Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 10 Maveth MARVEL MAANDAG #38

on

Door Hidde Heikoop

Agents of SHIELD heeft met seizoen 3 tot nu toe al weer 2 tandjes bijgezet in het tempo en je nog meer het gevoel geven dat het deel uitmaakt van de MCU. Ik kan nu al niet wachten op de Civil War-tie-in rond volgend jaar april/mei  en wat ze voor de seizoensfinale in petto hebben. De Age of Ultron-tie-in was weliswaar minder goed ontvangen dan de Winter Soldier-tie-in, maar het laatste deel van AOS S2 – E19 en E20 – zette het hele plot van Age of Ultron eigenlijk op, want zonder de hulp van Coulson’s SHIELD had Maria Hill nooit de locatie van Loki’s scepter aan de Avengers kunnen geven en zonder hulp van Coulson en de oude helicarrier die hij voor Fury had gerepareerd met Agent Koenigg, hadden Fury en Hill en de Avengers nooit zoveel mensen kunnen redden uit Sokovia.

Dan was het vorige week dinsdag alweer tijd voor de midseason-finale van Agents of SHIELD. En wat voor een!

Fitz en Ward en een aantal Hydra-soldaten gaan (in E9 Closure) door de portal en net voordat Malick de portal wil sluiten, springt Coulson vanuit de quinjet zonder parachute ook nog door de portal om wraak te nemen op Ward voor wat hij gedaan heeft met Rosalind.

Fitz moet ervoor zorgen dat Ward en zijn mannen It (het monster op de planeet) terug kunnen brengen naar de Aarde en dit moet op tijd, want de portal kan maar 12 uur open blijven. Als Fitz Ward loopt te stangen en zijn pistool probeert af te pakken, mept Ward Fitz in het gezicht en hij valt van een heuvel af. Ward herinnert Fitz eraan dat Simmons word vermoord als ze niet op tijd terug zijn, maar Fitz verteld Ward dat hij inwisselbaar is en dat het Malick niet uitmaakt wat er met Ward gebeurd, als It maar naar de Aarde komt. Vervolgens zien Ward en Fitz een soort octopus-standbeeld in de verte en Ward zegt: Hail Hydra.

Op Aarde keren Bobbi en Hunter terug met de quinjet op Zephyr One en leggen uit aan Acting Director Mack wat Coulson heeft gedaan en dat Fitz en Simmons gevangen zitten in het Hydra-kasteel. Hoe krijgen we Coulson, Fitz en Simmons terug? Just take over the castle, open the portal again, and bring them home. Which would be super easy if, you know, the compound wasn’t being watched by Hydra. Naast de grote Hydra-overmacht die ze moeten uitschakelen voordat ze überhaupt bij de portal in de buurt kunnen komen, komt Daisy erachter dat Malick een aantal Inhumans in stasis heeft opgeslagen in het kasteel voor het leger wat Ward en It moeten gaan leiden en ook Dr. Andrew Garner/Lash is ook aanwezig in SHIELD’s containmentmodule. Mack (die een supergoede director is!) heeft een goed plan, het team gaat het Hydra-kasteel infiltreren zonder groot geschut en Daisy weet precies hoe ze ongezien bij de portal-kamer kunnen komen: door de aquaducten die onder het kasteel doorlopen.

Fitz is inmiddels aangekomen bij de hideout van Will en springt zonder toestemming van Ward door het gat. Will ziet Fitz en herkent hem. Will is zwaargewond geraakt in het gevecht met het monster wat Hydra zo graag terug wil brengen naar de Aarde. Ward springt door het gat en wil meteen Will vermoorden om wraak te nemen op Fitz. Die redt Will door te zeggen dat ze Will nodig hebben om de portal te vinden en Ward is ook overtuigd als hij het NASA/Hydra-symbool op Will’s tenue ziet en realiseert zich ook dat Will samen met Simmons op de planeet heeft gezeten. Fitz helpt Will overeind en ze gaan op weg naar de portal.

Coulson heeft ondertussen een droom over Rosalind die zegt dat hij wakker moet worden. Hij word wakker naast een skelet en ziet waar hij is. “I’ll be damned. Tatooine.” Dankjewel voor deze Star Wars-shoutout 🙂 Fitz praat Will ondertussen bij over Ward en zijn missie en Simmons. Hij brengt zijn rivaal op de hoogte van het plan om van Ward weg te komen en door de portal weg te vluchten.

