Jessica Jones Seizoen 1 Episode 9 t/m 11 Nuke And Dorothy Walker MARVEL MAANDAG #41

on

Door Hidde Heikoop

Episode 9 AKA Sin Bin

Trish vind Will Simpson nadat Jessica’s buurvrouw de bom af moest laten gaan van Kilgrave en brengt hem naar Metro-General Hospital. Will is zwaargewond door de ontploffing en eist dat hij naar Dokter Kozlov gebracht word om geholpen te worden. Die dokter Kozlov heeft een aantal pillen (de zogenaamde Combat Enhancers) die Simpson zo weer op de been brengen en het word onthult dat Simpson al eerder met deze pillen in aanraking is geweest en dat hij toen helemaal geflipt is (Captain America-vijand uit de comics Nuke is geboren.) Kozlov herinnert hem eraan dat Simpson 1 blauwe pil moet nemen om de rode (agressiviteits) pillen te balanceren en niet opnieuw de controle te verliezen.

Jessica heeft Kilgrave gevangen gezet in de hermetisch afgesloten ruimte die ze bij het eerste plan al wilden gebruiken om Kilgrave te neutraliseren. Ze heeft de vloer van de kamer onder water gezet om op elk moment Kilgrave uit te schakelen met elektriciteit (en maakt de meest droge opmerking ooit: Waarom kies je voor de naam Kilgrave? Was Murdercorpse al bezet? :)) Het plan is om Kilgrave zijn misdaden te laten bekennen en zo bewijs te verzamelen voor Hope’s zaak en de andere slachtoffers, maar volgens Jeri Hogarth (die steeds meer in de problemen raakt door toekomstige ex-vrouw Wendy die nu maar liefst 90% van haar eigendommen eist!) is een video echt niet genoeg, omdat het immers onder dwang is. Jessica roept de hulp in van Detective Oscar Clemons (die na wat hij heeft meegemaakt nog steeds ontkent wat er allemaal gebeurd is op het politiebureau – Jessica die een afgeslagen hoofd op zijn bureau gooide, agenten die elkaar onder schot hielden) en ze probeert hem ervan te overtuigen dat Kilgrave’s krachten echt zijn en dat hij gestopt moet worden. Clemons wil echter zijn reputatie niet riskeren op het 15th Precinct Police Station (Brett Mahoney, die we eerder al een paar keer zagen in Daredevil Seizoen 1, hij arresteerde onder andere Wilson Fisk) nu hij bijna met pensioen gaat.

Kilgrave moet natuurlijk ook eten, ondanks dat het Jessica worst kan wezen of hij dood gaat van de honger :), en Jessica brengt het naar hem. Kilgrave is natuurlijk weer een creeper en ontkent voor de zoveelste keer dat hij verkeerde dingen met haar gedaan heeft (Jessica probeert een bekentenis los te weken, maar het lukt haar maar niet) en Jessica flipt. Trish moet haar stoppen voordat ze iets fataals doet met Kilgrave: ze zet het water onder stroom.

Jessica_watches_KilgraveJessica_Jones_14

Aangezien het maar niet lukt om een bekentenis te krijgen, gaan Jessica en Trish over op een andere techniek. Ze gaan op zoek naar Kilgrave’s ouders (die de experimenten met hem gedaan hebben en gevlucht zijn nadat hij zijn beangstigende krachten kreeg door hun toedoen) op basis van de informatie die op de USB-stick staat die Reva Connors (Luke Cage’s vrouw) bij zich had. Ze bekijken de video’s meerdere keren (en martelen tegelijk Kilgrave met de verschrikkelijke experimenten die hij als kind onderging, die wil hij natuurlijk niet nog een keer zien) en vinden een term die vaak gebruikt word: Sin Bin. Blijkbaar was Kilgrave (hij heette vroeger Kevin en komt uit de omgeving van Manchester) fan van rugby en dit leidt hen naar de plek waar Kevin en zijn ouders vroeger woonde. Uiteindelijk komt Jessica erachter dat Kilgrave’s ouders Albert en Louise Thompson heten (Thompson is blijkbaar echt een veelvoorkomende naam in New York, want Jack Thompson bestaat al in het verleden in Agent Carter en in de Spiderman-comics hebben we natuurlijk al Flash Thompson aka Venom) en in New York zijn!

