Captain America Civil War Bioscoop-review ***** MARVEL MAANDAG #57

Door Hidde Heikoop

Bij deze mijn review van de eerste film van de Marvel Cinematic Universe Phase 3. Deze week is het ook alweer tijd voor X-Men Apocalypse, die review post ik volgende week samen met de Civil War Aftermath in AOS S3E20, de seizoensfinale van Agents of SHIELD Seizoen 3 en de laatste drie episodes van Agent Carter Seizoen 2. Civil War is wederom een film die andere films opzet zoals Spiderman: Homecoming (juli 2017), Black Panther (februari 2018) en Avengers Infinity War Part I en II (mei 2018 en mei 2019) en doet dat verbluffend goed, de Russo’s hebben weer goed werk geleverd en gaan ongetwijfeld twee awesome films maken van Infinity War. Dit is zeker mijn favoriete MCU-film tot nu toe, samen met Captain America The Winter Soldier, Iron Man en Guardians of the Galaxy. De film heeft ondertussen al 940 miljoen dollar opgehaald en stevent dus al snel af op een miljard.

Cap Civil War

De film begint met een flashback naar 1991, waar Bucky Barnes/The Winter Soldier uit zijn tube word gehaald in een Siberische Hydra-basis om een missie te voltooien. Eerst word hij natuurlijk weer gehersenspoeld, maar dit keer werkt het een beetje anders. De Russische Hydra-agent noemt een aantal codewoorden zoals Homecoming, niet geheel toevallig de titel van de MCU Spiderman-film, en Freight Car uit een notitieboekje met de Winter Soldier-ster op om Bucky te laten gehoorzamen en de gehersenspoelde en gedwongen Winter Soldier gaat op weg om het supersoldier-serum dat word vervoerd in een auto te stelen.

CUE MARVEL LOGO MET AWESOME MUZIEK!!

Lagos, Nigeria: De New Avengers Captain America, Scarlet Witch, Falcon en Black Widow hebben hun eerste serieuze aanwijzing naar Brock Rumlow/Crossbones in 6 maanden, wat betekent dat de gebeurtenissen in Avengers Age of Ultron ongeveer 6 maanden geleden plaats hebben gevonden. We zien voor het eerst Falcon’s drone Redwing die de omgeving scant op aanwijzing van Cap die de hele situatie overziet, terwijl Black Widow en Scarlet Witch hun omgeving in de gaten houden en klaar staan voor actie. Rumlow zit achter een biologisch wapen aan dat ligt opgeslagen in het Instituut van Besmettelijke Ziektes en gebruikt een vuilniswagen als stormram. Crossbones steelt het biologische wapen, terwijl Cap, Scarlet Witch, Falcon en Black Widow bij hem proberen te komen voordat hij het meeneemt.

Dat lukt echter niet op tijd en Falcon schakelt Redwing in om de tank te volgen met Crossbones die met volle snelheid een drukke markt oprijdt. De New Avengers proberen het wapen te bemachtigen voordat het afgaat en Black Widow en Falcon slagen daar net op tijd in, terwijl Cap met Crossbones vecht. Rumlow doet net alsof Bucky zijn opdrachtgever is wat ervoor zorgt dat Cap in de war raakt en niet op tijd door heeft dat Rumlow zichzelf wil opblazen met hem erbij. Wanda weet dat te voorkomen, maar kent haar eigen krachten nog niet zo goed en blaast het naastgelegen gebouw op.

We zien een flashback naar de tienerjaren van Tony Stark met zijn ouders Maria (die we voor het eerst zien in de MCU) en Howard Stark (gespeeld door John Slattery, die we eerder al zagen in Iron Man 2 en Ant-Man) en die scene laat zien wat voor moeizame relatie Tony met zijn vader had, ze spraken namelijk nauwelijks met elkaar. Maria haalt Tony over om I love you, dad te zeggen tegen Howard, Tony zegt het en Howard zegt het niet terug tegen zijn eigen zoon. Vervolgens zien we de Tony Stark van nu die uitlegt dat dit een projectie is van zijn traumatische herinnering: dit is namelijk de laatste keer dat hij zijn ouders zag voordat ze verongelukten in 1991 (alarmbellen!!!!) Tony geeft nu college aan MIT, zijn oude school, om zijn kennis door te geven en de projecten van de studenten als verrassing allemaal te financiëren. Dan verschijnt er wat op de teleprompter wat er eigenlijk afgehaald zou moeten zijn: Now I would like to introduce the head of the foundation, Pepper Potts. Die is er niet en het lijkt erop dat Tony en Pepper geen contact meer hebben, hij is immers weer Iron Man en dat is niet wat ze afgesproken hadden nadat Tony zijn pakken had opgeblazen aan het eind van Iron Man 3.

