The Flash Seizoen 1 en Arrow Seizoen 3 Episode 8 en 9 The Brave And The Bold, Ra’s Al Ghul And The Reverse Flash DC DONDERDAG #9

on

Door Hidde Heikoop

Dan zijn we weer aan het eind van een week vol Arrow en The Flash. Tijd voor de jaarlijkse Flarrow-crossover (Crossover Deel II was een paar weken geleden en introduceerde een aantal Legends of Tomorrow-leden en was nog vetter dan deze) en de midseasonfinales van beide shows. Volgende week behandel ik maar liefst 8 episodes van beide shows en in episode 18 komen The Atom en Felicity naar The Flash om een traditionele Atom-vijand te stoppen. In ieder geval genoeg om naar uit te kijken voor volgende week, maar laten we eerst eens even terug in de tijd gaan voor de eerste echte volledige crossover in de Arrowverse: Flash vs. Arrow en The Brave and The Bold!

The Flash Seizoen 1 Episode 8 Flash vs. Arrow

Je raadt het al, een nieuwe metahuman komt aan in Central City (I’m sensing a pattern here :)) Deze metahuman, Roy Bivolo (aka Rainbow Raider uit de comics), kan mensen manipuleren door ze tegen elkaar op te zetten en ze in een rage brengen. Hij berooft de Central City Bank en weet makkelijk weg te komen, hij vlucht naar een verlaten pakhuis en zet de politieagenten tegen elkaar op. Joe is één van de politieagenten en dreigt niet zonder kleerscheuren uit het gevecht te komen. Barry probeert Joe te redden en dit lukt hem gelukkig wel, maar Barry word op zijn beurt weer gered door The Arrow die op zijn manier (hij schiet met zijn pijl en boog op de politieagent) de politieagent tegenhoudt voordat hij Barry iets aandoet. Oliver en Team Arrow zitten achter een moordenaar aan die grote boemerangs gebruikt (zoals eerder al te zien aan het einde van The Flash Episode 7) en Team Flash en Team Arrow besluiten om samen te werken om allebei de doelen te neutraliseren (Diggle’s reactie als hij ontdekt dat Barry The Flash is en wat hij kan is hilarisch!) Joe en Wells zijn echter niet zo blij met de methodes van The Arrow en spreken dat ook uit tegen Barry, maar Barry weet wie Oliver is en wat hij doet en vertrouwt hem ook.

Flarrow 1Flarrow 4

Oliver wil graag dat Barry beter word in alert zijn bij een situatie zodat hij niet elke keer in de pan gehakt word de eerste keer dat hij tegen een metahuman/crimineel vecht (hij test hem al met een val waarin Barry met pijlen word beschoten. Dat had Barry niet aan zien komen en dat zou dus wel moeten.) Barry is echter te eigenwijs en besluit om alleen achter Bivolo aan te gaan. Bivolo gebruikt zijn krachten op Barry en vanwege Barry’s krachten werken de effecten veel langer. Dit zorgt ervoor dat Barry zich heel anders gedraagt en ook Oliver aanvalt als hij hem probeert te stoppen.

Cisco, Caitlyn, Dr. Wells en Joe komen met een oplossing om Barry uit zijn trance te halen: een apparaat met allerlei kleuren op Barry’s gezicht richten. Dit werkt en hij word eindelijk uit zijn trance gehaald. Bivolo word ook gepakt en opgesloten in de metahuman-gevangenis in S.T.A.R. Labs. Tenslotte eindigt het eerste deel van de Flarrow-crossover met Oliver’s dilemma: Wie zou er nou echt winnen (in een echte VS zonder dat iemand in een trance zit), The Arrow of The Flash? Helaas krijgen we dat niet te zien, want de makers zijn een stelletje teasers 🙂

O, en nog 1 laatste dingetje: Oliver komt in CC Jitters Samantha Clayton (het meisje dat zwanger raakte en door Moira werd afbetaald om Oliver te vertellen dat ze een miskraam had gehad) tegen, daarmee bevestigend dat ze naar Central City is verhuisd (Oliver is niet verrast om haar te zien en is geroerd dat het goed met haar gaat) en als ze haar kind aan de telefoon heeft, weten we nu dat Oliver ergens een kind heeft rondlopen waar hij niets van af weet.

