Arrow Seizoen 3 Episode 1 t/m 7 Ray Palmer And Corto Maltese DC DONDERDAG #9

on

Door Hidde Heikoop

Tijd voor Arrow Seizoen 3 op de laatste dag van 2015, alvast gelukkig nieuwjaar voor iedereen die dit leest! Ook dit seizoen worden er weer volop nieuwe helden (Black Canary Laurel Lance bijvoorbeeld, maar ook Katana en Roy Harper als Arsenal/Red Arrow/Speedy) en vijanden (Ra’s Al Ghul als de nieuwe big bad na Slade Wilson en minder bekende vijanden uit de comics) geïntroduceerd en word ook een begin gemaakt aan een echt Arrowverse (Spinoff The Flash en CW Seed-animatieserie Vixen) met shows die crossovers maken en hevig in interactie met elkaar zijn, een DC Cinematic Universe op televisie.

Episode 1 The Calm

Nadat The Arrow Starling City heeft gered van Slade Wilson en zijn Mirakuru-leger, is hij geaccepteerd als superheld en Captain Lance (nadat hij opstond als leider van de SCPD is hij benoemd tot Captain en kan ook niet meer zelf de straat opgaan, vanwege zijn hartproblemen) zorgt ervoor dat The Arrow zijn gang kan gaan door de Anti Vigilante Taskforce af te schaffen. Criminelen zijn natuurlijk niet blij dat ze nu makkelijker gepakt kunnen worden en de opvolger van Count Vertigo (die vorig jaar werd gedood nadat hij Felicity kidnapte), Werner Zytle/Vertigo richt zijn vizier op The Arrow die hij probeert te doden door een sterkere Vertigo-formule te maken. The Arrow word eerst verslagen en moet tegen zichzelf als de gewone Oliver vechten, maar met hulp van Roy (die nu echt de Arrow-sidekick Arsenal is geworden met rood Arrow-kostuum en al) en Sara (die terugkeert naar Starling City na haar terugkeer naar de League of Assassins aan het eind van seizoen 2) lukt het om de nieuwe Count Vertigo te verslaan.

Felicity werkt ondertussen bij een computerzaak (ze werkte immers niet meer bij Queen Consolidated, nadat Isabel Rochev het bedrijf overnam) en helpt een bekende klant uit de comics: Ray Palmer aka The Atom. Hij is op zoek naar hardware om iets te hacken en dat is natuurlijk helemaal Felicity’s cup of tea, dus die helpt hem. Ze weet alleen niet dat Ray Palmer uit is op Queen Consolidated! Palmer blijkt heel rijk te zijn en hackt het bedrijf om wat data te vergaren om de vereniging van aandeelhouders te overtuigen om hem het bedrijf te laten kopen (hierbij onthult hij ook het plan om Starling City om te dopen tot Star City, een verwijzing naar de Green Arrow-comics waar de stad altijd al Star City heeft geheten.) Dit lukt en Oliver is zijn familiebedrijf nu echt kwijt. Hij lijkt er niet echt heel rouwig om en is meer bezig met zijn missie als The Arrow en hij gaat nog wel op date met Felicity: hij blijkt wel echt van haar te houden, het was dus niet alleen maar een afleiding om Slade te vangen. Het word al snel onderbroken door Vertigo die met een raketwerper het restaurant kapotschiet, maar Oliver weet nog wel te vertellen dat hij nog van Felicity houdt, maar dat hij voorlopig niet The Arrow en Oliver Queen tegelijk kan zijn. Ondertussen helpt Laurel haar vader met zijn gezondheidsproblemen en is Diggle’s dochter geboren. Diggle besluit dan ook nu hij vader is om met pensioen te gaan als Arrow-helper (Dit doet hij op advies van Oliver en Roy neemt eigenlijk Diggle’s rol over.)

Sara bezoekt Laurel en het hele plot van Seizoen 3 word op tafel gekwakt als Sara vermoord word door iemand met een pijl en boog en van een gebouw afvalt! Laurel ziet Sara’s lichaam vallen en brengt het naar Oliver, Roy en Felicity.

