Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 1 Let’s Go Get Weird In The 70’s DC DONDERDAG #13

on

Door Hidde Heikoop

Legends of Tomorrow

Nieuwe spin-off!! Een aantal kleinere karakters uit Arrow en The Flash komen bij elkaar om een evil dictator en onsterfelijke priester uit Egypte Vandal Savage (al eerder geïntroduceerd in de Flarrow-crossover in The Flash Seizoen 2 Episode 8 en Arrow Seizoen 4 Episode 8) te stoppen.

Het is het jaar 2166, The Second Blitz. Vandal Savage (ik ben zeer benieuwd hoe en wanneer ze gaan uitleggen hoe Malcolm Merlyn/Ra’s Al Ghul Vandal Savage uit een pot as weer tot leven wekt) heeft de hele wereld veroverd en schiet een vrouw dood. Hij geeft haar zoontje de keuze: gaat hij zijn moeder achterna of is hij net zoals zijn vader en kiest hij ervoor om ongehoorzaam te zijn? De jongen kiest het tweede en Savage schiet hem in koele bloede dood.

We ontmoeten Captain Rip Hunter The Time Master (gespeeld door Arthur Darvill aka Rory, ironisch genoeg companion van de 11de Doctor uit Doctor Who en nu eigenlijk de Doctor zelf, deze serie is ook duidelijk geïnspireerd op Doctor Who). Captain Rip Hunter en zijn collega’s van The Time Master Council houden de tijdsstromen in de gaten en zijn neutraal, ze grijpen dus niet in bij grote conflicten, genocide en natuurrampen. Rip Hunter wil juist dat de Council nu eindelijk eens een keer ingrijpt (Vandal Savage heeft immers de wereld veroverd en dat is echt niet de bedoeling!), maar de Council blijft koppig en Hunter verlaat boos de vergadering. Hij besluit om terug in de tijd te gaan naar 2016, met behulp van zijn A.I Gideon (de supercomputer en AI die gecreërd is door Barry Allen en ook in het bezit is van The Reverse Flash) om een team van superhelden en twee supervijanden te verzamelen om voor eens en altijd een einde te maken aan Vandal Savage’s terreur:

  • Ray Palmer (The Atom) helpt Green Arrow in Star City met het infiltreren van een H.I.V.E-harde schijf en word al snel ontdekt en verandert van atomisch niveau naar normaal niveau en schakelt alle Ghosts uit. Daarna ziet hij Rip Hunter, die op een soort Men In Black-apparaatje tevoorschijn haalt.
  •  Sara Lance (de voormalige Canary) houdt zich schuil na het opstaan uit de dood in Tibet en grijpt in op de Canary-manier als een kerel te handtastelijk word bij een vrouw (ze gooit een shotglas midden in zijn gezicht). Rip Hunter ziet dit en gebruikt zijn apparaatje weer.
  • Jefferson Jackson en Dr. Martin Stein (Firestorm) hangen de superheld uit in Pittsburgh en zorgen ervoor dat een chemische fabriek niet word opgeblazen. Zij worden ook gezapt door Rip Hunter.
  • Mick Rory en Leonard Snart (Captain Cold en Heatwave) stelen om het stelen (ze stelen babyluiers gewoon omdat het kan :)) en als ze achtervolgt worden door de politie, zapt Rip Hunter ze.
  • Carter Hall en Kendra Saunders (Hawkman en Hawkgirl) redden iemand in de stad St. Roch (de stad van Hawkman en Hawkgirl uit de comics) en met de zin: Have you guys considered couples therapy? I hear it’s quite popular in this century zapt Rip Hunter ze.

Onze helden en vijanden worden wakker en Rip Hunter legt uit wat hij zojuist gedaan heeft (hij heeft ze naar een dak in Star City gebracht), wie hij is (Rip Hunter, Time Master), waar hij vandaan komt (East London, 2166) en waarom hij ze bij elkaar gebracht heeft (de wereld redden van Savage’s terreur en jullie zijn Legends – legendarische helden – in de toekomst). Niet iedereen is enthousiast, maar Rip geeft ze een dag bedenktijd.

