The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

on

Vanavond is het alweer zover! Dan beginnen bijna alle shows die op winter-break waren weer, dus ook The Flash, Arrow en de nieuwe awesome team-up show Legends of Tomorrow starten deze week weer. Maar voordat het allemaal losbarst blikken we terug op The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 9 en Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 9 deze week. In DC DONDERDAG kun je alles lezen over Arrow S4 Episode 1 t/m 7 en ook over de tweede Flarrow-crossover, Episode 8 van zowel The Flash als Arrow en de beide midseasonfinales en vandaag gaat het over The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7.

Episode 1 The Man Who Saved Central City

Deze episode speelt zich 6 maanden af na The Flash Seizoen 1 Episode 23.

Iedereen in Central City denkt dat The Flash hen gered heeft van het zwarte gat, maar dit blijkt helemaal niet waar te zijn. Ronnie Raymond heeft namelijk zijn leven opgeofferd (en Caitlin is hem dus opnieuw kwijt en ditmaal toch wel voorgoed) door midden in het gat zich los te maken van Martin Stein en zo het gat te laten verdwijnen. Met het verlies van Eddie en Ronnie in het achterhoofd, heeft Barry dan ook besloten om iedereen weg te duwen en alleen te opereren als The Flash. Cisco werkt nu met Joe voor de Metahuman Taskforce van de CCPD en Caitlin is voor Dr. Tina McGee gaan werken bij Mercury Labs. Central City wil The Flash gaan eren door hem de sleutel van de stad te gaan overhandigen op Flash Day. Barry twijfelt of hij dat wel moet aannemen aangezien hij het niet verdiend heeft, maar Iris zegt juist dat hij het moet aannemen.

The Flash -- "The Man Who Saved Central City" -- Image FLA201a_0168b -- Pictured: Adam Copeland as Atom-Smasher -- Photo: Cate Cameron /The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved

Barry besluit dan om toch naar de ceremonie te gaan en net voordat hij de sleutel in ontvangst kan nemen, valt Al Rothstein aka Atom Smasher hem aan en lijkt te winnen. Barry moet dan wel hulp van Joe en Cisco accepteren en word ook overtuigd door Joe om weer hulp te gaan accepteren bij het stoppen van metahumans, omdat Barry het niet alleen aankan. Caitlin en Cisco keren dan ook weer terug naar S.T.A.R. Labs en het team is weer herenigd. Samen stoppen ze Atom Smasher door hem teveel radiatie te laten opnemen waardoor hij zijn krachten niet meer kan gebruiken en The Flash hem kan stoppen. Rothstein (die zijn dubbelganger heeft vermoord) onthuld in zijn laatste woorden dat hij gestuurd is door Zoom om The Flash te vermoorden.

Barry ontvangt ook nog iets uit Dr. Wells/Eobard Thawne’s erfenis: een schuldbekentenis van Eobard Thawne waarin hij vertelt dat hij Nora Allen heeft vermoord. Barry checkt bij Joe of deze bekentenis genoeg is om zijn vader uit de gevangenis te halen en het is genoeg: Henry Allen word eindelijk vrijgelaten! Henry word verwelkomt met een feestje bij huize West en zegt tegen Barry dat hij niet in Central City zal blijven, zodat Barry zich kan focussen op het zijn van een superheld. Terug in S.T.A.R. Labs verzekeren Caitlin en Cisco de rest (Joe, Iris, Martin Stein en Barry) dat de beveiliging nu wel goed is en dat er dus niemand meer zomaar binnen kan lopen. Nog geen 5 seconden later komt er al iemand lopen, het is niemand minder dan Jay Garrick, die het team vertelt dat hun wereld in gevaar is.

