Arrow Seizoen 2 Episode 14 t/m 17 Suicide Squad And Birds of Prey DC DONDERDAG #8

on

Door Hidde Heikoop

Episode 14 Time of Death

William Tockman (aka de Clock King uit de comics) start een tijdsgebonden inbraak bij Kord Industries (het bedrijf van Ted Kord aka Blue Beetle, helaas zien we de man zelf niet, maar word simpelweg zijn bedrijf vaak genoemd in Arrow) en Oliver en Sara krijgen er lucht van. Tockman is echter niet dom en het lukt hem om Felicity te hacken en de apparatuur in Arrow HQ op te blazen. Felicity word steeds jaloezer op Sara die haar rol in Team Arrow overneemt en probeert op eigen houtje de Clock King te pakken door een val voor hem te zetten in haar eentje, terwijl Sara en Oliver een diner hebben met Laurel, Quentyn en Dinah wat niet goed afloopt, want Laurel komt erachter dat Sara en Oliver wat hebben met elkaar. Diggle, Sara en Oliver komen hierachter en komen net op tijd aan. De Clock King is het zat en probeert Sara neer te schieten, maar Felicity springt ervoor en vangt de kogel op!

Laurel ziet later dat ze iedereen de schuld geeft van haar eigen problemen (drugs en drank) en maakt het goed met Sara en bezoekt samen met haar vader een AA-meeting (Alcoholics Anonymous) om langzaam te gaan stoppen met haar verslavingen en weer terug te keren naar hoe ze voor de drugs en drank was. Oliver begeeft zich naar huis, waar een verrassing op hem wacht: Slade Wilson leeft nog en zijn familie is in gevaar!

In de flashbacks naar Lian Yu zien we hoe het komt dat Sara een soort zus van Sin is geworden. Een vliegtuig word uit de lucht geschoten en Sara, Slade en Oliver proberen er alles aan te doen om te zorgen dat ze met het vliegtuig weg kunnen of met de radio iemand kunnen contacteren. Dat is echter niet meer mogelijk en de piloot kan ook niet meer gered worden. Die piloot is een vader, van Sin. Die laat Sara beloven dat ze voor zijn dochter zorgt (Sin is nu immers een wees) en ze belooft dit aan hem en ze heeft zich ook aan die belofte gehouden.

Episode 15 The Promise

Wetende dat Slade nog leeft, moet Oliver Slade een tour door het huis geven. Sara, Diggle en Felicity wachten af of Slade iets gaat proberen, maar hij verlaat al snel de Queens Mansion en bedreigt Oliver dat hij zich aan zijn belofte zal houden. Oliver realiseert zich dat Slade achter de man in het masker zit (dit klopt natuurlijk ook, want Sebastian Blood/Brother Blood werkt met Slade samen) en meer Mirakuru probeert te maken. Later blijkt dat Slade niet alleen naar Oliver, Moira en Thea toekwam om te laten zien dat hij nog leeft en om Olivers familie te bedreigen, maar hij maakte gebruik van de mogelijkheid om in het hele huis kleine camera’s te plakken.

In de (hele grote) flashback naar Lian Yu komen Oliver, Sara en Slade met een strategie om Ivo’s schip de Amazo over te nemen. Sara en Oliver steken de nog overgebleven Mirakuru in de fik en zonder dat Slade het weet heeft Sara het plan opgevat (ze brengt Oliver in het geheim op de hoogte van haar plan) om Ivo te doden, zodat Slade niet doordraait als Ivo hem vertelt dat Oliver voor haar heeft gekozen in plaats van Shado. Het lukt ze om het schip te veroveren en Sara gaat de gevangenen bevrijden, terwijl Slade en Oliver achter Ivo aangaan. Ivo weet zich natuurlijk niet stil te houden en onthult wat er gebeurd is toen Slade weg was door de Mirakuru. Oliver moest kiezen tussen Sara en Shado en hij koos Sara. Dit maakt Slade zo kwaad dat hij Oliver in de gevangenis smijt, terwijl Sara en de andere gevangenen (waaronder Anatoly, Olivers vriend uit Rusland) ontsnappen naar het eiland. Slade neemt de controle over het schip over en onthult ook dat hij de Mirakuru, die ze in de fik hebben gestoken, gewoon gehouden heeft en dat hij Oliver niet zal doden tot hij absolute wanhoop kent (doelend op het eerst vermoorden van Olivers moeder en zus) en dat brengt ons naar het heden waar Slade alles in het werk stelt om wraak te nemen op Oliver en zijn naasten.

arrows2 28

Episode 16 Suicide Squad

De Suicide Squad-episode begint met een flashback naar Afghanistan waar Diggle en Lyla een groep vluchtelingen proberen te beschermen. Een van de vluchtelingen herkent een warlord, Gholem Qadir, en de militairen nemen hem gevangen. Ze worden echter geambusht door de Taliban en Diggle redt Qadirs leven door iemand dood te schieten. Die iemand blijkt een kind te zijn (eerder vertelde Diggle dit al aan Oliver.) In het heden moeten Diggle en Lyla Amanda Wallers’ Task Force X (aka de Suicide Squad) gaan leiden. Die bestaat uit Deadshot, Bronze Tiger en Shrapnel en ze moeten achter Gholem Qadir aan! Die doet alsof hij zijn leven gebeterd heeft nadat Diggle hem gered heeft, maar ondertussen werkt hij aan een zenuwgas dat heel veel mensen in gevaar kan brengen en Waller graag van hem af wil pakken.

