Jessica Jones Seizoen 1 Episode 5 t/m 8 Jewel And Kilgrave MARVEL MAANDAG #40

on

Door Hidde Heikoop

In deze vier afleveringen duiken we in het leven van Jessica Jones voor Kilgrave (ze probeert heel even om een superheldin te zijn  op advies van Trish Walker) en zien we meer van Kilgrave’s krachten.

Episode 5 AKA The Sandwich Saved Me

18 maanden geleden: Jessica hopt van kutbaan naar andere kutbaan onder haar stand (ze heeft dus blijkbaar gestudeerd of wil haar skills die ze heeft niet inzetten) en blackmailt haar baas (ze weet dat hij geld verduistert) en dwingt hem om haar 6 maanden salaris mee te geven. Ze belt haar vriendin Trish Walker op en ze gaan wat drinken in een bar. Een of andere gast die zichzelf heel cool vind, valt ze lastig en Jessica wimpelt hem af door hem te verslaan bij wie het hardst kan slaan. Hiermee word dus ook onthuld dat ze haar krachten al een tijdje heeft en weet hoe ze die moet gebruiken. Nu Jessica weer werkloos is, probeert Trish (die een drang heeft om mensen te redden, hopelijk zien we haar een volgend seizoen of in The Defenders als Hellcat) Jessica een superheldin te laten worden genaamd Jewel (compleet met kostuum uit de Alias-comics.) Jessica: ”Jewel?! That’s a strippers name. A very slutty, strippers name!” 🙂

Jewel_SuitThe_Sandwich_Saved_Me

Even later in de flashbacks heeft Jessica een nieuwe baan gevonden: in een sandwichkostuum flyers uitdelen aan winkelend publiek. Een meisje let niet op en rent zo de weg op. Jessica gebruikt haar superkracht om de taxi die het meisje zou hebben overreden tegen te houden. Vader: “Sweetie, I told you to stay close. Meisje: ”The sandwich saved me. Thank you.” Jessica begint nu toch anders te denken over het hele heldin zijn en lijkt het te willen proberen. Nog een sprong in de tijd later zien we Jessica die iemand redt van een groep mannen die op de onfortuinlijke persoon in schoppen (later blijkt dit Malcolm Ducasse pre-drugsverslaving en pre-Kilgrave te zijn geweest, Malcolm was dus zo onfortuinlijk om bij Jessica in de buurt te zijn geweest en in Kilgrave’s vizier terecht te komen.) Een zekere persoon in een paars pak (KILGRAVE!) ziet deze heldendaad en krijgt Jessica Jones met 1 blik in zijn greep.

In het heden grijpen we weer terug op het moment dat we erachter komen dat Jessica’s buurman Malcolm Ducasse haar in de gaten houdt en foto’s van haar maakt. Jessica volgt hem een paar keer op het vaste moment dat Malcolm de foto’s naar Kilgrave brengt in ruil voor drugs. Nu heeft ze meer informatie hoe ze Kilgrave zou kunnen pakken: hij laat pas kort van tevoren weten waar hij zit aan Malcolm en hij zit altijd met zijn rug naar de muur. Met die info gaat ze naar Trish Walker om haar hulp in te roepen bij het neutraliseren van Kilgrave. Daar komt ze echter ook Will Simpson tegen die iets met Trish is begonnen. Hij bemoeit zich al snel met plan-Kilgrave en Trish herinnert Jessica eraan dat ze het niet alleen kunnen doen en dat ze Will goed kunnen gebruiken (Will was voordat hij een agent werd, lid van de US Special Forces en hij weet hoe hij mensen gevangen kan nemen en vast kan houden.)

Plan-Kilgrave: Trish is de chauffeur, Simpson gaat het verdovingspijltje in Kilgrave’s nek schieten en Jessica gaat haar krachten aanspreken om Kilgrave op te pakken en naar het busje te brengen. Vervolgens gaan ze naar een oud gebouw met een hermetisch afgesloten ruimte (die Will Simpson nog weet uit zijn Special Forces-tijd) waar ze bewijzen voor Hope’s zaak tegen Kilgrave kunnen verzamelen en zich kunnen ontdoen van het gevaar dat Kilgrave vormt voor de maatschappij en wellicht de hele wereld.

