Agent Carter Seizoen 2 Episode 1 t/m 3 Whitney Frost And Future Jarvis Easter Eggs MARVEL MAANDAG #45

on

Door Hidde Heikoop

Agent Carter is terug! Dit keer bespreek ik de 2-delige premiere en episode 3 waarin Howard Stark terugkeert in Agent Carter. Er worden een paar nieuwe elementen, die bij de tijdsperiode passen, in de show geïntroduceerd, zoals een andere locatie (Los Angeles) en seksisme en racisme (de nieuwe karakters Whitney Frost en Jason Wilkes hebben hier vooral mee te maken).

Episode 1 The Lady In The Lake

Het is 1947 en Agent Peggy Carter en Chief Jack Thompson zitten achter Sovjet-spionne Dottie Underwood (die Agent Carter’s rode hoed en blauwe kostuum aanheeft) aan en vangen haar met een truc. Ze laten haar passeren als ze een bankoverval pleegt (ze is op zoek naar een speciale pin met een mysterieus symbool erop: HYDRA-ALERT!) en pakken haar op. Ze kunnen haar eindelijk helemaal ondervragen in haar aandeel in Leviathan en waarom en voor wie ze het object dat ze wilde stelen, moest stelen.

Agent Carter 1 Agent Carter 2 Agent Carter 3 Agent Carter 4 Agent Carter 5 Agent Carter 6 Agent Carter 7 Agent Carter 8 Agent Carter 9 Agent Carter 10 Agent Carter 11 Agent Carter 12 Agent Carter 13 Agent Carter 14 Agent Carter 15 Agent Carter 16 Agent Carter 17 Agent Carter 18 Agent Carter 19 Agent Carter 20 Agent Carter 21 Agent Carter 22 Agent Carter 23 Agent Carter 24 Agent Carter 25 Agent Carter 26 Agent Carter 27 Agent Carter 28 Agent Carter 31 Agent Carter 32 Agent Carter 33 Agent Carter 34 Agent Carter 35 Agent Carter 36

De Strategic Scientific Reserve heeft uitgebreid naar de andere kust van de VS en Agent Sousa is nu Chief Sousa van de West Coast/Los Angeles SSR (de organisatie doet zich voor als talentenagentschap voor acteurs om zich te verbergen voor het publiek). Detective Andrew Henry van de LAPD heeft de hulp van de SSR ingeroepen bij een vreemde zaak. Hij heeft een dode vrouw gevonden midden in een bevroren meer en het is hartje zomer in LA! Sousa vertrouwt niet op zijn eigen capaciteiten bij moordzaken en roept de hulp in van Chief Thompson, die vervolgens Peggy Carter uit Dottie’s verhoor haalt en haar naar LA stuurt (Jack stuurt Peggy om Sousa te irriteren, zonder dat Sousa weet dat ze eraan komt, ze hebben geen tijd gehad om op date te gaan sinds de gebeurtenissen in seizoen 1).

Peggy komt aan in LA en word opgehaald door Edwin Jarvis. Die verveelt zich hartstikke dood nu Howard Stark bezig is met het draaien van zijn eerste film en is alleen maar bezig met het ophalen en verzorgen van exotische dieren zoals flamingo’s (het huishouden-Stark krijgt flamingo Bernard Stark erbij :)) Peggy blijft nu ze haar missie in LA heeft bij Jarvis en zijn vrouw Ana (Lotte Verbeek) en je kunt zien dat Jarvis bergen heeft verzet om Ana te redden uit Nazi-Duitsland (Ana is van oorsprong Duits en Jarvis heeft haar daar weggehaald, zie seizoen 1).  Peggy begeeft zich naar het geheime SSR-hoofdkwartier en ontmoet Sousa weer. Die schrikt natuurlijk, want hij verwachte Peggy niet en vervloekt stilletjes Thompson 🙂