Ondertussen vertelt Hogarth aan Hope dat ze schuld kan bekennen in ruil voor strafvermindering (20 jaar in plaats van levenslang) en dringt erop aan dat ze die deal moet aannemen. Hope wil echter eerst met Jessica praten en die dringt er juist weer op aan dat ze dicht bij een bekentenis van Kilgrave is en dat ze geen schuld moet bekennen.

Jessica realiseert zich dat Louise Thompson al een tijdje lid is van de Kilgrave Support Group! Ze confronteert Albert en Louise Thompson met Kilgrave en krijgt ze zover om hun zoon te bezoeken en een bekentenis van hem af te dwingen hiermee. Clemons (die zich toch bedacht heeft en Jessica uiteindelijk wel vertrouwt), Trish Walker en Jeri Hogarth verzamelen zich bij Kilgrave’s gevangenis en kijken toe terwijl Jessica de apparatuur bedient en Albert en Louise de kamer met Kilgrave binnengaan. Er word veel onthult (onder andere de reden waarom Kilgrave geen morele principes kent, hij is namelijk sinds zijn tiende alleen zonder ouders en heeft dus amper een opvoeding gehad en dat Kilgrave’s ouders zijn gevlucht nadat hun zoon Louise dwong om een strijkbout op haar gezicht te zetten!) en Louise blijkt een heel ander plan te hebben na alle verschrikkelijke dingen die ze gehoort heeft bij de Kilgrave Support Group en haar eigen ervaringen met haar zoon: ze heeft een schaar meegenomen en steekt Kilgrave neer. Kilgrave heeft zijn ouders weer in zijn macht en dwingt Louise om zichzelf net zo vaak te steken als het aantal jaren dat ze hem in de steek heeft gelaten en Albert moet zijn eigen hart eruit snijden.

Kilgrave-begging-glassJessica Jones 11

De chaos breekt uit en Jessica’s waterelektriciteitssysteem blijkt net als het heel hard nodig is niet te werken (iemand heeft het gesaboteerd!) Iedereen moet vluchten voor Kilgrave (Clemons kan echter niet weg na een meningsverschil over de manier waarop Kilgrave word vastgehouden, hij zit met handboeien vast een pijp en niemand kan de sleutels vinden!) en Trish kan de slachting die Kilgrave aanricht met zijn ouders niet aanzien en schiet het raam kapot, waardoor Kilgrave kan ontsnappen! Trish schiet nog wel in Kilgrave’s arm, waar hij gewond bij raakt, en hierdoor beveelt Kilgrave dat Trish een kogel in haar hoofd moet schieten (Jessica probeert ondertussen om Albert te stoppen met het proberen zijn hart eruit te snijden) en Clemons moet mee om Jessica bezig te houden zodat Kilgrave weg kan komen en breekt zijn pols als hij zich uit zijn handboeien bevrijd. Jessica is natuurlijk veel sterker en weet Clemons te overmeesteren en krijgt Kilgrave bijna te pakken (hierbij merkt ze wel dat Kilgrave haar niet meer kan controleren, wat haar ervan verzekert dat ze hem kan stoppen), maar hij kan helaas toch ontsnappen door Clemons die Jessica toch weer tegenhoudt. Ze helpt vervolgens Trish door te doen alsof ze een kogel in haar hoofd heeft (ze stopt de kogel in haar mond) en blijft niet helemaal verslagen achter nu ze weet dat Kilgrave te stoppen is.

Ondertussen maakt het Simpson allemaal niet meer uit en neemt hij de rode pillen zonder de kalmerende pillen te nemen (hij is de controle kwijt en flipt later al helemaal) en dwingt Kilgrave Jeri Hogarth (het blijkt dat zij de draden van de elektriciteit heeft doorgesneden) om hem mee te nemen naar een dokter: Wendy Ross-Hogarth. Jeri probeert er nog een slaatje uit te slaan door Kilgrave in te zetten om Wendy de scheidingspapieren te laten tekenen!