Ondertussen gaat het helemaal niet goed met Hope Shlottman: ze word in elkaar geslagen door een mede-gevangene.

Het is tijd voor plan-Kilgrave! Iedereen voert zijn taak uit en het lijkt allemaal goed te gaan, maar Kilgrave hoort een geluid in de verte en ziet Will Simpson met zijn verdovingspistool komen. Jessica leidt hem af en weet er voor te zorgen dat het allemaal nog een soort van goed komt. Een soort van, want Kilgrave heeft al een plan voor als dit zou gebeuren. Hij heeft namelijk bodyguards ingehuurd die hem kunnen bevrijden! Jessica rent weg met de bewusteloze Kilgrave en weet bij het busje te komen, maar de bodyguards doen hun werk goed en taseren Trish, zodat ze niet weg kunnen rijden. Will Simpson moet al zijn krachten aanspreken om de bodyguards te verslaan en Jessica word omcirkelt en getaserd door een overmacht aan bodyguards (er zit dus ook een limiet aan haar krachten!) en de bodyguards nemen hun cliënt mee.

Jessica Jones 31Jessica Jones 29

Jessica is Kilgrave kwijt en moet dus weer aan het werk om een nieuw plan te verzinnen. Ze gaat naar huis en redt Malcolm Ducasse van een agressieve drugsdealster en gaat proberen om haar buurman van de drugs af te halen. Dit doet ze door Malcolm een keuze te geven: of je neemt de drugs die Kilgrave je had belooft of je kiest voor jezelf en helpt mij met het pakken van Kilgrave. Jessica’s telefoon gaat over en Kilgrave, die al snel weer wakker is geworden, lacht haar uit om zijn eigen slimheid. Hij biedt haar een deal aan: jij stuurt mij elke dag om 10 uur ’s ochtends precies een foto van jezelf en dan laat ik Malcolm met rust. Jessica checkt nog even hoe het gaat met Malcolm (die ze met handboeien in de badkamer heeft vastgeketend :)) en ziet dat Malcolm de drugs niet heeft genomen. Ze gaat op Kilgrave’s aanbod in en moet elke dag een foto van haarzelf gaan sturen.

Episode 6 AKA You’re A Winner!

Kilgrave gebruikt zijn krachten om vals te spelen bij een potje poker en hij wint 1,2 miljoen dollar. Vervolgens gaat hij op zoek naar een betaalbaar huis, nadat hij schreeuwt dat het hele restaurant waar hij zit te surfen op het internet, zijn muil dicht moet houden (naarmate je Kilgrave zijn krachten meer ziet gebruiken, word je er gewoon bang van, zo echt ziet het er allemaal uit.) Kilgrave overtuigt de eigenaar van het huis, zonder zijn krachten te gebruiken, ervan dat hij zijn huis verkoopt voor de dubbele vraagprijs en het gaat allemaal op een legale manier. Kilgrave is iets van plan!

Jessica en Malcolm brainstormen over een nieuw plan om Kilgrave tot stoppen te dwingen. Ze worden echter gestoord door Luke Cage, die Jessica Jones wil inhuren. Luke wil Antoine Grier vinden, een jongeman die schulden heeft bij Len Sirkes en al een tijdje verdwenen is nadat hij geld van zijn zus Serena had geleend (Luke wil Serena helpen om haar broertje te vinden om nog onbekende redenen.) Jessica raadt Angela Del Toro aan, een andere privé-detective en White Tiger uit de Daredevil en Defenders-comics, maar Luke wil per se Jessica inhuren.

Luke en Jessica gaan naar Antoine’s appartement om aanwijzingen te vinden en Jessica gebruikt haar skills om Antoine uit zijn schuilplaats te lokken. Jessica: “Hi! This message is for Antoine Grier. Congratulations! You’re a winner! Give us a call back within 24 hours at this number or your Xbox One prize will be forfeited. Okay, thanks. Bye!” Luke: ”Not bad. How often does that “you’re a winner” thing work?”
Jessica: “You’d be surprised.” De twee worden ook benaderd door Antoine’s schuldeiser die ook op zoek is naar Antoine en zijn schuld die nog openstaat.