In de eerste flashback van het seizoen (de flashbacks vinden nu plaats in Hong Kong) word Oliver gedwongen om voor Amanda Waller te gaan werken als de vrouw en zoon van Oliver’s nieuwe partner Maseo bedreigd worden door Waller. Oliver probeert wel eerst een paar keer te vluchten (en slaagt er net niet in om zijn moeder ervan op de hoogte te brengen waar hij zit) maar moet dan wel voor Waller gaan werken, want hij wil niet de dood van Maseo’s familie op zijn geweten hebben.

Episode 2 Sara

Laurel eist van Oliver dat ze betrokken word bij het onderzoek naar Sara’s moordenaar (Diggle word al snel uit zijn pensioen gerukt en besluit om Sara te eren door zijn dochter Sara te noemen), maar Oliver stopt haar en stuurt haar weg. Captain Lance waarschuwt The Arrow dat er een andere boogschutter is (niet wetende dat zijn dochter überhaupt vermoord is door deze boogschutter) en Oliver weet al snel met de hulp van Felicity en Diggle Simon Lacroix (Komodo uit de comics) te vinden die in opdracht een aantal mensen heeft vermoord. Laurel (die met haar skills de boogschutter heeft kunnen vinden) denkt natuurlijk dat Lacroix Sara heeft vermoord en wil hem doodschieten. Lacroix zegt echter niks te weten van een Sara en was niet eens in Starling toen dit gebeurde. Oliver haalt haar over om Lacroix niet dood te schieten en belooft om haar te betrekken bij het onderzoek naar wie dan wel de moordenaar is.

Zonder enige aanwijzingen naar wie het dan wel gedaan heeft, begraven ze Sara (in het graf uit 2007 toen ze doodverklaard was na de Queens Gambit-schipbreuk) en het lukt Laurel niet om Quentin te vertellen dat ze Sara nu voorgoed kwijt zijn. Oliver kan Thea maar niet te pakken krijgen en maakt zich zorgen. Roy stelt hem niet echt gerust als hij onthult dat het min of meer zijn schuld is dat ze weg is gegaan toen ze zag dat Roy stiekem met The Arrow werkte. Thea, die op het Zuid-Amerikaanse eiland Corto Maltese zit (een fictief eiland in DC Comics-wereld), traint ondertussen met haar vader Malcolm Merlyn en is al zeer bedreven in het verslaan van een overmacht.

In de flashbacks naar Hong Kong zien we Tommy Merlyn die na het ineens activeren van Olivers emailaccount naar Hong Kong is gekomen om zijn beste vriend te zoeken. Oliver moet Tommy vermoorden van Waller, maar hij lost het op door Tommy te ”kidnappen” en te doen alsof het om losgeld te doen was. Tommy word gered door de politie en zet het vinden van Oliver in Hong Kong uit zijn hoofd.

Episode 3 Corto Maltese 

 Aangezien er geen aanwijzingen meer te vinden zijn om Sara’s moordenaar te vinden, richt Oliver zich op het vinden van Thea. Met hulp van Felicity (die haar oude positie als directiesecretaresse weer terug heeft met tegenzin, Ray Palmer heeft haar nodig om Queen Consolidated weer op te bouwen) weten ze te ontdekken dat ze op Corto Maltese zit. Diggle voert een missie uit voor ARGUS (en zijn vrouw Lyla, die weer aan het werk is na haar zwangerschap, Mark Shaw is een oud-collega van haar) om Mark Shaw op Corto Maltese te vinden en gaat dus mee met Oliver en Roy. Diggle ontdekt dat Mark Shaw (Manhunter uit de comics zich verborgen heeft gehouden (hij vind Shaw met de hulp van Felicity, die tussen de bedrijven door snel moet werken om haar vrienden te helpen), omdat hij achter iemand aanzit die in de ARGUS-database heeft ingebroken en de informatie wil verkopen op de zwarte markt en Oliver probeert Thea te overtuigen om weer naar huis te komen (ze werkt als serveerster in een restaurant en wil niet meer terug, niet ze überhaupt al terug mag van Malcolm, maar dat is een ander verhaal :))

