Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

on

Door Hidde Heikoop

Episode 12 AKA Take A Bloody Number

Kilgrave vlucht weg van Niku (het restaurant waar Kilgrave de Kilgrave Support Group en Hope vasthield) met zijn vader Albert en komt Luke Cage tegen. Die wil hem natuurlijk vermoorden om wat hij heeft gedaan met zijn vrouw Reva Connors (Kilgrave: ”Who the hell are you?” Luke Cage: ”Luke Cage.” Kilgrave: “Tell me what you want. Quickly!” Luke Cage: “To kill you.” Luke Cage: “Well, take a bloody number.”), maar Luke is helaas niet bestand tegen Kilgrave’s krachten en leert Kilgrave dat hij een relatie met Jessica heeft, wat hem heel boos maakt (hij wil haar immers voor zichzelf, op zijn eigen creepy en fucked up manier) en hij draagt Luke dan ook op om zijn eigen café op te blazen. Dit doet Luke dan ook (hij heeft immers geen keuze, hij is niet immuun zoals Jessica), wat Jessica dan weer ziet en ze vluchten weg als Luke’s oude leven met Reva langzaam verdwijnt. Kilgrave besluit zijn vader in leven te houden, zodat hij een manier kan vinden om zijn kracht nog meer op te bouwen en Jessica voor zich te winnen. Daarbij betrekt hij ook een heel researchlab (genaamd ZALK) waar hij alle werknemers net zo lang laat werken (Jessica komt hierachter als ze samen met Luke achter Kilgrave’s verblijfplaats zoekt en ziet allemaal mensen in hun eigen vuil en zonder eten zitten in het lab) tot ze een manier hebben gevonden om zijn krachten te verbeteren.

Jessica en Luke gaan na de verwoesting van Luke’s naar Alias Investigations waar Luke wat rust pakt en Jessica over hem waakt zodat Kilgrave’s krachten zijn uitgewerkt voordat ze achter hun vijand aan gaan. Ze gaan naar Albert’s hotelkamer en komen erachter wat Kilgrave aan het doen is met het research-lab en wat zijn doel is. Terwijl ze wachten tot Kilgrave bij het ZALK-researchlab opduikt, biedt Luke zijn excuses aan Jessica aan voor wat ze door heeft gemaakt met hem en dat het niet haar schuld is van zijn vrouw en hij vergeeft haar ook voor het doden van zijn vrouw. Kilgrave komt natuurlijk niet zelf naar het researchlab, maar stuurt een ge-Kilgrave-de persoon die zichzelf al snel van het leven beroofd als Jessica hem probeert te volgen.

Ondertussen ontdekt Trish (die nog steeds in het ziekenhuis ligt na Simpson’s aanval op Alias Investigations) dat IGH (Kozlov’s bedrijf en de makers van de pillen, Hydra zal er vast wel achter zitten in ieder geval :)) eigenlijk niet bestaat officieel en de lichamen Will’s IGH-collega’s die Will in zijn trance had vermoord, zijn weggehaald uit haar appartement en er is geen spoor meer te vinden van Simpson zelf die dus ook is opgehaald door Kozlov en zijn mannen. Trish stuurt deze info meteen door naar Jessica en krijgt een irritant bezoekje van Dorothy, die probeert zich te herenigen met haar dochter die ze heeft mishandelt al die jaren. Trish stuurt haar weg, maar als ze uit het ziekenhuis word ontslagen en naar huis gaat komt Dorothy weer langs. Nu heeft ze echter wel wat zinnigs te zeggen. Ze heeft namelijk de ziekenhuisrekeningen van Jessica bewaard en die blijken allemaal betaald te zijn door IGH! IGH weet dus van Jessica’s krachten of heeft ze zelfs gecreërd (dit is mogelijk, want Jessica heeft haar krachten pas gekregen in het ziekenhuis nadat haar ouders en broertje bij het auto-ongeluk omkwamen.)

