Jessica Jones Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 The Big Green Dude And His Crew MARVEL MAANDAG #39

on

Door Hidde Heikoop

20 November was het dan zover. Het moment waar iedere Marvel-fan op had gewacht, de release van het hele eerste seizoen van de nieuwe Netflix-serie Jessica Jones. Holy shit, deze serie is goed. Ik heb zelf episode 1 t/m 6 al op vrijdag gezien en de rest gebinged op zaterdag. Het is een echte psychologische thriller met noir-invloeden (een simpele wereld met een anti-held – Jessica Jones – en een vijand – Kilgrave) met flink wat verwijzingen naar The Avengers en laat ook goed zien hoe in een realistische wereld mensen zonder superkrachten tegen superkrachtige mensen aankijken en dan met name The Avengers die in The Battle of New York dan weliswaar wel de Chitauri hebben verslagen, maar wel een verwoesting hebben achtergelaten waarin ook ouders en andere familieleden van New Yorkers zijn omgekomen (zie episode 4 voor een concreet beeld hoe dat mensen in de war brengt ten opzichte van mensen met superkrachten.) Daardoor koesteren veel mensen wrok tegen superkrachtige mensen: ze zijn gevaarlijk en ze hebben schuld aan de dood van hun geliefden! Dit is ook een kleine verwijzing naar de regering van de VS en de Verenigde Naties die de Sokovia-akkoorden bedenken in Captain America: Civil War om The Avengers, andere superhelden en mensen met krachten verantwoordelijk te stellen en te reguleren. Luke Cage komt veel in de serie voor en word uitstekend geïntroduceerd, de man met oerkracht en ondoordringbare huid is volgend jaar ook nog te zien in Daredevil Seizoen 2 en in zijn eigen soloserie Marvel’s Luke Cage.

Deze week en de twee weken daarna review ik het hele eerste seizoen van Jessica Jones en vandaag behandel ik episode 1 t/m 4 van de nieuwste hit van Netflix en Marvel.

Jessica Jones 57

Episode 1 AKA Ladies Night

De eerste episode begint waar het eerste deel van de Alias-comic ook mee begint: Jessica Jones duwt een zeurende klant door haar deur met haar kracht. De klant leert net dat zijn vrouw het met zijn broer doet en dat heeft Jessica Jones gevonden met haar privé-detective-skills. Naast onderzoek doen en in privé-levens duiken, helpt Jessica met zaken van de strenge advocate Jeri Hogarth (in de comics is Hogarth een man en dit karakter komt ook veel voor in de Iron Fist-comics, het is inmiddels bevestigd dat Hogarth ook in de Iron Fist-Netflix-serie voorkomt.)

Hogarth is bezig met een zaak tegen stripclubeigenaar Gregory Spheeris die moeilijk zit te doen over dat hij moet voorkomen in de rechtbank. Jessica lost dit wel even op door het bevel persoonlijk aan Gregory te overhandigen. Die wil hem natuurlijk niet aannemen en ze tilt even de achterwielen van zijn auto op (want dat kan zij met haar krachten) om hem toch te dwingen het bevel aan te nemen. Hij vind haar maar een freak (”You’re one of them”, daarmee de eerste referentie naar The Avengers in Jessica Jones en het bevestigd ook dat er nog meer mensen met superkrachten rondlopen in de wereld, zie de Inhumans in Agents of SHIELD en Daredevil) en Jessica bedreigt hem met haar ”laser-ogen” 🙂