Luke's_Bike Jessica Jones 60 Angela Del Toro Jessica Jones The_Loan_SharkJessica Jones 37

Jessica word op de hoogte gesteld van wat er met Hope gebeurd is in de gevangenis door Jeri Hogarth en ze gaat snel polshoogte nemen. Hope Shlottman blijkt zwanger (shit, alsof het allemaal al niet erg genoeg was wat er met Hope is gebeurd) te zijn van Kilgrave en heeft haar mede-gevangene met Jessica’s geld betaald om in elkaar geslagen te worden in de hoop dat ze een miskraam zou krijgen. Jessica is geschokt door dit nieuws en schakelt Hogarth in om te regelen dat Hope van het monster wat in haar groeit af te komen. De koele en berekende Hogarth ziet vervolgens brood in de dode foetus die uit Hope’s miskraam voortkomt en draagt een medewerkster in de gevangenisziekenboeg op om de foetus ergens op te slaan voor haar (WTF is wrong with you, Hogarth!!)

Terug bij Alias Investigations hernieuwen Jessica en Luke hun relatie nadat ze op tafel hebben gegooid wat ze beiden dwarszat over elkaar. Luke onthuld dat hij Antoine voor Serena Grier wil vinden, omdat zij informatie heeft over de moordenaar van Reva Connors! Jessica’s truc heeft gewerkt, want iemand met een Puerto Ricaans accent (Antoine komt niet van Puerto Rico, dus er is iets anders aan de hand hier) wil heel graag een Xbox One winnen 🙂 Jessica en Luke volgen de man en komen uit bij een bekende plek in Hell’s Kitchen. Dit is namelijk dezelfde plek waar het hoofdkwartier van de Russen in Daredevil Seizoen 1 was gevestigd, dat werd vernietigd in de Bombing of Hell’s Kitchen in Daredevil S1E6 (nu weten we dat het eerste seizoen van Jessica Jones min of meer gelijkloopt met Daredevil Seizoen 1 en echt verbonden is met de andere hitserie.) De plek word nu gebruikt door Antoine Grier, die een hele partij wiet laat groeien om financieel onafhankelijk te worden, zijn schulden aan Len Sirkes te betalen en vrij te zijn van al zijn problemen. Sirkes heeft Antoine gevonden en heeft een aantal van zijn criminelen meegenomen. Luke houdt ze tegen, terwijl Jessica Antoine weghaalt en naar zijn zus Serena brengt in ruil voor de informatie die ze over de dood van Luke’s vrouw Reva Connors zou hebben.

Luke is echter ook al snel bij Serena’s huis en opent de map die Serena heeft. Daarin staat dat Charles Wallace met hulp van zijn familie heeft verborgen dat hij dronken was tijdens het ongeluk (door het toevallige ongeluk met de bus werd verborgen dat Jessica Reva Connors had gedood in opdracht van Kilgrave) en nog altijd zijn oude baan heeft als buschauffeur. Luke is furieus en staat op het punt om Charles Wallace te gaan vermoorden. Jessica gaat achter hem aan en voelt zich gedwongen om te vertellen wat er echt is gebeurd die nacht. Ze vertelt dat Kilgrave haar gedwongen heeft om Reva te vermoorden, omdat zij informatie had over Kilgrave’s verleden en hij van haar af wilde. Luke walgt ervan dat hij geslapen heeft met de moordenares van zijn eigen vrouw en gaat ervandoor.

Ondertussen voegt Malcolm Ducasse zich bij de Kilgrave Support Group om zijn verhaal te doen en inspecteert Kilgrave zijn nieuwe, gekochte huis. Net als je denkt dat Kilgrave ook maar een mens is en gewoon een huis wil hebben om in te wonen, blijkt dit huis het oude ouderlijk huis van Jessica Jones te zijn! Kilgrave’s creepfactor is weer een niveau gestegen.

Episode 7 AKA Top Shelf Perverts

Kilgrave struint rond in het donker in Jessica’s appartement en Ruben vertrouwt de geluiden die hij hoort niet en gaat polshoogte nemen bij zijn buurvrouws appartement. Dit had hij echter beter niet kunnen doen, want Kilgrave vind zijn bemoeienis irritant en hij laat hem zelfmoord plegen!

