The Flash Seizoen 2 Episode 13 Killer Frost, Deathstorm And Welcome To The Multiverse DC DINSDAG #14

on

We zijn weer terug met DC DINSDAG en DC DONDERDAG deze week na een korte pauze (deze DC DONDERDAG bespreek ik dan ook twee episodes van Arrow Seizoen 4 – Episode 12 en 13 – en Legends of Tomorrow – Episode 3 en 4) en we breiden het gelijk fors uit. In de aanloop naar twee grote gebeurtenissen in DCTV en de DC Extended Universe, Batman v Superman: Dawn of Justice op 24 maart en de Supergirl/Flash-crossover (Supergirl Seizoen 1 Episode 18 World’s Finest) op 28 maart, ga ik alle Superman en Batman-films tot nu toe bespreken (Superman I-IV en Returns, Batman & Batman Returns, Batman Forever, Batman & Robin en ten slotte The Dark Knight-trilogie en Man of Steel, de eerste film in de DCEU) en praat ik je bij over alle Supergirl-episodes die al uitgezonden zijn en die de komende maand nog voor de crossover worden uitgezonden.

Vanavond word deel 2 van de reis naar Earth-2 uitgezonden (Escape from Earth-2) en waarschijnlijk weten we na vanavond ook eindelijk wie Zoom is! Voordat ik in de lading easter eggs die deze episode bevat duik, blik ik alvast vooruit naar de komende episodes. Episode 15 bevat weer een Flarrow-crossover! Deze keer zien we niet Oliver en het hele team in Central City, maar Diggle en Lyla die Team Flash gaan helpen met het vangen van A.R.G.U.S-gevangene King Shark. Team Arrow is namelijk druk met het bestrijden van Darhk die een nieuwe bondgenoot heeft gewonnen (lees er alles over in deze DC DONDERDAG waarin Felicity’s vader word geïntroduceerd en Nyssa haar slag slaat) en Oliver en de rest krijgen versterking van niemand minder dan Vixen (die we kennen van de animatie-pilot Vixen op CW Seed, het digitale zusternetwerk van CW).

In The Flash Seizoen 2 Episode 16 (die na een pauze van twee weken uitgezonden word) maken we kennis met Trajectory, een vrouwelijke speedster die de reputatie van The Flash wil vernietigen. Vervolgens keert niemand minder dan Pied Piper terug in Episode 17 Flash Back, waarin we misschien helemaal teruggaan naar de eerste tijdlijn (voordat The Flash per ongeluk een dag terug de tijd in ging). Ten slotte nog Legends of Tomorrow: volgende week is het tijd voor een epische episode, waarin we Green Arrow in Star City 2046 gaan zien met één arm en Felicity heeft Palmer Tech omgedoopt tot Smoak Tech in deze toekomst.

Heel veel awesome dingen om naar uit te kijken de komende weken, maar eerst bespreek ik het easter egg-feest wat The Flash Seizoen 2 Episode 13 Welcome To Earth-2 was (het is absoluut de beste episode van dit seizoen en misschien ook wel van de hele serie tot nu toe).

Met Harry’s uitvindingen sluit Barry alle poorten naar Earth-2 behalve eentje, die in S.T.A.R Labs. Zoom kan dus niet zomaar meer overal verschijnen op Earth-1 en Cisco, Barry en Earth-2 Harrison Wells gaan door het laatste portaal heen om Harry’s dochter Jesse uit Zoom’s klauwen te bevrijden. Jay waarschuwt ze nog dat ze voorzichtig moeten zijn en niet te gehecht moeten raken aan wat ze op Earth-2 te zien krijgen (Barry volgt dit advies zoals gewoonlijk niet op :)).

Dan gebeurt er iets episch: het drietal stapt in de Speedcannon en ziet een paar hele bekende dingen. The Flash uit de jaren 90 (gespeeld door John Wesley Shipp, die in de huidige serie Henry Allen speelt) zien we langszweven (misschien is dit wel een teaser naar een toekomstige episode waarin het team naar Earth-4 of Earth-5 reist en midden in deze show beland, niets is onmogelijk!), Supergirl komt voorbij, we zien een versie van Green Arrow (hij lijkt niet echt op Stephen Amell, dus dit zou Connor Hawke kunnen zijn), Gorilla Grodd, Jonah Hex (die we later nog in een episode van Legends of Tomorrow tegen gaan komen) en een Legion of Superheroes-ring (een futuristisch superheldenteam in de 30ste en 31ste eeuw die zomaar een keer zouden kunnen verschijnen in The Flash in de toekomst). Met één scene heeft DC eigenlijk bekend gemaakt dat er een Multiverse is en is het in de verre toekomst wellicht zelfs mogelijk dat de films en series in één Multiverse gaan plaatsvinden met karakters die van show naar film en andersom springen!