Een flashback naar 6 maanden geleden: Malcolm begint met het trainen van Thea in het controleren van haar emotionele en fysieke pijn (hij laat onder andere zien dat kokend heet water op je hand geen pijn hoeft te doen, nou bij mij brandt het al als ik eraan denk :))

Terwijl Thea zich misschien nog wel bedenkt (ze besluit dan uiteindelijk om wel terug te gaan naar Starling en verslaat Malcolm en die laat haar, tevreden met wat ze heeft bereikt met zijn training, dan ook gaan) helpen Oliver en Roy met Diggle’s missie. Mark Shaw blijkt juist degene te zijn die in de database heeft ingebroken en Oliver, Roy en Diggle weten hem te stoppen voordat hij informatie (die makkelijk in verkeerde handen kan vallen) verkoopt. Oliver overtuigd Thea nog 1 keer om terug te komen en onthult aan haar hoe Robert om het leven is gekomen (pleegde zelfmoord om Oliver te redden) en Thea (die op het vliegveld laat zien dat ze geen pijn meer kent door heel koeltjes te reageren op een hete kop koffie die over haar hand heen gaat) gaat met Roy, Diggle en Oliver mee terug naar Starling City.

Ondertussen probeert Laurel Sara te eren door achter de mishandelende vriend van een vriendin uit haar Alcoholics Anonymous-therapiegroep aan te gaan. Ze word echter verslagen en beland in het ziekenhuis. Als Oliver vervolgens weigert haar te trainen om haar zus te wreken, besluit ze om bij Ted Grant (aka Wildcat uit de comics, die in de Arrowverse voordat Oliver The Hood werd actief was als vigilante en nu met pensioen is en bokslessen geeft) te gaan trainen om beter te worden in vechten.

Episode 4 The Magician

Nadat Sara voor een hele korte periode terug was in Starling, werd Nyssa bezorgd om waar ze bleef en ze komt haar zoeken. Ze is natuurlijk kapot van verdriet en furieus als ze ontdekt dat Sara dood is. Oliver heeft door dat ze wellicht wel meer weet dan hij over de dood van Sara en laat Roy haar volgen.) Nyssa gaat naar Sara’s oude safehouse en onthult vervolgens aan Oliver dat Malcolm Merlyn gewoon nog leeft en dat Sara in opdracht van de League (Malcolm was tenslotte lid van de League en heeft de regels van de League overtreden toen hij The Undertaking bedacht en uitvoerde) in Starling was om hem op te sporen. Oliver weet Malcolm te vinden en wil hem in een openbare ruimte ontmoeten, waar Malcolm dan weer verteld dat hij Sara niet vermoord heeft en alleen terug is in Starling om Thea.

Nadat Nyssa ontdekt dat Thea Malcolm’s dochter is, kidnapt ze Thea om Malcolm te lokken. Oliver gaat zijn zusje redden en Malcolm komt ook al snel en verschuift de schuld van Sara’s dood naar Nyssa’s vader Ra’s Al Ghul. Nyssa gelooft Malcolm niet, maar Oliver (die de vader van zijn ”half”-zusje wil beschermen) gelooft Malcolm wel en belooft om hem te beschermen voor de wraak van de League en Nyssa. Nyssa waarschuwt Oliver dat hij een serieuze vijand heeft gemaakt met deze beslissing (Ra’s al Ghul is niet iemand waar je mee solt) en gaat naar Ra’s (die net een bad neemt in de Lazarus Pit!) om te vertellen wat ze te weten is gekomen.

In de flashback naar Hong Kong voltooit Oliver zijn eerste huurmoord en komt erachter dat Amanda Waller Edward Fyers’ opdrachtgever was!

Episode 5 The Secret Origin of Felicity Smoak

Een cyberterrorist valt Starling City aan en dreigt om alle banken te stoppen, zodat iedereen op gelijke voet leeft en de rijken niet meer de dienst uitmaken. Oliver en Roy beschermen het volk tegen mensen die gebruik willen maken van de chaos, terwijl Felicity achter de identiteit van de cyberterrorist probeert te komen. Ze realiseert zich al snel dat ze zelf de maker is van het virus dat de hele stad heeft platgelegd.