Flarrow 2 Flarrow 3

Arrow Seizoen 3 Episode 8 The Brave and The Bold

Oliver en Roy zitten achter Digger Harkness aka Captain Boomerang (die trouwens gespeeld gaat worden door Jai Courtney in de Suicide Squad-film in 2016) aan en vinden alleen A.R.G.U.S-soldaten die naar hun ex-collega op zoek zijn (Harkness was lid van de Suicide Squad en wil nu A.R.G.U.S. vernietigen.) Caitlyn en Cisco komen aan in Starling om Felicity te helpen bij het onderzoeken van de pijl die Sara Lance fataal werd om het DNA van de moordenaar te vinden. Harkness richt zijn boemerangen op het A.R.G.U.S.-hoofdkwartier en Lyla is daar ook en moet schuilen voor haar leven (en raakt gewond door een van de boemerangen.) Oliver en Roy proberen Harkness te stoppen en krijgen hulp van de snelle Barry Allen. Ze gaan samenwerken om Digger Harkness te vinden en tot stoppen te dwingen. Barry schrikt echter wel van Oliver’s ondervragingstechnieken (die hij natuurlijk heeft geleerd in Hong Kong, dat zetten de seizoen 3-flashbacks dan wel weer goed neer) en vraagt zich af of Oliver wel emotioneel stabiel is.

Ze vinden dan eindelijk met z’n allen Harkness zijn schuilplaats, maar het blijkt dat het allemaal een afleiding was om Arrow HQ te vinden. Digger valt Lyla opnieuw aan (en Caitlyn en Felicity die aardig hun mannetje staan) en vlucht als Oliver, Roy en Diggle terugkomen. In zijn vlucht plant hij 5 bommen in de stad zodat ze hem laten gaan. Harkness heeft zich echter verkeken op de goede samenwerking tussen The Flash en The Arrow, want The Flash weet Cisco, Caitlyn, Roy en Diggle naar vier bomlocaties te brengen en gaat zelf naar de vijfde om de bommen onschadelijk te maken met z’n allen, terwijl Oliver met Digger Harkness vecht. Oliver verslaat hem en Harkness word opgesloten op Lian Yu bij Slade Wilson! In de flashback naar Hong Kong zien we dan ook, zoals ik eerder aangaf hierboven, hoe Oliver voor het eerst leert na flink aandringen van de koele Amanda Waller hoe hij mensen met martelen en hard ondervragen.

Flarrow 6 Flarrow 7 Flarrow 8

Tenslotte eindigt de eerste Flarrow-crossover met Oliver’s dilemma: Wie zou er nou echt winnen (in een echte VS zonder dat iemand in een trance zit), The Arrow of The Flash? Helaas krijgen we dat niet te zien, want de makers zijn een stelletje teasers 🙂

The Flash Seizoen 1 Episode 9 The Man In The Yellow Suit

Nora Allen’s moordenaar is terug! Hij richt zijn pijlen op Mercury Labs (met een cameo van Amanda Pays als Christina ‘Tina’ McGee, die ook dezelfde rol speelde in jaren 90 Flash-televisieserie, waarin John Wesley Shipp – Henry Allen – The Flash speelde) om een tachyon-apparaat in handen te krijgen. Barry ziet hem en achtervolgt de moordenaar van zijn moeder en vecht met hem. Reverse Flash (of zoals Cisco hem eerst noemt, Opposite Flash) is echter veel sterker en sneller dan hem en gaat ervandoor, zonder dat hij het tachyon-apparaat kan meenemen (hij onthult wel dat hij en Barry elkaar kennen!!!) Ondertussen vraagt Eddie aan Iris of ze met hem wil gaan samenwonen (Barry ziet dit gepijnigd aan en kan bijna niet meer leven met het geheim dat hij al verliefd op haar is sinds zijn kindertijd) en word Caitlyn ”herenigd” met haar verloofde Ronnie (Raymond), die een metahuman is geworden (hij kan in vlammen uitbarsten = Firestorm uit de comics) en zich niet meer herinnert wie hij is. Barry kan het niet langer aan en moet wel vertellen aan Iris wat hij voor haar voelt, maar snapt dat ze nu met Eddie is en zal dat niet in de weg staan, omdat hij van haar houdt en de band die ze hebben wil behouden. Iris is geschokt en wil Barry even niet meer zien. Om de Reverse Flash te lokken zetten de politie (Eddie is boos omdat Joe niets heeft verteld over zijn samenwerking met The Flash in het vangen van metahumans, maar beloofd om geheim te houden dat Joe met The Flash samenwerkt om de rust in het politekorps te bewaren) en S.T.A.R. Labs het tachyon-apparaat van Mercury Labs in.

