuis over de situatie waarin The Glades nu in zit (niemand in Starling City lijkt iets te geven om de wijk) en Oliver komt net bij het ziekenhuis aan en word uitgejouwd door de inwoners. Terug bij Queen Consolidated is Felicity boos over haar nieuwe rol als Olivers secretaresse en Diggle heeft ook nog een goed punt: “It could be worse. My secret identity is his black driver.”

arrows2 7arrows2 8

Three Ghosts arrows2 12

Oliver probeert een tweede medicijnvracht die gekaapt is terug te halen, maar word neergeschoten. Hij praat met Diggle, terwijl hij zichzelf oplapt, en komt erachter dat Diggle niet meer met Carly is (ik noemde al eerder dat hij zijn neefje en Carly niet meer aan kon kijken, omdat Deadshot, de moordenaar van Diggle’s broer Andy en de man van Carly, nog steeds vrij rond liep.) The Arrow kan het duidelijk niet in zijn eentje af met de medicijntransporten en schakelt Roy’s hulp in (Roy word een ultimatum gesteld door Thea: of je blijft bij mij en geeft het vigilante-zijn op of ik hoef je nooit meer te zien) bij het vinden van de mensen die ze kapen: Roy word The Arrow’s oren en ogen in The Glades. Technisch gezien vecht Roy dus niet meer en hij komt weer terug bij Thea.

Het lukt The Hood dan eindelijk om na een lastig gevecht met China White en Bronze Tiger te winnen en hij levert de twee criminelen uit aan de politie. The Arrow’s missie gaat echter wel ten koste van Oliver, want die had een benefiet samen met Sebastian Blood georganiseerd waar hij dus niet is komen opdagen en Olivers reputatie is weer tot een nulpunt gedaald. Oliver gaat ook nog een keer bij Laurel langs, nadat hij eerder al te weten is gekomen waarom ze hem zo haat (ze zag hem weggaan bij Tommy en verdenkt hem ervan dat hij Tommy expres niet heeft gered) en het blijkt een val te zijn: Laurel drukt op de knop en het hele politiekorps omsingelt The Arrow.

Episode 3 Broken Dolls

Deze episode gaat gelijk verder na Laurel’s val. Oliver word namelijk gered door de mysterieuze vrouw in het zwarte leer en met martial arts skills die Roy eerder al tegenkwam. The Arrow schakelt Roy in om haar te vinden en die komt al snel uit bij Sin, een bewoonster van The Glades en ze blijkt de vigilante te helpen. Ondertussen probeert Roy dit allemaal ook nog verborgen te houden voor Thea, die niet weet dat hij met The Arrow samenwerkt. Officer Lance komt erachter dat seriemoordenaar Barton Mathis aka The Dollmaker (hij maakt poppen van zijn vrouwelijke slachtoffers door een chemisch goedje in hun keelpijp te gieten) al 6 maanden vrij rondloopt (hij ontsnapte tijdens The Undertaking, de gevangenismuren splijten namelijk open tijdens het hele gebeuren, later word daar nog op teruggekomen) en weer een slachtoffer gemaakt heeft.

Het blijkt dat de bewindvoerders van de gevangenis in The Glades dit geheim hebben gehouden en Quentyn Lance moet vrezen voor zijn leven, want hij is degene die Mathis destijds achter de tralies heeft gezet. Lance mag echter zelf niets doen nu hij weer een gewone agent is en schakelt The Arrow in om samen met hem achter de gevaarlijke en gestoorde seriemoordenaar aan te gaan. Ze vinden bewijsmateriaal op de crime-scene die Felicity kan analyseren om overeenkomsten te zoeken tussen de slachtoffers. Ze blijken allemaal dezelfde huidcreme te gebruiken, en raad eens wie dat ook gebruikt: Laurel! Quentyn gaat er gelijk op af en word ook vastgezet door Mathis die al bezig is met het proces van Laurel tot een dode pop maken. The Arrow grijpt echter niet op tijd in door het buisje met een pijl kapot te schieten en Mathis probeert ervan door te gaan, maar word genadeloos vermoord door de mysterieuze vrouw in het leer. Ze gaat ervandoor en word aangevallen door een man die gestuurd is door Ra’as Al Ghul (ze word gezocht door Al Ghul, omdat ze gevlucht is uit de League of Assassins), maar ze weet hem uit te schakelen.

