Deadpool Bioscoop-review ***** MARVEL MAANDAG #47

on

Door Hidde Heikoop

Ja, daar is hij dan, de film waarop we allemaal op gewacht hebben en die het superheldenfilmjaar inluidt: Deadpool! En wat is de film ijzersterk. Hieronder volgen uiteraard spoilers.

Deadpool 2

We starten met de scene die heel erg aanwezig was in de trailers (daarvoor volgen ook nog hilarische en parodie-achtige opening-credits) en ook al in de test footage die gelekt werd en er uiteindelijk toch heeft gezorgd dat deze awesome film werd gemaakt: de scene op de brug. Deadpool komt aan met de taxi, die bestuurd word door Dopinder, die je ook al eerder in de trailer zag (hij heeft een grappige rol in de film, daar kom ik later nog op terug). Deadpool is op zoek naar Francis aka Ajax (Deadpool maakt hem op hilarische wijze belachelijk door zijn vijandenalias Ajax te vergelijken met een wasmiddel en later vergelijkt hij Ajax met Basil Fawtly om zijn accent en spelt aan het einde van de film Francis met dode lichamen om hem nog extra belachelijk te maken). Ajax heeft hem gemaakt zoals hij is (completely unfuckable) en hij wil wraak nemen op hem. Deadpool springt in de jeep met Ajax’s mannen en de jeep gaat over de kop (natuurlijk zien we ook weer de grappige zin Shhhhhhit, Did I leave the stove on voorbij komen). Deadpool heeft veel te weinig kogels meegenomen en ze moeten maar delen. Vervolgens volgt een epische scene, elke keer als Deadpool een kogel afschiet zie je een kogel met daarop een nummer verschijnen en de laatste kogel gebruikt hij om maar liefst 3 mannen tegelijk dood te schieten. Voordat hij echter Ajax aan gaat vallen volgt een flashback waarin word uitgelegd hoe Wade Wilson nou uiteindelijk Deadpool geworden is (Before I show you all of this, I got to take you back and squeeze this ass into spandex).

Deadpool Opening CreditsAjax Deadpool

Wade Wilson is een voormalige Special Forces-militair en nu gun-for-hire die in ruil voor geld tienermeiden beschermt tegen stalkers (de scene waarin hij een pizzabezorger bedreigt komt direct uit de comics) en op een nacht escort Vanessa Carlyle tegenkomt en ze beginnen een relatie die ruim een jaar duurt en zijn heel erg gelukkig met elkaar. Als Wade besluit om Vanessa ten huwelijk te vragen (op zijn eigen aparte wijze :)) valt hij flauw en komen ze erachter dat hij kanker heeft. Wade vreest dat Vanessa hem op een gegeven moment zal verlaten.

Weasel is Wade’s beste vriend en wijst hem in de bar waar Wade Vanessa heeft ontmoet op een man die mensen rekruteert voor een programma (Weapon X) dat mensen kan genezen van kanker en ze meer kan maken dan een mens, een superheld. Wade wijst deze kans eerst af, maar besluit uiteindelijk toch om het aanbod aan te nemen om niet te overlijden, hij wil bij Vanessa blijven, maar moet haar eerst verlaten en de behandeling ondergaan. Daar ontmoeten we Francis Freeman aka Ajax (meesterlijk gespeeld door Ed Skrein, hij is zelf al een mutant die helemaal niets meer kan voelen) en Angel Dust (gespeeld door Gina Carano, zij heeft superkracht en is bijna onverslaanbaar), die Wade behandelen met een speciaal serum om een mutanten-gen op te roepen in Wade’s aftakelende lichaam (Wade: Please don’t make the supersuit green or animated! een referentie naar Green Lantern) en het duurt extreem lang voordat er iets gebeurt. Ondertussen bouwt Wade een soort van band op met zijn buurman die ook wil genezen en half gemarteld word om een mutanten-gen op te roepen.

Wade blijft ook opmerkingen maken over Francis’ naam en Francis neemt wraak door Wade in een luchtdichte buis te stoppen en telkens de zuurstof weg te nemen en net als Wade amper adem kan halen weer de zuurstof op te voeren. Ajax meldt ook nog even dat hij helemaal niet van plan is om Wade een superheld te maken, maar een superslaaf. Die kan hij verkopen aan de hoogste bieder en de klant kan Wade alles laten doen wat hij wil, van onschuldige mensen vermoorden tot het gras maaien. Ajax’s gedwongen opsluiting met zuurstof-geen zuurstof triggert uiteindelijk een mutanten-gen (Wade’s huid ziet er verschrikkelijk uit, hij kan echter wel van alles genezen en is dus eigenlijk onsterfelijk) en Wade weet te ontsnappen door een lucifer die Angel Dust had laten vallen. Hij steekt zijn cocon in de fik en het hele gebouw blaast op. Ajax komt achter hem aan en er ontstaat een episch gevecht tussen de vlammen. Wade vermoord Ajax echter niet als hij hem vertelt dat hij Wade’s verminkte gezicht kan genezen. Ajax steekt hem echter neer met een buis en laat hem voor dood achter.