Het lokmiddel werkt en de Reverse Flash word ”gevangen” in het krachtveld dat Cisco heeft ontworpen. De politie houdt Reverse Flash onder schot en de man in het gele pak pakt Wells uit zijn rolstoel op en slaat hem meerdere keren in het gezicht. Daarna vlucht hij weg en vecht hij opnieuw met Barry, die hulp krijgt van niemand minder dan Ronnie aka Firestorm! Zijn krachten zijn duidelijk nodig om Reverse Flash te gaan stoppen later en de Reverse Flash en Firestorm verlaten de parkeerplaats van S.T.A.R. Labs. En als laatste word dan onthuld wie de Reverse Flash is: HARRISON WELLS!!! In de geheime kamer (een compartiment opent Wells met de iconische Flash-ring uit de comics) staat namelijk het gele plak met het omgekeerd Flash-symbool en Wells bevestigd het tachyon-apparaat op het pak om hem nog sneller te maken!

The Flash Reverse

Arrow Seizoen 3 Episode 9 The Climb

Oliver krijgt van de League of Assassins 48 uur de tijd om degene die Sara vermoord heeft uit te leveren (of dat nou Malcolm Merlyn is of iemand anders maakt niet uit) anders gaan ze onschuldige burgers om het leven brengen (wow, harsh much!) En er word eindelijk wat verbonden met de flashbacks, Maseo is in het heden namelijk lid van de League of Assassins (er is duidelijk iets gebeurd in de flashbacks waardoor hij in de League is beland.)

Dr. Caitlyn Snow heeft eindelijk de resultaten van het DNA-onderzoek van de pijl die Sara Lance fataal werd: Olivers DNA zit erop, volgens de politiedatabase! Oliver heeft dit natuurlijk niet op gedaan en voelt aan dat Malcolm Merlyn hem probeert te framen. Na wat diepgravend onderzoek komt Team Arrow er dan eindelijk achter dat Thea al die tijd bij Malcolm was op Corto Maltese en met hem getraind heeft en Malcolm en Thea waren ten tijde van Sara’s moord in Starling. The Arrow bedreigt Thea en die gebruikt haar skills die ze van Malcolm heeft geleerd om te ontsnappen (onder andere van een gebouw af springen!) Als Oliver Malcolm confronteert met wat nu weet, dreigt Malcolm de video die hij heeft van de moord op Sara naar buiten te brengen. Dat zal Thea in het vizier van de League brengen, want Thea (onder invloed van een of ander goedje wat Malcolm waarschijnlijk heeft leren maken bij de League) heeft zonder dat ze dat wist, Sara vermoord!!!

Malcolm wil dat Oliver een trial-by-combat aangaat (zonder te onthullen dat Thea de echte moordenaar van Sara is) met Ra’s Al Ghul om Malcolm’s bloedbelofte aan de League kwijt te schelden. Oliver moet een enorme berg beklimmen en op de top van de berg vechten met Ra’s Al Ghul. Hij is niet opgewassen tegen de veel te ervaren zwaardvechter Ra’s Al Ghul en word doodgestoken met een zwaard en in de afgrond geduwd! In de flashback naar Hong Kong zien we een bekend Arrow-karakter: China White! In het verleden steelt ze een supervirus en kidnapt ze Tatsu, Maseo’s vrouw!

Arrow Nyssa MaseoArrow Ras Nyssa Arrow Ras

Het duurt altijd even voordat een seizoen van Arrow (en ook The Flash Seizoen 1 duurde vrij lang voordat de hoogste versnelling werd ingezet) op gang komt, maar dan komt het ook echt op gang. Wie had gedacht dat Oliver Queen gedood zou worden in episode 9 van Seizoen 3. De Wells-onthulling was te verwachten in principe (als je een vaste volger van The Flash-comics bent kom je daar zo achter, ben dat ben ik – nog – niet, dus toen ik voor het eerst keek, zag ik dat helemaal niet aankomen) met de opbouw van de geheime kamer die hij heeft en kennis over de toekomst. Met deze episodes werd wel duidelijk wat voor kwaliteit deze twee series leveren en hoe hooked je blijft na het zien van de Flarrow-crossover en deze twee awesome midseason-finales!

GELUKKIG NIEUWJAAR EN SEE YOU IN 2016, YEAR OF THE SUPERHEROES!!!

Advertenties

190 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.