Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 Green Arrow And Damien Darhk DC DONDERDAG #12

on

Door Hidde Heikoop

Het officiële begin van The Green Arrow! We blikken even terug op het eerste deel van Arrow Seizoen 4 (zie ook Episode 8 en 9 voor de Flarrow-crossover en de midseason-finale), de show is inmiddels weer begonnen. In de eerste zeven episodes keert iemand van Team Arrow terug en word de hulp in geroepen van John Constantine (gespeeld door Matt Ryan uit de kortlopende Constantine-serie van NBC, die serie ga ik ook nog behandelen in een latere DC DINSDAG/DC DONDERDAG) bij een zielenrestauratie.

Episode 1 Green Arrow

arrow-season-4-what-is-the-source-of-damien-darhk-s-power-the-cw-613764

green-arrow-why-season-4-could-be-the-best-yet-the-emerald-archer-rises-the-green-arro-653195

Oliver word geen rust gegund met Felicity ver weg van Star City (nu Ray Palmer dood is, word de stad Star City genoemd om hem te eren), want Damien Darhk (Ra’s Al Ghul’s oude vijand en leider van H.I.V.E, gespeeld door Neal McDonough o.a. Dum Dum Dugan van de Howling Commando’s in de MCU) heeft zijn kans gegrepen om de stad over te nemen met zijn Ghosts (soldaten die niet gemist worden en waarvan niemand weet wie ze zijn). Hij bedreigt de leiders van de stad (waaronder Captain Lance) en wil dat ze de stad laten sterven en doodt iedereen behalve Captain Lance. Diggle, Thea en Laurel vechten wel terug tegen de Ghosts in de stad, maar ze zijn gewoon niet te stoppen en ze moeten toch echt de hulp inroepen van Oliver (Oliver en Felicity leiden een saai burgerleven, maar Felicity blijkt het team al een tijdje op afstand te helpen en is dus eigenlijk niet gelukkig). Precies als Oliver Felicity ten huwelijk wil vragen, duiken Thea en Laurel op.

Oliver wil eigenlijk niet terugkomen, maar Felicity wil het en ze gaan terug naar Star City. De ruzie tussen Oliver en Diggle is nog steeds niet over en de spanning voel je tussen de twee. Ze moeten de strijdbijl echter begraven, want de Ghosts duiken weer op en die moeten gestopt worden. The Arrow is natuurlijk dood en Oliver heeft een nieuw kostuum en alias nodig: Green Arrow! Het team (met Thea als Speedy in het rode kostuum overigens) komt Damien Darhk tegen, die een of andere magische kracht heeft en de Ghosts slagen niet in hun plan om het nieuwe treinstation wat Star City met Central City zou moeten verbinden, te verwoesten. Oliver besluit om een speech als The Green Arrow op te nemen waarin hij belooft om een baken van hoop te zijn voor de stad en hen niet in de steek laten. Vervolgens word onthuld dat Captain Lance met bad guy Damian Darhk samenwerkt! In de eerste flashback van dit seizoen word Oliver (die de vigilante uithangt in Hong Kong) opgepikt door Amanda Waller en word Oliver gedwongen om terug te keren naar Lian Yu (daarbij zien we ook nog een referentie naar Green Lantern, met een man in een café die een pilotenjas met Hal Jordan erop draagt) en daar te infiltreren bij een nieuwe militie die met schimmige praktijken bezig is. In een flashforward (dat is nieuw!) zien we dat Oliver staat te rouwen bij een graf en Barry komt er ook bij en we weten dus dat er aan het eind van het seizoen iemand doodgaat en dat Oliver zijn no killing-regel gaat verbreken door degene die het gedaan heeft voor eens en altijd uit te schakelen.