2016-02-10 09.50.59 2016-02-10 09.51.02 2016-02-10 09.51.052016-02-10 09.51.082016-02-10 09.51.112016-02-10 09.51.15connor-hawke-168982

Wat het dappere drietal niet weet is dat het portaal waar ze net doorheen gereist zijn, gedestabiliseerd is en ze dus voorlopig op Earth-2 vastzitten als Jay en Caitlin niet snel de Speedcannon repareren! Barry, Cisco en Harry zijn ondertussen aangekomen in Earth-2 S.T.A.R Labs, waar ze kennis maken met Earth-2 Henry Hewitt (Barry en Cisco’s reactie op Hewitt, die op Earth-1 de Firestorm-vijand Tokamak is, is echt geweldig) en zien ze Earth-2 Barry (met de klassieke vlinderdas die Silver Age Barry in de comics altijd droeg) op tv en let goed op wat eronder staat, Leonard Snart is hier de burgemeester!

henry-hewitt-168987 earth-2-barry-168974

Barry besluit om zijn Earth-2 dubbelganger te vervangen en te infiltreren om meer informatie te vergaren over Zoom en stiekem te kijken hoe het met de dubbelgangers van Iris en Joe gaat. Cisco wil ook weten hoe het met zijn dubbelganger gaat, maar die kan hij maar niet vinden.

Iris blijkt op Earth-2 Detective te zijn (in het hoofdkwartier van Earth-2 CCPD zien we ook nog een cameo van Floyd Lawton die hier een good guy blijkt te zijn en echt een faalhaas is met schieten en Captain Singh is op Earth-2 een crimineel) in plaats van haar vader, die op zijn beurt een jazz-zanger is in de Earth-2 versie van Jitters, Jitterbug. Barry is ook een CSI op Earth-2 en is hier met Iris getrouwd. Joe vind Barry bepaald niet aardig (hij heeft best een goede reden, want Iris heeft Barry’s hele studie betaald en waagt elke dag haar leven als detective en Barry steelt vervolgens de spotlight met zijn tv-optredens) en we moeten al gelijk weer afscheid nemen van deze versie van Joe, want raakt zwaargewond bij de aankomst van Killer Frost en Deathstorm (Earth-2 Caitlin Snow en Earth-2 Ronnie Raymond), die voor Zoom blijken te werken en weten dat Barry zich voordoet als zijn Earth-2 dubbelganger.

just-society-168989 deadshot-168988 earth-2-singh-168981earth-2-joe-west-1689922016-02-05 13.40.202016-02-05 13.40.232016-02-05 13.40.262016-02-06 06.03.26

Nog even voordat Killer Frost en Deathstorm Jitterbug aanvallen, zien we nog een grote easter egg bij huize West-Allen. Op de speed dial staan namelijk een aantal bekende namen, waaronder Eddie, Bruce, Diana en Hal. Barry kent op Earth-2 dus gewoon Green Lantern, Batman en Wonder Woman en hij is hier niet eens The Flash! Barry belt ook nog met zijn Earth-2 moeder, die hier gewoon nog leeft en hem bedankt voor de tickets naar Atlantis die hij voor haar en zijn vader heeft geregeld (Jay hintte eerder ook al dat Atlantis op Earth-2 bestaat en dat hij daar zelfs een vriend heeft wonen, wat weer zou kunnen duiden op Arthur Curry aka Aquaman).

jla-phoner-168978

Barry gaat in ieder geval achter Killer Frost en Deathstorm aan na hun aanval, maar kan ze niet inhalen en hij moet dus samen met Earth-2 Iris, de politie en Cisco opnieuw op zoek naar de twee vijanden en Zoom-agenten.

Op Earth-1 moet Jay ondertussen aan de slag als The Flash als de Geomancer (die op Earth-2 allang verslagen is) opduikt in Central City. Jay heeft natuurlijk zijn supersnelheid niet en moet dus wel Velocity 6 nemen om de strijd aan te kunnen gaan. Dit gaat even goed en we zien een toffe Jay Garrick Flash-move (hij gebruikt zijn helm in combinatie met zijn speed om aan te vallen), maar het serum werkt nog niet goed genoeg en Jay faalt. Jay onthult daarna dat hij ziek is geworden van zijn eigen versie van Velocity 6 en dat hij dit serum alleen maar ontwikkelde, omdat hij steeds sneller en beter wilde worden en dat hij dus zelf schuldig is aan het verliezen van zijn krachten. Caitlin belooft hem echter dat ze er alles aan zal doen om het Velocity-serum beter te maken en ze gaan proberen om Jay’s krachten permanent te herstellen (dit doen ze waarschijnlijk met Velocity 9). Geomancer is dus nog niet verslagen en keert dan ook terug in de episode van vanavond.