Episode 2 Flash of Two Worlds

Jay Garrick heeft heel wat uit te leggen voor het zomaar komen binnenvallen. Hij komt uit een parallelle wereld waar hij The Flash is en hij is na een gevecht met de demonische speedster Zoom door het zwarte gat in deze wereld beland zonder zijn krachten. Caitlin concludeert dan ook dat de helm die door het wormgat kwam van hem is (Jay zet hem op en zegt dat de helm van zijn vader was die in de War of America’s heeft gevochten?!) Barry gelooft er helemaal niets van en denkt wel twee keer na voordat hij weer iemand vertrouwt naast zijn team en laat Jay dan ook uitgebreid onderzoeken door Caitlin. Jay vertelt haar dat hij ook een wetenschapper is, net als zij, en daarnaast The Flash was in zijn wereld. Dr. Stein legt dan uit dat het wel degelijk mogelijk is en in lijn ligt met de multiverse-theorie (heel belangrijk in DC Comics met alle verschillende werelden) dat Jay van een andere wereld is. Onze wereld is Earth-1 en Jay’s wereld is Earth-2. Ze concluderen dan ook al gauw dat Al Rothstein ook van Earth-2 kwam en in ruil voor een terugkeer naar zijn eigen wereld voor Zoom The Flash moest vermoorden.

Multiverse

Dat is The Atom Smasher dan niet gelukt, maar Zoom, die even een metahuman op Earth-1 dumpt om zijn werk te doen, stuurt een volgende metahuman genaamd Sand Demon om The Flash te vermoorden. Barry vecht tegen hem, maar Sand Demon ontkomt en Cisco krijgt een vibe (hij besluit om het niet te vertellen aan de rest) als hij materiaal onderzoekt wat achter is gebleven nadat Sand Demon ontsnapte. Joe en Patty Spivot, Joe’s nieuwe partner bij de CCPD, zitten ook achter Sand Demon aan en bij een solo-actie van Patty word ze gevangengenomen door Sand Demon. Barry moet nu wel de hulp inroepen van Jay, aangezien hij niet weet hoe hij Sand Demon moet verslaan. Jay weet precies hoe (hij heeft namelijk al eerder tegen hem gevochten) en leert Barry hoe hij bliksemschichten kan gooien! Cisco ontdekt ondertussen met zijn nieuwe krachten waar Sand Demon Patty vasthoudt. Het team besluit om Jay als afleiding in te zetten voor Sand Demon, zodat Barry rondjes kan rennen en de bliksemschicht kan maken om hem naar Sand Demon te kunnen gooien. Hierbij zien we ook nog even een iconisch moment uit de comics, het lijkt namelijk precies op de cover van de Flash of Two Worlds-comic:

Flash of Two Worlds

Flash of Two Worlds 1

Het lukt Barry dan om Sand Demon te stoppen en de metahuman van Earth-2 verandert van zand in glas en spat uit elkaar (geen gevangenen meer in de metahuman-gevangenis voorlopig, Barry en zijn team hebben hun lesje geleerd hopelijk) en Barry en Jay redden hiermee dus Patty Spivot. Patty lijkt erop gebrand te zijn om lid te worden van de Metahuman Taskforce en word eerst geweigerd door Joe, maar word na dit moment toch lid van de Taskforce. Ze doet dit met een reden, want haar vader is vermoord door niemand minder dan Mark Mardon aka Weather Wizard! (die we terug gaan zien in The Flash Seizoen 2 Episode 9 met o.a Captain Cold en Mark Hamill’s Trickster, zie DC DONDERDAG deze week)

Cisco onthult zijn nieuwe krachten aan Martin Stein, maar wil niet dat de anderen erachter komen. Stein en Cisco ontdekken dan ook nog de manier waarop Zoom steeds metahumans van Earth-2 hier krijgt, er zijn maar liefst 52 (nou wat een bekend getal :)) poorten zijn naar Earth-2, waaronder één, en hoe kan het ook anders, in S.T.A.R. Labs. Terwijl ze de poort laten zien, raakt Martin Stein bewusteloos! Vervolgens zien we een bekend gezicht: Harrison Wells, maar nu de Earth-2-versie!