Episode 2 The Candidate

arrow-season-4-episode-2-introduces-a-new-villain-but-who-is-rick-pinzolo-667840

Team Arrow schakelt weer een Ghost-operatie uit en Oliver ervaart voor het eerst dat Thea/Speedy heel agressief is, de effecten van de Lazarus Pit zijn nog steeds actief. Star City zit nog steeds zonder burgemeester (er zijn er al flink wat gesneuveld in de strijd tegen allerlei vijanden) en een vriendin van de Queens, Jessica Danforth, stelt zich verkiesbaar. Natuurlijk is zij ook niet veilig (Damien Darhk wil namelijk niet dat er een nieuwe burgemeester komt, hij wil dat de stad sterft) en word ze aangevallen door Lonnie Machin (aka Anarky, een Batman-vijand uit de comics) die zich voordoet als een bodyguard en in opdracht van Darhk Danforth probeert te vermoorden. Oliver komt tussenbeide en Machin vlucht. Later vind Team Arrow hem weer (Machin heeft Danforth’s dochter gekidnapt, tegen de wil van Darhk in) en ze stoppen hem ook (en redden Danforth’s dochter), maar Thea gaat te ver en elektrocuteert Machin, waardoor zijn lichaam verbrand. Hij overleeft het echter wel en ontsnapt even later op weg naar het ziekenhuis (we zien hem terug in episode 10, die is gisteren uitgezonden).

Laurel besluit (zonder het Oliver te vertellen, hij vertelde haar immers ook niet over de Lazarus Pit en Thea) om Thea mee te nemen naar Nanda Parbat en Malcolm Merlyn/Ra’s Al Ghul om haar agressiviteit te kunnen bedwingen en Sara Lance tot leven te wekken (ondanks dat er nog maar weinig over is van haar lichaam na een aantal maanden begraven te zijn). Nu Jessica Danforth na de akelige gebeurtenissen haar campagne heeft beëindigd, besluit Oliver om zelf voor de burgemeesterspositie te gaan, omdat hij zichzelf wel kan beschermen en zo ook buiten de Green Arrow ’s nachts ook overdag de stad kan beschermen. In de flashback naar Lian Yu komt Oliver aan bij de militie en die word geleid door een man genaamd Reiter (aka Baron Blitzkrieg uit de comics). Ze vertrouwen Oliver niet echt (Oliver doet alsof hij al 3 jaar op het eiland zit), maar Reiter besluit om hem op te nemen en Oliver’s vreselijke lange flashback-haar gaat er eindelijk af 🙂

Episode 3 Restoration 

fgsfb

Laurel en Thea komen aan in Nanda Parbat en vragen aan de nieuwe Ra’s (Malcolm Merlyn) of hij Sara Lance met de Lazarus Pit terug kan brengen. Hij weigert eerst, maar na aandringen van Thea besluit hij om het toch te doen. Nyssa vind dat het niet kan en als het lukt om Sara tot leven te wekken, vernietigt ze daarna de Lazarus Pit zodat Malcolm hem niet meer kan gebruiken. Diggle krijgt informatie van een A.R.G.U.S-agent over de moordenaar van zijn broer Andy en gaat achter Mina Fayad aan die Floyd Lawton namens H.I.V.E heeft ingehuurd om Andy te vermoorden. Diggle kijkt toe, terwijl Fayad een ontmoeting heeft met Darhk en een metahuman (Jeremy Tell aka Double Down, een metahuman die speelkaarten op zijn lichaam heeft getatoeëerd en die ze in echte speelkaarten kan omtoveren om ze te gooien) heeft meegebracht om zich te kunnen ontdoen van de vigilantes (Green Arrow etc.) die H.I.V.E’s plannen tegenwerkt.

Felicity (die nu CEO van Palmer Tech is en het gaat niet goed met het bedrijf nu Ray er niet meer is) krijgt hulp van Curtis Holt (aka Mr Terrific uit de comics) bij het onderzoeken van de speelkaarten en een nieuw nerd-duo is geboren 🙂 Jeremy Tell weet Green Arrow niet tegen te houden (en vlucht) en dit maakt Darhk zo boos dat hij Fayad vermoord. Vervolgens moeten Diggle en Oliver wel samenwerken (Laurel en Thea zijn er immers niet) om Tell opnieuw te stoppen en dit keer lukt dat, maar ze kunnen nog steeds niets ontdekken over het doel van H.I.V.E met Star City. In de flashback moet Oliver één van zijn marteltechnieken te gebruiken om een gevangene te ondervragen die drugs heeft gestolen. De militie houdt mensen als slaven en laat ze werken op het land om drugs te vergaren.