geomancer-168993velocity-6-161308

Harry en Cisco vinden een manier om Killer Frost en Deathstorm (die ook nog even onthult dat Martin Stein op Earth-2 vastzit in de Firestorm Matrix en al jaren niet meer gesproken heeft) te vinden en Cisco, Barry en Earth-2 Iris gaan erop af (Floyd Lawton gaat ook mee, maar schiet mis en komt om). Dan maakt nog een vijandige dubbelganger zijn opwachting, Reverb, de evil versie van Cisco die al zijn volle metahuman-krachten heeft en eigenlijk de leider is van Killer Frost en Deathstorm. Hij houdt een Darth Vader-achtige monoloog over dat Cisco en hij deze wereld en alle werelden eromheen kunnen beheersen al ze allebei volledig getraind waren en Reverb wil Cisco wel trainen met zijn krachten. Cisco bedankt daar uiteraard voor en als Barry hem als The Flash probeert te redden, vallen Deathstorm en Reverb hem aan met hun krachten. Dit is echter tegen de regels van hun meester Zoom (die wil The Flash namelijk heel houden om zijn Speedforce volledig te kunnen afpakken) en die vermoord de beide heren! Killer Frost rouwt om haar partner in crime en in de liefde, terwijl Barry word overgebracht naar Zoom’s lair waar hij voor het eerst Jesse, Harry’s dochter ziet en aan haar belooft dat haar vader en hij haar gaan bevrijden. Ook zit er nog een derde gevangene tegenover Barry met een Atom Smasher-achtig masker op (waarschijnlijk komen we samen de identiteit van Zoom ook achter de identiteit van deze geheimzinnige gemaskerde gevangene).

2016-02-06 06.03.20 2016-02-06 06.03.22reverb-168997death-of-reverb-168995

Vanavond neemt Killer Frost wraak op Zoom voor het doden van Deathstorm en gaat ze zelfs samen werken met Earth-2 Barry en Iris, Cisco en Harry om Barry en Jesse te bevrijden en Zoom te verslaan. Bekijk hieronder alvast de promo en een nieuwe Zoom Is Coming-trailer en de laatste BVS-trailer met een nieuwe Batman-vechtscene:

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

Agent Carter Seizoen 2 Episode 1 t/m 3 Whitney Frost And Future Jarvis Easter Eggs MARVEL MAANDAG #45

Agent Carter Seizoen 2 Episode 4 Peggy Carter & Whitney Frost Origins MARVEL MAANDAG #46

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

X-Men First Class (2011) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #44

The Wolverine (2013) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #45

X-Men Days of Future Past & Rogue Cut Extra Scenes ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #46

https://hitaar.wordpress.com/2016/02/15/deadpool-bioscoop-review-marvel-maandag-47/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

Jessica Jones S2 komt eraan! Ryan Coogler regisseur Black Panther, ABC-serie nummer 6 in ontwikkeling, Legion-serie in alternatieve Xmen-tijdlijn, Hellfire komt later MARVEL MAANDAG #43

Benedict Wong is Wong in Doctor Strange, Drie nieuwe Guardians voegen zich bij het team, Magneto vader van Quicksilver in Apocalypse MARVEL MAANDAG #44

Dominic Fortune gecast voor Marvel’s Most Wanted, Luke Cage-serie komt waarschijnlijk in november en Planet Hulk-storyline in Thor: Ragnarok en Avengers: Infinity War?! MARVEL MAANDAG #45

Epische Superbowl TV Spots, Dan Stevens speelt David Haller in Legion TV-serie, Nieuwe Daredevil S2-teaser, Deadpool-reviews 100% positief en Nieuwe Psylocke-foto MARVEL MAANDAG #46

Daredevil Seizoen 2 Trailer, Onzekerheid over Agent Carter S3, GOTGV2 begint met filmen, Ragnarok Geruchten en Deadpool 2 MARVEL MAANDAG #47

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 Green Arrow And Damien Darhk DC DONDERDAG #12

Wonder Woman First Look, Suicide Squad Trailer 2 en Dawn of Justice League Special! DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 en Arrow Seizoen 4 Episode 8 en 9 Vandal Savage And Wally West DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 Episode 10 The Turtle And Slowing Down Time DC DINSDAG #11

Arrow Seizoen 4 Episode 10 Who Is In The Grave? And Return of Anarky DC DINSDAG #11

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 1 Let’s Go Get Weird In The 70’s DC DONDERDAG #13

Lucifer Seizoen 1 Episode 1 The Devil Made You Do It DC DONDERDAG #13

The Flash Seizoen 2 Episode 11 The Reverse Flash Returns And Who is Zoom? DC DINSDAG #12

CBS en CW werken aan Supergirl en The Flash-crossover die 28 maart op televisie verschijnt! DC DONDERDAG #14

Arrow Seizoen 4 Episode 11 Shadowspire And Overwatch DC DONDERDAG #14

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 2 Hawkman’s Fate And Spark A Doobie DC DONDERDAG #14

The Flash Seizoen 2 Episode 12 Tar Pit And Going To Earth-2 DC DINSDAG #13

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 5 t/m 8 Nute Gunray And Jedi Jar Jar STAR WARS ZATERDAG #12

Advertenties

139 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.