Episode 3 Family of Rogues

Jay ontwikkelt een apparaat dat de poort in S.T.A.R. Labs stabiliseert, waardoor hij ook zelf terug kan naar Earth-2. Hij besluit echter te blijven (na wat overtuiging van Caitlin, ze beginnen wat voor elkaar te voelen) om Barry te helpen met het stoppen van zijn aartsvijand Zoom. Lisa Snart (Golden Glider, Captain Cold’s zus) duikt ondertussen op om The Flash om hulp te vragen bij het bevrijden van haar broer Leonard Snart/Captain Cold. Barry vind Leonard en die onthult weer dat hij niet gekidnapt is, maar werkt voor zijn vader Lewis Snart. Lisa gelooft dit niet en zegt dat Leonard nooit met haar vader samen zou werken, omdat hij haar jarenlang heeft mishandeld. Leonard blijkt met Lewis samen te werken, omdat zijn vader dreigt om een bom in Lisa’s hoofd af te laten gaan. Lewis wil diamanten gaan jatten en ervandoor gaan. Barry besluit om Leonard te helpen door te infiltreren als tech-man (die heeft Lewis nodig om de kluis te openen) en Leonard laat dit toe (dit laat al zien hoeveel hij van zijn zusje houdt en dat hij lang niet zo slecht is als hij zelf zou willen zijn.)

Cisco verwijdert gelukkig de bom uit Lisa’s hoofd en Leonard kan eindelijk wraak nemen op zijn vader door hem te bevriezen met zijn coldgun. Leonard word gevangengenomen en naar Iron Heights gebracht, terwijl Lisa afscheid neemt van Cisco met een zoen 🙂 Ondertussen treft Joe een belangrijk iemand uit zijn leven aan: Francine, zijn ex-vrouw en de moeder van Iris. Ze leeft nog en Joe heeft dit al die tijd verborgen gehouden. Martin Stein’s gezondheid gaat nog meer achteruit (de Firestorm Matrix is in de war en Team Flash moet op zoek naar iemand anders die kan mergen met Martin Stein) en Earth-2 Harrison Wells komt door de poort in S.T.A.R. Labs!

Episode 4 The Fury of Firestorm

Firestorm Jax

Het team weet Martin Stein te stabiliseren, maar moeten nu toch echt op zoek naar een nieuwe Firestorm. Ze vinden uiteindelijk twee potentiële kandidaten, Henry Hewitt aka Tokamak uit de comics, Caitlin is vooral fan van hem, omdat hij een mede-wetenschapper is en de andere kandidaat niet en Jefferson Jackson, een voormalige collegefootball-speler. Omdat Caitlin het zo graag wil, nodigen ze eerst Hewitt uit en proberen hem te mergen met Stein. Dit werkt alleen niet en Hewitt verlaat furieus het gebouw, zonder te weten dat hij verbonden is met de Firestorm Matrix op een andere manier (Hewitt blijkt ook helemaal geen lievertje te zijn op het gebied van geweld, geen brave wetenschapper dus.) Dan contacteren Barry en Martin Stein Jefferson en die weigert eerst, maar als Hewitt Jefferson en Caitlin (die hem nogmaals probeerde te overtuigen om Firestorm te worden) aanvalt, besluit hij toch om met Martin Stein te mergen. De nieuwe Firestorm (met Martin Stein als de brains en Jefferson Jackson, ook wel Jax genoemd, als de fysieke kracht) helpt vervolgens Barry met het verslaan van de geflipte Hewitt, die zichzelf oplaadt op het zelfde footballveld waar Jefferson speelde.

Samen weten ze Hewitt zo boos te krijgen dat hij opbrandt en zijn krachten verliest. Daarna zien we een zelfde soort afscheid als vorig seizoen waarin Martin Stein en Jefferson Jackson Central City verlaten en ergens anders hun krachten gaan oefenen en verbeteren (we zien ze weer terug in Legends of Tomorrow.) Ondertussen steelt Wells een apparaat uit Mercury Labs (Tina McGee herkent hem en dit zorgt er later voor dat Joe en ook Patty weten dat Wells ergens rondloopt) en word Barry even later, net als hij Patty Spivot (die bezig is met een manshark-zaak) uit wil vragen, aangevallen door een half mens half haai (King Shark uit de comics, o.a lid van de Suicide Squad en een Aquaman-vijand) die gestuurd is door Zoom, maar word gered door Wells met het apparaat uit Mercury Labs en King Shark en Henry Hewitt zijn de eerste metahuman-gevangenen in seizoen 2. In deze episode ontmoet Iris ook voor het eerst haar moeder Francine, nadat Joe haar heeft vertelt dat ze nog leeft en haar wil ontmoeten en later ontdekt ze ook nog eens dat haar moeder nog meer verborgen heeft gehouden: Joe heeft namelijk nog een zoon: Wally West!