Jessica is klaar voor de avond en gaat verder met het bespioneren van iemand. Die iemand is niemand minder dan Luke Cage! Cage is eigenaar van een bar en heeft iets met een getrouwde vrouw, waar Jessica dan weer in het geheim foto’s van maakt (op een balkon, ze laat ook nog even haar supersprong zien, haar tweede superkracht.) Even later staat ze ook in de bar naar binnen te kijken en Luke ziet haar en wijst erop dat het Ladies Night is. Hij biedt haar een drankje aan, Jessica blijft tot de late uurtjes en flirt met Luke en ze belanden ook bij elkaar in bed. Jessica vlucht even later weg als ze een foto van een vrouw ziet in Luke’s badkamer en ze word daar zo misselijk van dat ze op straat kotst. Het lijkt erop dat ze iets meegemaakt heeft met de vrouw op de foto en we zullen er later achter komen hoe dit nou precies zit. Ze gaat in ieder geval slapen en word midden in de nacht wakker van haar drugsverslaafde buurman Malcolm die op zoek is naar pindakaas 🙂

Jessica Jones 25

Een nieuwe zaak voor Jessica biedt zich aan in de vorm van Barbara en Bob Shlotmann die niet weten waar hun dochter is en ze laten ook weten dat hun dochter de laatste tijd raar deed. De politie wil niets doen, omdat er geen aanwijzingen zijn dat er een misdrijf is gepleegd. Iemand bij de politie heeft de ouders van Hope Shlotmann dan maar verwezen naar Jessica Jones. Jessica gaat op onderzoek uit en gaat naar Hope’s appartement waar ze een hele boze kamergenoot vind die met een irritant filmschoolstudent opgescheept zit. Hope is blijkbaar zonder iets te laten weten weggegaan, helemaal hotel-de-botel van een jongen. Jessica neemt Hope’s laptop mee en komt door de creditcard-gegevens erachter dat Hope lingerie heeft gekocht. Hierdoor realiseert Jessica zich dat haar oude vijand Kilgrave een nieuw slachtoffer heeft gevonden (Kilgrave – gespeeld door David Tennant – is degene die Jessica PTSS heeft bezorgd – ze heeft zelfs al moeite om te onthouden waar ze nu woont ”Main Street, Birch Street, Higgins Drive, Cobalt Lane” – en haar heeft gedwongen met zijn krachten om dingen te doen met hem.) Ze begeeft zich onmiddelijk naar de lingeriewinkel, mannenkledingwinkel en het Italiaanse restaurant waar zij en Kilgrave hebben gegeten.

Jessica’s vervreemde vriendin Trish Walker (Hellcat uit de comics) herinnert haar eraan dat Jessica Kilgrave zelf heeft dood zien gaan en dat er zelfs een overlijdenscertificaat is (maar niets is onmogelijk met iemand die krachten heeft waarmee hij mensen alles kan laten doen wat hij wil), maar Jessica wil vluchten naar Hong Kong nu ze weet dat Kilgrave nog steeds leeft. Ze gebruikt Hope’s creditcard om tickets te kopen, maar die werkt niet. Ze gaat naar Trish en smeekt om de tickets, maar Trish weigert en vind het niet kunnen dat ze Hope in de steek zou laten: “You’re still the girl who tried to do something.” (Jessica Jones heeft dus eerder wel geprobeerd om mensen te redden, oftewel ze is even de superheldin Jewel geweest.) Jessica zegt dat ze die persoon niet meer is en ze gaat weg met een taxi. Ze komt echter uit bij een hotel waar ze met Kilgrave is geweest en ze merkt dat er iets niet helemaal klopt (ze laat het brandalarm afgaan.) Ze rent een kamer in die ze kent en vind Hope helemaal stijf op bed. Ze leeft gelukkig nog wel, maar werd door Kilgrave gedwongen om op bed te blijven liggen (dat was 5 uur geleden!!!) Jessica kent dit en haalt Hope er weg, ondanks dat Hope nog steeds op bed wil blijven liggen. Ze brengt Hope’s ouders op de hoogte en ze komen zo snel mogelijk. Het is echter niet eind goed, al goed. Hope heeft namelijk nog een opdracht meegekregen van Kilgrave: schiet je ouders dood! Dit doet ze en het lijkt erop dat Jessica het opgeeft en weggaat met een taxi, maar ze besluit om te blijven en Hope te helpen. Een superheldin is geboren!

