Arrow Seizoen 2 Episode 18 t/m 23 Deathstroke And A.R.G.U.S DC DINSDAG #6

Door Hidde Heikoop

En we zijn weer aangekomen bij het einde van Seizoen 2! Het is nu echt oorlog tussen Team Arrow en Slade Wilson en zijn kompanen en eindigt in de ultieme battle. Ook worden meer geheime identiteiten onthuld in de laatste 6 afleveringen van Arrow Seizoen 2.

Episode 18 Deathstroke

Roy heeft dan toch de relatie met Thea verbroken op aandringen van Oliver en ook voor zichzelf, omdat hij nog steeds veel agressiviteit in zich heeft door de Mirakuru. Thea loopt door de Glades en word opgehaald door Slade Wilson! Hij ”troost” haar en maakt van de gelegenheid gebruik om haar te kidnappen. Oliver is furieus en spreekt al zijn krachten aan om zijn zus (en zijn vijand Slade) te vinden. Daardoor word hij nog meer afgeleid van het familiebedrijf en maakt hij zelfs de beslissing om Isabel Rochev tot tijdelijke CEO te benoemen. Rochev blijkt geen goede bijbedoelingen te hebben (iets waar Oliver zeker 6 keer voor gewaarschuwd is!) en profiteert van Olivers beslissing door Queen Consolidated te kapen.

Isabel Rochev blijkt, net als Sebastian Blood, voor Slade Wilson te werken! Rochev vertelt Oliver wel waar Thea word vastgehouden door Slade en Blood’s mannen, maar als Oliver daar aankomt is Thea daar niet meer. Thea is namelijk al bevrijd door Slade en de hele kidnapping is bedoeld als afleiding. Slade Wilson als Deathstroke bevrijd een groep gevangenen om zijn Mirakuru op hen te testen en een Mirakuru-leger te bouwen om Starling City te verwoesten. Thea komt snel thuis aan en wil niets meer met Oliver en Moira te maken. Slade heeft haar namelijk vertelt wie haar echte vader is: Malcolm Merlyn! Ondertussen komt de politiekapitein erachter dat Quentyn Lance The Arrow helpt en hij word gearresteerd. Roy kon zijn woede weer niet onder controle houden (voornamelijk omdat zijn ex ontvoerd werd) en verlaat Starling City, Laurel krijgt een bezoekje van Slade die haar vertelt wie The Arrow is!

In de flashback naar Lian Yu probeert Sara van de gelegenheid gebruik te maken bij de uitwisseling om Oliver terug te krijgen van Slade. Sara en haar kompanen hangen een bomvest om de technicus heen, maar Slade heeft door de Mirakuru hypergevoelige zintuigen gekregen en heeft meteen door wat Sara probeert te doen. Hij laat Oliver, Sara, Anatoly en Ivo achter en dreigt Olivers familie een bezoekje te brengen als de Amazo weer kan varen.

Episode 19 The Man Under The Hood

Oliver, Sara, Felicity en Diggle vernietigen het Applied Sciences-gebouw van Queen Consolidated zodat Blood, Rochev en Slade Wilson het niet kunnen gebruiken voor de Mirakuru-massaproductie. Slade neemt wraak door Arrow HQ bij de Verdant binnen te vallen en een Skeleton Key te jatten (een sleutel die elke deur opent!) die hij gebruikt om apparatuur uit een S.T.A.R. Labs-faciliteit te stelen, zodat hij de gevangenen tegelijk met Mirakuru kan injecteren. Oliver vind de plaats waar dit gebeurd en komt erachter dat Slade Roy heeft gekidnapt en Roy’s bloed gebruikt om zijn Mirakuru-leger te maken! Hij redt Roy en komt Isabel tegen, die hem onder schot houdt met een pistool. Oliver weet haar te overmeesteren en Isabel raakt zwaargewond. Roy is er slecht aan toe en is voorlopig nog in bewusteloze staat. Oliver weet dat er een genezing bestaat voor Mirakuru (in de flashback in deze aflevering onthult Ivo dat er een genezing is) en Felicity gaat Caitlin en Cisco helpen (die ze kent van Barry Allen die nog in coma ligt na het ongeluk, ze kwamen al in aanraking met Slade Wilson die het transfusie-apparaat stal en willen wel helpen met het stoppen van deze gevaarlijke persoon) met het creëren van die genezing.