Episode 5 The Darkness And The Light

Doctor Light

Barry, Cisco en Caitlin maken kennis met Earth-2 Harrison Wells, die in zijn wereld verantwoordelijk is voor de creatie van de metahumans (dus ook Jay Garrick/The Flash en Zoom) en ook Jay Garrick kent en een hekel aan hem heeft. Wells gedraagt zich heel anders dan Earth-1 Wells (hoewel je ook kan zeggen dat we Earth-1 Wells nooit echt gezien hebben, want dat was Eobard Thawne) en is flink onaardig tegen iedereen, maar is wel gekomen om The Flash te helpen met het verslaan van Zoom (het team weet niet dat hij dit doet om zijn dochter Jesse Quick uit de klauwen van Zoom te bevrijden) en ze kunnen gelijk weer aan de slag, want Zoom heeft Doctor Light (die in deze show Linda Park heet, in plaats van Kimiyo Hoshi) gestuurd om The Flash te vermoorden. Die blijkt nog niet zo bezig te zijn met haar taak, want ze berooft eerst een bank. Jay vertelt Barry (tot ergernis van Wells, die zegt dat er totaal niet te onderhandelen valt met de metahumans) dat hij Doctor Light kan overhalen om te stoppen, maar het gaat helemaal mis als Doctor Light haar helm afzet en Barry zijn ex-vriendin Linda Park herkent (deze is weliswaar van Earth-2, maar toch) en dit zet Doctor Light op het spoor van Earth-1 Linda Park.

Doctor Light wil vluchten voor Zoom en wil Linda Park vermoorden om haar plaats op Earth-1 in te nemen, maar vermoord Linda en Iris’s baas als hij haar probeert aan te vallen en vlucht weg. Linda herkent zichzelf en is geschokt om wat er gebeurt is en Iris neemt haar mee naar huize West om haar in het vervolg te beschermen tegen Doctor Light. Wells onthult ondertussen (hij heeft technologie ontwikkelt op Earth-2 waarmee hij metahumans kan ontdekken) dat Cisco een metahuman is en Cisco (die nu officieel Vibe word genoemd na een suggestie van Caitlin en Barry) gebruikt vervolgens die krachten om Doctor Light te vinden, zodat Barry haar kan stoppen. Op advies van Wells (Barry heeft ineens twee mentors met Jay en Earth-2 Wells) creërt Barry een speed-mirage (een soort after-image die ervoor zorgt dat er overal Flashes verschijnen) waardoor Doctor Light overal op begint te schieten en Barry haar gevangen kan nemen. Doctor Light word opgesloten in de metahuman-gevangenis en Barry wil haar gaan gebruiken om Zoom te lokken en hem voorgoed te verslaan. Jay vertrouwt Wells niet (andersom ook hoor, Wells noemt Jay zelfs een lafaard!) en vind het veel te gevaarlijk en wil Barry niet helpen met zijn eigen dood door Zoom te bevechten. Hij besluit dan ook om te vertrekken.

Barry gaat nog tussen de gevechten door dan eindelijk op date met Patty Spivot (ze hebben veel meer chemie dan Barry en Iris!) en heeft dan ook vanaf nu een nieuw liefje. Wie ook een nieuw liefje heeft, is Cisco (lekker bezig hoor!) die Kendra Saunders (aka Hawkgirl) mee uit heeft gevraagd (na een hele awkward poging lukte het bij poging twee wel).

Episode 6 Enter Zoom

Zoom 1

Zoom

Het team (helaas zonder Jay) werkt aan een manier om Zoom te pakken te krijgen. Barry ziet zijn Doctor Light-plan stranden (hij weet echter wel voordat ze ontsnapt los te krijgen wat ze moest doen zodat Zoom haar terug zou brengen naar Earth-2) als ze weet te ontsnappen (haar krachten zorgen ervoor dat ze onzichtbaar kan worden en zo is ze dus ook ontsnapt) uit de metahuman-gevangenis in S.T.A.R. Labs. Earth-1 Linda Park biedt echter een uitweg: zij kan immers doen alsof ze Doctor Light is en zo Zoom alsnog lokken! (Barry onthult dan ook maar dat hij The Flash is aan zijn ex-vriendin, die heel trots is op het feit dat ze The Flash gekust heeft :))