Jessica Jones 2 Jessica Jones 3Jessica Jones 4 Jessica Jones 5

Episode 2 AKA Crush Syndrome

Hope zit in de gevangenis en niemand gelooft natuurlijk dat ze het niet zelf was die haar ouders vermoordde. Jessica zit in de verhoorkamer en probeert aan Detective Oscar Clemons uit te leggen wat haar overkomen is en dat dezelfde persoon nu terug is en Hope’s ouders heeft vermoord. Die gelooft haar niet (hij laat haar echter wel gaan, omdat hij geen bewijs tegen haar heeft) en word afgeleid door Jessica’s foto’s van Luke Cage en zijn scharrel Gina (die getrouwd blijkt te zijn.) Het blijkt dat Jessica helemaal niet met een onderzoek naar Luke bezig is, maar doet alsof. Ze gebruikt Gina’s vreemdgaan om te doen alsof haar man haar heeft ingeschakeld. Gina komt er al snel achter dat dit niet het geval is en Luke wil dat Jessica hem en Gina met rust laat (en verbant Gina uit zijn leven, omdat ze tegen hem gelogen heeft.) Ondertussen komt Jessica’s jeugdvriendin Trish Walker langs om haar zorgen te uiten over Kilgrave en dat Jessica niet haar eigen leven op het spel moet zetten. Jessica geeft haar het geleende geld terug en eist dat Trish haar met rust laat, zodat Kilgrave Trish niets zal aandoen.

Gina zorgt ervoor dat haar man heel boos word en zijn rugby-vrienden optrommelt om Luke Cage in elkaar te gaan meppen. Jessica laat dit niet over haar kant gaan en helpt Luke Cage. Die heeft echter geen hulp nodig, want hij blijkt ook een gift te hebben: ondoordringbare huid (zijn huid dient als een soort pantser) en oerkracht. Hij verslaat ze makkelijk en Jessica slaat er ook nog een paar neer en de twee weten nu dat ze allebei superkrachten hebben.

Ondertussen maakt Jessica ook nog kennis met haar buren: een broer en zus die er rare seksuele gewoontes op na houden. Ze maken wel erg veel geluid en Jessica bedreigt ze 🙂

Jessica Jones 53

Jessica gaat verder met haar onderzoek naar Kilgrave. Hope is de laatste persoon die Kilgrave heeft gezien, dus daar begint ze mee. Die wil echter niet meewerken en laat weinig los, ze geeft Jessica de schuld van wat haar overkomen is, omdat Kilgrave Hope gebruikt heeft om bij Jessica te komen en haar ”terug te winnen”. Een advies van Hope: ”Kill yourself, he made me jump for hours against my will, he’s unstoppable”. Omdat ze niet kan bewijzen dat Kilgrave überhaupt bestaat, gaat Jessica eerst proberen te bewijzen dat hij bestaat (dit moet ook om Hogarth te overtuigen om Hope te gaan verdedigen.) Ze gaat terug naar waar ze Kilgrave achterliet: hij werd geschept door een bus en leek te zijn overleden, dit is exact een jaar geleden in januari, laten we voor het gemak de gebeurtenissen in Jessica Jones Seizoen 1 in Januari 2015 plaatsen (Kilgrave is duidelijk terug en niet overleden en hij moet op een of andere manier opgelapt zijn in een ziekenhuis, dat is dan ook Jessica’s aanwijzing om te infiltreren in het ziekenhuis en dossier te jatten)