Jessica en Luke keren terug naar Jessica’s appartement en Trish is daar om Jessica dus te vertellen over wat ze weet over IGH. Ze besluit dit echter niet te doen, omdat er al zoveel gebeurd nu (oftewel, dit bewaren we voor Seizoen 2!) Malcolm besluit na alles wat hij meegemaakt heeft om terug naar zijn ouders te gaan en te laten zien dat hij niet meer drugsverslaafd is. Hij hoort echter Robyn die tegen een bezorger schreeuwt. Het blijkt dat een pakketje van Ruben later is gekomen en Robyn breekt en herinnert haar broertje zoals hij was, terwijl Malcolm blijft.

Purple_Confrontation

Dan word er nog iets onthult: Luke blijkt helemaal niet zichzelf te zijn geweest en nog steeds onder Kilgrave’s trance te zitten. Kilgrave heeft zich verborgen in een club, waar hij eerder zijn verbeterde krachten heeft uitgetest (door Shut up te roepen naar een volle zaal, de meerderheid werd dus ook stil) en Luke en Jessica gaan daar dus heen. Kilgrave onthult dat hij juist de verontschuldiging en speech daaromheen geschreven heeft en dat hij op die manier weer zijn liefde voor Jessica wilde verklaren en wilde laten zien dat hij ook romantisch kan zijn. Als Jessica vervolgens hem weer beledigt, flipt hij en stuurt hij Luke op Jessica af met het doel om haar te straffen. Luke is natuurlijk niet te stoppen (vele muren sneuvelen) en de eigenaar van de club heeft de politie gebeld, die dan ook in gevaar komt als ze Luke eenmaal buiten proberen te overmeesteren. Jessica is gedwongen om iets vreselijks te doen: ze schakelt Luke uit door een shotgun van de politie te pakken en een kogel in zijn hoofd te schieten!

Episode 13 AKA Smile

The Man With Unbreakable Skin blijkt niet helemaal onbreekbaar te zijn, want hij is flink gehavend door de shotgun-wond. Jessica haast zich naar het ziekenhuis en wil dat iemand hem helpt, maar hij kan niet geholpen worden (best wel pijnlijk voor de verpleger die geen naald in een arm kan steken) door zijn huid waar niets doorheen komt. Hij heeft een flinke hersentrauma opgelopen en moet geholpen worden en dan zien we dus iemand die we al eerder gezien hebben in de MCU: Claire Temple! Die krijgt, na haar ontmoeting met Matt Murdock/Daredevil, weer te maken met gifted mensen. Ze stelt geen vragen, want ze moeten weg, voordat iemand erachter komt en Luke te veel gaat opvallen. Claire gaat alvast vooruit met Luke in een rolstoel, terwijl Jessica een telefoontje krijgt van niemand minder dan Kilgrave die toekijkt vanuit de beveiligingsruimte in het ziekenhuis. Hij kondigt aan dat Jessica een gevaarlijk virus heeft en Patient Zero is: ze moet uitgeschakelt worden. Zijn verbeterde krachten zorgen ervoor dat het hele ziekenhuis op Jessica gefixeerd is en haar proberen te verwonden. Ze raakt ook gewond, een patiënt snijdt in haar been.

Jessica gaat terug naar haar appartement, waar Claire er alles aan probeert te doen om Luke’s leven te redden, hij krijgt verschillende beroertes door het vocht wat zich ophoopt in zijn hoofd. De kogel is immers niet door zijn huid gekomen, maar de schok van de shotgun heeft er wel voor gezorgd dat hij bewusteloos is. Claire (die eerst nog even Jessica’s wond verbindt) moet een pijnlijke operatie doen: ze steekt een naald in Luke’s oog om het vocht eruit te halen en ervoor te zorgen dat Luke’s zwelling in zijn hoofd verminderd zodat hij het overleefd! Ondertussen vertelt ze Jessica over haar ervaringen met een zekere gast die ook krachten heeft en die ze telkens moest oplappen (hint: Matt Murdock/Daredevil) en is ook bereid om hem te bellen in het uitschakelen van Kilgrave (helaas gebeurd dit niet, maar Jessica heeft wel een plan om voorgoed van haar vijand af te komen!)