Jessica Jones drinkt ondertussen haar verdriet rondom Luke weg met een partij drank in een bar en word er al gauw uitgezet. Ze gaat dan maar op weg naar Wendy Ross-Hogarth, Jeri Hogarth’s bijna-ex-vrouw, om haar te dwingen de scheidingspapieren te tekenen. Ze wil dit natuurlijk niet en is doodsbang voor de dronken en verwarde Jessica Jones. Het komt tot een hoogtepunt als Jessica in haar dronken bui Wendy op de rails van de metro duwt. Ze hervind echter zichzelf en redt Wendy net op tijd, voordat ze word overreden door een metro-wagon. Ze blijft even staan en denkt eraan om het allemaal maar gewoon te laten eindigen, maar ze bedenkt zich en springt met haar superkracht weer net op tijd het perron op. Ze gaat dan maar naar huis om in bed te duiken.

Ruben_death

Ze word al snel gevonden door Malcolm in de lift (dit keer is het eens andersom) en die helpt haar naar haar appartement. Jessica laat zich op bed vallen en komt terecht in een plas bloed! Haar overleden buurman Ruben ligt in haar bed en ze paniekeert en hyperventileert en weet niet of ze nog wel capabel is om Kilgrave te stoppen na wat hij nu weer gedaan heeft. Ze neemt een rigoureuze beslissing: ze laat zich opsluiten voor Ruben’s dood in de maximaal beveiligde Supermax Prison. Zo kan ze Kilgrave pakken, want hij zal haar ongetwijfeld willen bevrijden en dit zal hij moeten doen door op verschillende camera’s zijn krachten te gebruiken.

Jessica staat bij haar beslissing en gaat afscheid nemen van verschillende personen. Ze gaat eerst Jeri Hogarth en Pam opzoeken, die naast Hope’s zaak nog aan andere zaken werken. Jessica: “Now what do I have to do to get locked up in supermax by nightfall?” Jeri Hogarth: “Are you telling me that you’re planning to commit a crime? Because I would be obligated to report that.” Jessica Jones: “What would it take?” Jeri Hogarth: “All right. Supermax only houses the worst criminals. Top-shelf perverts, cannibals, serial killers who make mosaics with their victims’ fingernails.” 

Met die informatie gaat Jessica verder. Ze brengt een bezoekje aan haar pleegmoeder (en moeder van Trish Walker) Dorothy Walker en dreigt om haar iets aan te doen als ze Trish niet met rust laat. Dorothy Walker had namelijk nogal een agressief karakter en sloeg Trish Walker regelmatig en dwong haar om allerlei dingen te doen als kindster Patsy Walker om er zelf beter van te worden. Vervolgens verzamelt Jessica al haar moed en gaat langs bij Luke’s bar. Luke is er echter niet en op advies van Luke’s barman Roy Healy laat ze Luke gaan.

Malcolm is het niet eens met Jessica’s Supermax-plan en schakelt Trish Walker in om Jessica’s appartement schoon te maken en later Ruben’s lichaam te laten verdwijnen, zodat ze niet in de gevangenis kan belanden. Jessica komt al snel aan bij haar appartement (ze gaat snel weer weg om Ruben’s lichaam op te vissen uit de rivier waar Malcolm het net in heeft gedumpt) en praat met Trish over haar plan. Trish Walker wil niet dat Jessica in de gevangenis beland en herinnert haar eraan dat ze Hope en de andere slachtoffers van Kilgrave niet kan helpen in de gevangenis. Ze onthult dat zelf bezig is (ze is achter nieuwe informatie over Kilgrave’s bodyguards gekomen door haar bekendheid in te zetten) in samenwerking met Will Simpson die de nieuwe locatie van Kilgrave al heeft gevonden: Jessica’s oude ouderlijk huis.

Jessica_Jones_and_Trish_Walker

Wendy Ross-Hogarth is ontzettend boos op Jeri die Jessica Jones op haar af heeft gestuurd om de scheiding af te dwingen. Vanaf nu eist ze (ze kan dingen afdwingen door bewijs dat Jeri Hogarth iemand heeft omgekocht bij een oude zaak) 75 % van Jeri’s eigendommen, anders verwoest ze Jeri’s carriére.