Tony wil zo snel mogelijk weg en loopt een vrouw tegen het lijf die hem lijkt op te wachten. Tony is flink paranoïde en hoort het verhaal aan van Miriam Spencer die haar zoon Charlie Spencer is verloren tijdens Ultron’s aanval op Sokovia, wat natuurlijk Tony’s schuld is. Dit is de filmequivalent van het Stamford-incident in de Civil War-comics waardoor Tony besluit om de Superhero Registration Act (in de film heet dit The Sokovia Accords) te ondertekenen.

New Avengers Facility, Upstate New York: Steve Rogers kijkt naar beelden van Koning T’Chaka van Wakanda die uitlegt in een toespraak dat bij het incident in Lagos een aantal Wakandiaanse vrijwilligers omgekomen zijn en Wanda kijkt in een andere kamer naar een andere nieuwsuitzending en geeft zichzelf de schuld van wat er gebeurd is. Steve geeft juist zichzelf de schuld omdat hij de ervaren Avenger is en niet meer kon focussen na wat Rumlow tegen hem zei over Bucky. Dan loopt Vision met een spencer aan, een nieuw beeld van de pasgeboren android, door de muur om Wanda en Steve ervan op de hoogte te brengen dat Tony Stark eraan komt met de Secretary of State, Thaddeus Ross. De Avengers zijn er allemaal (behalve Hawkeye dan, die is natuurlijk met pensioen) en luisteren naar het verhaal van de kersverse Secretary of State, aangesteld door President Ellis.

Secretary Ross komt uitleggen wat hij van de Avengers vindt (dangerous vigilantes who operate under no supervision) en wat er nu moet gebeuren om verantwoording af te leggen aan de mensen die om het leven zijn gekomen in bijvoorbeeld New York, Washington DC en Sokovia en heel recent Lagos, Nigeria. Hij introduceert de Sokovia Accords, een verdrag dat getekend is door 117 landen, waarin word bepaald dat de Avengers alleen mogen opereren als een panel van de Verenigde Naties het goedkeurt, oftewel bij noodsituaties kunnen de Avengers er niet meteen naartoe, maar moeten ze wachten tot het panel beslist of het tijd is om de Avengers in te schakelen. De personen die dit plan niet accepteren, zijn geen Avenger meer en moeten met pensioen.

daniel-bruhl-como-helmut-zemo-en-capitan

Cleveland, Ohio: We ontmoeten Helmut Zemo die het Winter Soldier-brainwashboekje bemachtigt van de Siberische Hydra-agent Vasily Karpov die we al zagen in de flashback naar Winter Soldier’s missie in 1991. Zemo wil van hem informatie over die missie hebben: Mission Report December 16, 1991. Zemo is een ex-Hydra-agent die door Black Widow’s openbaarmaking van Hydra-documenten achter deze missie is gekomen en laat de Hydra-agent verdrinken die niks los wil laten over hoe het Winter Soldier-boekje werkt.

New Avengers Facility, Upstate New York: De Avengers overleggen over Ross’s voorstel en Vision legt uit dat sinds Tony Stark Iron Man geworden is in 2008 het aantal Enhanced Individuals (is dit een hint naar Inhumans, misschien wel, hij kan natuurlijk ook gewoon andere superhelden bedoelen uit de films) en wereldvernietigende gebeurtenissen exponentieel is gestegen. Rhodes en Vision zijn het eens met Ross’s voorstel en zeggen dat je niet zomaar kunt negeren wat er allemaal fout is gegaan en Tony onthult wat hem vertelt is door Miriam Spencer over Charles Spencer die door zijn schuld dood is gegaan in Sokovia. Steve vertrouwt de regering niet, want het panel van de Verenigde Staties heeft een agenda met beleidspunten en die veranderen voortdurend waardoor ze niet eigen beslissingen kunnen maken en wellicht geen mensen kunnen redden als het panel het niet toelaat. Black Widow is het eens met Tony Stark en vind dat ze het vertrouwen van de mensen terug moeten winnen door de Sokovia Accords. Dan krijgt Steve verschrikkelijk nieuws, Peggy Carter is in haar slaap overleden.

