Arrow Seizoen 2 Episode 5 t/m 9 Mirakuru And Barry Allen DC DONDERDAG #7

on

Door Hidde Heikoop

Gisteren was de laatste aflevering voor de winterbreak van Arrow Seizoen 4 (Arrow keert weer terug op 20 januari met S4E10.) In de opbouw naar Seizoen 4 Episode 10 ga ik natuurlijk verder met Seizoen 2, 3 en de eerste negen episodes van seizoen 4. Ook zal ik vanaf 29 december tijdens de artikelen over Arrow Seizoen 3 over het eerste seizoen van The Flash schrijven. Dan zijn we precies op tijd voor de start van Arrow Seizoen 4 Deel 2 en The Flash Seizoen 2 Deel 2 en de premiere van Legends of Tomorrow op 21 januari.

Voorlopig zijn we nu exact 2 seizoenen terug, bij Seizoen 2:

Episode 5 League of Assassins

Sara logeert bij Oliver in de Queens Mansion, terwijl ze gezocht word door de League of Assassins. Al-Owal (in hetzelfde kostuum als Malcolm Merlyn, die na de dood van zijn vrouw ook bij de League of Assassins heeft gezeten en als enige vrij werd gelaten door Ra’as Al Ghul) valt Sara en Oliver aan en lijkt te winnen, maar met de gecombineerde overlevingsskills van Sara en Oliver weten ze hem toch te verslaan en de Assassin vlucht, aarde achterlatend. Felicity traceert de aarde naar een verlaten fabriek, waar Black Canary (Sara) en The Arrow (Oliver) Al-Owal en twee andere Assassins vinden. De Assassins ontsnappen opnieuw en bedreigen Sara’s familie. The Arrow beschermt Laurel in de zoveelste aanval in haar appartement (installeer een alarm, kom op! :)) en Felicity waarschuwt Quentyn dat hij in gevaar is en dat hij moet vluchten, maar hij gelooft haar niet. Sara overtuigd hem door te onthullen dat ze niet dood is en laat hem ook beloven dat hij het niet aan Laurel verteld, die heeft al genoeg aan haar hoofd en zal haar waarschijnlijk niet vergeven voor wat ze heeft gedaan vijf jaar geleden.

Sara, Quentyn en The Arrow worden in Sara’s verstopplaats opnieuw aangevallen door Al-Owal en de twee Assassins en dit keer slaagt Sara erin om Al-Owal te vermoorden door zijn nek te breken. Ze verlaat Starling City om haar familie niet meer in gevaar te brengen, terwijl Quentyn verder moet leven met de gedachte dat hij de enige van zijn gezin is die weet dat Sara toch nog leeft. Moira, aangespoord door Thea en Oliver, gaat ondertussen toch vechten tegen de doodstraf die haar boven het hoofd hangt.

In de flashback word Sara (die haar Black Canary ontleend aan een kanarie die ze ziet op het stuk wrak waar ze op ronddreef na de Queens Gambit-schipbreuk) gered uit zee door Dr. Anthony Ivo (de bad guy van de Seizoen 2-flashbacks) die wil dat Sara hem gaat helpen met zijn experimenten.

arrows2 18arrows2 16

Episode 6 Keep Your Enemies Closer

arrows2 19

ARGUS-agent Lyla Michaels (in deze episode werd onthuld dat Lyla Diggle’s ex-vrouw is, ze trouwden vlak na hun missie voor het Amerikaanse leger in Afghanistan en konden niet normaal leven zonder de oorlog die hen verbond) is na een missie in Rusland vermist en Diggle wil haar redden. Oliver en Felicity helpen hem en gaan met hem mee naar Moskou, maar Isabel Rochev krijgt hier lucht van en denkt dat Oliver achter haar rug om de internationale divisies van Queen Consolidated wil bezoeken en nodigt haarzelf uit voor de vlucht. In Moskou komen Diggle, Felicity en Oliver erachter dat Lyla in een goelag zit. Toevallig kent Oliver een Russische Bratva-officier (Oliver ontmoette hem op de Amora vijf jaar geleden en door deze officier kon hij in seizoen 1 ook de hulp inschakelen van de Russische maffia in Starling City) die hen kan helpen met het infiltreren van de goelag.

