Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

on

Door Hidde Heikoop

Episode 19 Broken Arrow

Arrow Deathbolt

Roy zit in de gevangenis, de schuld van The Arrow op zich nemend, en de District Attorney laat alle aanklachten tegen Oliver vallen. Aangezien iedereen nu inmiddels denkt dat Roy Harper The Arrow is, is hij zijn leven niet zeker in de gevangenis en Oliver besluit dan ook om hem hoe dan ook te bevrijden. Hij moet echter eerst wel afrekenen met een metahuman! Jake Simmons aka Deathbolt uit de comics, een metahuman die lasers uit zijn ogen kan schieten, berooft allerlei banken en moet natuurlijk gestopt worden. Aangezien Oliver niet meer The Arrow kan zijn (en Arrow HQ ook niet meer gebruikt kan worden na een inval van Captain Lance, die alleen Roy’s vingerafdrukken vind onder de Verdant), schakelt hij de hulp in van Ray Palmer met zijn A.T.O.M-suit. De eerste keer gaat het natuurlijk weer mis, maar nadat Team Arrow met een plan komt om Olivers vechttechnieken met Ray’s pak te verbinden lijken ze Deathbolt met z’n tweeën te kunnen verslaan, maar de techniek werkt al snel niet meer en Ray verslaat hem zelf! Die stuurt de metahuman natuurlijk naar S.T.A.R Labs, waar Jake Simmons even opgesloten zit tot aan The Flash S1 Episode 22 Rogue Air.

Met de hulp van een ex-A.R.G.U.S-agent faket Roy zijn moord, zodat iedereen denkt dat The Arrow dood is en Oliver Queen niet meer verdacht word. Nu Roy ‘dood’ is, moet hij Starling City verlaten. Ra’s is klaar met wachten op Oliver en valt Thea aan en het lijkt erop dat hij haar vermoord. In de flashback naar Hong Kong infiltreert Oliver bij A.R.G.U.S om Amanda Waller te confronteren, maar zij blijkt helemaal niet achter de acties tegen de Yamashiros (Tatsu, Maseo en hun zoon Akio) en Oliver te zitten. Dit blijkt General Shrieve te zijn, die het Alpha Omega-virus wil gebruiken in Hong Kong! Oliver, Tatsu en Maseo stelen vervolgens een vaccinatie voor het virus en vinden ook General Shrieve’s plannen voor het loslaten van het virus in de stad.

arrow-season-3-episode-19-synopsis

Episode 20 The Fallen

Arrow -- "The Fallen" -- Image AR320A_0251 -- Pictured: Willa Holland as Thea Queen -- Photo: Cate Cameron/The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Oliver vind Thea helemaal onder het bloed en nog maar heel weinig leven in haar en gaat heel snel naar het ziekenhuis. Thea belandt in een coma waar ze niet meer wakker van kan worden. Maseo neemt vervolgens contact op met de al rouwende Oliver en die vertelt hem dat hij Thea kan redden (met de Lazarus Pit!) als hij Ra’s aanbod accepteert. Malcolm, die Thea ook wil redden natuurlijk, spreekt echter wel zijn zorgen uit, want de Lazarus Pit kan mensen veranderen. Oliver besluit om het toch te doen en dus ook Ra’s aanbod om hem op te volgen te accepteren. Thea word geheeld in de Lazarus Pit, maar komt natuurlijk niet als zichzelf terug. Ze weet niet wie Oliver is en heeft ook bijna geen herinneringen meer.

Felicity (die gewoon als een badass met Ra’s gaat praten en dat overleeft!) wil niet dat Oliver zijn leven opgeeft aan de League of Assassins en geeft hem een drankje (nadat ze het doen met elkaar na maar liefst 3 seizoenen!) om hem mee te laten gaan. Het team ontkomt, maar Oliver wil niet mee en keert terug naar Nanda Parbat. Thea word wakker en lijkt weer helder te zijn, want ze realiseert zich dat Oliver zijn leven heeft opgegeven voor haar. Oliver word ondertussen officieel ingezworen in de League als Al Sah-him (The Arrow) totdat hij de nieuwe Ra’s Al Ghul word. In de flashback naar Hong Kong gaan Oliver, Tatsu en Maseo achter het virus aan, maar tijdens een gevecht word het alsnog losgelaten.