Waller kan Diggle’s band met Qadir goed gebruiken en die komt ook van pas, want Diggle redt hem voor de tweede keer, maar het is allemaal opzet (Bronze Tiger is degene die schiet) en zorgt ervoor dat Diggle uitgenodigd word voor een feest in Qadir’s huis. Deadshot lokaliseert het wapen en Amanda Waller onthuld dat ze een drone-aanval heeft gepland en helemaal niets geeft over haar Task Force X en Diggle en Lyla. Diggle besluit Deadshot te redden en Wallers’ SEAL-team moet het wapen vernietigen. Ondertussen probeert Oliver nog steeds Slade te vinden en hij moet de hulp van Amanda Waller inroepen (die hij kent, later in de flashbacks komt dat vast wel terug), die onthuld dat er al een tijdje iemand die ze Deathstroke noemen rondloopt. Ze realiseren zich dat Slade en Deathstroke een en dezelfde persoon zijn.

Episode 17 Birds of Prey

Oliver en Sara assisteren de politie die een huis binnenvalt. En wie vinden ze daar: Frank Bertinelli! Je raadt het al, het is weer een Huntress-episode. Helena Bertinelli keert weer terug als ze hoort dat ze haar vader dit keer wel kan vermoorden (immers drie keer is scheepsrecht) en Laurel, die haar oude baan weer terug heeft nu ze van haar verslavingen af te komen, word op de Bertinelli-zaak gezet. Laurel ontdekt echter al snel dat ze haar helemaal niet terug hebben genomen voor deze belangrijke zaak, maar dat ze gewoon als lokaas word gebruikt om Helena te lokken (Quentyn Lance is hier ook niet zo heel blij mee op zijn zachts gezegd) en dit werkt uiteraard. Ze komt niet alleen deze keer (slimme meid!) en neemt een aantal gijzelaars in ruil voor haar vader (Bertinelli werd al snel ge-evacueerd na zijn dochters verschijning en Laurel verstopt zich in de rechtbank.) Sara komt haar zus redden, maar word verslagen door Helena en die dwingt Oliver om haar vader uit te leveren in ruil voor Laurel.

Oliver doet dit uiteraard, maar Frank Bertinelli word doodgeschoten door SWAT-leden, waarna Quentyn Lance Helena arresteert (nu Frank Bertinelli eindelijk dood is, kan Helena achter de tralies.) Laurel blijft DA (ze blackmailt haar collega en dreigt naar buiten te brengen hoe het DA-kantoor met levens heeft gespeeld) en Roy maakt het uit met Thea (ik ben de tel even kwijt hoe vaak dit al gebeurd is :)) omdat hij nog steeds de Mirakuru in zich heeft en zo een gevaar vormt voor haar. In de flashback naar Lian Yu heeft Slade een van de ontsnapte gevangenen (die met Sara in het vliegtuigwrak afwachten wat de gestoorde Slade van plan is) nodig om het schip te repareren en hij eist hem terug in ruil voor Olivers leven. Die gevangene is echter niet van plan om zich over te geven aan Slade en Sara en de anderen schakelen hem uit, zodat ze hem naar Slade op de Amazo kunnen brengen.

Veel flashbacks in deze episodes en we zien eindelijk hoe Slade (op zijn Star Wars gezegd loopt hij naar The Dark Side over, ik kon het toch even niet laten om het over Star Wars te hebben deze week, lees alles over Episode VII in STAR WARS ZATERDAG #7) zijn belofte aan Oliver maakt en nu lopen de flashbacks dus bijna parallel met het heden. Eindelijk word de Huntress-storyline op een awesome manier voltooid door er Laurel ook bij te betrekken (in dit seizoen heeft ze behalve verslaafd zijn nog niet zoveel gedaan) en de Suicide Squad-aflevering is toch wel mijn favoriete aflevering van seizoen 2 geworden. Volgende week dinsdag in DC DINSDAG #6 kun je alweer het laatste deel van Arrow Seizoen 2 verwachten, gevolgd door de eerste afleveringen van Arrow-spinoff The Flash op donderdag in DC DONDERDAG #9.

Advertenties

203 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.