Ray praat met Oliver Queen/Green Arrow, die hem eraan herinnert dat je niet zomaar iedereen moet vertrouwen, maar Ray wil iets gaan doen met zijn leven nu hij een ‘tweede’ kans heeft gekregen en gemerkt heeft dat hij niets heeft achtergelaten voor de wereld en hij vertrouwt erop dat Rip Hunter de waarheid spreekt. Sara praat met haar zus Laurel en die doopt haar de White Canary en geeft haar een wit kostuum zonder masker, uiteraard gefabriceerd door Cisco Ramone 🙂 Kendra is er niet van overtuigd dat ze hun aartsvijand Vandal Savage dit keer wel kunnen verslaan en Carter wil het absoluut wel proberen. Carter stelt voor om te vechten en als Kendra wint, gaan ze niet mee met Hunter. Snart overtuigd zijn partner Rory om mee te gaan, omdat ze gewoon voorwerpen kunnen stelen voordat iemand anders het zou kunnen proberen en rijk kunnen worden door informatie die ze kunnen krijgen door naar het verleden of toekomst te reizen. Jefferson Jackson en Martin Stein overleggen ook en Jackson wil niet. Stein wil het absoluut wel en gaat zelfs zover dat hij een toast doet met Jackson en hem zo toch mee weet te krijgen, hij heeft namelijk roofies (GHB!) in Jackson’s drankje gedaan!

Stein en de bewusteloze Jackson komen aan met de auto bij de afgesproken plek en zien in eerste instantie helemaal niemand. Dan komen Snart, Rory, Sara, Ray, Kendra en Carter aangelopen en die vertrouwen het ook allemaal niet meer nu ze Rip nergens zien. Die komt dan toch in beeld en vertelt hen dat hij klaar is om te gaan. Hij haalt zijn tijdschip de Waverider uit de onzichtbaarsstand en iedereen is overtuigd (behalve natuurlijk Jackson, want die maakt dat allemaal niet mee).

De groep gaat aan boord (Ray vertelt ook nog aan Stein dat hij hem nog les gegeven heeft, maar Stein kan zich Ray niet herinneren) en Heatwave neemt Jackson over zijn schouder mee (en vraagt nog heel creepy aan Stein of hij nog meer van dat spul heeft :)) Terwijl Rip nog wat meer uitlegt over het schip en Gideon, maakt iedereen zich klaar om te vertrekken. Rip meld ook nog even dat het geen fijne reis word (je kan onder andere uit je ogen gaan bloeden) en even later zien we dit werkelijkheid worden als Ray een paar seconden niet meer kan lopen, Martin Stein opeens niks meer ziet en Mick Rory zijn hele lichaamsinhoud eruit gooit als ze landen op plaats van bestemming: St. Roch, 1975 (toevallig ook het jaar waar de Vandal Savage-foto in de Flarrow-LoT-crossover is genomen). Even daarvoor in Star City 2016 zien we een Temporal Bounty Hunter genaamd Chronos, die aan twee gasten vraagt of ze een schip gezien hebben. Vervolgens bepaalt hij of ze belangrijk zijn in de tijdslijn en dit is niet het geval: hij vernietigd ze.

Jackson flipt als hij hoort wat Stein gedaan heeft en is heel boos. Rip boeit het allemaal niet en geeft zijn team hun eerste missie: Ray, Carter, Kendra en Stein gaan met Rip mee naar Professor Aldus Boardman die nog maar 24 uur te leven heeft HINT HINT (die zagen trouwens al even eerder op een videoband die Team Flash, Team Arrow en de beide Hawk’s bekeken om meer te weten te komen over Vandal Savage, Boardman is de enige Savage-expert), terwijl Jackson nukkig achterblijft (hij mag niet mee van Snart en consorten: Oh, you’re not quite ready to run with this crew, kid!) en Sara, Mick en Leonard, verontwaardigd dat ze buitengesloten worden door Rip, een drankje gaan doen in een lokale kroeg (Sara: I say, we got get weird in the seventies.)