Een flashback naar Felicity Smoak The Gothic in haar studententijd. Ze is lid van een hacktivistengroep – bestaande uit haar vriendje Cooper en een gezamenlijke vriend van Felicity en Cooper – en als haar vriendje Cooper probeert om alle studentenschulden uit het systeem van de universiteit te wissen, is ze bang dat zijn roekeloosheid hem in de gevangenis zal laten belanden. Dit gebeurt ook, hij word opgepakt, een huilende en instortende Felicity achterlatend. Even later zien we hoe ze haar gothic-look veranderd in haar look van nu, met blond haar in een staart en bril.

Terug in het heden onthult Felicity aan de rest dat ze deels schuldig is aan wat er nu aan de hand is. Ze heeft het virus gemaakt en Cooper kan het niet gedaan hebben, want die heeft zelfmoord gepleegd in de gevangenis. Als The Arrow en Speedy/Arsenal een bezoekje brengen aan Felicity en Cooper’s andere vriend worden ze weinig wijzer, want die heeft het niet gedaan. Cooper blijkt gewoon nog te leven en zijn oude idealen door te willen zetten in het ”verbeteren” van de wereld. Ondertussen krijgt Felicity ook nog bezoek van haar moeder Donna en de twee krijgen al snel ruzie over hoe verschillend ze zijn (en Felicity’s vader heeft hen verlaten, word later heel belangrijk in seizoen 4, dan komen we namelijk te weten wie Felicity’s vader eigenlijk is.) Als Felicity zich realiseert dat haar moeder hier alleen is, omdat ze random tickets naar Starling heeft gewonnen, ontdekt ze dat de cyberterrorist weet wie zij is (en dat ze hem probeerde te hacken) en realiseert ze zich ook dat Cooper nog steeds leeft.

Donna en Felicity worden gekidnapt door Cooper en Felicity moet onder bedreiging van het vermoorden van haar moeder door Cooper een aantal geldwagens naar hun locatie sturen. Felicity gebruikt dit natuurlijk ook om de locatie door te geven aan Oliver en ze worden snel gered door The Arrow, Roy/Speedy/Arsenal en Diggle (die eigenlijk gewoon weer terug is bij Team Arrow.) Ondertussen traint Laurel door met Ted Grant en onthult aan hem wat haar doel is: Black Canary worden en haar zus wreken en eren door zelf een heldin te worden en mensen te redden. Roy begint nachtmerries te krijgen dat hij degene is die Sara vermoord heeft en hij denkt dan ook dat er nog steeds ergens Mirakuru in zijn bloed zit!             

Episode 6 Guilty

Een moordenaar zit achter gang-leden aan en als een dode opduikt in Ted Grant’s gym, word hij verdacht. Hij krijgt een bezoekje van The Arrow (Oliver komt er ook achter dat Laurel met Ted Grant traint en wil dat ze stopt met zichzelf in gevaar brengen) en na een gevecht (met een iconisch moment uit de comics waar de Green Arrow een bokshandschoen vastmaakt aan zijn pijl en hem afschiet) vertelt Ted Grant hem dat hij niet gedaan heeft, maar dat hij ook niet helemaal clean is. Hij was een vigilante die gestopt is toen een drugsdealer per ongeluk werd doodgeslagen en de dader is nog steeds niet gepakt, Grant loopt dus wel met een geheim rond. Grant en The Arrow gaan naar de plek waar de drugsdealer in het verleden werd gedood en vinden Isaac Stanzler, voormalig sidekick van Ted Grant en de moordenaar van de drugsdealer. Hij zit achter de moorden die nu gepleegd worden en is Ted steeds meer gaan haten over de jaren. Hij kidnapt Ted Grant en Laurel, maar The Arrow en zijn team (Roy, Diggle en Felicity) kunnen ze makkelijk bevrijden en Isaac ontkomt als Ted en Laurel worden bevrijd.