Ondertussen onderzoekt Laurel of Oliver The Arrow is en ze komt erachter dat Sara The Canary is! Laurel stopt met het verder rondneuzen in de zaken van The Arrow op advies van Quentyn Lance (die in de gevangenis zit voor het helpen van The Arrow) die haar vertelt dat het niet belangrijk is om te weten wie The Arrow is, omdat waar hij voor staat op dit moment belangrijker is. Laurel gebruikt het gevaarlijke spel wat de DA speelde in de Huntress-episode om haar vader vervolgens uit de gevangenis te krijgen. Slade verzamelt zijn leger en gebruikt zijn eigen bloed, dat nog vol met Mirakuru zit, om Isabel Rochev weer leven in te blazen. In de flashback naar Lian Yu vertelt Ivo over de Mirakuru dat omgekeerd kan worden en Oliver is zijn gezeur zat en dood hem (dit doet hij, omdat Ivo’s hele lichaam al geïnfecteerd is door een bot mes bij het afhakken van zijn hand en hij toch al niet lang meer te leven had en ze hem niet meer nodig hadden.)

Episode 20 Seeing Red

Roy word wakker en zijn gedachten zijn zo overgenomen door de Mirakuru dat hij random mensen vermoord in Starling City en niet te stoppen is. Oliver en Sara vinden hem wel snel, maar Oliver word in zijn been geschoten en Roy ontsnapt en vermoord een politieagent! Sara is er klaar mee en wil dat Roy gestopt word, desnoods door hem te doden, maar Oliver wil hem redden en dit doet hij door Roy (hij gaat naar de Verdant) te injecteren met addergif en hem weer bewusteloos te houden tot de genezing klaar is. Sara besluit om Team Arrow te verlaten, omdat ze zichzelf niet goed genoeg vind en ze een vriend gaat opzoeken (hint: Nyssa.)

Thea sluit zich steeds meer af van Moira en Oliver en Moira besluit om haar burgemeesterscampagne te beëindigen, maar Oliver overtuigd haar er toch van om in de race te blijven. Vervolgens onthult Moira dat ze weet dat Oliver The Arrow is (sinds The Undertaking) en dat ze trots op hem is. Slade houdt zich aan zijn belofte en kidnapt Oliver, Moira en Thea en geeft Oliver de keuze die hij 5 jaar geleden ook moest maken. Oliver wil natuurlijk niet kiezen tussen zijn moeder en zus en Slade steekt Moira dood met een zwaard en laat Oliver en Thea getraumatiseerd achter! Een kleine flashback naar de gebeurtenissen voor Lian Yu waarin rijkeluiszoon Oliver Samantha Clayton zwanger heeft gemaakt en dus vreemd is gegaan (hij had nog een relatie met Laurel.) Moira besluit om Samantha af te kopen achter Olivers rug om (Samantha moet Oliver vertellen dat ze een miskraam heeft gehad en Starling City verlaat en naar Central City verhuisd!) en Oliver heeft dus ergens een kind rondlopen zonder dat hij het weet!

Episode 21 City of Blood

Het word alleen maar erger en erger in Starling City. Slade lijkt gewonnen te hebben, want Oliver gaat niet eens naar zijn moeders begrafenis en Diggle en Felicity moeten de hulp van Amanda Waller inroepen om hem te vinden. Hij zit helemaal aan de grond in een leeg appartement waar hij vertelt aan Diggle en Felicity dat hij zichzelf gaat opgeven zodat Slade niet nog meer slachtoffers maakt, Thea bijvoorbeeld. Thea zit ook aan de grond en krijgt bezoek van Isabel Rochev die de Verdant van haar afpakt (de Verdant maakt deel uit van Queen Consolidated en is dus niet meer van Thea.) Thea heeft niets meer in Starling City en besluit om te vertrekken om ergens anders een nieuw leven te beginnen. Sebastian Blood word ingezworen als burgemeester en Laurel weet er na wat onderzoek achter te komen dat Blood wist dat Moira zou doodgaan en vertelt dit aan Oliver, daarmee ook onthullend dat ze weet dat Oliver The Arrow is. Oliver weet nu dus ook dat Sebastian Blood toch het monster is dat ze een paar afleveringen geleden al dachten en dat hij met Slade samenwerkt om Starling City te vernietigen.