Episode 4 Beyond Redemption

Oliver vertelt het team dat hij gaat proberen om burgemeester te worden (Laurel en Thea zijn terug met Sara, die nu in Laurel’s kelder zit opgesloten, omdat ze nog niet zichzelf is) en niet iedereen is enthousiast. Oliver gaat zijn campagne voeren vanuit Sebastian Blood’s oude kantoor en heeft met de hulp van Felicity en Cisco een nieuw hoofdkwartier eronder gebouwd! Captain Lance roept de hulp van Oliver in bij de moord op twee politieagenten (die zijn vermoord door corrupte agenten uit de Anti Vigilante Taskforce) en het team ontdekt dat ze dus zijn vermoord door agenten onder leiding van Liza Warner (aka Lady Cop uit de comics).

Laurel brengt Quentyn naar haar kelder en die breekt als hij Sara ziet, helemaal verward en niet zichzelf. (ze vertellen niemand dat Sara weer leeft!) Vervolgens zetten Captain Lance en Team Arrow een val voor de corrupte agenten, maar die hebben een paar speciale wapens, gemaakt om vigilantes te stoppen, waardoor ze kunnen ontkomen. Felicity en Oliver kijken naar beveiligingsbeelden op zoek naar Lady Cop en de corrupte agenten en zien Captain Lance en Damien Darhk samen (die hebben een gesprek over Sara en Damien adviseert Quentyn om Sara dood te schieten, dat is namelijk niet meer Sara). Lady Cop en haar team van corrupte agenten gebruiken Captain Lance om een politiefaciliteit waar drugs worden vernietigd binnen te komen (ze worden slecht betaald en de politie is letterlijk geld aan het vernietigen), maar Green Arrow en de rest redden Captain Lance en weten de corrupte agenten te stoppen. Oliver confronteert Captain Lance over zijn samenwerking met Darhk (Quentyn deed het om Laurel te beschermen, maar die kan zichzelf wel beschermen) en vraagt hem om een dubbelagent voor hem te worden om meer te weten te komen over Darhk en H.I.V.E, terwijl Laurel haar zus bezoekt en erachter komt dat ze ontsnapt is. In de flashback naar Lian Yu komt Agent Conklin (Olivers collega bij Reiter’s militie) erachter dat Oliver communiceert met iemand van buitenaf.

Episode 5 Haunted 

Matt_Ryan_as_Constantine_and_Stephen_Amell_a.max-620x600

Oliver ontdekt dat Sara nog leeft als ze onderzoek doen naar een aantal moorden. Als ze ontdekken dat de vermoorde vrouwen heel erg lijken op Thea, blijkt dat een effect van de Lazarus Pit is dat de persoon die tot leven word gered of genezen word altijd achter zijn of haar moordenaar aan moet (in het geval van Sara is dat Thea en Thea heeft die agressiviteit nog in zich, omdat ze haar moordenaar niet kan vermoorden, want die is immers al dood: Ra’s Al Ghul) en Sara is dus op zoek naar Thea. Sara vind Thea al gauw in Laurel’s appartement (daar woont Thea nu, Oliver en Felicity wonen nu samen in Thea’s oude appartement) en valt haar aan en Thea weet zich zwaargewond ergens te verschuilen. Thea komt in het ziekenhuis terecht en word later opnieuw aangevallen door Sara en na een aantal pogingen weten Oliver en de rest haar dan eindelijk gevangen te nemen. Oliver realiseert zich dat Sara’s ziel zich niet in haar lichaam bevind en belt een oude vriend op, John Constantine (zie flashback naar Lian Yu, want daar komt John Constantine in voor) om Sara’s ziel te kunnen herstellen.

Ondertussen krijgt Captain Lance een opdracht van Darhk: installeer dit computervirus in de politiedatabase. Diggle gaat met hem mee en ontdekt dat zijn broer op een van de lijsten staat die word verwijderd en later krijgt hij informatie van Captain Lance (die hij met gevaar voor eigen leven aan Darhk heeft gevraagd) dat Andy een drugshandelaar was en in de weg liep in Afghanistan, want H.I.V.E was daar ook met iets bezig.