2016-01-25 21.48.39

Rip en zijn team van helden gaan naar St. Roch University en Boardman. Die onthult dat hij de zoon is van een eerder reïncarnatie van Carter en Kendra toen ze nog Boardman heette. Carter en Kendra kunnen zich dit niet herinneren, maar schrikken natuurlijk wel als ze zich realiseren dat hun zoon nog maar 24 uur te leven heeft en sinds zijn 10de al alleen is nadat Savage hen had vermoord (dit was rond de tijd van WOI, dus tussen 1910 en 1920 ongeveer). Aldus vertelt dat Carter en Kendra hem alles hebben verteld over Savage en dat hij dit later ook allemaal opgeschreven heeft, dus ze hebben vanaf nu een heel boek met info over hun aartsvijand en hun eerdere confrontaties met hem. Kendra wil haar zoon redden en dringt er bij Rip op aan om Aldus mee te nemen naar de Wave Rider. Die moet wel akkoord gaan, want anders verliest hij twee waardevolle leden van zijn gloednieuwe team.

Ondertussen chillen Sara, Mick en Leonard op zijn jaren 70’s met een biertje en een jukebox met muziek op de achtergrond in een bar en Sara word aangesproken door een opdringerige man die haar wil 😉 Zij maakt een opmerking over zijn vriendin die aan de bar zit en dat ze daar veel meer in geïnteresseerd is. De man pakt haar pols vast en dan is Sara er klaar mee. Ze vecht met de man en als zo’n beetje het hele café zich in het gevecht dreigt te gaan mengen, roept ze de hulp in van Snart en Rory die de hele bar kort en klein slaan.

Jefferson Jackson probeert Gideon, de boordcomputer van de Wave Rider, te overtuigen om hem terug af te zetten in 2016. Gideon luistert echter alleen naar Rip Hunter, dus daar schiet Jackson niks mee op. Dan word de Wave Rider beschoten door Chronos (hij is een Temporal Bounty Hunter, dus hij kan van 2016 naar 1975 en weer terug reizen) en Jackson kan niets terugdoen om het schip te beveiligen of het in veiligheid te brengen. Rip krijgt een alert dat zijn schip kapot aan het gaan is en het team (met Aldus Boardman) spoed zich zo snel mogelijk naar de Wave Rider. Ray, Stein, Rip en Boardman rennen naar het schip (Rip: Doctor Palmer, please tell me…? Ray: I didn’t leave my suit on the ship? OK, but I’d be lying.), terwijl Chronos geslagen word met Hawkman’s knots en Hawkgirl vecht ook met hem. Chronos trekt zich heel even terug na een awesome vuurgevecht met Rip Hunter met een laserpistool en word aangereden door Snart, Rory en Sara (Captain Cold: We go out for one lousy drink and you manage to pick a fight with Boba Fett?! 🙂

Stein en Ray zijn aangekomen bij de Wave Rider en Stein en Jackson mergen tot Firestorm en Ray word weer The Atom. Ze bestoken Chronos en Aldus Boardman word geraakt door zijn laser! Zijn ouders brengen hem naar binnen, terwijl Captain Cold en Heatwave hun rug dekken. Het flink beschadigde schip stijgt op en Rip moet het schip in de Temporal Zone (een time-limbo waar eigenlijk geen tijd bestaat) brengen om reparaties te kunnen verrichten.