Wade kan natuurlijk niet dood en heeft al snel weer een heel lichaam, maar word door iedereen die hij tegenkomt op straat aangestaard en hij word een soort van verstoten. Hij wil eigenlijk kijken hoe het met Vanessa is, maar besluit om dit niet te doen, omdat hij niet kan omgaan met hoe hij er nu uitziet. Hij gaat bij Blind Al wonen, een oude blinde vrouw die geobsedeerd is met het in elkaar zetten van IKEA-meubels en daar ĂĽber-slecht in is en Weasel adviseert zijn beste vriend Wade om wraak te nemen op Francis en voor wat hem overkomen is. Wade besluit de naam Deadpool te kiezen, een spel dat in Weasel’s bar word gespeeld waarin mensen geld moeten inzetten op degene die het eerst doodgaat. Weasel heeft geen geluk daarmee, want hij heeft op Wade gewed en die kan niet dood 🙂

Onder de naam Deadpool en met een steeds veranderend kostuum gaat Wade op pad om de organisatie dit hem kwaad gedaan heeft te ontmantelen. We zijn weer terug bij het begin van de film en Deadpool heeft Ajax te pakken en hem doorboort met een zwaard, Ajax voelt natuurlijk niks en blijft gewoon lekker irritant doorgaan. Deadpool eist een genezing voor zijn fucked up-gezicht en Ajax onthult dat hij die helemaal niet heeft. Dan grijpen de X-Men in. Colossus en Negasonic Teenage Warhead (What the shit? That’s the coolest name ever!) kunnen Deadpool niet door laten gaan met zomaar mensen neerknallen en neersteken en willen dat hij zich bij de X-Men aansluit. Ajax ontkomt ondertussen en Deadpool reageert heel grappig (zie onderstaande foto). Hij wil absoluut niet mee met het koppel en snijdt zelfs zijn eigen hand af (hij noemt nog even de film 127 Hours) en maakt een figuurlijke knipoog naar het publiek met een opmerking over naar welke Professor ze hem mee naartoe willen nemen: McAvoy or Stewart? Those timelines are really confusing 🙂

2016-02-14 16.57.08

2016-02-14 21.05.23

2016-02-15 09.46.16 2016-02-15 10.48.352016-02-12 15.26.14

Deadpool springt van de brug af zonder hand die aan Colossus vast blijft zitten en komt in een vrachtwagen terecht die hem naar zijn huisgenoot Blind Al brengt en Wade moet wachten tot zijn hand weer aangroeit.

Wade brengt Weasel weer een bezoekje in het cafĂ© en die overtuigt hem ervan om zich toch te herenigen met Vanessa. Ze gaan naar haar op zoek, maar komen erachter dat ze gekidnapt is door Francis en Angel Dust die haar vasthouden op een aircraft carrier (is dit een stiekeme referentie naar de aircraft carrier in The Avengers?!). Deadpool roept de hulp in van Colossus en Negasonic Teenage Warhead door aan te kloppen bij de X-Mansion, maakt een opmerking over dat ze maar twee X-Men konden betalen van het budget (een directe sneer naar Fox, even geleden werd bekendgemaakt dat Fox op het laatste moment voor de start van de productie nog 7 miljoen dollar van het budget af heeft getrokken, wat ervoor zorgde dat er twee vijanden uit het script moesten worden geschreven) en de drie gaan met Dopinder’s taxi (die op advies van Deadpool zijn neef terug heeft opgesloten in zijn achterbak voor het afpakken van zijn grote liefde en een hilarische scene volgt waarin Deadpool zijn goede en slechte kant naar boven haalt: No you can’t do that -Kill him, I’m so proud of you – Bad bad boy, vervolgens crashen ze met de taxi en komt Dopinders neef zeker om 🙂 naar de aircraft carrier om Vanessa te bevrijden.

Colossus en Negasonic Teenage Warhead vallen Angel Dust aan, terwijl Deadpool zich een weg baant met zijn zwaarden door Ajax’s mannen om wraak te nemen en Vanessa te bevrijden. Negasonic schiet Deadpool omhoog met haar krachten en Ajax en Deadpool gaan het duel aan en Deadpool krijgt de overhand, terwijl Ajax hem vertelt dat er helemaal geen genezing is. Colossus en Negasonic hebben ondertussen Angel Dust met moeite kunnen verslaan en Colossus dringt eropaan dat Deadpool een echte held kan worden als hij Francis spaart. Deadpool is Colossus’ gepraat echter zat en schiet hem door zijn hoofd. Deadpool doet zijn masker af en heeft nog een masker eronder van niemand minder dan Hugh Jackman. Hij word herenigd met Vanessa en die accepteert hem.