Op Aarde breekt Joey de toegang tot het aquaduct open en beveelt May: “take the Power Rangers and go find Fitz and Simmons.” De pop-culture shoutouts zijn on point in deze aflevering! May, Daisy, Joey en Lincoln gaan op zoek naar Simmons en komen bij de ingang van het kasteel terecht die zwaarbewaakt word en helemaal verlicht door schijnwerpers. Daisy ziet Mr. Giyera met de telekinesis-krachten en waarschuwt het team dat hij gevaarlijk is. Joey weet niet wat telekinesis is: ”Can he lift objects or control your mind? Because I don’t want him to know what I’m thinking right now” (zijn vragen zijn het leukste, Juan Pablo Raba speelt hem echt als de nieuweling die het allemaal nog niet weet en hij is wel mijn favoriet in deze aflevering) en Daisy vertelt hem dat Giyera voorwerpen kan optillen en Lincoln praat hem wat moed in en zegt dat ze allemaal gespannen zijn om wat hen te wachten staat. May: ”I’m not. It would be easier if it was not this lit up.” Lincoln gebruikt zijn krachten (de producers van AOS hebben trouwens gezegd dat zijn codenaam Sparkplug is, van Joey weten we nog niet hoe ze hem gaan noemen) en maakt het donker, zodat May de Hydra-agenten voor de ingang kan uitschakelen.

Simmons weet zichzelf ondertussen stiekem te bevrijden en vind de Inhumans-opslag met ATCU-kisten. Ook komt ze de containmentmodule tegen met Andrew Garner/Lash erin. Die dringt er bij haar op aan om hem te bevrijden, omdat hij haar als enige kan redden van de Hydra-overmacht. Even later hebben de Hydra-agenten hen gevonden en Simmons moet Lash wel bevrijden, die de agenten van Hydra vermoord en ervandoor gaat. Simmons vlucht ook en komt May tegen die hij haar ook weer redt van een Hydra-agent. Simmons vertelt May dat Lash vrij is en May brengt haar eerst naar Acting Director Mack in de portal-kamer (Mack heeft met succes en hulp van de beste SHIELD-agenten van het team: Bobbi en Hunter de kamer veroverd op Hydra), voordat ze Lash gaat tegenhouden. Ze is echter al te laat, want Lash is ervandoor en heeft de stasis-Inhumans vermoord. Daisy gebruikt haar quake-krachten om bij de beveiligingssystemen te komen en de Hydra-agenten die de portal-kamer proberen terug te veroveren, tegen te houden. Mr. Giyera sluipt steeds dichterbij en gebruikt zijn telekinesis om Daisy dood te schieten. Dat word echter voorkomen door Bulletproof Joey (laten we Joey vanaf nu gewoon de codenaam Bulletproof of Melter geven, hij heeft het verdiend!) die voor Daisy springt en de kogels laat smelten. Lincoln/Sparkplug schakelt Giyera vervolgens uit en wil hem eigenlijk doden voor wat hij probeerde te doen met zijn meisje Daisy (na deze aflevering zijn Daisy en Lincoln echt een koppel geworden), maar Daisy houdt hem tegen.

AOS S3E10 2

Terug op de planeet bij Will en Ward. Ward hoort Will uit over de planeet en het wezen It dat Hydra terug wil brengen. Will vertelt Ward dat het octopus-standbeeld op de planeet de oude verblijfplaats van It was en dat de planeet al een tijd verlaten en een woestijn is. Vroeger stonden er negen steden van een oude civilisatie (waarschijnlijk Kree, de Romeinen van de ruimte, het grote oorlogsras), maar It heeft de oude bewoners uitgemoord (de overgebleven in ieder geval, een grote oorlog tussen de verschillende steden heeft ervoor gezorgd dat er bijna geen leven meer was op de planeet) en waarschijnlijk ook de planeet in een woestijn veranderd. Fitz realiseert zich dat Will hen de nofly-zone heeft ingeleid en een zandstorm begint. Will, Fitz, Ward en zijn mannen moeten schuilen voor het snijdende zand en Will en Fitz beginnen aan hun vlucht. Will vermoord 2 man en krijgt een mes te pakken, waarmee hij Fitz bevrijd en ze gaan ervandoor. Ward besluit om toch maar door de zandstorm te gaan en kan Will en Fitz niet meer vinden. Hij start gelijk een zoektocht en beveelt zijn mannen om Will en Fitz te vinden. Voordat ze weer kunnen vertrekken, schiet Coulson echter Ward’s mannen neer en verwond ook Ward en neemt hem gevangen!

In het Hydra-kasteel barricaderen Mack en de rest van het team de toegang tot de portal-kamer en May komt snel terug om te vertellen wat Andrew/Lash heeft gedaan. Malick heeft ondertussen door dat SHIELD de portal-kamer heeft veroverd en beveelt de mannen die nog over zijn om de kamer te bestormen. Mack en zijn team bedenken ondertussen een plan om op tijd weg te kunnen komen als Coulson en Fitz terugkomen. Lincoln is echter bedachtzaam en herinnert hen eraan dat ze niet weten of het monster ook stiekem met hen mee zal komen. Mack besluit om iedereen behalve hemzelf naar Zephyr I te brengen en zichzelf op te offeren, mochten Coulson en Fitz niet op tijd terugkomen. Daisy wil dit niet hebben en besluit te blijven, omdat ze zijn partner is en ze kan de portal eventueel langer openhouden. Mack beveelt May om de positie van director over te nemen als het misgaat (Coulson zou dit willen natuurlijk, ze werken al samen sinds 2008) en May en de rest van het team (Lincoln, Joey, Bobbi en Hunter) gaan met de quinjet naar Zephyr One, in afwachting of de rest terugkomt. 