Er is alleen bewijs van 1 slachtoffer, een vrouw genaamd Reva Connors, en er is geen John Doe binnengebracht die nacht. Jessica gaat op zoek naar degene die de ambulance bestuurde ten tijde van Kilgrave’s kritieke toestand. De ambulance-bestuurder was maanden zoek en toen hij werd gevonden waren zijn beide nieren weg. Jack Denton is nu een kasplantje en het enige wat Jessica uit hem weet te krijgen is Kill Me. Jack’s moeder vertelt dat het dialyse-apparaat gefinanciërd is door een anonieme donor en Jessica gaat meteen op zoek naar de donor, die de dokter (Doctor Kurata) blijkt te zijn die Jack Denton en Kilgrave heeft geopereerd (Kilgrave was zo gewond dat hij maar liefst twee nieuwe nieren nodig had!) De dokter is ontslagen en geeft nu les aan een community college, maar als hij Jessica ziet, rent hij ervandoor (Kilgrave heeft hem duidelijk nog onder controle met zijn krachten.) Jessica weet hem makkelijk in te halen en haalt hem over om te gaan getuigen in Hope’s zaak (Kurata gaat alles aan de politie vertellen) om te bewijzen dat Kilgrave bestaat en Hope’s ouders heeft vermoord.

Doctor Kurata onthult ook nog een belangrijk feit: Kilgrave was tijdens de hele nieroperatie wakker en was alleen verdoofd met een spuitje. Jessica heeft Kilgrave’s zwakte in zijn krachten gevonden, als Kilgrave namelijk verdoofd of bewusteloos is kan hij mensen niet met zijn krachten beïnvloeden en kan hij voorgoed achter de tralies verdwijnen.

Jeri Hogarth neemt na enig aandringen van Jessica dan Hope’s zaak aan (ondertussen gaat Hogarth ook nog vreemd met haar assistente Pam, Jeri’s vrouw zal daar ongetwijfeld later ook achterkomen) en weet nu ook dat Jessica ook een slachtoffer van Kilgrave is geweest. Kilgrave zelf heeft trek en gebruikt zijn krachten om een familie (Kilgrave is a dick to children!) te transformeren tot zijn bedienden:

Jessica is een stuk zelfverzekerder dat ze voorgoed van Kilgrave aan kan zijn binnenkort en word bij Alias Investigations opgewacht door Luke Cage die weet dat Jessica ook krachten heeft en die laat zien dat zelfs een elektrische zaag hem niet kan verwonden! En ze hebben weer superhero-sex met elkaar natuurlijk 🙂

Episode 3 AKA It’s Called Whiskey

Jessica en Luke dineren fijn samen en hebben het over hun krachten. Ze zijn niet hetzelfde als The Big Green Dude And His Crew 🙂 en ze vragen zich ook af hoeveel mensen ook zulke krachten als zij hebben. Ze hebben beiden hun krachten gekregen door chemicaliën/schadelijke stoffen (net als Matt Murdock/Daredevil, we komen er echter nog niet achter hoe Jessica en Luke dan precies zo geworden zijn.)

In deze episode word dan eindelijk onthuld wat er gebeurd is met Reva Connors, die Luke’s vrouw blijkt te zijn! Jessica Jones heeft haar, onder invloed van Kilgrave, vermoord en werd door wat ze gedaan heeft wakkergeschud en kon zo net van Kilgrave weglopen, zodat hij geschept werd door de gekantelde bus en het erop lijkt dat Reva Connors verongelukt is bij het bus-ongeluk. Jessica kampt er nog duidelijk mee, zeker nu ze een relatie heeft met Luke, en drinkt het allemaal weg. Haar drank is echter op en ze gaat naar de dichtsbijzijnde nachtwinkel. Daar hoort ze op de radio (die trouwens ook nog even een referentie maakt naar de Devil of Hell’s Kitchen, Jessica Jones S1 speelt zich waarschijnlijk nog net voor Daredevil S1 af) dat niemand in Kilgrave gelooft en dat Hope’s zaak flink in belangstelling staat van het publiek en het jonge onfortuinlijke slachtoffer word op een morbide wijze afgebrand op de lokale radio.