Jessica gaat toch door met haar Supermax-plan en neemt Ruben’s hoofd mee naar de 15th Precinct Police Station waar ze het hoofd op Detective Clemons’ bureau gooit. Oscar Clemons gelooft echter niet dat Jessica de moord heeft gepleegd en verhoort haar. Jessica word echter vrijgelaten door niemand minder dan Brett Mahoney (de politieagent uit Daredevil Seizoen 1 die Foggy en Matt helpt met zaken) die hiertoe gedwongen word door Kilgrave! Kilgrave heeft het hele bureau in zijn greep (hij laat elke agent zijn of haar wapen op de ander richten) en verklaart zijn liefde aan Jessica en wil ook dat ze zijn cadeau vind wat hij achter heeft gelaten in haar appartement. Hij verlaat het bureau, eerst laat hij de beveiligingsbeelden waarop zijn krachten te zien zijn verwijderen en hij neemt Ruben’s hoofd mee, en laat de agenten vrij door ze te laten denken dat het allemaal één grote grap was.

Purple_Grin

Kilgrave’s cadeau word snel gevonden door Jessica: haar oude 1996-1999-dagboek dat ze kwijt was. Dit was voordat ze haar ouders en broertje verloor bij een auto-ongeluk. Will Simpson, die zonder dat hij Trish dit heeft laten weten, houdt Kilgrave al dagen in de gaten en ziet hoe Jessica vrijwillig naar Kilgrave gaat.

Kilgrave 2

Episode 8 AKA WWJD?

Will Simpson plant een bom onder Kilgrave’s huis om nu dan eindelijk van hem af te komen, zonder daarbij na te denken over de onschuldige slachtoffers die hij daarmee maakt. Ondertussen legt Kilgrave uit dat Jessica vrij is om te doen wat ze wil, omdat ze toch voor elkaar gemaakt zijn en ze dat ook wel gaat inzien (dit doet hij nadat hij erachter komt dat Jessica haar telefoon op opnemen heeft gezet) en Jessica wil vervolgens dat hij haar niet aanraakt en haar ook niet daartoe dwingt met zijn krachten. Kilgrave leidt haar rond in het op exacte details nagemaakte huis van haar jeugd en stelt haar voor aan de bedienden en de bodyguard (die niet gedwongen word, maar gewoon betaald) die hij heeft geïnstalleerd. Jessica houdt het natuurlijk maar nauwelijks vol, omdat ze nog steeds getraumatiseerd is door Kilgrave en nu met hem in één huis met hem leeft. Ze smijt een fles op de grond om Kilgrave te bedreigen en Kilgrave dwingt de bedienden om zelfmoord te plegen als Jessica hem aanvalt.

Jessica gaat naar de oude kamer van haar overleden broertje Phillip en er volgen een aantal flashbacks naar Jessica’s jeugd. We zien haar ouders en haar broertje en zien hoe het gezin was. Jessica’s ouders en haar broertje zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Dit auto-ongeluk was Jessica’s schuld, want ze gooide haar broertjes Gameboy kapot (met haar superkracht die ze al heeft), waardoor haar vader zich omdraaide om de ruzie te sussen en tegen een vrachtwagen aanreed. Jessica overleefde als enige dit ongeluk en werd opgenomen door Dorothy Walker en haar dochter Trish/Patsy Walker. Als de dagdroom/nachtmerrie voorbij is, ziet Jessica dat Will Simpson zich in haar broertjes kamer verborgen houdt en wacht tot hij Jessica weg kan halen en de bom kan activeren. Jessica zegt dat ze een plan heeft en vraagt om vertrouwen. Vervolgens laat ze aan Kilgrave weten dat er een bom onder het huis zit verborgen en de bodyguard verwijderd hem.

Trish gaat op zoek naar Simpson die haar niets vertelt over Jessica’s verblijfplaats en erop aandringt dat zij, als normale mensen zonder krachten, Kilgrave niet kunnen stoppen. Trish is het hier helemaal niet mee eens en loopt boos weg.