Episode 10 AKA 1000 Cuts

Kilgrave word opgelapt door Wendy en ze praten met elkaar over het verraad dat ze voelen (ze zijn allebei verraden door hun grote liefde) en Hogarth onthult aan Kilgrave en Wendy dat Hope zwanger was en dat ze de foetus gehouden heeft om te kijken of ze Kilgrave’s krachten kon vermenigvuldigen. Wendy is geschokt en Kilgrave reageert lauwtjes (je verwacht ook bijna niet anders, aangezien hij niks geeft om wat hij Hope aangedaan heeft.)

In het warenhuis waar Kilgrave heel even opgesloten zat in de hermetisch afgesloten ruimte probeert Detective Clemons het bewijsmateriaal te verzekeren en Jessica onthult aan Albert Thompson en Trish Walker dat ze immuun is geworden voor Kilgrave’s krachten. Thompson heeft een theorie dat Kilgrave’s krachten eigenlijk een virus is dat zich via de lucht verspreid en hij kan een vaccinatie ontwikkelen met Jessica’s bloed. Trish en Albert gaan naar de hotelkamer van Albert om aan de vaccinatie te werken, terwijl Jessica opnieuw Kilgrave moet gaan opsporen. Ze belt meteen Jeri Hogarth op en heeft al gauw door dat Kilgrave en Hogarth bij Wendy zitten (ze hoort Wendy’s stem) en komt erachter dat Kilgrave naar zijn vader Albert op zoek is.

Kilgrave paniekeert als er aangeklopt word en dwingt Wendy om haar wraak te nemen op Jeri Hogarth door haar 1000 keer te snijden met een mes (Wendy telt ook iedere snee, wat het allemaal nog enger maakt om naar te kijken) en Kilgrave vlucht. Pam komt aan en stopt Wendy door haar te slaan op het hoofd. Wendy overlijdt hierdoor (ze komt op de punt van de tafel terecht) en Jessica komt aan en confronteert Jeri met haar acties (ze weet van de foetus en de elektriciteitsdraden die ze door heeft gesneden) en adviseert Pam om voor zelfverdediging te pleiten in het onderzoeken naar Wendy’s moord.

Ondertussen word Malcolm Ducasse nog meer geconfronteert met de leugen die hij maar vol moet houden over Ruben tegen Robyn als ze hem dwingt om haar te helpen met het verspreiden van flyers die kunnen helpen bij het vinden van Ruben. Jessica vindt het allemaal wel best en kan dit er niet bij gebruiken. Ze komt aan in haar appartement en vind daar Kilgrave! Het blijkt dat hij Hope bevrijd heeft op de ”legale” manier (iemand dwingen om de invrijheidsstellingspapieren te tekenen) en dat hij in ruil hiervoor zijn vader wil. Jessica boeit het allemaal niet en test nogmaals of ze immuun is door Kilgrave bewusteloos te slaan en te knevelen 🙂

1000_CutsKilgrave-insults-Jones-flashback

Will Simpson (vol met Combat Enhancers zonder kalmerende pillen) gaat naar het warenhuis met de hermetisch afgesloten ruimte en vind daar alleen Clemons. Hij wil Trish vinden en als hij de locatie van Clemons krijgt, schiet hij de arme detective dood! Ook zet hij de hele tent in de fik, want hij wil niet dat iemand als Kilgrave nog langer rondloopt op aarde en een kans krijgt om uit de gevangenis te ontsnappen. Simpson gaat daarna snel naar Thompson’s hotelkamer en flipt tegenover Albert. Trish weet Will weg te sturen en jat een potje pillen uit zijn jaszak, die relatie is nu officieel over 🙂

Malcolm kan niet langer voor zich houden dat Ruben dood is en vertelt dit aan de Kilgrave Support Group. Helaas luistert Robyn dit gesprek af en ontdekt dus wat er met Ruben gebeurd is. Ze hitst een aantal mensen van de groep op om Jessica te gaan confronteren (zij gelooft dat Jessica de uiteindelijke boosdoener is van Kilgrave’s acties.) Ondertussen wil Pam niets meer te maken hebben met Jeri Hogarth en belt Jessica Hope op dat ze haar gaat ophalen wanneer ze vrijkomt.