De Legends vertrouwen Rip niet meer, Kendra flipt en dwingt Rip om zijn hele verhaal te vertellen. Hij legt vervolgens uit dat hij geen Time Master meer is, omdat hij de Wave Rider zonder toestemming heeft meegenomen en dat Chronos nu achter hen aan zit (de Time Masters hebben de bounty hunter achter Rip aangestuurd) vanwege hem. Het blijkt ook dat de jongen die Savage vermoord helemaal aan het begin in 2166 Rip’s zoon is (het is ook verboden om als Time Master banden aan te gaan en kinderen te verwekken!) en de vrouw die Savage vermoord is Rip’s vrouw. Rip is dus uit op wraak tegen Savage en dat heeft hij verzwegen voor de groep. Na wat vuistslagen in Rip’s gezicht 😉 en de realisatie bij iedereen dat Rip ook gelogen heeft over het Legends-deel (Rip onthult dat hij hen uitgekozen heeft, omdat ze niet belangrijk zijn in de toekomst), besluiten ze toch om verder te gaan als team: Jackson en Stein leggen hun conflict bij en Ray wil zijn missie om iets te gaan betekenen voortzetten en Captain Cold, Heatwave en Sara blijven ook. Hawkman en Hawkgirl kunnen Aldus Boardman niet redden en besluiten om voor eens en altijd Vandal Savage te verslaan met het team. De Wave Rider met de Legends reist verder!

Savage is ondertussen bezig met zijn zoveelste plot om aan de macht te komen en is ook in 1975. Hij bemachtigt een raket in Noorwegen en zegt dat hij bezig is om de wereld een betere plek te maken, elke oorlog weer!

En dat was de eerste aflevering van Legends of Tomorrow. Man, wat een premiere! En dit was pas het eerste deel van de pilot, het tweede deel van de pilot (met Arrow S4-big bad Damien Darhk die met Savage samenwerkt!) word vanavond uitgezonden en kun je volgende week in DC DONDERDAG terugvinden. Ik hou nu al van deze serie, mijn favoriete franchises komen gewoon bij elkaar in Legends of Tomorrow: de emotie en vigilante-praktijken van Arrow, de epische actie en tijdreisplots van The Flash en Doctor Who en Guardians of the Galaxy-invloeden, man man. Dit maakt de serie tot een geweldige toevoeging aan de Arrowverse en het team zal nog veel missies moeten ondergaan voordat het een echt team is, maar de eerste teamverbanden beginnen al te ontstaan (Captain Cold, Heatwave en White Canary bijvoorbeeld). Het is alsof je een blockbuster op je televisie aan het kijken bent, het is uniek.

Hieronder kun je alvast de promo en sneak peek voor de aflevering van vanavond vinden (Legends of Tomorrow Episode 2 Pilot Part II) en bekijk ook zeker de andere serie waar ik mee begin vandaag in DC DONDERDAG, Lucifer. Dat is ook echt een aanrader op DC-gebied en zeker als je van humor houdt.

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

X-Men First Class (2011) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #44

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

Jessica Jones S2 komt eraan! Ryan Coogler regisseur Black Panther, ABC-serie nummer 6 in ontwikkeling, Legion-serie in alternatieve Xmen-tijdlijn, Hellfire komt later MARVEL MAANDAG #43

Benedict Wong is Wong in Doctor Strange, Drie nieuwe Guardians voegen zich bij het team, Magneto vader van Quicksilver in Apocalypse MARVEL MAANDAG #44

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 Green Arrow And Damien Darhk DC DONDERDAG #12

Wonder Woman First Look, Suicide Squad Trailer 2 en Dawn of Justice League Special! DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 en Arrow Seizoen 4 Episode 8 en 9 Vandal Savage And Wally West DC DONDERDAG #12

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/26/the-flash-seizoen-2-episode-10-the-turtle-and-slowing-down-time-dc-dinsdag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/26/arrow-seizoen-4-episode-10-who-is-in-the-grave-and-return-of-anarky-dc-dinsdag-11/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

Advertenties

156 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.