Cap No You Move Speech

Londen, Peggy Carter’s begrafenis: Steve gaat samen met Sam Wilson naar haar begrafenis in Londen waar hij zich tijdens Sharon Carter’s toespraak realiseert dat Sharon Peggy’s nichtje is. Hierin komt ook de beroemde quote uit de Civil War-comics naar boven in No, you move. Peggy spreekt vanuit haar graf en via haar nichtje Sharon Steve toe dat hij bij zijn standpunt moet blijven als iets niet goed aanvoelt en dit zorgt er dan ook voor dat Captain America besluit om de Sokovia Accords niet te ondertekenen. Hij word getroost door Natasha die hem vertelt dat ze niet wilde dat hij alleen was en zegt dat ze nog een plekje vrij heeft in het vliegtuig naar Wenen voor het tekenen van de Accords, Steve weigert.

Wenen: Natasha Romanoff komt aan op de bijeenkomst waar de Sokovia Accords getekend gaan worden en ontmoet daar Prins T’Challa (Chadwick Boseman) en Koning T’Chaka van Wakanda en maakt haar excuses voor het ontbreken van Steve Rogers en de gebeurtenissen in Nigeria. T’Chaka legt uit dat na de gestolen vibranium die een verschrikkelijk wapen mogelijk maakte (Ultron), zijn land Wakanda niet langer vanaf de zijlijn toe kon kijken en een goodwill-missie had opgezet in Nigeria. Na de dood van deze vrijwilligers wil hij blijven vechten voor wat goed is en de wereld een betere plek maken. T’Challa kijkt naar buiten en voelt dat er iets niet goed is: een terroristische aanslag is een feit! T’Chaka komt om in de explosie en T’Challa houdt hem in zijn armen.

Ondertussen praten Steve en Sharon over Peggy en Steve vraagt of Peggy wist dat Sharon hem bespioneerde. Sharon vertelt dat Peggy een expert in geheimen was en het waarschijnlijk wel wist. Dan wenkt Sam Steve om te kijken naar de televisie waarop bericht word over de aanslag in Wenen en de persoon die verdacht word van de aanslag is niemand minder dan Bucky Barnes. Sharon komt erbij staan en zegt dat ze moet gaan. T’Challa zit met een bebloed gezicht te kijken naar de hulpdiensten die de plek van de aanslag opruimen. T’Challa (die de mantel van de Black Panter en de kroon van Wakanda heeft overgenomen nu zijn vader is omgekomen) tegen Black Widow: ”In my culture, death is not the end. It’s more of a stepping of point. My father thought so, but I’m not my father.” Black Widow waarschuwt hem dat de Taskforce hem (Bucky Barnes) gevangen zal nemen, maar T’Challa wil hem zelf vermoorden om wraak te nemen voor zijn vaders dood. Steve belt Natasha dat hij Bucky zelf gaat gevangennemen, hangt op en krijgt hulp van Sharon die hem de locatie geeft van Bucky en Sam helpt hem. Zemo leert ondertussen de brainwash-woorden uit zijn hoofd.

Bucky houdt zich ondertussen verscholen in Boekarest, Roemenië. Cap wacht hem op in zijn appartement, terwijl Sam de omgeving in de gaten houdt. Bucky legt uit dat hij weet wie Steve is en zegt dat hij niet in Wenen was. Voordat ze echter verder kunnen praten, valt de Taskforce al binnen (Bucky gooit nog wel eerst zijn rugzak naar buiten) en Marvel weet hoe je een trappenhuisgevecht in beeld brengt 😉 Cap probeert de schade te beperken die Bucky aanricht met zijn instincten van de missie doen zonder nadenken, maar weet niet te voorkomen dat zijn oude maat uit het raam springt naar het dak verderop. Daar word hij echter opgewacht door Black Panther en ze zijn toch wel flink aan elkaar gewaagd. Cap springt naar het dak om Black Panther tegen te houden en Falcon houdt op zijn beurt de Taskforce weer tegen zodat ze de zaak onderling kunnen oplossen.