Diggle laat zich arresteren voor drugs (Oliver, Felicity en de Bratva-officier gaan de bewakers afleiden zodat Diggle en Lyla weg kunnen komen en Diggle krijgt hulp van een bewaker binnenuit) en komt al meteen in de problemen, omdat hij een kleurtje heeft (Russen zijn niet zo gediend van buitenlanders) en word in de isoleerruimte gezet. Daar komt hij Deadshot tegen! Het blijkt dat Lyla naar Rusland en de goelag ging om Deadshot voor Diggle te vinden. Aangezien Diggle niet in zijn eentje Lyla kan vinden (en Deadshot weet waar ze zit) moet hij samenwerken met de moordenaar van zijn broer Andy. Met zijn tweeën en Lyla ontsnappen ze en Diggle laat Deadshot gaan, maar niet voordat hij hem verteld dat hij was ingehuurd door H.I.V.E om Andy te vermoorden. Tussen de bedrijven door bouwt Oliver een betere band op met Isabel door shots en ze hebben een one-night stand. In de flashbacks vertelt Anthony Ivo aan Oliver dat de Japanse WOII-militairen blootgesteld werden aan een superserum (supermensenkracht en genezingskracht) dat de wereld kan redden. Sara verraad Oliver door aan Ivo te vertellen dat Shado en Oliver nog leven en Ivo wil Oliver vermoorden, maar Sara haalt hem over om Oliver te laten leven.

 

Episode 7 State v. Queen (mijn stuk over episode 7 is helaas kwijtgeraakt door WordPress!!!, maar je kunt hieronder de Engelse samenvatting lezen)

It is revealed that the Count escaped from prison during the earthquake in the Glades. Afterwards, the Count begins poisoning Starling City with the Vertigo drug; Diggle and the assistant district attorney are among the infected. When the ADA collapses in court, the Count kidnaps him en route to the hospital and reveals to the city that the cure to their sickness is to take Vertigo. In court, Laurel uses an affair between Moira and Malcolm to cast doubts on Moira’s defense. Ultimately, Moira is found not guilty by the jury; she later learns that Malcolm Merlyn, alive and well, had rigged the trial. Merlyn also reveals that he now knows Thea is his biological daughter. Felicity is able to locate the Count and Oliver manages to save the ADA, but at the expense of allowing the Count to escape. Later, Felicity is captured by the Count when she discovers how he has been infecting the city. In order to protect Felicity from being injected with Vertigo, Oliver is forced to break his promise and kill the Count. Meanwhile, Blood is informed by one of his aides that his test subject—Cyrus—has survived his injection. In a flashback to the island, Shado and Slade rescue Oliver and Sara, after Dr. Ivo and his men travelled to the island to locate the stone arrowhead left by the Japanese soldiers.

Episode 8 The Scientist

Een grote centrifuge van Queen Consolidated word gestolen door een gemaskerde dief met supermensenkracht (later word onthuld dat dit Cyrus Gold is, Brother Blood’s gelukte experiment) en de politie heeft geen idee wat ze ermee aan moeten. Maar daarin krijgen ze hulp van niemand minder dan Central City CSI Barry Allen! Inderdaad, The Flash uit de comics. Episode 8 en 9 zijn een soort backdoor-pilot voor The Flash-serie en in de Flarrowverse-timeline begint seizoen 1 van The Flash eigenlijk al na Arrow S2E9 in verband met flashbacks en een zeker ongeluk waardoor Barry uiteindelijk The Flash word.