Jessica gaat op internet op zoek naar verdovingsmiddelen die Kilgrave zouden kunnen neutraliseren en heeft een plan! Ze gaat naar Hogarth en dringt nog meer aan om snel met Hope’s zaak te beginnen. Hogarth is echter niet zomaar van plan om haar reputatie als advocate om zeep te helpen en heeft meer bewijs nodig: slachtoffers van Kilgrave en Jessica zelf. Jessica wil absoluut niet getuigen (om de simpele reden dat ze dan ten dode opgeschreven is) en zegt dat Hogarth zich bij haar eigen werk moet houden: Hope verdedigen en uit de gevangenis houden. Jessica gaat vervolgens naar Jeri’s vrouw Wendy Ross-Hogarth, die in het ziekenhuis werkt en aan de verdovingsmiddelen kan komen, om Jeri’s vreemdgangpraktijken als pressiemiddel te gebruiken. Wendy is echter niet voor 1 gat te vangen en Jessica moet op een andere manier de verdovingsmiddelen zien te bemachtigen.

Ze gaat naar Trish Walker (die haar hele appartement omgebouwd heeft tot een fort en een personal trainer heeft ingehuurd om haar martial arts te leren: HELLCAT!!!) om te kijken of zij nog iemand weet die verdovingsmiddelen voor haar heeft. Trish weet niemand en Jessica moet dan maar haar drugsverslaafde buurman Malcolm Ducasse gebruiken om de boel af te leiden in het ziekenhuis, zodat ze de middelen zelf kan stelen wat haar lukt.

Trish Walker wijd een deel van haar talkshow Trish Talk aan Kilgrave. Ze interviewt Hogarth en Hope Shlottman zodat iedereen het echte verhaal kan horen. Dit gaat echter grondig mis als Hogarth Hope gestoord noemt en niet gelooft dat er zoiets als Kilgrave zou kunnen bestaan. Trish denkt echter dat het niet onmogelijk is in een wereld waarin The Avengers bestaan! Vervolgens valt Trish Kilgrave live op de radio aan (Kilgrave belt zelf ook nog even in om Trish te bedreigen, iets wat al snel werkelijkheid word) en Jessica weet de uitzending te stoppen door de microfoon te verwoesten 🙂 Trish en Jessica druipen af en Trish is zo gestresst dat ze een fan van haar wegtrapt (vroeger speelde ze het Patsy Walker-karakter op televisie en er zijn ook comics over Patsy verschenen, een leuke verwijzing naar de Hellcat-comics waarin dit ook voorkomt) en Trish gaat snel naar haar appartement voordat omstanders zich ermee bemoeien. Jessica vertelt Luke ondertussen dat ze niet langer kunnen daten en Luke dacht dat het zo goed ging (O Luke, if you only knew!)

Kilgrave’s dreigement word ondertussen al snel in uitvoering gebracht door Officer Will Simpson, die onder invloed van Kilgrave en onder het mom van Trish die haar eigen fan aanviel, die Trish probeert te vermoorden. Jessica komt haar net op tijd redden en jaagt Will Simpson weg. Ze heeft een meesterlijk plan: ze gebruikt het verdovingsmiddel om te doen alsof Will geslaagd is in het vermoorden van Trish en volgt Will Simpson naar Kilgrave’s schuilplaats. Daar beveelt Kilgrave de agent om zelfmoord te plegen door van het gebouw af te springen, dit houdt Jessica meerdere malen tegen. Kilgrave weet te ontkomen en stuurt zijn slachtoffers op Jessica af om haar tegen te houden. Jessica vind vervolgens een hele creepy kamer met allemaal foto’s van haarzelf en realiseert zich dat Kilgrave zijn krachten heeft aangesproken om haar stiekem te laten volgen en foto’s van haar te maken. Vervolgens breekt Jessica Will’s hypnose door zijn dodelijke val te breken en samen in het vuilnis te landen.

