Arrow Seizoen 2 Episode 10 t/m 13 Amanda Waller And Nyssa Al Ghul DC DINSDAG #5

on

Door Hidde Heikoop

Episode 10 Blast Radius

arrows2 27

Na de midseasonfinale van seizoen 2 (episode 9) is Oliver nog steeds bezig met de jacht op de man in het masker (Brother Blood). Helaas zonder de hulp van Felicity, want die is in Central City waar Barry Allen na het ongeluk in een coma is beland. Ondertussen is er ook nog een anti-regeringsactivist, Mark Scheffer aka Shrapnel, bezig met bommen plaatsen in Starling City. Als Sebastian Blood zijn burgermeesterscampagne een boost wil geven met het houden van een Unity Rally, grijpt Shrapnel de kans aan om meerdere levens op het spel te zetten met zijn bommen. Oliver komt hier op tijd achter en weet met de hulp van Diggle Shrapnel te overmeesteren en de bommen op tijd te ontmantelen. Moira, Thea en Roy zijn ook op dit evenement aanwezig en Roy moet gedwongen zijn mirakuru-krachten gebruiken om Moira te redden van een verplettering. Thea heeft door dat Roy dit niet zomaar gedaan kan hebben (Roy schuift het af op moederinstinct-adrenaline die bij hem los kwam, werk nou eens een keer aan je smoesjes, Roy, ze heeft je door! :))

De slimme Laurel is niet op haar mondje gevallen (ze ”date” echt niet zomaar Sebastian Blood, er zit een reden achter) en komt achter Blood’s geheim: hij kende Cyrus Gold en hij betaalt de rekeningen van iemand in het psychiatrisch ziekenhuis: ZIJN MOEDER. Ze brengt een bezoekje aan de moeder, die een beetje in de war is, en die weet haar te vertellen dat Sebastian zijn vader vermoord heeft en zijn moeder weg heeft gestopt om dit geheim te houden. In de flashback naar Lian Yu begint Slade Wilson zijn verstand en controle te verliezen na de mirakuru-injectie.

Episode 11 Blind Spot

Sebastian Blood ontdekt dat zijn moeder alles aan Laurel heeft verteld en komt even later terug om in zijn Brother Blood-masker zijn eigen moeder te vermoorden. Oliver zoekt de man in het masker nog steeds en krijgt daarbij hulp van Laurel, die inmiddels vermoed dat Sebastian de man in het masker is (ze gaan onder andere samen naar het oude archief om het dossier over Sebastian’s vader te zoeken.) Oliver gaat op onderzoek uit om erachter te komen of Sebastian Blood degene is die hij zoekt en Sebastian gebruikt een smerige truc om de verdenkingen rondom hem in de kiem te smoren: hij laat Laurel arresteren voor verboden drugsbezit (die ze trouwens van haar vader Quentyn heeft gestolen) door zijn onderdaan Officer Daily, een corrupte politie-agent. Daarna laat hij Laurel ook nog kidnappen om The Arrow te lokken.

The Arrow gaat haar uiteraard redden en Laurel komt goed voor zichzelf op door de man in het masker te vermoorden. Echter draagt Sebastian dit keer niet het masker, dit is Officer Daily. Laurel word vrijgesproken in de drugszaak, maar word wel ontslagen voor het beschuldigen van een onschuldige en ditzelfde drugs- en alcoholgebruik (en vanaf nu gaat het bergafwaarts met de mentale staat van Laurel.) Ondertussen schakelt Roy de hulp van Sin in om zijn woede op iemand te koelen: een moordenaar en psychopaat die prostitutees vermoord. Roy gaat echter zo ver dat de man in het ziekenhuis beland en The Arrow gaat Roy vanaf nu trainen in het beheersen van zijn nieuwe krachten. In de flashback naar Lian Yu overweegt Sara om op Ivo’s aanbod (je geeft mij de Mirakuru en ik geef jullie een manier om van dit eiland weg te komen) in te gaan, maar komt na het herinneren van de gruwelijke martelingen die Ivo bij zijn gevangenen uitvoerde weer bij zinne en slaat het aanbod af.

Identityarrows2 24

Episode 12 Tremors

Benjamin Turner/Bronze Tiger word uit de gevangenis bevrijd met de hulp van Milo Armitage, die wil dat de crimineel met de klauwen het prototype van Malcolm Merlyn’s Earthquake Machine steelt voor hem (hij krijgt er 10 miljoen dollar voor en Milo Armitage’s opdrachtgever zien we heel veel later nog terug in Arrow, ik zal nog niets verklappen.) Ondertussen probeert The Arrow Roy te trainen om zijn woede en nieuwe krachten te beheersen. Hij neemt hem mee om Bronze Tiger en Milo Armitage te stoppen en de Earthquake Machine te vernietigen, maar Roy kan zich niet beheersen en Turner verdwijnt met de machine. Later vinden ze (The Arrow en Roy) hem weer met de machine, maar Roy begint te snel met aanvallen en Oliver moet gedwongen zijn aandacht krijgen door Speedy naar hem te roepen (Roy weet dat Oliver Thea de bijnaam Speedy heeft gegeven) en zijn hood af te zetten. Samen vernietigen ze de Earthquake Machine en Benjamin Turner word gearresteerd door de politie.