Robyn en de mannen die Jessica willen pakken vallen haar aan in Alias Investigations, terwijl Malcolm haar probeert te beschermen. Jessica raakt bewusteloos door de overmacht aan mensen die haar aanvalt en Robyn (die niet weet dat het de moordenaar van haar broertje is) bevrijdt Kilgrave!

Evil_Simpson

Jessica word de volgende ochtend wakker en gaat naar de gevangenis. Hope blijkt al weg te zijn en Kilgrave heeft haar meegenomen naar Niku (zijn favoriete restaurant) om haar te ruilen tegen Albert. Jessica moet Albert dan wel uitleveren (het is hem wel gelukt om een antidote te maken in de vorm van parfum) en ziet dat Kilgrave wat zekerheid heeft ingebouwd: Malcolm, Robyn, Donald en Jackson staan klaar om zichzelf op te hangen als Jessica iets verkeerds doet! Albert’s antidote werkt niet en hij word gedwongen om naast zijn zoon te gaan staan. Hope kan niet bewegen en wil dat Jessica de verkrachter vermoord, maar Kilgrave glimlacht en weet dat Jessica dat niet zal doen, omdat ze nog steeds een heldin wil zijn in Hope’s ogen. Hope besluit om Jessica te helpen door haar eigen keel door te steken met een stuk glas en ze bloedt dood! Kilgrave vlucht met Albert en beveelt Malcolm, Robyn, Donald en Jackson om zichzelf op te hangen. Jessica springt omhoog en rukt de pijp waaraan de touwen hangen kapot en rent naar Hope om het bloeden te stoppen, maar ze is te laat! Hope smeekt Jessica dat ze Kilgrave vermoord en dit zal Jessica dan ook doen.

Episode 11 AKA I’ve Got the Blues

Flashback naar een aantal jaar geleden: Jessica word wakker uit haar coma nadat haar ouders en broertje zijn omgekomen bij het auto-ongeluk en hoort een gesprek tussen haar schoolgenootje Trish Walker (kindsterretje Patsy) en haar agressieve en obsessieve moeder Dorothy Walker die Jessica wil opnemen in het gezin voor puur economische redenen (het Patsy-merk zal groeien als ze iemand adopteren.) Later als ze bij de Walkers woont, komt ze erachter dat ze superkrachten heeft gekregen omdat ze na het horen van het zoveelste geschreeuw van Dorothy (die Trish mishandelt en slaat met een trofee) een wastafel breekt en boven haar hoofd kan houden met 1 hand! Trish vlucht de badkamer in en ziet Jessica met de wastafel. Dorothy moet niet achter haar krachten komen, anders gaat ze Jessica ook exploiteren voor haar eigen gewin.

Nog later in de flashbacks dwingt Dorothy Trish om te overgeven, omdat ze te dik zou zijn. Jessica is furieus en duwt (met haar versterkte krachten) Dorothy weg bij Trish. Dorothy weet nu dat Jessica krachten heeft, maar Jessica bedreigt haar en wil dat ze Trish met rust laat.

Young_Trish_&_Jess

Terug naar het heden legt Jessica aan de rest (Malcolm, Robyn, Donald en Jackson) uit wat ze moeten zeggen tegen de politie om hun verhalen op elkaar af te stemmen. Ze doen allemaal hun verhaal en er word geen verder onderzoek gedaan. Trish komt aan en gaat met Jessica uitzoeken of Albert nog leeft of dat zijn lichaam al in een lijkenhuis ligt. Ze vinden zijn lichaam niet en Trish waarschuwt Jessica dat ze nu echt moet gaan slapen, anders kan ze niet goed verder met aanwijzingen zoeken en Kilgrave en Albert vinden. Jessica gaat echter stug door en is zo in de war dat ze iemand in een paars pak achtervolgt (die Kilgrave helemaal niet blijkt te zijn) en aangereden word door een vrachtwagen. Ze kan al snel opstaan (tot verbazing van omstanders) en gaat snel weg voordat ze gehinderd word in haar zoektocht.

