The Flash Seizoen 2 Episode 10 The Turtle And Slowing Down Time DC DINSDAG #11

on

Door Hidde Heikoop

The Flash is terug! Vanaf nu vind je de afleveringen van The Flash en Arrow van de vorige week op DC DINSDAG (met een promo van de aflevering, in dit geval The Flash Seizoen 2 Episode 11 The Reverse Flash Returns die vanavond word uitgezonden, die kun je helemaal onderaan vinden) en Legends of Tomorrow en Lucifer (een nieuwe DC/Vertigo-show) op DC DONDERDAG. Hieronder kun je nog een promo vinden (die onder andere al aangeeft dat het team binnenkort een trip maakt naar Earth-2!)

Episode 10, met de titel Potential Energy, begint bij Barry die naar een date met Patty rent met een bos bloemen in zijn hand die in de fik vliegt. Van een date komt echter niets, want Zoom ontvoerd Patty en dwingt Barry om toe te kijken hoe hij haar van een gebouw af laat vallen en Barry kan hem niet stoppen met zijn snelheid! Gelukkig blijkt het allemaal een nachtmerrie te zijn en Barry word wakker naast Patty!

Dr. Wells is sinds de midseasonfinale samen met Cisco en Jay op zoek naar een manier om Zoom’s snelheid af te pakken (terwijl hij ook een dubbelspel speelt om zijn dochter Jesse vrij te krijgen) en Cisco komt met een nieuw idee: The Turtle (een klassieke Golden Age Flash-vijand Het blijkt dat er al een heel tijdje (sinds vorig seizoen zelfs) een metahuman rondloopt die de tijd kan vertragen en dingen steelt en Barry is de enige die dat niet weet (het word een beetje running-gag in de episode met iedereen die zegt: Oh, weet je niet wie The Turtle is?!) Barry heeft ondertussen moeite om verder te gaan met Patty, omdat hij haar eigenlijk wil vertellen dat hij The Flash is (Harrison Wells raadt dit af, als Zoom immers weet wie je liefhebt, kun je ze voorgoed kwijtraken), maar niet weet hoe ze zal reageren. Patty heeft ook door dat er iets met Barry aan de hand is (hij heeft heel veel nachtmerries en praat niet veel met haar) en bespreekt dit met Iris. Iris geeft Patty en Barry een vergelijkbaar advies: praat met elkaar en tegen Barry zegt ze dat hij Patty moet vertellen dat hij The Flash is.

Wally West krijgt ondertussen een rondleiding bij Joe’s werk en is onaardig tegenover Joe en Barry (die hij The White Shadow noemt, wow racisme!) en komt niet opdagen bij het avondeten in huize West. Joe volgt hem en hij komt erachter dat zijn zoon aan illegale straatraces meedoet om Francine’s (Joe’s ex-vrouw en Wally’s moeder) medische kosten te kunnen betalen en brood op de plank te krijgen. Joe biedt zijn hulp aan (hij heeft nog wel wat geld wat hij uit zijn pensioen kan halen), maar Wally accepteert het niet en zegt dat hij de man in huis is en dat daar niemand tussen kan komen.

Team S.T.A.R. Labs probeert The Turtle te localiseren en te vangen om Zoom te kunnen stoppen en het lukt Barry niet meteen de eerste keer, omdat een metahuman die de tijd om zich heen kan vertragen ook met supersnelheid nog moeilijk te stoppen is. The Turtle steelt een diamanten ring recht uit de handen van een rijke familie op het politiebureau nog wel. Barry mist hierdoor een date met Patty en kan het allemaal weer goedmaken als het team op een chique kunstveiling stuit waar The Turtle wel eens opnieuw zou kunnen toeslaan. Barry besluit om de herkansingsdate naar de kunstveiling te verplaatsen, terwijl Jay en Caitlin en Wells en Cisco op de achtergrond proberen om The Turtle te vinden.

Wells vertelt ondertussen aan Cisco hoe Zoom zijn naam heeft gekregen op Earth-2. Zoom moordde een heel politiebureau uit op één man na. Die man prijsde zich gelukkig en vertelde dit verhaal door. Hij dacht dat hij veilig was, totdat zijn hele gezin inclusief hemzelf alsnog vermoord werd door Zoom, nadat de wereld ontdekte dat hij bestond. Als Barry besluit om het hoge woord eruit te gooien en Patty dus te vertellen wat zijn grote geheim is, slaat The Turtle toe door te proberen een schilderij te stelen. Patty ziet dit en trekt haar pistool tevoorschijn en het gaat mis! The Turtle vertraagt de tijd en schiet op een kroonluchter waar Patty onder staat. Barry weet haar nog maar net op tijd te redden en The Turtle is ondertussen allang ontsnapt.

flash-210-0078b-165534flash-210-0107b-165536

The Flash -- "Potential Energy" -- Image FLA210b_0129b -- Pictured (L-R): Danielle Panabaker as Caitlin Snow and Teddy Sears as Jay Garrick -- Photo: Katie Yu/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.
The Flash -- "Potential Energy" -- Image FLA210b_0205b -- Pictured: Grant Gustin as The Flash -- Photo: Katie Yu/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

the-turtle-takes-patty-prisoner-on-the-cw-show-the-flash

Jay Garrick en Caitlin Snow groeien steeds meer naar elkaar toe en Caitlin vermoed dat er iets is met Jay nadat The Turtle weer ontsnapte tijdens de kunstveiling. Het koppel drinkt een glas champagne in S.T.A.R Labs en Caitlin neemt stiekem wat DNA af van Jay’s glas, daarna komt ze erachter dat Jay ziek is! Als hij zijn supersnelheid niet terugkrijgt, gaat hij dood! Caitlin is furieus dat Jay haar dit niet vertelt heeft.