Roy weet nu dus wie zijn idool is, de broer van zijn vriendin, en is helemaal niet boos over die keer dat Oliver hem in zijn been schoot 🙂 Laurel glijdt zonder de vastigheid van haar baan verder af in haar verslavingen (tot groot ongenoegen en ergernis van haar vader Quentyn en ook Oliver) en Moira word gecontacteerd door Walter, die samen met een collega van hem een plan heeft opgevat: Moira for Mayor. Moira twijfelt eerst wel of de inwoners van Starling haar steunen, maar ziet ook in dat het wel eens zou kunnen werken. Ze gaat de concurrentie aan met Sebastian Blood en begint met haar burgermeesterscampagne. Benjamin Turner zit ondertussen in de gevangenis en krijgt bezoek van niemand minder dan Amanda Waller, die hem rekruteert voor haar Taskforce X (in ruil voor strafmindering moet Turner missies voor Waller voltooien.) In de flashback naar Lian Yu worstelt Oliver nog steeds met de gedachte dat Shado’s dood zijn schuld is en stopt samen met Sara Slade’s roekeloze plan. Die wil namelijk met Fyers’ raketsysteem Ivo’s boot opblazen, de enige manier om van het eiland af te komen. Olivers plan daarentegen is veel doordachter, ze gaan het schip overnemen met zijn drieën, nemen wraak op Ivo voor Shado en vluchten weg met het schip naar de bewoonde wereld.

arrows2 25 arrows2 26

Episode 13 Heir To The Demon

Sara is weer terug in Starling City en een oude bekende van haar reist ook af naar de stad: Nyssa Raatko, dochter van Ra’as Al Ghul en lid van de League of Assassins. Zij zet de missie van haar League-voorgangers voort door Sara te proberen te dwingen terug te keren naar de League. Nyssa probeert dit eerst zonder haar te doden, want vroeger waren ze verliefd op elkaar. Als Sara echter weigert om bij haar en de League terug te komen, kidnapt Nyssa Sara’s moeder Dinah en dreigt om haar te vermoorden als Sara niet toegeeft binnen 24 uur. Sara moet wel om haar moeder te beschermen (die vanaf nu ook weet dat Sara toch nog leeft en ook Laurel weet het nadat ze haar vader was gevolgd naar haar moeder), maar gaat niet terug naar de League: ze neemt gif in! Oliver/The Arrow is echter net op tijd bij haar om haar leven te redden en Nyssa heeft toch nog een greintje gevoel over, want ze bevrijd Sara uit de League of Assassins.

Terwijl dit allemaal aan de gang is, begint Moira met campagne voeren en komt Felicity na wat onderzoek naar Tempest en Moira erachter dat Malcolm Merlyn Thea’s echte vader is! Felicity confronteert Moira en die bedreigt haar en vervolgens moet Felicity met pijn in het hart naar Oliver om dit schokkende nieuws tegen hem te vertellen. Oliver neemt een ingrijpende en ook begrijpelijke beslissing door zijn moeder nog wel publiek te steunen in haar campagne, maar laat zijn moeder weten dat zij geen moeder en zoon meer zijn en verbreekt het contact met Moira. Sara word verwelkomt door Quentyn en Dinah, maar Laurel wil het niet hebben. Sara is de schuld van alles wat haar in het verleden en nu overkomen is en overkomt en smijt haar uit haar huis. Als laatste treedt Slade Wilson eindelijk op de voorgrond door Moira’s campagne te gaan steunen en Oliver is verbaasd en geschokt dat Slade nog leeft en zover wil gaan dat hij zijn familie bedreigt.

Bekijk hier nog de flashbacks van episode 8 t/m 15 om te zien hoe Slade Wilson van bondgenoot van Oliver tot aartsvijand van Oliver uitgroeit:

Er gebeurde veel deze afleveringen en wederom is er geen enkel moment waarop ik denk, hmm dit hadden ze beter kunnen doen of dit was een overbodige scene. Laurel zakt steeds verder weg, Moira raakt Oliver kwijt, Roy Harper is nu echt de sidekick van The Arrow geworden en maakt deel uit van Team Arrow. Slade Wilson verlaat dan nu eindelijk de schaduwen en onthult dat hij leeft aan Oliver en brengt een dreigend bezoekje aan Thea en Moira en laat Oliver hiermee weten dat hij elk moment zijn moeder en zus kan vermoorden. In de flashbacks naar Lian Yu zie je Slade uitgroeien tot een gestoorde gek onder invloed van de mirakuru (en hoe! de flashbacks zijn zeker verbeterd dit seizoen, in seizoen 1 voegden ze vaak ietsje minder toe aan het verhaal in het heden.) Ook zie je in deze episodes het begin van Amanda Waller’s Taskforce X aka Suicide Squad ontstaan. Dat komt over 2 dagen uitgebreid terug in DC DONDERDAG #8 Arrow Seizoen 2 Episode 14 t/m 17, waarin de Suicide Squad op een missie worden gestuurd en The Huntress opnieuw terugkeert om haar vader te vermoorden. We zijn nu echt in het laatste deel van Arrow Seizoen 2 beland en dit kun je echt merken aan de ontwikkelingen die je in deze afleveringen ziet. Het verhaal word 2 versnellingen harder gezet en de big bad van het seizoen onthult eindelijk wat zijn plan is: Oliver en zijn hele familie moeten eraan!!!

Advertenties

202 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.