Oliver confronteert Sebastian en besluit dat er geen keuze meer overblijft dan Slade’s Mirakuru-leger te doden, omdat ze nooit genoeg geneesmiddel hebben voor de hele groep en de soldaten niet te stoppen zijn als Slade ze loslaat. Dit gaat echter grondig mis en Oliver en Laurel raken gevangen tussen twee groepen Mirakuru-soldaten, nog een groep soldaten word op Starling City losgelaten om chaos te veroorzaken en Diggle (die klaarstaat om de kelder met Mirakuru-soldaten waar Oliver en Laurel zitten op te blazen) worden aangevallen door Isabel Rochev in een Deathstroke-kostuum. In de flashback naar Lian Yu repareert Anatoly de Japanse WOII-onderzeeër die ze in kunnen zetten tegen Slade, Sara word gekidnapt door Slade en Oliver gaat (met pijl en boog en Shado’s kostuum dat de basis vormde voor het kostuum dat hij in het heden draagt) haar redden van de Amazo en Slade Wilson vermoorden.

Episode 22 Streets of Fire

Diggle word gered van Isabel door Felicity die Slade’s kompaan aanrijdt met een busje 🙂 Slade’s Mirakuru-leger terroriseert de stad, terwijl Thea word aangevallen in het treinstation door een Mirakuru-soldaat, maar haar vader Malcolm Merlyn keert terug om haar te redden tegen de zin van Thea. S.T.A.R. Labs is erin geslaagd om de genezing te produceren, maar Slade krijgt er lucht van en kaapt de genezing weg voor Team Arrow’s neus. Ondertussen haalt Quentyn Lance zijn collega’s over om nu eens eindelijk The Arrow te gaan helpen nu Starling City verwoest word. Hij krijgt zijn oude rang van detective weer terug en mag de politie leiden in het conflict. Laurel onthult aan Sara dat ze weet van haar geheime identiteit The Canary.

Slade onthult ondertussen aan Blood (die burgemeester wilde worden om Starling City te verbeteren, niet te vernietigen) dat hij Starling City wil verwoesten en dit zorgt ervoor dat Blood het koffertje met de Mirakuru-genezing steelt en aan Oliver geeft. Dit pakt natuurlijk niet goed uit voor Blood, want Slade beveelt Isabel om Blood te vermoorden. Starling zit zonder burgemeester en Amanda Waller plant een drone-aanval (wat een ijskoude vrouw is het toch ook!) om het Mirakuru-leger te vernietigen en ”het land te beschermen”. Oliver gaat snel te werk om dit voorkomen en test de genezing op Roy, terwijl hij niet weet of het bijwerkingen heeft! In de flashback naar Lian Yu gaat Oliver lekker op de Amazo en hij bevrijd Sara al snel. Ze kunnen echter niet tegen Slade op en worden beiden gevangengenomen, terwijl Anatoly de tijd ziet verstrijken (hij heeft afgesproken met Oliver dat als ze niet binnen een uur terug zijn, dat Anatoly dan de Amazo moet opblazen met een torpedo!) en besluit om de torpedo af te vuren.

Episode 23 Unthinkable

Roy is genezen en Felicity’s alarm in de klokkentoren gaat af als een hele lading Mirakuru-soldaten omhoog komt om ze uit te schakelen. Het team weet net op tijd te vluchten en ze krijgen hulp van Lyla en A.R.G.U.S die een raket in de klokkentoren schieten om de soldaten te doden. Helaas zijn er nog veel meer over in Starling en ze veroorzaken nog steeds overal verwoesting en de politie kan ze zeker niet tegenhouden. Team Arrow begeeft zich naar de Verdant waar Sara hen op wacht met Nyssa en aantal Assassins van de League. Ze weten ervoor te zorgen dat de genezingsbuisjes in pijlen kunnen worden omgezet en Nyssa, Sara, de Assassins en Oliver confronteren Isabel en Slade. Nyssa keelt Isabel Rochev, terwijl de rest niet tegen Slade op kan en hij ontkomt dan ook. Ondertussen gaan Diggle en Lyla naar Amanda Waller om haar tot stoppen te dwingen en worden Laurel en Quentyn aangevallen op het politiebureau. Laurel word gevangengenomen door de Mirakuru-soldaten en Quentyn raakt zwaargewond.