Samen met Detective Henry gaan ze het lijk inspecteren en ze komen erachter dat het lijk gaat gloeien in het donker. Na wat onderzoek komen ze uit bij Calvin Chadwick (die in de race is om senator te worden en Isodyne Energy (Chadwick’s bedrijf en een logische plek waar de vrouw besmet is geraakt met dit licht), de werkgever en minnaar van de vermoorde vrouw. Jarvis en Peggy gaan naar de paardenraces waar Chadwick en zijn vrouw Whitney Frost (aka Madame Masque uit de Iron Man-comics, hier is ze een bekende actrice die in Hollywood-films speelt) zijn, die op geen enkele manier willen m Daarna gaan Sousa, Detective Henry en Peggy nog naar Isodyne Energy, waar Peggy bij een infiltratie (terwijl Sousa de receptioniste afleid met zijn charmes) wetenschapper Jason Wilkes tegenkomt. Die laat zijn kunsten even zien (hij maakt wijn uit een of ander chemisch goedje) en werkt in tegenstelling tot Chadwick wel mee met het onderzoek (en vraagt Peggy’s nummer :))

Ondertussen in New York: faalt Thompson bij het verhoor van Dottie (ze wil niks zeggen als Peggy haar niet verhoord en overmeestert Jack als hij haar handboeien losmaakt door de tafel op hem te duwen!) en krijgt ook niet nog een kans, want zijn mentor en hoge pief bij de FBI Vernon Masters (Kurtwood Smith, vooral bekend als de chagrijnige vader uit That 70’s Show) neemt Dottie over van de SSR en waarschuwt Thompson dat de SSR niet lang meer zal bestaan, er komt namelijk een nieuwe organisatie aan die de taken van de SSR gaat vervangen (SHIELD!)

Detective Andrew Henry blijkt fout en kidnapt Jason Wilkes (Andrew Henry blijkt geïnfecteerd te zijn door dezelfde stof als het lijk) om zijn eigen leven te redden. Dit blijkt echter niet de enige reden van Henry’s verraad: hij blijkt voor Calvin Chadwick en Whitney Frost te werken en heeft het lijk zelf neergelegd. Een politie-agent schiet Andrew Henry dood als hij Wilkes niet wil laten gaan, tegen Peggy en Sousa’s orders in en die agent blijkt net als Henry ook voor Chadwick en Frost te werken om Chadwick’s affaire met de dode vrouw te verbergen om zichzelf te verzekeren van een plek in de Senaat als senator.

In de 6 maanden dat Sousa in LA zat, blijkt hij weinig tot niet aan zijn gevoelens voor Peggy gedacht te hebben, want hij heeft een nieuwe vrouw in zijn leven gevonden: zuster Violet. Daar wil hij ook mee gaan trouwen.

Episode 2 A View In The Dark

Calvin Chadwick gaat naar een meeting van de Council Of Nine (een versie van Secret Empire uit de comics, de president van Roxxon – de stiekeme vijandige organisatie die ook later achter Project Centipede en vele andere schimmige organisaties in de MCU zat, waaronder ook A.I.M in Iron Man 3 – Hugh Jones is er ook lid van) in de Arena Club (dat hetzelfde symbool heeft als de pin die Dottie moest stelen) en ontdekt dat de Council het Zero Matter-programma en Isodyne Energy wil opdoeken en zich willen gaan focussen op Chadwick’s senatorscampagne (ze willen duidelijk macht krijgen door Chadwick, daardoor denk ik ook dat ze een vroege reïncarnatie van Hydra zijn, dit zien we later weer bevestigd bij een zekere Vernon Masters). Chadwick is een beetje aangeslagen door deze beslissing, maar heeft vrij weinig keuze hierin en informeert zijn vrouw Whitney Frost, die het echte brein is achter Zero Matter en Isodyne Energy en bepaald niet blij is met de manier waarop Calvin over zich heen heeft laten lopen.

