Superman Returns (2006) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #17

on

De film begint met een korte setting van het verhaal tot in het heden: Supermans thuiswereld, Krypton, is verwoest door de schokgolf van een supernova, gecreëerd door de implosie van de zon in het stelsel, een rode reus. Nadat astronomen de locatie van Krypton hadden bepaald, is Superman (Brandon Routh, die nu Ray Palmer/The Atom speelt in de Flarrowverse op TV) vertrokken om uit te zoeken of iets of iemand de ramp heeft overleefd. Superman is al vijf jaar afwezig van de aarde. Vervolgens ziet men Supermans ruimteschip neerstorten vlak bij de boerderij van de familie Kent. Wanneer Martha Kent de plaats van de crash onderzoekt, strekt Clark zich naar haar uit en valt bewusteloos in haar armen.

Terwijl Superman weg was, heeft Lois Lane zich verloofd met Richard White, een neef van Perry White, de hoofdredacteur van de Daily Planet. Samen met Richard heeft ze een vijfjarig zoontje, Jason. Lois’ sterke gevoelens van desillusie, verdriet over het vertrek van Superman en zijn lange afwezigheid, gecombineerd met haar nog steeds amoureuze gevoelens voor Superman, resulteren in sterke interne conflicten, die niet meteen opgelost geraken en enkel erger worden nu Superman terug is. In een scene, vroeg in de film, vertelt Superman dat hij “alles hoort” en nog steeds dagelijks talloze mensen om een redder hoort roepen, ook al heeft Lois een artikel geschreven waarin ze zegt dat de wereld geen “redder” nodig heeft (haar Pulitzer-prijs winnend artikel “Why the World doesn’t need Superman”).

De film draait vooral om de poging van Lex Luthor om controle te verwerven over gestolen Kryptonische technologie. Nadat Luthor vrijgelaten wordt uit de gevangenis, omdat Superman niet aanwezig was op het proces om te getuigen, trouwt hij met een oude vrouw die in haar laatste momenten voordat ze sterft al haar bezittingen aan hem geeft in haar testament. Met deze financiële middelen vertrekt hij op een zoektocht naar Supermans “Fortress of Solitude” aan de noordpool. Luthor steelt daar verscheidene kristallen en leert uit holografische beelden van Supermans vader dat men deze kristallen gebruikte op Krypton om nuttige objecten te doen “groeien”, zoals gebouwen, voertuigen of zelfs enorme landmassa’s. Luthor oefent met een kleine splinter die van een kristal is afgeschraapt en ziet een kleine Kryptonische structuur ontstaan. Spijtig genoeg creëert dit groeiproces chaos op grote schaal wanneer blijkt dat het tijdelijk alle elektriciteit opslorpt in een straal van honderden kilometers. Deze energiestoot veroorzaakt een storing in een spaceshuttle die op een vliegtuig vervoerd wordt, waardoor de shuttle niet van het vliegtuig los kan komen. Wanneer de raketmotoren van de shuttle ontsteken, dreigt het vliegtuig meegetrokken te worden in de ruimte. Clark wordt gedwongen om zich om te kleden tot Superman en het vliegtuig te redden en dus zijn terugkeer aan het publiek te onthullen.

Luthor plant de creatie van een nieuw continent in de Atlantische Oceaan, waardoor de helft van Noord-Amerika onder water zal lopen en miljoenen mensen zullen omkomen. In de daaropvolgende chaos zal hij zijn kennis van de Kryptonische technologie gebruiken om een supermacht te worden. Om er zeker van te zijn dat Superman zijn plannen niet zal dwarsbomen, steelt hij de originele Addis Abeba-meteoriet (gezien in Superman I), waaruit hij kryptoniet haalt en laat omvormen tot een holle cilinder van puur kryptoniet. Zijn plan is om de kristal die het continent zal vormen in deze cilinder te schuiven. Daarnaast bewaart Luthor een stuk kryptoniet ter grootte van een dolk in zijn zak.

Luthor slaagt in zijn opzet wanneer hij het kristal en het kryptoniet in zee werpt en het continent begint te groeien. Superman redt Lois, Richard en Jason die vastzaten op Luthors jacht dat in tweeën was gebroken door het stijgende continent. Vlak voor Superman komt, lijkt Jason, voor even, superkracht te vertonen. Daaruit blijkt dat Richard niet Jasons vader is. Superman komt laat, omdat hij vertraagd werd want de plotse groei van de landmassa veroorzaakte aardbevingen en andere rampen in Metropolis en zijn interventie was nodig. Wanneer Superman op de landmassa naar Luthor zoekt en hem uiteindelijk vindt, wordt hij in elkaar geslagen door Luthors lijfwachten, verzwakt als hij is door het Kryptoniet overal in de bodem. Om hem af te maken steekt Luthor de Kryptoniet-dolk in Supermans rug en werpt hem van een klif in de oceaan. Superman wordt gered door Lois en Richard, die hem uit zee oppikken en de dolk verwijderen.