Kilgrave is ondertussen wel krachtiger geworden, maar is boos op zijn vader dat hij Jessica nog steeds niet in zijn macht kan krijgen. Zijn oplossing hiervoor is dat hij al het serum wat Albert gemaakt heeft inneemt! Daarna wil hij Jessica in zijn macht krijgen, om vervolgens haar af te wijzen zoals zij bij hem gedaan heeft.

Jessica wacht ondertussen tot Luke’s telefoon opgeladen is, zodat ze Kilgrave kan traceren en voorgoed met hem af kan rekenen. Ze heeft er spijt van dat Luke nu in levensgevaar is en besluit om zich uit zijn leven terug te trekken (en zal er dus ook niet zijn als hij eventueel wakker word), ondanks de toekomst die ze met hem voor zich zag (hint naar de comics waar ze wel degelijk een koppel worden en ook een kind krijgen, iets voor een later seizoen van Jessica Jones of Luke Cage wellicht.) Claire blijft achter om Luke te verzorgen, terwijl Jessica nog meer redenen heeft om Kilgrave nu eindelijk eens voorgoed uit te gaan schakelen!

jessica-jones-finale

Jessica weet het nummer dat in Luke’s telefoon staat, terug te leiden naar een hedgefundmanager die vlakbij de Brooklyn Bridge woont. Kilgrave blijkt dit huis te gebruiken als zijn hideout en is gevlucht nadat de injectie met meer serum gelukt is. Trish brengt haar naar het appartement (ze gaat zelf niet mee en spreekt af met Jessica dat ze een SMS stuurt als ze veilig is) en Jessica vind hier een horror-scenario. Er ligt een lichaam op de grond en een ander probeert een afgehakte arm in een shredder te stoppen! Dit blijkt Albert’s arm te zijn die dood ligt te bloeden op de vloer en Jessica weet nog net zijn laatste woorden te horen als hij sterft op een vreselijke manier. Kilgrave heeft een duidelijke hint achtergelaten die leidt naar zijn verblijfplaats (hij heeft de boot van de hedgefundmanager gejat en is daar nu waarschijnlijk ook) en Jessica en Trish komen met een plan. Trish gaat in Jessica’s kleren en met koptelefoon naar de haven om Kilgrave (en een hele groep agenten die hij in zijn macht heeft) af te leiden, zodat Jessica voorgoed kan afrekenen met Kilgrave. Ze vliegt (het is meer springen natuurlijk, maar het lijkt erop dat ze haar krachten nog wat meer gaat gebruiken dan aan het begin) over de maar doorschietende agenten heen en gaat achter de vluchtende Kilgrave aan. Die is hier natuurlijk op voorbereid en heeft een groep bouwvakkers en dronken cruise-toeristen voor zich gezet en laat ze elkaar bevechten tot niemand meer over is. Trish probeert ze te stoppen, terwijl Jessica zich door de menigte probeert heen te wurmen om Kilgrave te pakken. Die schreeuwt: Stop! Trish heeft in de chaos geen koptelefoon meer op en kan nu dus ook gebruikt worden door Kilgrave. Daar maakt hij dan ook handig gebruik van door haar bij zich te halen en haar mee te nemen op de boot als wraak op Jessica die hem niet wil hebben. Hij test zijn krachten uit en concludeert dat hij Jessica weer in zijn macht heeft als ze lacht als hij haar dwingt om dit doen! Kilgrave: “Look, after a while however long it takes, I know, I know you will feel what I feel. Let’s start with a smile. Tell me you love me. I love you. Smile.” Vervolgens draagt hij haar op om I love you te zeggen, ze zegt dit, maar niet tegen Kilgrave, maar tegen Trish en ze breekt Kilgrave’s nek!!!