Thea ontmoet weer voor het eerst in een lange tijd Roy en het lijkt allemaal goed te komen, maar als ze erachter komt dat Roy een pijl en boog heeft, vertrouwd ze hem niet meer en gaat ze met haar vader Malcolm Merlyn mee. Team Arrow en de League of Assassins weten de Mirakuru-soldaten te genezen en Oliver (die al heel lang weet dat Slade hem in de gaten houdt met de camera’s die hij plaatste toen hij onthulde dat hij nog leefde) doet alsof Felicity zijn grote liefde is en Slade kidnapt Felicity. Het is een truc om Slade te kunnen genezen (Oliver heeft Felicity een genezingsspuit overhandigt die ze kan gebruiken als Slade afgeleid is door zijn haat voor Oliver) en ze redden tegelijk ook nog Laurel, die Slade ook had gevangengenomen.

Zonder de Mirakuru kan Oliver Slade makkelijk verslaan en Amanda Waller stopt de drone-aanval nadat ze dit hoort. Slade Wilson word opgesloten in een A.R.G.U.S-gevangenis op Lian Yu (Diggle, Oliver en Felicity gaan mee om ook echt te checken dat dit gebeurt en de kijkers voelen gewoon aan dat Oliver en Felicity in seizoen 3 echt een koppel worden, ondanks dat ze dit nog niet bevestigen in deze aflevering) en Sara keert terug naar de League of Assassins als betaling voor de hulp in Starling. Laurel neemt Sara’s Canary-jasje over en de Black Canary komt eraan. Als je dan denkt dat het allemaal happily ever after is, dan ken je Arrow nog niet. Quentyn Lance krijgt namelijk een hartaanval! In de flashback naar Lian Yu blaast Anatoly de Amazo op, waardoor Sara Lance opnieuw meegezogen word door de golven en Oliver weer denkt dat ze dood is. Oliver ”doodt” Slade door een pijl door zijn oog te steken. Oliver is alleen over in de zee rondom het Amazo-wrak en word gered door Amanda Waller! Hij word wakker in Hong Kong, waar de flashbacks in seizoen 3 zullen plaatsvinden.

De laatste zes episodes voelden eigenlijk als een grote seizoensfinale, omdat alle geheimen beetje bij beetje onthuld werden. Isabel Rochev blijkt bij Slade te horen, raakt zwaargewond, word ”geheeld” door de Mirakuru en vermoord door Nyssa. Laurel komt er eindelijk achter dat Oliver The Arrow is en dat haar zus The Canary blijkt te zijn en in seizoen 3 hoeven we dus minder irritante scenes met haar te hebben, omdat ze nu alle geheimen weet 🙂 En ten slotte Thea die nu weet dat Malcolm Merlyn haar vader is en ze verlaat ook Starling City. Er was volop actie aan het einde van seizoen 2 en er werd ook niet meer op de rem getrapt tot het afgelopen was.

Overmorgen (in DC DONDERDAG #9) trap ik af met de eerste zeven afleveringen van Arrow-spinoff The Flash Seizoen 1, gevolgd door Arrow S3 E1 t/m 7 en volgende week donderdag behandel ik de eerste Flash/Arrow-crossover-episodes Arrow S3E8 en The Flash S1E8 en de beide midseasonfinales (E9) + The Flash S1E10 t/m E13.

MARVEL MAANDAG #39 Jessica Jones S1 Episode 1-4: https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG (Binnenkort kun je ook mijn review van de eerste episodes van de andere superheldinnenshow van dit moment, Supergirl, lezen in DC DINSDAG EN DONDERDAG.)

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

NIEUW FILM VRIJDAG NIEUW

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/18/paramount-hasbro-cinematic-universe-vin-diesel-over-riddick-4-en-merc-city-serie-fantastic-beasts-teaser-independence-day-resurgence-star-trek-beyond-tmnt-out-of-the-shadows-en-vele-andere-traile/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

Advertenties

200 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.