The Flash Seizoen 2 en Arrow Seizoen 4 Episode 8 en 9 Vandal Savage And Wally West DC DONDERDAG #12

on

Door Hidde Heikoop

Inmiddels zijn The Flash Seizoen 2 Episode 10 en Arrow Seizoen 4 Episode 10 al uit en vanavond word de eerste aflevering van Legends of Tomorrow alweer uitgezonden. Eerst blik ik nog even terug op de LoT-Flarrow-crossover (The Flash S2E8 en Arrow S4E8) en de midseason-finales van Arrow en The Flash (The Flash S2E9 en Arrow S4E9).

The Flash Seizoen 2 Episode 8 Legends of Today

have-you-seen-this-guy-the-flash

Vandal Savage (een onsterfelijke priester uit het Oude Egypte, de big bad van de Legends of Tomorrow-serie) komt aan in Central City (hij laat gelijk even zien dat hij bijna niet te stoppen is) om Priestess Shayera te doden. Hij vind haar al snel: het is Kendra Saunders aka Hawkgirl! Barry redt haar en Cisco (ze hadden weer eens een date in CC Jitters) van Savage en brengt ze naar S.T.A.R Labs. Aangezien ze niet veel weten over mystieke en magische dingen schakelen ze de hulp in van Team Arrow (Barry ”redt” ze van een gevecht met de Ghosts en Damien Darhk) om Kendra te beschermen in Star City en uit te vinden wie Vandal Savage is en hoe ze hem kunnen stoppen. Team Flarrow krijgt een verrassingsbezoekje van Malcolm Merlyn die hen uitlegt dat Vandal Savage onsterfelijk is en het heel moeilijk is om hem te verslaan.

Later word Kendra ontvoerd door een man met vleugels en met Felicity’s skills weten ze Kendra en de man te vinden en Barry en Oliver nemen hem gevangen. De man blijkt Carter Hall te zijn aka Hawkman, die uitlegt dat hij Prince Khufu is en dat Kendra Priestess Shayera is en dat ze al 4000 jaar soulmates zijn en elke keer als ze gedood worden (dat is inmiddels al 206 keer gebeurd en hierdoor word Vandal Savage ook steeds sterker) door Vandal Savage, reïncarneren en in elk leven weer naar elkaar op zoek moeten. Vandal Savage heeft ondertussen de Staff of Horus, een wapen wat Hawkman en Hawkgirl kan doden, gevonden in Central City. Het is tijd voor Kendra om haar krachten te activeren (ze springt van een gebouw af) en ze krijgt haar vleugels. De groep gaat op weg naar Central City om Vandal Savage voor eens en altijd te stoppen. Ondertussen ontwikkelen Caitlin en Earth-2 Harrison Wells een serum (Velocity 6) om Barry tijdelijk sneller te maken in het gevecht met Zoom.

maxresdefaultArrow-Vandal-Savage

Arrow Seizoen 4 Episode 8 Legends of Yesterday

Arrow-408-1-600x401

Team Flarrow en Hawkman en Hawkgirl houden zich verborgen in een huis in Central City (Thea maakt nog even een mooie referentie naar Avengers: Age of Ultron = A bunch of superheroes in a house together. I feel like I have seen that in a movie before”;) Vandal Savage, met de Staff of Horus, is nog steeds op zoek naar Hawkman en Hawkgirl en Malcolm Merlyn organiseert een meeting tussen Barry, Oliver en Vandal Savage. Vandal Savage eist dat ze Kendra en Carter overdragen, anders vernietigd hij Central City en Star City met de Staff of Horus. Ze bedenken een plan om Vandal Savage te laten denken dat ze Carter en Kendra overdragen, maar eigenlijk ontmoeten ze Savage opnieuw om ditmaal met zijn vieren de Staff van hem af te kunnen pakken. Dit lukt echter niet, Hawkman en Hawkgirl sterven en Green Arrow offert zich op (de rest van Team Flarrow en Central City sterven ook), terwijl Barry terug in de tijd reist voor een herkansing (hij reist terug in de tijd naar de meeting die Malcolm Merlyn geregeld had).

hawk-helmet-arrow-s4e8Arrow Legends of Yesterday

Barry informeert Oliver dat hij terug in de tijd is gereisd en ze passen het plan aan. Dit keer nemen ze namelijk wel iedereen mee en samen weten ze de Staff af te pakken en The Flash en Green Arrow vernietigen Vandal Savage, een hoop stof achterlatend. Hierna besluiten Kendra en Carter om Central City te verlaten en anderen te gaan helpen (ze gaan naar Legends of Tomorrow) en Malcolm Merlyn blijkt nog steeds evil te zijn, want hij verzamelt het Vandal Savage-stof en zegt: You owe me, buddy. Hij is duidelijk iets van plan. Tussen de gevechten door ontdekt Oliver eindelijk dat hij een zoon heeft bij Samantha Clayton en besluit om zijn zoon te leren kennen, maar hij vertelt dit niet aan Felicity.

maxresdefault (1)

The Flash Seizoen 2 Episode 9 Running To Stand Still

The Flash -- "Running to Stand Still" -- Image: FLA209A_0027b.jpg -- Pictured (L-R): Wentworth Miller as Leonard Snart, Mark Hamill as James Jesse/Trickster and Liam McIntyre as Mark Mardon-- Photo: Cate Cameron/The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.