Trish interviewt een hele saaie dwarsfluiter en de uitzending word binnengevallen door Will Simpson die zijn excuses aan wil bieden voor zijn gedrag. Hij is gestopt met Kozlov’s pillen en wil ook zijn excuses gaan aanbieden aan Jessica. Trish geeft echter niet de locatie aan hem en gaat naar huis om Jessica te helpen met haar gebroken ribben. Jessica wil echter niet blijven liggen als een nieuw lichaam binnen word gebracht in het lijkenhuis. Ze breekt in en vind Clemons’ lichaam, daarmee ontdekt ze dat iemand het warenhuis in de fik heeft gezet en Clemons vermoord heeft. Jessica brengt Trish hiervan op de hoogte, maar die word gehinderd door Simpson die buiten haar appartement op haar zit te wachten (hij wil nog steeds weten waar Jessica is.) Twee mannen van Kozlov komen boven en willen dat Simpson met hen meekomt. Simpson doet dit niet (neemt weer twee rode pillen) en schiet de twee mannen koeltjes door het hoofd. Hij sluit Trish op in haar appartement, samen met de twee lichamen van de mannen en belt Jessica op om af te spreken bij Alias Investigations (hij doet dit onder het mom van het weten van Kilgrave’s locatie.)

Simpson pakt alvast zijn pistool om Jessica te vermoorden, maar bedenkt zich als de buren hem zien voor het appartement. Jessica doet open en Simpson liegt over Trish dat ze besloten heeft om achter te blijven en niet in gevaar te verkeren. Jessica vertelt Simpson dat Clemons dood is. Hij is niet verbaasd en Jessica realiseert zich dat Simpson dit heeft gedaan! Simpson valt haar aan en een destructief gevecht (van Jessica’s appartement is nauwelijks meer iets over) begint tussen Jessica en Will. Simpson wil haar vermoorden, omdat ze Kilgrave beschermt en hem niet doodt. Jessica kan haar krachten niet zo benutten met haar gebroken ribben en kan niet tegen Simpson op. Trish (die zichzelf bevrijdt heeft uit haar appartement) komt echter te hulp en slaat met een brandblusser op Simpson in, ze vluchten naar de badkamer en doen de deur op slot. Will is echter niet zo makkelijk te verslaan en komt al snel weer achter ze aan. Trish besluit iets drastisch te doen, ze neemt de pillen die ze van Simpson heeft gestolen (zonder de blauwe pillen overigens, die Simpson weg heeft gegooid, wat Trish kan doden) en vecht met Simpson. Met hulp van Jessica die zich herpakt weten ze hem te verslaan en Jessica gooit haar koelkast op hem 🙂

Simpson-fights-Jones-Chair

De rode pillen hebben een heel naar effect op Trish: ze kan namelijk niet meer ademen! Jessica geeft haar mond-op-mond-beademing en gelukkig komt de ambulance op tijd om Jessica’s pleegzus te redden. Terwijl Jessica en Will in het ziekenhuis zijn, halen Kozlov en zijn mannen de bewusteloze Simpson op, terwijl Malcolm toekijkt (hij wil even niks meer te maken hebben met Jessica na een gesprek met Robyn over dat hij helemaal geen mensen hoeft te helpen.) Kilgrave sms-t Jessica dat hij Luke Cage ontmoet heeft en dat ze hem kan nog kan redden. Als ze echter aankomt bij Luke’s, volgt er een explosie en Luke rent naar buiten, terwijl hij in de fik staat!

Volgende week behandel ik episode 12 (weer een echte Luke Cage-episode) en episode 13 (waarin Jessica hulp krijgt van een buurtgenoot die we al eerder gezien hebben) in MARVEL MAANDAG #42.

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

NIEUW FILM VRIJDAG NIEUW

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/18/paramount-hasbro-cinematic-universe-vin-diesel-over-riddick-4-en-merc-city-serie-fantastic-beasts-teaser-independence-day-resurgence-star-trek-beyond-tmnt-out-of-the-shadows-en-vele-andere-traile/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

 

 

 

 

 

 

Advertenties

197 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.