In een postcredits-scene zien we vervolgens Deadpool die zich afvraagt waarom iedereen blijft zitten Idit is een directe referentie naar Ferris Bueller’s Day Off waarin het hoofdkarakter tegen het publiek praat in dezelfde badjas) ”We couldn’t afford Sam Jackson with an eye-patch”. Vervolgens komt hij terug en kondigt hij aan dat Cable in het vervolg komt, gespeeld door Mel Gibson, Keira Knightley of Dolph Lundgren 🙂

Het leuke van deze film is dat je van de ene verbazing in de andere valt en keihard moet lachen als Deadpool weer eens de vierde muur breekt en een knipoog maakt als hij iets bekends zegt wat een ander karakter in een superheldenfilm nooit zou kunnen weten. Er komen een hele lading pop culture-referenties voorbij (waaronder een hele droge opmerking over de Taken-films en natuurlijk een hele hoop opmerkingen over X-Men Origins: Wolverine en Green Lantern) en er zit geen enkel saai moment in. Ik zat in een overvolle zaal en het was geen moment stil, iedereen barstte in lachen uit bij elke fourth-wall grap en de actie in deze film is zo episch. Alleen de beginscene met de openingcredits is vanaf nu iconisch te noemen en de typische origin story die vaak langdradig word, is hier opgeschud door de tijdssprongen, waar alleen Iron Man eerder gebruik van maakte op een bepaalde manier. Deze film is zeker vijf sterren waard en een dikke vinger naar Wade Wilson’s eerste verschijning in de X-Men-films die totaal niet succesvol was en geen recht deed aan het karakter. Ik kan niet wachten op het vervolg en de andere dingen die nu gepland staan na het onwijze succes van deze awesome film (onder andere een potentiĂ«le New Mutants en X-Force-film en wellicht ook cameo’s in andere X-Men-films).

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

Agent Carter Seizoen 2 Episode 1 t/m 3 Whitney Frost And Future Jarvis Easter Eggs MARVEL MAANDAG #45

Agent Carter Seizoen 2 Episode 4 Peggy Carter & Whitney Frost Origins MARVEL MAANDAG #46

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

X-Men First Class (2011) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #44

The Wolverine (2013) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #45

X-Men Days of Future Past & Rogue Cut Extra Scenes ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #46

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

Jessica Jones S2 komt eraan! Ryan Coogler regisseur Black Panther, ABC-serie nummer 6 in ontwikkeling, Legion-serie in alternatieve Xmen-tijdlijn, Hellfire komt later MARVEL MAANDAG #43

Benedict Wong is Wong in Doctor Strange, Drie nieuwe Guardians voegen zich bij het team, Magneto vader van Quicksilver in Apocalypse MARVEL MAANDAG #44

Dominic Fortune gecast voor Marvel’s Most Wanted, Luke Cage-serie komt waarschijnlijk in november en Planet Hulk-storyline in Thor: Ragnarok en Avengers: Infinity War?! MARVEL MAANDAG #45

Epische Superbowl TV Spots, Dan Stevens speelt David Haller in Legion TV-serie, Nieuwe Daredevil S2-teaser, Deadpool-reviews 100% positief en Nieuwe Psylocke-foto MARVEL MAANDAG #46

https://hitaar.wordpress.com/2016/02/15/daredevil-seizoen-2-trailer-onzekerheid-over-agent-carter-s3-gotgv2-begint-met-filmen-ragnarok-geruchten-en-deadpool-2-marvel-maandag-47/

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 Green Arrow And Damien Darhk DC DONDERDAG #12

Wonder Woman First Look, Suicide Squad Trailer 2 en Dawn of Justice League Special! DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 en Arrow Seizoen 4 Episode 8 en 9 Vandal Savage And Wally West DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 Episode 10 The Turtle And Slowing Down Time DC DINSDAG #11

Arrow Seizoen 4 Episode 10 Who Is In The Grave? And Return of Anarky DC DINSDAG #11

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 1 Let’s Go Get Weird In The 70’s DC DONDERDAG #13

Lucifer Seizoen 1 Episode 1 The Devil Made You Do It DC DONDERDAG #13

The Flash Seizoen 2 Episode 11 The Reverse Flash Returns And Who is Zoom? DC DINSDAG #12

CBS en CW werken aan Supergirl en The Flash-crossover die 28 maart op televisie verschijnt! DC DONDERDAG #14

Arrow Seizoen 4 Episode 11 Shadowspire And Overwatch DC DONDERDAG #14

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 2 Hawkman’s Fate And Spark A Doobie DC DONDERDAG #14

The Flash Seizoen 2 Episode 12 Tar Pit And Going To Earth-2 DC DINSDAG #13

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 5 t/m 8 Nute Gunray And Jedi Jar Jar STAR WARS ZATERDAG #12

Advertenties

152 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.