Jessica word wakker na de zoveelste nachtmerrie over haar ouders en broertje. Ze hoort een nieuwsbericht over een man die zijn gezin gegijzeld houdt (het nieuwsbericht komt van WHIH, het CNN van de MCU.) Jessica gaat ontbijten met Kilgrave en ze worden vrijwel meteen gestoord door buurvrouw Elizabeth De Luca, die denkt dat Kilgrave en Jessica getrouwd zijn. Vervolgens vertelt ze allerlei leugens over Jessica’s ouders en broertje aan Kilgrave om zichzelf belangrijk te maken. Kilgrave gebruikt zijn krachten om de buurvrouw haar excuses te laten maken en dwingt haar om te vertrekken. Hiermee Jessica denkend terug te hebben gewonnen, legt Kilgrave zijn hand op die van Jessica, wat Jessica absoluut niet wil. Kilgrave wil laten zien hoe hij zo geworden is en plugt de gele USB-stick (Reva Connors had die in haar bezit en dit werd haar dood, dus belangrijk!) in zijn laptop.

WHiH_JJLil_kilgrave

Hierop staan beelden over Kilgrave’s verleden. Zijn ouders deden experimenten met hem en tapten hersenvocht uit zijn hoofd. Hierdoor werden zijn krachten geactiveerd en kon Kilgrave zich bevrijden van zijn monsters van ouders. De ouders vluchtten voor hun zoon en lieten hem, als de tienjarige Kevin (een hele stiekeme referentie naar David Tennant’s tijd als de 10de! incarnatie van The Doctor in Doctor Who) achter, hem de Kilgrave die hij nu is makend. Jessica realiseert zich dat niemand Kilgrave in al die tijd manieren heeft geleerd en besluit om Kilgrave ook eens een keer iemand te laten redden (Jessica en Kilgrave gaan de man en zijn gezin die op het nieuws zijn helpen.) Kilgrave vertrouwt het niet en gaat wel mee, maar niet voordat hij de bedienden opdraagt om elkaar te villen als ze niet binnen twee uur terug zijn.

Ondertussen zit Jeri in een lastig parket. Ze word bijgestaan door Desmond Tobey, een partner bij Hogarth’s advocatenkantoor Hogarth, Chao and Benowitz in een gesprek met Wendy Ross-Hogarth en haar advocaat. Wendy stapt niet af van haar eis, ook niet als Jeri Hogarth haar excuses aanbiedt, hiermee hopend haar reputatie te beschermen.

Kilgrave, met de hulp van Jessica die hem stopt als hij de vader zelfmoord wil laten plegen, stopt de gijzelingssituatie en realiseert zich dat het duo Jones-Kilgrave de wereld zou kunnen redden. Jessica denkt echter dat Kilgrave dat zelf wel zou kunnen, maar hij herinnert haar eraan dat hij de man zo zelfmoord had laten plegen als ze hem niet had gestopt. Jessica wil wat tijd voor haarzelf om het partnerschap te overdenken (Kilgrave vertrouwt haar natuurlijk nog steeds niet en dwingt de arme bedienden weer om iets te doen: ze moeten net zo lang hun ogen openhouden tot Jessica terug is!) en ze gaat naar Trish om haar advies in te winnen om wat zij zou doen met Kilgrave.

Elizabeth_De_Luca

Jessica keert al vrij snel terug (de bedienden hebben het nog net gered, voordat ze iets overhielden aan het te lang staren met hun ogen open) en heeft Chinees eten meegenomen. Ze nodigt de bedienden en Kilgrave uit aan tafel. Het is echter allemaal een afleiding om Kilgrave gevangen te nemen. De bedienden vallen flauw (er zit iets in hun eten) en Kilgrave is afgeleid, waardoor Jessica hem kan verdoven met de Sufentanil en hem mee kan nemen. Ze word gestopt door bodyguard Hank, die echter al snel neergeschoten word door Will Simpson en zijn mannetjes, die Kilgrave willen vermoorden. Jessica springt/vliegt weg met Kilgrave en Will word benaderd door Jessica’s buurvrouw die de bom overhandigt op aanwijzingen van Kilgrave! De bom ontploft, EINDE EPISODE!

Advertenties

199 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.