Agent Carter 37 Agent Carter 38 Agent Carter 39 Agent Carter 40 Agent Carter 41 Agent Carter 42 Agent Carter 43 Agent Carter 44 Agent Carter 45 Agent Carter 46 Agent Carter 47 Agent Carter 48 Agent Carter 49 Agent Carter 50 Agent Carter 51 Agent Carter 52 Agent Carter 53 Agent Carter 54 Agent Carter 55 Agent Carter 56Agent Carter 58Agent Carter 59Agent Carter S2

Peggy neemt contact op met Jason Wilkes (ze spreken af in een café, wagen een dansje op Wilkes’ favoriete nummer en beginnen gevoelens voor elkaar te krijgen) en ze hoort hem uit over Isodyne Energy (het bedrijf word ondertussen in het geheim helemaal ontmanteld door de Council of Nine) en Wilkes vertelt haar onder andere dat Isodyne, net als heel veel andere bedrijven, het succes van het Manhattan-project geprobeerd heeft te kopiëren en tijdens een testexperiment Zero Matter hebben gemaakt (een soort mini-zwart gat wat alles in zijn omgeving opneemt, het lijkt een beetje op het Gravitonium uit Agents of SHIELD Seizoen 1 en de monolith uit Agents of SHIELD Seizoen 2 en het is ook al bevestigd dat Zero Matter verbonden is met de Darkforce uit de Doctor Strange-comics, Agent Carter gaat de mystieke kant). De dode vrouw moet ermee in aanraking zijn gekomen, vandaar de gloed in haar lichaam. Peggy en Jason (die hun prille liefde bezegelen met een kus!) besluiten om de Zero Matter bij Isodyne weg te halen, maar eenmaal daar aangekomen hebben een aantal mannen van de Council het bedrijf al bezet.

Wilkes weet nog wel bij de Zero Matter te komen en stopt het in een koffer, maar Whitney Frost houdt hem onder schot en dwingt hem om de Zero Matter over te dragen. Beide proberen vervolgens de koffer te pakken, maar die valt naar beneden en de Zero Matter raakt los, waardoor het hele Isodyne-gebouw ontploft en Wilkes en Frost verdwijnen en dood lijken te zijn. Vervolgens zien we dat Whitney Frost nog wel leeft en de Zero Matter in haar lichaam heeft (langzaam maar zeker gaan we naar de klassieke look van Whitney Frost/Madame Masque toe, want het litteken dat ze aan Zero Matter overhoudt word steeds groter), maar Jason Wilkes is nergens te bekennen.

Episode 3 Better Angels

agent-carter-s2e3-1Marvels-Agent-Carter-Season-2Marvels-Agent-Carter-Season-2-Marvels-Agent-Carter-Season-2-Episode-3-1-4a14Marvels-Agent-Carter-Season-2-Episode-3-15-0e06

Frost houd verborgen wat er gebeurd is en laat Calvin ervoor zorgen dat Wilkes als communistenspion word neergezet om de verdenkingen van haar weg te nemen. Jack Thompson komt de boel verstoren (op aanwijzing van Vernon Masters, die de naïeve Jack kan laten doen wat hij wil) en ondermijnt Sousa’s positie als hij Peggy terughaalt naar New York onder het mom van emotionele betrokkenheid met ”verdachte” (en Peggy’s prille liefde) Wilkes. Peggy is er juist achtergekomen dat de Arena Club en zijn Council achter de situatie bij Isodyne Energy zit en ook nog eens Chadwick’s tegenstander in de senatorverkiezing hebben geblackmailed.

Daarbij heeft ze hulp gekregen van Howard Stark (die bezig was met het filmen van een western op basis van een populaire comic. Peggy: Who would want comicbook-movies? If you only knew, Peggy, if you only knew :)) die zijn chickies meeneemt naar de exclusieve Arena Club en zo de rest van de leden afleidt, zodat Peggy aan de informatie kan komen die ze nodig heeft om te bewijzen dat Jason geen sovjet-spion is. Peggy ”mist” haar vlucht (dikke vinger, Thompson!) en na een onsuccesvolle confrontatie met Whitney Frost (Peggy heeft al snel door dat zij het echte brein achter Isodyne is en dat ze iets te maken heeft met Zero Matter en het framen van Jason Wilkes) word ze aangevallen door een Council-huurmoordenaar in de Stark Mansion. Jarvis helpt haar door een nieuw alarmsysteem te installeren, hij neemt zijn stem op als waarschuwing en dropt ook nog even een serieuze easter-egg naar de toekomst: Ik wil later geen voice-box worden, drie keer raden wat je word, Jarvis 🙂