Episode 21 Al Sah-him

Arrow Al Sah-him

Oliver begint met zijn training en word mentaal gebroken (hij vermoord onder andere Diggle in een droom) zodat hij niet meer Oliver Queen is, maar Al Sah-him, Heir To The Demon. Tijdens een gesprek met Oliver onthult Ra’s dat Damien Darhk zijn concurrent was bij het opvolgen van de vorige Ra’s. Darhk (die terugkomt met zijn H.I.V.E als de Big Bad van seizoen 4) besloot dat hij de echte opvolger was en toen Ra’s aarzelde om actie te ondernemen, nam Darhk een aantal Assassins mee en water uit de Lazarus Pit om zijn eigen organisatie te beginnen. In lijn wat Ra’s vertelt over Darhk, moet Oliver zijn concurrent voor de opvolging uitschakelen: Nyssa Al Ghul. Oliver en de League komen naar Starling en krijgen gelijk te maken met Nyssa, maar Oliver moet vluchten als Diggle en Laurel (die hulp heeft gekregen van Nyssa met trainen en haar steeds meer als een vriendin ziet, die vriendschap is echter al gauw over als Nyssa erachter komt dat Laurel verborgen heeft gehouden dat Oliver haar vader gaat opvolgen in plaats van zijzelf) ingrijpen.

De League en Oliver kidnappen vervolgens Lyla (Diggle is furieus en vergeeft Oliver niet voor deze daad) en Team Arrow moet vechten om Nyssa niet te verliezen. Oliver en de League zijn echter in de meerderheid en als Oliver Diggle dreigt te vermoorden, grijpt Thea in (in Roy’s Arsenal-kostuum, Speedy is geboren!) Oliver vlucht met de Assassins en terug in Nanda Parbat word Nyssa gestraft voor haar verraad: ze moet met Oliver trouwen! Oliver moet om zijn oude leven achter zich te laten Starling City schoonvegen met het Alpha Omega-virus (Maseo is helemaal gek geworden en heeft het virus bewaard en aan Ra’s gegeven!) In de flashback naar Hong Kong hebben Oliver, Maseo en Tatsu zich gevaccineerd tegen het virus, terwijl het virus word losgelaten op de stad en Akio ook besmet word.

Arrow Al Sah-Him 1

(DISCLAIMER: Arrow Seizoen 3 Episode 22 This Is Your Sword speelt zich af voor The Flash Seizoen 1 Episode 22 Rogue Air en Arrow Seizoen 3 Episode 23 My Name Is Oliver Queen speelt zich weer af voor The Flash Seizoen 1 Episode 23 Fast Enough)

Episode 22 This Is Your Sword

Arrow Episode 22

Nu Oliver niet meer in Starling is, houden Diggle en Laurel de straten veilig van alle criminelen die ze kunnen vinden. Oliver sneakt even weg uit Nanda Parbat om te onthullen dat hij met Malcolm samenwerkt om dicht bij Ra’s te komen en de League te ontmantelen. Tatsu voegt zich vervolgens bij het team (met Malcolm en Ray) en ze gaan naar Nanda Parbat om Ra’s te stoppen voor hij het Alpha Omega-virus gebruikt om Starling te vernietigen. Een groot gevecht breekt uit, Ray vliegt met zijn pak door het vliegtuig met het virus heen en Tatsu (in het Katana-kostuum met bijbehorende zwaard) moet Maseo vermoorden, voordat hij anderen in gevaar brengt.

Vervolgens word het hele team gevangengenomen en Ra’s (die het virus nog gewoon heeft en het plan – behalve dat Oliver een dubbelagent is – doorheeft) besluit om het team aan het virus bloot te stellen. Vervolgens moeten Oliver en Nyssa trouwen. In de flashback naar Hong Kong word Akio steeds zieker en zieker van het virus, zijn vaccinatie heeft niet gewerkt, en Oliver en Maseo gaan achter Shrieve aan om te kijken of hij een geneesmiddel heeft, maar dat zorgt er alleen maar voor dat Shrieve hen vind en hun gevangen houd. Ondertussen sterft Akio in Tatsu’s armen.

arrow-season-3-episode-22-synopsis

Episode 23 My Name Is Oliver Queen

Arrow Episode 23

Oliver, Nyssa en Ra’s gaan op weg naar Starling om het virus los te laten, terwijl Felicity en de rest wakker worden. Het blijkt dat Malcolm en Oliver een vaccinatie hebben ontwikkeld op basis van Olivers bloed tegen het virus en Malcolm heeft het stiekem op ze gebruikt. Barry lost zijn belofte in (zie Rogue Air) door Team Arrow uit Nanda Parbat te redden en gaat op weg naar The Reverse Flash om hem te confronteren (zie Fast Enough.) Ondertussen onthult Oliver zijn deceptie tegen Ra’s en Nyssa helpt Oliver om de Assassins te verslaan. Ra’s ontkomt echter met het virus en belooft om het los te laten op Starling. Oliver ontdekt dat Ra’s op vier punten het virus loslaat door zijn eigen Assassins (die hij besmet heeft met het virus) neer te zetten op plekken. Felicity lokaliseert ze en speelt dit door naar Captain Lance en de politie, die naar de locaties gaan. Oliver vecht met Ra’s en weet hem te verslaan. Ra’s geeft hem zijn ring en Oliver word neergeschoten door de politie!