RevaJessica-Wall-Picture-1

Jessica Jones 59 Patsy WalkerJessica_and_SimpsonJessica Jones 23

Episode 4 AKA 99 Friends

Jessica spreekt al haar mogelijkheden aan om de mensen te vinden die haar stalken en foto’s van haar maken voor Kilgrave en krijgt weer een nieuwe overspel-zaak voor haar kiezen. Audrey Eastman, een juwelenontwerper die na de dood van haar moeder schathemeltjerijk is geworden, wil weten met wie haar man Carlo vreemdgaat op vrijdagavonden en Jessica neemt de zaak aan, maar vertrouwt Audrey niet helemaal. Dit blijkt helemaal gegrond, want ze volgt Audrey naar een verlaten winkel waar ze op dummies schiet met haar pistool (ze is duidelijk iets van plan!)

Trish Walker is hartstikke gespannen na haar bijna-dood-ervaring door Will Simpson en schrikt dan ook enorm wanneer hij voor haar deur staat en dreigt haar deur open te rammen met een stormram. Hij blijkt echter niet meer onder de invloed van Kilgrave (zoals we zagen in episode 3 waar Jessica hem uit de trance haalt) en wil haar en Jessica helpen met het verslaan van Kilgrave op zijn eigen, roekeloze manier van werken (daar zit meer achter.) Jessica laat Trish in haar talkshow op de radio haar woorden over Kilgrave terugnemen om te proberen Kilgrave te kalmeren en Trish van Kilgrave’s radar te laten verdwijnen. Jeri Hogarth, die niet meer verborgen kan houden dat ze een affaire heeft met haar assistent Pam tegenover haar vrouw Wendy die Jeri en Pam tegenkomt bij Wendy en Jeri’s favoriete restaurant, belt Jessica op met een noodgeval. Hogarth, Chao and Benowitz (Hogarth’s advocatenkantoor) word overspoeld met mensen die claimen dat ze een slachtoffer van Kilgrave zijn en die allemaal geholpen willen worden. Jeri herinnert Jessica eraan dat ze een schuld heeft in te lossen en Jessica besluit dan toch om de andere slachtoffers te gaan helpen. Ze interviewt samen met Jeri en een camera die het allemaal vastlegt alle slachtoffers en pikt de echte slachtoffers eruit door haar kennis over Kilgrave’s manier van handelen te gebruiken. Er ontstaat de zogenaamde Kilgrave Support Group met mensen die Jessica kan aanspreken als ze een aanwijzing naar Kilgrave nodig heeft en tegelijk kunnen de slachtoffers met elkaar praten en zo de nare ervaringen verwerken.

Pam_2Jeri-Pam-Seduction-S1E1

Jessica schakelt in haar onderzoek naar de stalkende fotograven de hulp in van Will Simpson die haar beveiligingsbeelden kan bezorgen van plaatsen waar ze geweest is, zodat ze de persoon kunnen vinden die haar achtervolgt. Vervolgens krijgt Jessica van een kind (onder invloed van Kilgrave) te horen dat Kilgrave Trish vergeven heeft en dat Jessica haar werk moet gaan doen, omdat het vrijdag is. Jessica doet dit ook en volgt Carlo Eastman om uit te vinden met wie hij vreemdgaat. Het blijkt echter allemaal één grote opzet van Audrey, die haar moeder verloren blijkt te hebben in de Battle of New York en sindsdien een wrok koestert tegen mensen met een gift en superhelden in het algemeen. Ze is van plan om Jessica te vermoorden met haar pistool en slaagt erin om Jessica in haar arm te schieten. Jessica spat uit elkaar en schreeuwt naar Audrey dat zij ook niet iedere auto en weggebruiker de schuld geeft van haar ouders en broertje die zijn omgekomen bij een auto-ongeluk en dat ze 99 vrienden heeft die zoals zij zijn (de zogenaamde Gifted of Miracles, zoals Scarlet Witch en Quicksilver werden genoemd in Age of Ultron en dit bevestigd ook meteen dat Jessica Jones zich nog voor Agents of SHIELD Seizoen 2 Episode 21-22 afspeelt, omdat de Terrigen Crystals simpelweg nog niet aanraking zijn gekomen met mensen en er zijn dus naast Inhumans mensen met giften die door chemicaliën of andere experimenten superkrachten hebben gekregen.)