Howard ontdekt dat er een soort krachtveld om Peggy heen hangt wat ervoor zorgt dat allerlei voorwerpen in de lucht gaan zweven. De wetenschapper in Stark bedenkt iets waardoor het krachtveld zichtbaar word en het blijkt dit krachtveld Jason Wilkes is! Wilkes is onzichtbaar en een soort geest zonder lichaam geworden door de Zero Matter, maar door Howard’s uitvinding word hij even zichtbaar en kan hij ook vertellen wat er gebeurd is. Howard besluit om Jason (Howard vind Jason aardig en ziet in hem een goede collega-wetenschapper) mee te nemen naar zijn oude mentor om een manier te vinden om Jason weer normaal te maken. Whitney Frost ondervind ondertussen dat Hollywood haar alweer bijna zat is (ze willen haar vervangen voor een jonger iemand) en word lastiggevallen door haar regisseur die handtastelijk word en vermoord de regisseur per ongeluk met haar Zero Matter-krachten. Ze gebruikt vervolgens haar acteertalenten op Calvin om verborgen te houden dat de Zero Matter haar verschijning steeds meer gaat veranderen (het zwarte litteken word namelijk steeds groter!) Jack Thompson realiseert zich uiteindelijk toch dat Peggy gelijk had, als hij word voorgesteld aan Calvin Chadwick door Vernon Masters en tot zijn schrik een voorpagina van een krant ziet die Peggy exact had beschreven.

Marvels-Agent-Carter-Season-2-Episode-3-30-4c37

Om nog even mijn Council Of Nine-Arena Club-Hydra-theorie te ondersteunen, zie hieronder de verschillende symbolen van Hydra door de eeuwen heen en zie de overeenkomsten tussen de symbolen:

Hydra 1Hydra 2 Hydra 3 Hydra 4 Hydra 5 Hydra 6 Hydra 7 Hydra 8 Hydra 9 Hydra 10 Agent Carter S2 Council of Nine Secret Empire Hydra 11 Hydra 12 Hydra Council of Nine Agent Carter S2

Morgen word alweer episode 4 uitgezonden en hieronder kun je de promo en sneak peek vinden:

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

X-Men First Class (2011) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #44

https://hitaar.wordpress.com/2016/02/01/the-wolverine-2013-road-to-deadpool-marvel-maandag-45/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

Jessica Jones S2 komt eraan! Ryan Coogler regisseur Black Panther, ABC-serie nummer 6 in ontwikkeling, Legion-serie in alternatieve Xmen-tijdlijn, Hellfire komt later MARVEL MAANDAG #43

Benedict Wong is Wong in Doctor Strange, Drie nieuwe Guardians voegen zich bij het team, Magneto vader van Quicksilver in Apocalypse MARVEL MAANDAG #44

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 Green Arrow And Damien Darhk DC DONDERDAG #12

Wonder Woman First Look, Suicide Squad Trailer 2 en Dawn of Justice League Special! DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 en Arrow Seizoen 4 Episode 8 en 9 Vandal Savage And Wally West DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 Episode 10 The Turtle And Slowing Down Time DC DINSDAG #11

Arrow Seizoen 4 Episode 10 Who Is In The Grave? And Return of Anarky DC DINSDAG #11

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 1 Let’s Go Get Weird In The 70’s DC DONDERDAG #13

Lucifer Seizoen 1 Episode 1 The Devil Made You Do It DC DONDERDAG #13

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 5 t/m 8 Nute Gunray And Jedi Jar Jar STAR WARS ZATERDAG #12

Advertenties

167 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.