Smile

Ze word gearresteerd, maar weer vrijgepleit door Hogarth die de DA ervan overtuigt dat Kilgrave via Jessica zelfmoord heeft gepleegd (Jessica word dan wel vrijgelaten, maar is waarschijnlijk niet van alle verdenkingen af.) Trish krijgt nog meer informatie over IGH (een eventueel seizoen 2 gaat zeker over IGH en is wellicht wel het plot van het hele tweede seizoen) en Malcolm heeft een nieuwe baan als Jessica’s assistent bij Alias Investigations, dat nu de klanten voor het uitkiezen heeft!

Vlak na de release van Jessica Jones Seizoen 1 werd ook een kleine Nelson And Murdock-teaser geplaatst:

Ik ben zelf nog geen kenner op het gebied van comic-eastereggs (ik ga wel binnenkort de Alias-comics lezen, want deze show is awesome en ik wil meer weten over het Jessica Jones-karakter) en vandaar kun je hieronder een video van MrSundayMovies (die bij elke Marvel-film een Easter Egg-video heeft gemaakt, wat hij heel goed kan) zien met alle Easter Eggs & References in Jessica Jones Seizoen 1:

Tenslotte blijft er dan de vraag over of en wanneer er een Jessica Jones Seizoen 2 komt:

Jessica Jones showrunner and boss Melissa Rosenberg, who’s been attached to the project since it was originally intended as an ABC production years ago, spoke with THR and answered the question of whether or not Jessica Jones season 2 could be in the cards for release before The Defenders. Needless to say, it’s not a sure thing like it was for Daredevil.

“I hope so. There certainly is storytelling wise. The question becomes is there actual time? There are logistics involved, because Defenders has to shoot by a certain time, contractually. Actually, I’m not sure; I’m not at all involved in those conversations, much to my dismay. The first question is whether or not we will even get a second season. The second question is, if so, when? Will it be before The Defenders or after? I’d certainly love it to be before but there are things that play into that — time, availability.”

Since Jessica Jones will be a key member of The Defenders, does that mean Rosenberg will be involved?

“I’m a complete control freak when it comes to this character. I will do everything in my power to protect the character in whatever forms. They’ll have to throw me kicking and screaming out of that building. But they own the property. They’ve really been inclusive thus far so I’m not really worried about it.”

Het kun dus zijn dat Jessica Jones Seizoen 2 pas komt nadat The Defenders-miniserie uitgekomen is, die waarschijnlijk in 2017 of 2018 komt. Daarvoor moeten Luke Cage Seizoen 1 (die komt sowieso na Daredevil Seizoen 2, dus ergens rond mei/juni 2016) en Iron Fist Seizoen 1 nog uitkomen (waarschijnlijk komt die volgend jaar, dit jaar zullen ze waarschijnlijk wel beginnen met filmen), dus het zal nog wel even duren voordat een seizoen 2 van deze serie uitkomt.

We hoeven niet heel lang meer te wachten tot Marvel TV weer volop terug is (Agent Carter Seizoen 2: 19 januari, Agents of SHIELD Seizoen 3 Deel 2: 8 maart en Daredevil Seizoen 2: 18 maart) en ik kan niet wachten tot het superheldenjaar echt begint met Deadpool, Captain America: Civil War, Xmen: Apocalypse en Doctor Strange (en de DC-films ook natuurlijk.)

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

NIEUW FILM VRIJDAG NIEUW

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/18/paramount-hasbro-cinematic-universe-vin-diesel-over-riddick-4-en-merc-city-serie-fantastic-beasts-teaser-independence-day-resurgence-star-trek-beyond-tmnt-out-of-the-shadows-en-vele-andere-traile/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

Advertenties

187 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.