Het team kijkt toe hoe Constantine het proces van de zielenrestauratie begint en word vergezeld door Laurel en Oliver die Sara in een soort droomwereld moeten bevrijden van een aantal Assassins uit de League of Assassins. Het lukt om Sara te bevrijden en terug in de echte wereld hebben Captain Lance en Laurel Sara weer terug in hun leven. Felicity (die maar steeds rare codes door het beeld van haar telefoon zag voorbij komen) komt er met hulp van Curtis achter dat Ray nog leeft en word vastgehouden door Damien Darhk!

In de flashback naar Lian Yu beschuldigt Conklin Oliver ervan dat hij een spion is, maar Reiter gelooft het niet en laat het voor wat het is. Reiter is namelijk bezig met een nieuwe gevangene, John Constantine! Die maakt zijn handboeien los met zijn magie en Oliver als gijzelaar meeneemt naar een plek om een mystiek object op het eiland te gaan zoeken. Ze vinden het (Constantine neemt het mee om het bij Reiter weg te houden) en Oliver redt Constantine’s leven, waardoor Constantine bij Oliver dus in het krijt stond. Constantine geeft Oliver ook nog een tattoo die hem later gaat helpen tegen Reiter’s schimmige plannen en zijn militie.

Episode 6 Lost Souls 

arrow

Oliver werkt (samen met Thea) aan zijn burgemeestercampagne. Felicity en Curtis proberen Ray te vinden, die vastgehouden word door Darhk (het blijkt dat Darhk hem gevonden heeft na de explosie toen hij gekrompen was en zijn technologie wil hebben) en ze krijgen een bericht van hem waarin Ray uitlegt hoe hij de explosie heeft overleefd en hoe ze een apparaat kunnen maken wat hem weer kan laten groeien. Curtis start met het bouwen van het apparaat, terwijl Felicity Team Arrow (met Sara!) inschakelt om Ray te gaan bevrijden en ze gaan snel met het apparaat (Felicity en Curtis gaan met een parachute naar Ray’s cel) naar Ray en bevrijden hem, Darhk houdt ze niet tegen.

Sara heeft dezelfde problemen als Thea en realiseert zich dat ze zichzelf weer moet terug gaan vinden ergens anders (oftewel ze verhuisd naar Legends of Tomorrow om de White Canary te worden). In de flashback naar Lian Yu stuurt Reiter Oliver op pad om iets te vinden voor Reiter, terwijl hij ook nog een vrouw verborgen houdt die hij eigenlijk moest doden.

AR406B_0170b.max-620x600

Episode 7 Brotherhood

H.I.V.E blijft delen van Star City aanvallen en vernietigd een geldtransport dat de banken in de stad moest versterken. Diggle vertelt eindelijk aan Oliver dat H.I.V.E achter de moord op Andy zit en het team gaat naar een research-lab waar H.I.V.E bezig is. Daar vechten ze met een aantal Ghosts en het blijkt dat Andy Diggle één van die Ghosts is en dus gewoon nog leeft.

Andy vlucht weg en bij een andere missie tegen de Ghosts nemen ze Andy gevangen (met hulp van Ray Palmer in zijn Atom-pak), omdat ze denken dat Andy gehersenspoeld word. Thea ontmoet Darhk en ontdekt dat zijn krachten haar van de bloedlust af kunnen helpen en dat ze zelfs immuun is voor Darhk (die heeft krachten die iemand kunnen verlammen en hij kan voorwerpen zoals pijlen kan laten vliegen). Ray Palmer besluit om niet terug te komen als CEO, omdat niemand hem gemist lijkt te hebben en verlaat Star City (ook naar Legends of Tomorrow, net als Sara Lance).

Later vandaag behandel ik ook nog The Flash Seizoen 2 Episode 8 en Arrow Seizoen 4 Episode 8 (de Legends of Tomorrow Flarrow-crossover) en The Flash Seizoen 2 Episode 9 en Arrow Seizoen 4 Episode 9 (de midseason-finales).

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/18/jessica-jones-s2-komt-eraan-ryan-coogler-regisseur-black-panther-abc-serie-nummer-6-in-ontwikkeling-legion-serie-in-alternatieve-xmen-tijdlijn-hellfire-komt-later-marvel-maandag-43/

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/19/the-flash-seizoen-2-episode-1-tm-7-jefferson-jackson-and-earth-2-dc-dinsdag-10/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

Advertenties

173 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.