Superman vliegt daarop tot boven de wolken om energie te putten direct van de zonnestralen. Uiteindelijk kan hij nog meer catastrofe vermijden door het gehele continent uit de oceaan te tillen en in de ruimte te duwen. Dit heeft echter grote gevolgen voor zijn gezondheid. Luthor ontsnapt in een helikopter met Kitty, zijn vriendin. In een moment van afschuw voor wat Luthor gedaan heeft, gooit Kitty vlak voor het opstijgen de kristallen uit de helikopter op het continent dat door Superman op dat moment wordt opgeheven. Zo tracht zij te vermijden dat Luthor in de toekomst opnieuw iets gelijkaardigs doet. Nadat Superman de landmassa in de ruimte heeft geworpen, valt hij bewusteloos terug naar de aarde. Hij wordt naar een ziekenhuis gebracht, waar de dokters hem niet kunnen helpen, omdat zijn huid ondoordringbaar is voor naalden of elektriciteit. Gedurende enige dagen zweeft Superman tussen leven en dood tot hij uit zichzelf beter wordt. Lois en Jason krijgen toegang tot zijn ziekenhuiskamer waar Lois een pleidooi houdt tot Superman om wakker te worden. Wanneer ze vertrekken, kust Jason hem op het voorhoofd. Niet veel later wordt hij inderdaad wakker en vliegt weg uit het raam van het ziekenhuis.

Ondertussen zijn Luthor en Kitty gestrand op een minuscuul eiland nadat hun helikopter zonder brandstof kwam te zitten.

Lois staart naar een leeg laptopdocument met de titel “Why the World Needs Superman”, terwijl Jason slaapt in zijn kamer. Superman staat in de kamer en kijkt aandachtig naar Jason en spreekt dan dezelfde woorden uit die zijn vader, Jor-EL, tegen Superman zei in de eerste Supermanfilm. Jason wordt wakker maar ziet enkel een lege kamer met een open raam. Lois stapt naar buiten om een sigaret te roken en hoort opeens Jason “Welterusten” zeggen aan het raam. Ze kijkt op en ziet Superman zweven. Lois stottert en vraagt of we hem nog zullen zien, waarop Superman antwoordt dat hij er altijd is. Hij wenst Lois een goede avond en vliegt weg in de nacht.

Nerdy Notes

  • Superman Returns speelt zich in dezelfde continuïteit af als de Superman-films met Christopher Reeve, maar erkent alleen de gebeurtenissen uit Superman en Superman II. Die films dienen als het achtergrondverhaal. Superman Returns is dus eigenlijk een soort spirituele opvolger van die films en negeert Superman III en Superman IV volledig.
  • Bryan Singer kwam met het idée voor de film toen hij werkte aan X2 (2003). Hij stelde het idee voor aan Lauren Shuler Donner en haar man Richard Donner, regisseur van de Superman-film uit 1978. Donner gaf zijn goedkeuring aan Singer’s idee. In maart 2004 ging de film in pre-production onder de werktitel Superman: Flyby. McG zou de regie op zich gaan nemen, maar trok zich in juni 2004 terug uit het project. In juli 2004 tekende Singer voor de regie, wat echter wel betekende dat hij de kans om X-Men: The Last Stand te regisseren moest laten schieten (en heeft er zo voor gezorgd dat de X-Men-franchise best wel verkloot werd). Saillant detail: James Marsden (Cyclops in X-Men t/m X-Men The Last Stand) speelt in Superman Returns en dat is ook een van de redenen dat Cyclops word gedood door Jean Grey aan het begin van de film.
  • Er waren plannen voor een Superman Returns-sequel die Superman-vijanden Bizarro en Brainiac had kunnen bevatten. Bryan Singer was echter druk met andere films, Warner Bros was toch niet zo tevreden over de opbrengsten van Superman Returns en toen de Writers Guild of America in 2008 ging staken, werd de film weer verplaatst naar 2010. Toen werd toch maar besloten om te stoppen met de ontwikkeling van een Superman Returns-sequel en te gaan focussen op een reboot: drie jaar later kwam daar het eindresultaat, Man of Steel.