Wells creërt een serum waarmee ze Zoom zijn snelheid kunnen dempen en Barry en het team (Caitlin, Cisco, Iris en Joe) trainen Linda in het gebruiken van Doctor Light’s pak en handschoenen. Ze voeren een toneelstukje op waarbij ”Doctor Light” The Flash ”vermoord”, maar Zoom heeft het door (Linda Park is namelijk überslecht in acteren!) en slaat Barry bewusteloos en sleept hem mee naar Central City Picture News en de politie om hem te kakken te zetten als superheld en te laten zien dat The Flash zwak is. Vervolgens keert hij terug naar S.T.A.R. Labs en steekt hij Barry in zijn rug met zijn klauwen en Cisco schiet het serum in Zoom, maar hij heeft nog net genoeg snelheid over om weg te komen en later Linda Park te kidnappen recht voor de neus van Iris West. Wells onthult ook de ware reden achter zijn komst naar Earth-1 aan het team, Zoom heeft zijn dochter gevangengenomen en houdt haar nog altijd vast en hij wil Zoom stoppen en zijn dochter redden. Later word Barry, zwaargewond na Zoom, wakker en zegt dat hij zijn benen niet kan voelen!

Episode 7 Gorilla Warfare

Gorilla Warfare

Gorilla Warfare 1

Barry word langzaam weer beter en kan weer een beetje lopen. Hij kan echter zijn krachten niet gebruiken door een psychologisch trauma nadat Zoom hem flink te pakken heeft genomen en Iris schakelt Henry Allen in (die tijd voor zichzelf heeft genomen door te gaan kamperen) om Barry van zijn angsten af te helpen. Cisco heeft ondertussen zijn date met Kendra Saunders, maar krijgt een vibe van een man met vleugels (Hawkman!) en vlucht weg. Later, als hij zijn excuses heeft aangeboden voor het weglopen, hebben ze een herkansing en vibet Cisco Kendra met vleugels (Hawkgirl!)

Grodd is terug! Hij is steeds slimmer en groter geworden en wil meer gorilla’s zoals hij creëren met chemicaliën die hij laat stelen. Even later kidnapt hij Caitlin om hem te helpen en om haar te redden bedenken Cisco, Barry en Wells een plan: Wells doet zich voor als The Reverse Flash (Grodd’s ”vader”) om zo Grodd te laten denken dat zijn vader nog leeft, zodat hij Caitlin vrijlaat. Grodd laat Caitlin vrij en Wells, Cisco en Caitlin vluchten weg voor hem. Als Barry later genezen is van zijn trauma’s, lokken ze Grodd naar een van de poorten naar Earth-2 (Wells onthult namelijk dat ze op Earth-2 ook genetisch gemanipuleerde gorilla’s hebben en zelfs een speciale stad in de jungle hebben: Gorilla City!) waardoor Grodd naar Earth-2 afreist en in Gorilla City terechtkomt.

Elke episode zit je gewoon op het puntje van je stoel met alle actie en onthullingen die al gedaan worden in de eerste helft van The Flash Seizoen 2. Deze donderdag in DC DONDERDAG #12 kun je alles lezen over de Flarrow-crossover (The Flash Seizoen 2 Episode 8 en Arrow Seizoen 4 Episode 8), de eerste helft van Arrow Seizoen 4 (Episode 1 t/m 7, Green Arrow word eindelijk geboren!) en beide midseasonfinales van Arrow Seizoen 4 en The Flash Seizoen 2 (Episode 9 van beide shows).

Als je vanavond of morgen al The Flash Seizoen 2 Episode 10 gaat bekijken, veel plezier alvast, en volgende week kun je op DC DINSDAG #11 alles lezen over Arrow Episode 10, The Flash Episode 10 en de eerste aflevering van Legends of Tomorrow. Hieronder kun je alvast alle trailers tot nu toe bekijken van de nieuwe teamup-tijdreis-show in de Arrowverse:

Advertenties

169 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.