Moira’s voorproces is ondertussen begonnen en de District Attorney (Laurel’s baas) eist de doodstraf en gelooft er niet in dat Moira onder dwang mee is gegaan, maar dat er een zondebok moet komen om gerechtigheid te krijgen voor wat de inwoners van The Glades is aangedaan. Oliver is nog net op tijd terug van zijn vigilante-bezigheden om dit in schok aan te horen en Thea is in tranen over wat er zou kunnen gebeuren met haar moeder.

arrows2 13arrows2 14

In de flashbacks vinden Oliver, Slade en Shado een grot met skeletten van Japanse WOII-soldaten met hele misvormde schedels. Hier vind Oliver ook de pijlpunt die hij aan Thea heeft gegeven, die pijlpunt blijkt later nog heel belangrijk te zijn voor een zekere bad-guy. Bij een zoveelste verkenningsmissie om uit te vinden wie er nog meer op het eiland is, komt Shado weer in de problemen. Oliver en Slade redden haar, maar Oliver word gevangengenomen en naar het schip de Amazo gebracht om daar in een cel te rotten.

(Zie hier de Lian Yu-flashbacks van S1E23 tot en met S2E7:

)

Episode 4 Crucible

Felicity heeft een aanwijzing wat betreft de mysterieuze vigilante-vrouw: ze volgt Laurel. The Hood weet haar al snel te vinden en ontdekt dat het Sara Lance is!!! De zus van Laurel en degene waarmee hij op de Queens Gambit zat toen het schip schipbreuk leed. Oliver kwam op Lian Yu terecht en Sara verdronk, maar ze is dus niet verdronken en gered door iets of iemand. Ondertussen onderschept The Mayor (een bendeleider die met allerlei zware wapens The Glades terroriseert) een wapentransport en met die wapens valt hij het Guns For Money-evenement aan (inwoners van The Glades kunnen hun wapens inleveren in ruil voor geld wat ze hard nodig hebben, dit is georganiseerd door Sebastian Blood en Oliver Queen, die opnieuw proberen samen te werken.)

arrows2 15arrows2 9

Deze harde aanval is een reden voor Team Arrow om achter de identiteit van The Mayor te komen en hem te stoppen, samen met de net ontdekte Sara, haar vechtskills kunnen ze wel gebruiken. Sara en Oliver verslaan The Mayor en zijn mannen makkelijk en leveren de bendeleider uit aan de politie.

Een corrupte politieagent bevrijd The Mayor en brengt hem naar een geheime locatie. Daar word The Mayor vastgebonden en geïnjecteerd met een of ander serum door Brother Blood (Oliver zal er ongetwijfeld ook een keer achter moeten komen dat de meelevende wethouder met zijn plannen voor The Glades ook best wel evil is en supersoldaten aan het creëren is) maar The Mayor verdraagt het serum niet, gaat bloeden uit zijn ogen en overlijdt.

Ondertussen krijgt Laurel een alcoholprobleem (ze gaat helemaal op in haar werk naar de dood van Tommy en heeft ook nog problemen met het hele gedoe met Sara en haar moeder en ze probeert dit dus allemaal weg te drinken, net als haar vader deed net na de ”dood” van Sara) en wil ze geen hulp van zowel Quentyn als Oliver accepteren. Oliver wil dan ook dat Sara gaat onthullen dat ze nog leeft aan haar familie, ondanks dat hij weet dat het hem zijn band met Laurel zal gaan kosten.

In de flashback leren we dat Oliver al veel eerder wist dat Sara nog in leven was. Ze was namelijk op de Amazo (dit schip en de kapitein hebben haar gered van de verdrinkingsdood), maar ze stond aan de andere kant van de tralies als gevangenenbewaarder! Sara’s redder wil de locatie van de grot waarin de Japanse WOII-lijken liggen (het lijkt erop dat zich iets heel cruciaals bevind in deze grot) en Oliver wil die uiteraard niet geven, want hij wil Slade en Shado niet in gevaar brengen.

Ik ben blij dat ze gelijk in seizoen 2 wat storylines meer in elkaar hebben laten overlopen. Vooral Laurel en haar vader Quentyn en Thea en Roy zijn nu echt betrokken bij de hoofdverhaallijn in de afleveringen en het soap-element is er nog wel, maar word steeds meer vervangen door meer actie en scenes met Team Arrow tegen de bad guys. Het is ook tof dat Sara terugkwam uit de dood, omdat je dat eigenlijk niet verwacht. Hierdoor kan gelijk een heel seizoen aan flashbacks gevuld worden met alleen maar uitleg hoe Oliver en Sara dan van het eiland af zijn gekomen uiteindelijk en waar Sara al die tijd geweest is. Je merkt in de flashbacks ook al een jaloezie die opkomt bij Slade over Oliver en Shado en dit zal ongetwijfeld ook een keer escaleren. Het is dan ook niet gek met al deze verbeteringen en constante spanning en twisten (wacht maar, er komt nog veel meer aan!) dat dit tot nu toe wel het beste seizoen van Arrow word gevonden door de fans.

 

Advertenties

210 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.