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

Agent Carter Seizoen 2 Episode 1 t/m 3 Whitney Frost And Future Jarvis Easter Eggs MARVEL MAANDAG #45

Agent Carter Seizoen 2 Episode 4 Peggy Carter & Whitney Frost Origins MARVEL MAANDAG #46

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

X-Men First Class (2011) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #44

The Wolverine (2013) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #45

X-Men Days of Future Past & Rogue Cut Extra Scenes ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #46

Deadpool Bioscoop-review ***** MARVEL MAANDAG #47

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

Jessica Jones S2 komt eraan! Ryan Coogler regisseur Black Panther, ABC-serie nummer 6 in ontwikkeling, Legion-serie in alternatieve Xmen-tijdlijn, Hellfire komt later MARVEL MAANDAG #43

Benedict Wong is Wong in Doctor Strange, Drie nieuwe Guardians voegen zich bij het team, Magneto vader van Quicksilver in Apocalypse MARVEL MAANDAG #44

Dominic Fortune gecast voor Marvel’s Most Wanted, Luke Cage-serie komt waarschijnlijk in november en Planet Hulk-storyline in Thor: Ragnarok en Avengers: Infinity War?! MARVEL MAANDAG #45

Epische Superbowl TV Spots, Dan Stevens speelt David Haller in Legion TV-serie, Nieuwe Daredevil S2-teaser, Deadpool-reviews 100% positief en Nieuwe Psylocke-foto MARVEL MAANDAG #46

Daredevil Seizoen 2 Trailer, Onzekerheid over Agent Carter S3, GOTGV2 begint met filmen, Ragnarok Geruchten en Deadpool 2 MARVEL MAANDAG #47

Martin Freeman Everett Ross in Civil War, Crossbones First Look, Doctor Strange Set-foto’s, Captain Marvel misschien in GOTGV2 en Slingshot en Absorbing Man in AOS S3B MARVEL MAANDAG #48

Daredevil Seizoen 2 Elektra Trailer, Finn Jones gecast als Iron Fist, Fox kondigt twee nieuwe Marvel-films aan MARVEL MAANDAG #49

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 Green Arrow And Damien Darhk DC DONDERDAG #12

Wonder Woman First Look, Suicide Squad Trailer 2 en Dawn of Justice League Special! DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 en Arrow Seizoen 4 Episode 8 en 9 Vandal Savage And Wally West DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 Episode 10 The Turtle And Slowing Down Time DC DINSDAG #11

Arrow Seizoen 4 Episode 10 Who Is In The Grave? And Return of Anarky DC DINSDAG #11

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 1 Let’s Go Get Weird In The 70’s DC DONDERDAG #13

Lucifer Seizoen 1 Episode 1 The Devil Made You Do It DC DONDERDAG #13

The Flash Seizoen 2 Episode 11 The Reverse Flash Returns And Who is Zoom? DC DINSDAG #12

CBS en CW werken aan Supergirl en The Flash-crossover die 28 maart op televisie verschijnt! DC DONDERDAG #14

Arrow Seizoen 4 Episode 11 Shadowspire And Overwatch DC DONDERDAG #14

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 2 Hawkman’s Fate And Spark A Doobie DC DONDERDAG #14

The Flash Seizoen 2 Episode 12 Tar Pit And Going To Earth-2 DC DINSDAG #13

The Flash Seizoen 2 Episode 13 Killer Frost, Deathstorm And Welcome To The Multiverse DC DINSDAG #14

Supergirl Seizoen 1 Episode 1 t/m 3 Kara Zor-El And Reactron ROAD TO WORLD’S FINEST DC DINSDAG #14

Superman (1978) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DINSDAG #14

Superman II (1980) en Richard Donner Cut (2006) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #15

Superman III (1983) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DINSDAG #15

Superman IV (1987) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #16

Arrow Seizoen 4 Episode 12 en 13 The Calculator And Nyssa VS Merlyn DC DONDERDAG #15

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 3 en 4 Zaman Druce And Soviet Firestorm DC DONDERDAG #15

The Flash Seizoen 2 Episode 14 Jay Garrick And Killer Frost Redemption DC DINSDAG #15

Supergirl Seizoen 1 Episode 4 t/m 6 Livewire And Red Tornado ROAD TO WORLD’S FINEST DC DINSDAG #15

Arrow Seizoen 4 Episode 14 Demolition Team And Mayor Queen DC DONDERDAG #16

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 5 Gulag Prison Break DC DONDERDAG #16

The Flash Seizoen 2 Episode 15 King Shark And Zoom Is…… DC DONDERDAG #17

https://hitaar.wordpress.com/2016/03/03/supergirl-seizoen-1-episode-7-tm-9-martian-manhunter-and-aunt-astra-road-to-worlds-finest-dc-donderdag-17/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 5 t/m 8 Nute Gunray And Jedi Jar Jar STAR WARS ZATERDAG #12

Episode VIII begint met filmen, Benicio Del Toro en Laura Dern voegen zich bij de cast STAR WARS ZATERDAG #13

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 9 t/m 12 Kit Fisto And Dooku Captured STAR WARS ZATERDAG #13

Advertenties

102 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.