Felicity, in Ray’s A.T.O.M-pak, komt hem redden en Oliver geeft de ring aan Malcolm, waardoor Malcolm de nieuwe Ra’s Al Ghul is! Oliver besluit om zijn leven als vigilante op te geven. Nu er nieuwe helden in de stad zijn (zijn zus Thea/Speedy en Laurel/Black Canary en Diggle, die Oliver nog steeds haat voor wat Oliver riskeerde met de moeder van zijn dochter Sara), kan Oliver eindelijk een nieuw leven beginnen met Felicity! Eind goed al goed, oh nee, toch niet 🙂 Ray test namelijk zijn pak of het wellicht ook zou kunnen krimpen nu hij nano-technologie heeft. Het gaat echter mis en Palmer Tech word opgeblazen! In de flashback naar Hong Kong martelt Oliver General Shrieve zo lang dat Maseo hem uit zijn lijden verlost en weggaat (en dus lid word van de League of Assassins, zijn vrouw Tatsu gewoon achterlatend) en Oliver besluit om niet naar huis te gaan, omdat hij niet wil dat zijn familie ziet wat voor slechte persoon hij is geworden.

Arrow-s3e23-my-name-is

Eindelijk werden in deze vijf episodes en de flashback-storyline en de League of Assassins-storyline afgemaakt. Ik vond het best apart dat Oliver niet gewoon vertelde wat hij van plan was aan Team Arrow, maar dan zou het allemaal waarschijnlijk veel te kort geduurd hebben 🙂 Ik vond het ook tof hoe de crossovers met The Flash gedaan werden aan het eind van de seizoenen, het was niet zo groot als in episode 8, maar als je het als een film bij elkaar zou plakken loopt het allemaal heel mooi in elkaar over. Ik heb mij met The Flash wat meer vermaakt dan met Arrow Seizoen 3, want het begon allemaal een beetje repetitief te worden met een vijand die Starling City wilde vernietigen en op het laatst verliest van Oliver. Ook heeft The Flash natuurlijk de beste vijanden, de Rogues en de andere metahumans zijn veel interessanter en cooler dan bijvoorbeeld Vertigo of Brick dit seizoen, en The Reverse Flash had een veel duidelijker doel dan Ra’s Al Ghul. Anyway, volgende week behandel ik nog 9 episodes van Seizoen 4 van Arrow en Seizoen 2 van The Flash om de terugkeer van beide shows en het begin van Legends of Tomorrow in te luiden en daarin zie je al meteen dat Arrow in Seizoen 4 verbeterd is en The Flash in Seizoen 2 nog altijd even vet is als in het begin.

Nog even het DC DINSDAG en DC DONDERDAG-schema voor de komende weken, de shows komen eindelijk weer terug volgende week!

19 januari: DC DINSDAG #10 The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7

21 januari: DC DONDERDAG #12 Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 + The Flash S2 en Arrow S4 Episode 8 en The Flash S2 en Arrow S4 Episode 9

26 januari: DC DINSDAG #11 The Flash Seizoen 2 Episode 10, Arrow Seizoen 4 Episode 10 en Legends of Tomorrow Episode 1!

28 januari: DC DONDERDAG #13 The Flash Seizoen 2 Episode 11, Arrow Seizoen 4 Episode 11

2 februari: DC DINSDAG #12 Legends of Tomorrow Episode 2

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/12/the-flash-seizoen-1-episode-19-tm-23-gorilla-grodd-and-going-back-in-time-dc-dinsdag-9/

NIEUW FILM VRIJDAG NIEUW

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/18/paramount-hasbro-cinematic-universe-vin-diesel-over-riddick-4-en-merc-city-serie-fantastic-beasts-teaser-independence-day-resurgence-star-trek-beyond-tmnt-out-of-the-shadows-en-vele-andere-traile/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

 

 

 

Advertenties

175 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.