arrows2 20

Oliver vertrouwd Barry Allen niet en laat Felicity (die haar mannelijke tegenhanger in Barry heeft gevonden met awkward uitspraken :)) de jonge crime-scene-investigator’s achtergrond onderzoeken. Zij komt erachter dat zijn moeder op verdachte wijze om het leven is gekomen en dat zijn vader ervoor in de gevangenis zit. Oliver confronteert Barry hiermee en die legt uit dat hij (zonder toestemming van zijn baas overigens) naar Starling City is gekomen om onderzoek te doen naar superkrachtige mensen en zo zijn vader uit de gevangenis te krijgen, want Barry is ervan overtuigd dat iemand met superkrachten zijn moeder heeft vermoord. Oliver is boos en stuurt hem weg. Hij realiseert zich inmiddels ook dat de Mirakuru (het serum waar Dr. Ivo in de flashbacks zo naar op zoek is) van Lian Yu nu in Starling City is en dat het een enorm gevaar gaat vormen voor de burgers van de stad. Roy en Thea merken ook dat er iets niet pluis is in The Glades door het helpen van Sin bij een onderzoek naar de dood van een goede vriend van haar en Roy probeert nog steeds The Arrow te contacteren, omdat hij iets wil doen om zijn oude criminele daden goed te maken. Oliver vind het te gevaarlijk worden dat het vriendje van zijn zus Thea zo roekeloos blijft doen en schiet een pijl door zijn been om Roy te laten denken dat The Arrow gestoord is en gevaarlijk!

arrows2 21

Oliver heeft een welkom thuis-feestje georganiseerd voor zijn moeder Moira, maar bijna niemand komt. Felicity had Barry uitgenodigd, maar het leek er niet op dat hij nog terug zou komen na de onthulling eerder deze episode. Oliver heeft zich erbij neergelegd dat Barry tegen hem gelogen heeft, wil Felicity gelukkig zien (er ontstonden al zeker wat romantische gevoelens tussen Barry en Felicity) en kan Barry ook goed gebruiken met het onderzoek naar de gemaskerde dief.

Met de hulp van Felicity weet The Arrow Cyrus Gold te vinden. De ge-mirakuru-de crimineel weet hem echter zo te overpoweren dat Oliver een paar meter word weggegooid en per ongeluk geïnjecteerd word met een onbekende stof waardoor hij bewusteloos raakt en bijna overlijdt. Felicity en Diggle nemen een drastische beslissing en ”kidnappen” Barry (die van zijn overste op de eerste trein terug moest komen, maar Barry was te laat en zou op het station moeten wachten tot de volgende ochtend) om Oliver te redden. Barry weet nu ook wie The Arrow, zijn idool, is: Oliver Queen!

Ondertussen bedreigt Malcolm Merlyn Moira weer dat ze toch echt aan Thea zal moeten vertellen dat ze Malcolm’s dochter is. Moira wil dit absoluut niet en contacteert Ra’s Al Ghul, die furieus is dat Malcolm de code van de League of Assassins heeft gebroken met The Undertaking en hij gaat ervoor zorgen dat Malcolm uit de weg word geruimd. Malcolm Merlyn vlucht na de tweede ontmoeting met Moira en waarschuwt haar dat het nog niet over is en dat Thea er ooit achter zal komen. In de flashback naar Lian Yu hebben Shado, Slade (die eerder neergeschoten is door Ivo’s mannen en dodelijk gewond is), Sara en Oliver de onderzeeër gevonden waar de Mirakuru zich zou moeten bevinden. Aangezien ze weten via Ivo dat het serum levens kan redden gebruiken ze het om Slade te redden. Het lijkt er echter op dat het niet werkt, want zijn hart stopt!