En dan zijn we weer op de planeet. Coulson leid Ward verder op zoek naar de portal en slaat hem nog een paar keer om het monster (dat bloed ruikt en daarop afkomt) te lokken. Ward: ”I admit that I chose Hydra for vengeance, for a father figure, and for closure. But that was before I saw what the planet had to offer me. Because now, my life has meaning. Everyone was wrong about this place, It isn’t death. It’s a new beginning. Malick was right. This is all meant to be. I’m part of a grand plan and you are too”. Coulson vind het allemaal onzin en schiet hem nog een keer neer. Dan ziet hij Fitz en Will en dwingt Ward om verder te lopen. Fitz praat weer met Will en die vertelt hem over de planeet, allemaal dingen die hij niet kan weten. Dit komt: Hij is Will helemaal niet, Will stierf toen hij Simmons redde, deze Will is It, het monster! Ze vechten met elkaar en Fitz probeert het monster te overmeesteren, voordat hij door de portal kan gaan. Coulson en Ward zien het gebeuren en Ward stort zich meteen op Coulson en het ultieme gevecht is er dan eindelijk. Coulson heeft het voordeel met een robot-hand en overmeestert Ward en drukt zijn robot-hand zo op de borst van de moordenaar van zijn grote liefde Rosalind dat hij overlijdt!!! Fitz weet Monster Will ondertussen te verslaan door meerdere kogels in hem te jagen en zijn flare-gun te gebruiken om het in de fik te zetten. Het monster is verslagen en Fitz roept naar Coulson dat ze nog maar even hebben voordat de portal sluit.

May op Zephyr One besluit om het Hydra-kasteel op te blazen (de Hydra-agenten komen steeds dichterbij de portal-kamer) en het lijkt erop dat het allemaal mislukt is. Net voordat de portal-kamer opblaast, roept Mack in haar oortje dat ze eraankomen. Director Mack heeft iedereen (ook Coulson en Fitz die dus net op tijd door de portal zijn gekomen) in de lege Lash-containmentmodule gekregen en vliegt naar boven naar Zephyr One. Iedereen is veilig en Daisy en Lincoln hebben een romantisch moment, May omhelst Coulson, Bobbi en Hunter kijken tevreden naar hun vriend Mack die ook veilig is, terwijl Joey tevreden vanaf de zijlijn zijn nieuwe collega’s toejuicht. Dan hebben we nog Jemma Simmons die teneergeslagen ziet dat Will niet bij hen is en ze ziet Fitz en ze omhelsen elkaar.

De aflevering is echter nog niet afgelopen, want de verslagen Malick word naar het vliegveld gereden. Maar wie stopt de auto? Niemand minder dan WARD. Het is niet dezelfde Ward zoals we hem kennen, want iets kruipt onder zijn huid. ”It” is wel degelijk door de portal gekomen en Malick’s plan kan wel degelijk doorgaan!!!!

Ik heb niet echt een theorie over wat ”It” nou eigenlijk is (dit komt voornamelijk omdat we nog maar weinig weten over de big bad van seizoen 3 en wat het monster nou eigenlijk kan), maar fans van de comics met meer informatie komen voornamelijk uit op Hive (Dit is een monster dat bestaat uit parasieten en gecreërd is om Hydra’s idealen te verbeelden, meer informatie over Hive vind je via deze link: http://marvel.wikia.com/wiki/Hive_(Earth-616) of The Unspoken (Een oude Inhuman-koning die verbannen werd na een gevecht met Black Bolt, meer informatie over The Unspoken vind je via deze link: http://marvel.wikia.com/wiki/The_Unspoken.) Wat ik denk, gebaseerd op de informatie via de twee bovenstaande links, is dat ”It” een combinatie is van Hive en The Unspoken, omdat het een parasietachtig wezen is en volgens Malick’s speech is ”It” een oude leider die werd verbannen.

We zullen helaas nog drie maanden moeten wachten voordat we achter meer informatie komen over ”It” en Agents of SHIELD weer verder gaat met aflevering 11, want de serie komt 8 maart pas weer terug. In de hiatus keert de Agent Carter-serie weer terug met 10 afleveringen dit keer. Seizoen 2 gaat 19 Januari pas van start en in de tussentijd kun je mijn reviews van Jessica Jones Seizoen 1 verwachten (vandaag aflevering 1 t/m 4 in MARVEL MAANDAG #38) en ook ga ik alle Xmen-films tot nu toe reviewen in afwachting van Deadpool in februari en Xmen Apocalypse in mei (de eerste trailer van het vervolg op Days of Future Past is uit, die kun je vinden later vandaag in MARVEL MAANDAG.)

Advertenties

202 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.