Het gevecht verplaatst zich naar een tunnel, Cap rent achter Black Panther aan die op zijn beurt weer Bucky probeert in te halen. Cap is niet snel genoeg en jat een auto om zijn vriend te redden, maar Black Panther klimt op zijn auto en wil er niet af. Bucky doet ondertussen een indrukwekkende stunt met een motor die hij in mid-air uit de lucht plukt en hij rijdt weg. Black Panther springt op hem, maar hij weet hem af te schudden waarop Sam Panther even overneemt en hem probeert van zijn been te schudden. Bucky gooit een bom op de bovenkant van de tunnel, Sam vliegt er snel doorheen, Cap springt uit de auto en met de nog tuimelende auto achter hem springt hij op Black Panther af en haalt hem van Bucky af. Voordat Black Panther wraak kan nemen, grijpen War Machine en de Taskforce echter in en worden ze alle vier opgepakt. War Machine: ”Congratulations Cap, you are a criminal.” T’Challa zet zijn masker af en de rest is onder de indruk van de hoogheid uit Wakanda.

New Avengers Facility, Upstate New York: Spencer Vision probeert ondertussen om indruk te maken op Wanda door voor haar te koken, terwijl hij zelf nog nooit iets gegeten heeft 🙂 Toch gaat het goed en Wanda is zichtbaar onder de indruk van Vision (we weten allemaal wat dat betekent, it’s a ship :), helemaal volgens de comics) en ze praten over hun krachten die van dezelfde bron komen: de Mind Stone. Ze hebben allebei hun krachten nog lang niet onder controle. Wanda is dan toch niet zo tevreden over de paprikas en wil iets anders gaan halen, maar Vision heeft instructies van Tony Stark gekregen om haar vast te houden aangezien de Accords nog niet in zijn gegaan en hij ‘incidenten’ wil voorkomen.

Berlijn, hoofdkwartier van de Taskforce: Cap, Sam Wilson (So, you like cats? :)), T’Challa en Bucky worden overgebracht naar Taskforce HQ. Steve en Sam proberen meer te weten te komen over T’Challa’s vibranium-pak en weten dat hij wraak wil nemen voor zijn vader door Bucky te vermoorden en hij zal heus wel een manier vinden om daarin te slagen. T’Challa, Steve en Sam worden verwelkomd door Everett Ross (gespeeld door Martin Freeman), Sharon’s baas en Sharon Carter zelf en Steve’s schild en Sam’s vleugels worden geconfisqueerd. Bucky word ondertussen gevangengezet verderop in het gebouw. Steve, Sam en T’Challa worden niet vastgezet, maar krijgen hun eigen kantoor waar ze moeten blijven en ze worden weer herenigd met hun ex-collega’s Tony Stark en Natasha Romanoff die voor Secretary Ross (die wil Steve en Sam vervolgen voor hun daden) en Everett Ross werken.

Tony probeert Steve nog één keer over te halen om de Accords te tekenen en ze praten over Tony’s op pauze gezette relatie met Pepper en hun gezamenlijke relatie met Howard Stark die heel verschillend is. Steve blijft koppig, maar lijkt al wat dingen te overwegen hoe hij het wel zou kunnen accepteren als het echt moet. Tony: ”Sometimes I want to punch you in your perfect teeth.” Als Tony echter over Wanda en het vasthouden van haar begint, is Steve er klaar mee en gaat hij even weg. Dan gaat er echter wat fout, Zemo doet zich voor als psycholoog en weet bij Bucky te komen onder het oog van Steve, Sharon, Sam en de rest. Steve realiseert zich dat Bucky’s foto wel heel snel verspreid werd en vermoed dat hij geframed word.

Zemo heeft een e-bom geplaatst die ervoor zorgt dat de elektriciteit uitvalt en hij hypnotiseert Bucky met het brainwash-boekje terwijl niemand kan zien wat er gebeurt en dit lukt, waarna Bucky zichzelf bevrijd en Zemo de informatie over zijn missie op 16 december 1991 geeft. Bucky vecht tegen Steve en duwt hem naar een liftschacht naar beneden, terwijl Sam heel even bijkomt en achter Zemo aan gaat. Sharon, Tony en Natasha begeven zich ondertussen naar de kantine waar Bucky vecht tegen soldaten. De drie kunnen hem totaal niet aan en T’Challa komt eraan schopt en slaat hem een paar keer keihard, maar Bucky kan hem aan en begeeft zich naar een helikopter. Steve komt echter net op tijd en gaat aan de helikopter hangen om zijn gebrainwashte vriend tegen te houden. De helikopter crasht tegen het platform aan en Bucky grijpt Steve bij de keel en trekt hem mee naar beneden de rivier in. Steve haalt Bucky deze keer naar boven, een parallel tussen de helicarrier-scene waarbij Bucky Steve uit de rivier redt lijkt hier op. Sam is Zemo helaas kwijtgeraakt en verschuilt zich voor de Taskforce, terwijl Zemo in het vliegtuig naar Moskou stapt.