the-flash-season-2-episode-9

Mark Mardon aka Weather Wizard bevrijd Captain Cold (hij stond nog bij hem in het krijt voor het vrijlaten van hem en de andere metahumans in The Flash Seizoen 1 Episode 22 Rogue Air) en The Trickster uit de gevangenis om met zijn drieën achter The Flash aan te gaan en hem te doden. Captain Cold is niet van plan om The Flash te doden en vertelt stiekem aan Barry (als terugbetaling voor het redden van Lisa Snart) dat Weather Wizard en The Trickster hun vizier op The Flash hebben gericht. Patty Spivot ontdekt natuurlijk ook dat Mardon in de stad is en ze wil wraak voor haar vader. James Jesse en Mark Mardon planten overal door de stad bommen in cadeautjes en dwingen zo The Flash om zichzelf op te offeren. Earth-2 Harrison Wells, Cisco en Jay Garrick vinden één van de bomcadeautjes en ontdekken dat ze de magnetische kracht van de bom kunnen gebruiken om alle bommen te verzamelen en er zich van te ontdoen. Ze veranderen de magnetische kracht van het pakketje en sturen het door een van de poorten naar Earth 2 en het plan werkt, alle cadeautjes vliegen erachter aan en Barry hoeft zich niet op te offeren.

Hij neemt Mardon en Jesse gevangen en dan komt Patty aan om Mardon te vermoorden en haar wraak te krijgen. Barry (als The Flash, hij heeft zijn vriendin nog niet vertelt dat hij The Flash is) overtuigt haar er dan toch van om Mardon te laten leven en zegt dat ze haar wraak ook heeft als Mardon levenslang gevangen zit. Ondertussen ontdekt Joe (nadat Iris dit al eerder gevonden had) dat hij een zoon heeft die bij Francine in Coast City woont en Wally West heet en Wally komt later ook langs bij het kerstfeestje in huize West (waar Jay en Caitlin officieel bevestigen dat ze een relatie hebben met een mistletoe-kus). Zoom bezoekt Earth-2 Harrison Wells en dwingt hem om The Flash sneller en beter te maken zodat hij hem kan oogsten als een kerstgans en dan zal hij Wells’ dochter Jesse vrijlaten.

hi-wally-the-flash

Arrow Seizoen 4 Episode 9 Dark Waters

arrow-s4ep9

Olivers campagne start een initiatief om de Star City Bay op te ruimen (Darhk bedreigde Oliver eerder al dat hij de haven met rust moet laten, anders zou er weleens wat kunnen gebeuren!) en Darhk zendt een drone die random op mensen gaat schieten en een paar mensen raken gewond, maar gelukkig vallen er geen doden. Tot nu toe wist niemand, op Captain Lance en Team Arrow na, wie er achter de Ghosts, H.I.V.E en de chaos in de stad zat, maar Oliver besluit na deze laffe aanval om Damien Darhk bekend te maken in de media in een persconferentie met foto en al. Als tegenaanval valt Darhk Olivers kerstcampagnefeestje binnen (waar Laurel en Felicity ontdekken dat hun ouders – Donna Smoak en Quentin Lance – een relatie met elkaar hebben), valt Oliver aan en  kidnapt Diggle, Felicity en Thea.

arrow-photos-from-dark-waters

Green Arrow gaat op meptocht en weet opnieuw weer geen info uit de Ghosts te krijgen en besluit om zichzelf aan te bieden aan Darhk in ruil voor zijn vrienden en familie. Darhk is echter niet van plan om ze te laten gaan en probeert Diggle, Felicity en Thea alsnog te vergassen. The Black Canary en The Green Arrow (Malcolm Merlyn komt Thea redden) grijpen in en redden iedereen net op tijd. Later, op een bijeenkomst van Olivers campagne, vraagt Oliver Felicity dan eindelijk ten huwelijk en Felicity zegt natuurlijk ja. Felicity en Oliver verlaten de bijeenkomst met een limousine, alleen worden ze gestopt en van alle kanten beschoten door de Ghosts. Felicity raakt zwaargewond en raakt bewusteloos in Olivers armen en vervolgens zien we hoe Damien Darhk naar zijn gezin gaat! In de flashback naar Lian Yu duikt Oliver met instructies van de vrouw die hij verborgen heeft gehouden voor Reiter en Conklin naar het Amazo-wrak om meer kaarten van Lian Yu te zoeken. Hij word echter gebeten door een haai en als hij aan land komt, snapt Conklin hen en brengt hen naar Reiter om nu voor eens en altijd aan te tonen dat Oliver een spion is en heeft gelogen.

Volgende week dinsdag behandel ik de nieuwe episodes in de Flarrowverse (The Flash Seizoen 2 Episode 10, Arrow Seizoen 4 Episode 10 en Legends of Tomorrow Episode 1) die deze week werden uitgezonden en ik kan alvast zeggen dat de shows heel sterk terugkomen van winter-break. Voor een overzicht van alle concept-art van de aankomende DC Films, een Wonder Woman First Look en de nieuwe Suicide Squad-trailer, bekijk dan dit artikel over de Dawn of Justice League-special waarin heel veel dingen werden onthuld over de DC Extended Universe: https://hitaar.wordpress.com/2016/01/21/wonder-woman-first-look-suicide-squad-trailer-2-en-dawn-of-justice-league-special-dc-donderdag-12/

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

Jessica Jones S2 komt eraan! Ryan Coogler regisseur Black Panther, ABC-serie nummer 6 in ontwikkeling, Legion-serie in alternatieve Xmen-tijdlijn, Hellfire komt later MARVEL MAANDAG #43

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/21/arrow-seizoen-4-episode-1-tm-7-green-arrow-and-damien-darhk-dc-donderdag-12/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/21/wonder-woman-first-look-suicide-squad-trailer-2-en-dawn-of-justice-league-special-dc-donderdag-12/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

162 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.