Ondertussen laat Roy in het geheim tests doen door Felicity om erachter te komen of er nog Mirakuru in zijn bloed zit en onthult aan haar dat hij denkt dat hij Sara vermoord heeft. Dit blijft natuurlijk niet lang verborgen en het duurt dan ook niet lang dat Roy moet zeggen tegen Oliver en Laurel dat hij Sara vermoord heeft. Oliver kan dat niet geloven en gebruikt een techniek die hij in Hong Kong heeft geleerd om Roy’s herinneringen te onthullen. Hij heeft Sara niet vermoord, maar is wel geschokt als hij leert dat hij een politieagent heeft vermoord en dat ze het verborgen voor hem gehouden.

Episode 7 Draw Back Your Bow

Isaac Stanzler word vermoord door een copycat-boogschutter die heel creepy Isaac’s lichaam heeft aangekleed als The Arrow. Oliver komt erachter dat de copycat een voormalige politieagent is, ze heet Carrie Cutter (aka Cupid uit de comics) en is gek geworden en helemaal geobsedeerd door The Arrow en ze wil zelfs een relatie met The Arrow (het blijkt dat ze gered is door The Arrow een tijdje geleden en toen doorgedraaid is.) Cupid gebruikt haar oude contacten om Arrow HQ te vinden en komt daar Oliver tegen, die haar weglokt. Doordat hij haar stopt, word ze alleen maar nog verliefder op hem en Oliver besluit om haar dan maar aan A.R.G.U.S. te overhandigen voor de Suicide Squad om ervoor te zorgen dat ze weer bij zinnen komt en haar weer op het rechte pad kan brengen.

Ondertussen hernoemt Ray Palmer Queen Consolidated naar Palmer Technologies en heeft Oliver moeite met Felicity die zoveel tijd spendeert aan Ray Palmer. Ray en Felicity beginnen wat voor elkaar te voelen en Ray vertelt ook over zijn verleden en waarom hij zich geroepen voelt om Starling City er weer bovenop te helpen. Zijn verloofde werd vermoord door Mirakuru-soldaten en hij was te zwak om haar te helpen en wil daarom de stad helpen met het bedrijf en de technologieën die hij gaat ontwikkelen. Oliver ontdekt dat Ray en Felicity een relatie hebben als hij binnenloopt en ze ziet zoenen. Aan het einde van de episode zien we dan nog dat Ray aan zijn Atom-exosuit werkt.

In de flashback gaan Oliver en Tatsu (Maseo’s vrouw, de latere Katana uit de comics, ook te zien op het witte doek volgend jaar in de Suicide Squad-film) op zoek naar Maseo die vermist word.

arrow3

De eerste zeven episodes duiken wat meer in de karakters van leden van Team Arrow. Laurel wil zo graag haar zus wreken en is bereid om daarvoor te doden en wil ook in haar zusje’s voetsporen treden als superheldin: de Black Canary gaat ze natuurlijk heten, Sara Lance was The Canary. We komen ook wat meer te weten over Felicity waarvan we, los van een paar opmerkingen over haar jeugd en studententijd, nog niet zoveel wisten van voordat ze Oliver en Diggle ging helpen. Ik was vooral verrast dat Sara vermoord werd, ik dacht dat ze wel wat langer zou blijven in de serie, zeker nu ze terug was in Starling. Wederom weer een goed begin van een seizoen, alleen ben ik niet zo tevreden over de flashbacks tot nu toe, omdat ze helemaal niet spannend zijn ten opzichte van de flashbacks, die af en toe als een film voelden, in seizoen 1 en 2 of verbindingen maken met het heden.

Over een paar uurtjes kun je ook lezen over episodes 8 en 9 van The Flash Seizoen 1 (de Flarrow-crossover en midseasonfinale) en episodes 8 en 9 van Arrow Seizoen 3, waarin de big bads van de seizoenen worden onthult en ook toeslaan en storylines voor de rest van de seizoenen (en teruggeblikt naar vorige seizoenen) worden ontwikkeld.

Advertenties

194 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.