Als straf voor The Flash kidnapt Turtle Patty. Patty verbind de puntjes niet zelf als Turtle zegt dat hij haar heeft gekidnapt om The Flash te straffen, zij en The Flash hebben toch geen connectie? Wel dus! Ze is ondertussen ook nog boos op Barry, omdat hij zomaar weg is gegaan bij hun chique date. Barry paniekeert als hij erachter komt dat Turtle Patty heeft ontvoerd. Hij heeft echter Cisco en Caitlin en Harrison Wells en Jay Garrick achter zich die een theorie ontwikkelen waardoor Barry wellicht wel The Turtle uit kan schakelen en Patty kan redden. Barry moet door de verschillende kinetische golven heen rennen (zie het als waden door een opwaartse stroom van een rivier, Barry moet plekken gaan vinden waardoor hij net tussen golven door kan glippen) en zo steeds dichter bij The Turtle komen. The Turtle legt ondertussen uit waarom hij zo is (natuurlijk is hij metahuman geworden door S.T.A.R Labs twee jaar geleden, geen metahuman van Earth-2 deze keer dus) en hij laat Patty zijn ”collectie” zien. Het blijkt dat hij zijn vrouw opgesloten heeft en de tijd in haar tentoonstellingsraam zo heeft vertraagd dat ze verlamd is, ze ging vreemd en verliet hem voor iemand anders en dit is zijn wraak. Hij wil hetzelfde doen met Patty om wraak te nemen op The Flash!

De theorie van S.T.A.R Labs werkt en Barry slaagt erin om Patty te redden, die The Flash uitgebreid bedankt voor de redding met een hug (Barry vertelt het echter nog steeds niet, blijkbaar luistert hij naar Wells). Later komt Barry Patty weer tegen op het politiebureau en ze onthult dat ze de relatie wil verbreken en dat ze aan haar forensische wetenschappenstudie (Forensic Science Program) aan Midway City University in Midway City (de DC Comics-versie van Chicago, overigens voormalig hometown van Hawkman en Hawkgirl) wil beginnen (ze ging eerst niet, omdat ze wraak wilde nemen op Mark Mardon/Weather Wizard en dat heeft ze nu gedaan en nu haar relatie met Barry niet goed verloopt, heeft ze besloten om toch te beginnen aan die studie). Ze neemt dus afscheid van Barry en ze weet dus ook nog steeds niet dat hij The Flash is. Dr. Wells vermoord The Turtle door een stuk van zijn brein te extraheren en laat het lichaam liggen in de cel, hij is er gebrand op om Zoom te stoppen en zijn dochter terug te krijgen. Joe en Wally maken het weer een soort van goed (Joe begrijpt dat hij te hard van stapel ging en moet niet verwachten dat Wally hem meteen maar accepteert) en eten samen.

Als laatste moment van episode 10 zien we The Reverse Flash (Eobard Thawne, niet degene die zich voordeed als Earth-1 Harrison Wells die aankomt in 2016, zonder dat hij enig idee heeft waar hij is beland. Ik heb meteen al een vraag (die vanavond wel beantwoord zal worden in episode 11 The Reverse Flash Returns en behandelt word door mij volgende week in DC DINSDAG #12): Hoe kan Eobard Thawne nog leven?, Eddie pleegde zelfmoord en zorgde er zo voor dat Eobard Thawne nooit geboren werd. Dit is wat er waarschijnlijk aan de hand is: The Reverse Flash van voor het moment dat hij Barry’s moeder Nora vermoordde en zich daarna voor ging doen als Harrison Wells beland in 2016 en heeft nog helemaal geen conflict met Barry (we weten dat Eobard Thawne een fan is van The Flash in de toekomst, dus misschien is het zijn vijand nog helemaal niet), maar ergens in episode 11 gebeurd er iets tussen The Flash en The Reverse Flash waardoor Eobard Thawne in de verre toekomst plannen maakt om The Flash te vermoorden. Hopelijk word het allemaal duidelijk en in detail uitgelegd vanavond, want ik word er al duizelig van als ik erover nadenk 🙂

Hier kun je in ieder geval alvast de promo voor aflevering 11 The Reverse Flash Returns bekijken en een nieuwe Batman v. Superman: Dawn of Justice-trailer:

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

X-Men First Class (2011) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #44

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

Jessica Jones S2 komt eraan! Ryan Coogler regisseur Black Panther, ABC-serie nummer 6 in ontwikkeling, Legion-serie in alternatieve Xmen-tijdlijn, Hellfire komt later MARVEL MAANDAG #43

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/25/benedict-wong-is-wong-in-doctor-strange-drie-nieuwe-guardians-voegen-zich-bij-het-team-magneto-vader-van-quicksilver-in-apocalypse-marvel-maandag-44/

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 Green Arrow And Damien Darhk DC DONDERDAG #12

Wonder Woman First Look, Suicide Squad Trailer 2 en Dawn of Justice League Special! DC DONDERDAG #12

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/21/the-flash-seizoen-2-en-arrow-seizoen-4-episode-8-en-9-vandal-savage-and-wally-west-dc-donderdag-12/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

Advertenties

156 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.