Die 99 vrienden (laten we er even vanuit gaan dat Jessica niet echt 99 bedoeld, ze flapt het er waarschijnlijk gewoon uit om Audrey en Carlo weg te jagen) zouden wel eens wraak kunnen nemen op Audrey en Carlo en de twee vluchten New York uit. Ondertussen ontwikkelen Trish Walker en Will Simpson een band, omdat Will Trish een illegaal pistool geeft om haarzelf te kunnen beschermen tegen Kilgrave.

De eerste Kilgrave Support Group-meeting word gehouden en een van de slachtoffers (Donald) vertelt wat hem overkomen is. Kilgrave dwong hem om zijn chauffeur te zijn en hem overal naartoe te brengen. Jessica vraagt door en komt erachter dat Kilgrave altijd op 10 uur iemand met een sjaal ontmoette die hem foto’s overhandigde. Na wat vergelijkingen met de beveiligingsbeelden die Will bij haar aflevert, komt Jessica erachter dat Malcolm Ducasse (HAAR DRUGSVERSLAAFDE BUURMAN!!!) de fotograaf is!

Kilgrave

Jessica Jones 51

Opnieuw een goed begin van weer een mooie toevoeging aan de Marvel Cinematic Universe! De Jessica Jones-serie is zelfs de eerste keer dat een seksscene (in ieder geval waar je naaktheid ziet) op zo’n manier in de MCU is verschenen en de serie schrijft daarmee dus al MCU-geschiedenis. Het is natuurlijk ook de eerste lesbische relatie die we zien in de MCU en dat maakt het allemaal nog wat diverser. Er zijn genoeg verwijzingen naar Daredevil en The Avengers en de rest van de MCU en je hebt echt het gevoel dat je een kijkje neemt in het leven van de aan PTSS-leidende privé-detective Jessica Jones. Ik vind het ook vet om te zien dat Jessica’s omgeving ook echt ziet wat er met haar aan de hand is en er ook op aandringt dat ze hulp gaat zoeken voor haar problemen, dat maakt de serie nog realistischer. Ook is het een wel een superhero-serie, maar niet in de traditionele vorm met een kostuum en iemand die de stad wil vernietigen. Kilgrave is echt persoonlijk bezig met Jessica en gaat niets uit de weg om haar ”liefde” terug te winnen (meesterlijk gespeeld door David Tennant, die maar weer eens aantoont wat een ongelooflijk goede acteur hij is!), terwijl hij met zijn beangstigende krachten de hele stad kan laten doen wat hij wil. Ik denk dat we het er over eens kunnen worden dat Kilgrave vanaf nu de beste en ieder geval de meest beangstigende vijand in de MCU is.

Volgende week ga ik verder met Jessica Jones Seizoen 1, in episode 5 – 8 voelt Jessica zich genoodzaakt om een moeilijke beslissing te nemen in zaak-Kilgrave.

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG (Binnenkort kun je ook mijn review van de eerste episodes van de andere superheldinnenshow van dit moment, Supergirl, lezen in DC DINSDAG EN DONDERDAG.)

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

NIEUW FILM VRIJDAG NIEUW

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/18/paramount-hasbro-cinematic-universe-vin-diesel-over-riddick-4-en-merc-city-serie-fantastic-beasts-teaser-independence-day-resurgence-star-trek-beyond-tmnt-out-of-the-shadows-en-vele-andere-traile/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

Advertenties

204 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.