Episode 9 Three Ghosts

De midseasonfinale haakt meteen in op waar we waren gebleven met Oliver: Barry heeft een oplossing gevonden om Olivers leven te redden: RATTENGIF! Het lijkt radicaal en gevaarlijk, maar het werkt wel. Oliver is heel boos dat Barry nu weet dat hij The Arrow is, maar Barry blijft wel en helpt Felicity met het ontdekken van de identiteit van de gemaskerde superkrachtige crimineel: Cyrus Gold (hiervoor wist Team Arrow nog niet wie het was, maar wij kijkers hebben natuurlijk meer informatie.) Roy, Thea en Sin zijn de dood van Sin’s vriend Max niet vergeten en komen erachter dat op hem ook Mirakuru is getest. Roy gaat op onderzoek uit bij Brother Blood HQ, waar hij gevangen word genomen door Cyrus. Brother Blood ziet in Roy de ideale kandidaat voor Mirakuru en injecteert het in zijn arm. Roy lijkt te overlijden, maar The Arrow komt hem redden! Hij weet Cyrus Gold te verslaan, vernietigd de centrifuge die word gebruikt voor de massaproductie van Mirakuru en redt Roy van de zekere dood. Hij is wel bang dat het een negatief effect zal hebben met Roy’s woede en roekeloosheid die alleen nog maar erger zullen worden.

Tussendoor heeft Oliver allerlei hallucinatie-dagdromen over Tommy, Shado en Slade die hem achtervolgen.

In de flashback heeft Anthony Ivo Shado, Sara en Oliver gevonden die rouwen om Slade die bezweken is aan de Mirakuru. Ivo neemt ze alledrie gevangen en dwingt Oliver om te kiezen tussen Sara en Shado. Oliver wil niet kiezen, natuurlijk niet, en Ivo schiet Shado door haar hoofd! Ivo moet echter vluchten als blijkt dat Slade de Mirakuru toch heeft overleefd en wraak neemt met zijn superkrachten op Ivo’s mannen.

arrows2 17arrows2 22

Terug in het heden blijkt dat Slade (met ooglapje) achter Blood (die zijn burgermeesterscampagne heeft gestart) en zijn plannen zit! Ergens in de flashback gaat dus duidelijk worden waarom hij zich tegen Oliver heeft gekeerd, hij weet natuurlijk dat Oliver The Arrow is vanwege het kostuum dat hij draagt, dit is namelijk origineel het kostuum van Shado.  Slade beveelt Blood om niet meer achter de vigilante achter te gaan, zodat hij hem zelf kan doden. Roy word ondertussen beter in Queens Mansion en zijn beenwond is al gauw helemaal genezen, de Mirakuru heeft dus gewerkt! Barry moet ondertussen echt terug naar Central City, hij wil ook de start van de particle acclerator zien, maar hij laat nog wel wat voor Oliver achter: een masker in plaats van zijn wasbeerschmink-ogen 🙂 Barry is al snel in Central City en het stormt hard buiten. Veel licht is te zien als de particle acclerator word aangezet en Barry vraagt zich af wat het is en doet het dak open. Dit had hij beter niet kunnen doen, want hij word geëlektrocuteerd door een bliksemschicht!

En dat was het alweer het eerste stuk van Arrow Seizoen 2! Er gebeurde weer onwijs veel deze vijf afleveringen en het soapie-gedeelte van de show begint steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen voor het plot van de vijand(en), Team Arrow en de origins van sidekicks en toekomstige leden van Team Arrow: Roy Harper en Sara Lance/Black Canary. Destijds was het ook zeer verrassend dat Malcolm Merlyn toch bleek te leven, omdat hij toch wel redelijk dood was en ik zelf had toen wel verwacht dat ze voor 1 bad guy per seizoen zouden gaan en hem niet zouden terugbrengen. Nu hebben we maar liefst 3 grote badguys in het begin van Seizoen 2. Dat is een hele verbetering in vergelijking met de eerste 9 episodes van Seizoen 1, omdat daar veel en veel minder gebeurde dan nu. Het is nu een echte superhelden-serie geworden and I like it!

Advertenties

204 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.