Vervolgens zien we dezelfde scene als de end-credits-scene uit Ant-Man waarin Bucky Steve wel weer herkent en zijn hypnose dus weer opgeheven is. Bucky onthult wat Zemo van hem wilde weten en vertelt dat hij niet de enige Winter Soldier was. De andere vijf werden gecreërd met het overgebleven supersoldier-serum dat Bucky bemachtigde in zijn missie op 16 december 1991. Die Winter Soldiers konden echter niet worden beheerst en de drie concluderen dan ook dat Zemo erop uit is om de Winter Soldiers voor zijn eigen plan te gebruiken. Ze zijn echter flink in de minderheid tegen Zemo en de andere Winter Soldiers en Sam weet nog wel iemand die kan helpen: Ant-Man!

Secretary Ross is gearriveerd in Berlijn en is teleurgesteld in Tony’s onvermogen om zijn collega’s in bedwang te houden en heeft dan ook special ops op de achtervolging gezet en die voeren de missie gewoon uit. Tony haalt hem echter nog over om hem nog een kans te geven om Rogers, Barnes en Wilson te vangen binnen 36 uur. Black Widow zegt dat ze flink in de minderheid zijn. Tony denkt dat ze nog wel een Hulk kunnen gebruiken, maar niemand weet waar Bruce Banner gebleven is. Black Widow weet nog wel iemand voor hun zoekteam: T’Challa.

Chadwick_Boseman_as_Black_Panther_in_Captain_America_Civil_Warholland-cap-shield-178751Spider-Man-1200x632

Tony weet ook nog wel iemand in Queens, New York: Peter Parker aka Spiderman, die net thuiskomt van school en alleen Aunt May thuis verwacht. Tony blijkt Peter te kennen door zijn September Foundation waarin hij projecten van jonge mensen financiërt en Peter weet van niks 🙂 Tony flirt ook even schaamteloos met May Parker, maar blijkt meer geïnteresseerd te zijn in Peters leven en praat even alleen met hem over zijn dumpster diver-praktijken en laat een Youtube-video zien waarvan hij denkt dat het Peter is en die probeert het natuurlijk te ontkennen, maar daar komt niets van in want Tony ontdekt al snel zijn geïmproviseerde Spiderman-pak in een luikje in het plafond. Tony: So you are the Spiderling, Spiderboy. Peter: Spiderman. Tony: Not in that one-sie, you’re not 🙂

Peter legt uit dat niemand behalve hijzelf en nu Tony weet dat hij Spiderman is en dat wil hij ook graag zou houden. Hij legt ook uit dat zijn zintuigen (Spidey-senses are tingling!) abnormaal snel zijn nu en Tony wil hem graag een update geven qua looks en kostuum. Peter heeft zijn krachten nu voor 6 maanden en is een jongen uit Queens die boeken leest en computers bouwt en is anders dan de rest, maar weet dat hij dingen kan die anderen niet kunnen en als je dat dan niet doet en slechte dingen gebeuren, dan is dat jouw schuld (with great power comes great responsibility dus :)) Peter wil de gewone mens beschermen tegen het slechte. Tony: Do you have a passport? Ever been to Germany? Oh, you’ll love it there! Peter: I can’t, I got homework. Tony: I’m gonna pretend that you didn’t say that. Als Tony weg wil gaan gebruikt Peter zijn web om hem vast te maken aan de deurknop. Tony: Alright, Spiderman. Get me loose!

New Avengers Facility, Upstate New York: We hadden nog één Avenger te goed, Hawkeye komt Wanda halen voor Team Cap. Clint: What, I retire for 5 minutes and it all goes to shit! 🙂 Samen weten ze te ontkomen als Wanda Vision de grond in boort met haar krachten (House of M foreshadowing wellicht?!!!!)

Berlijn: Steve ontmoet Sharon ergens onder een brug en ze heeft Cap’s schild en pak en Sam’s vleugels en pak voor hem meegenomen, terwijl Sam en Bucky toekijken en een heel droog gesprek hebben in de auto. Bucky: Can you move your seat up? Sam: No. Steve bedankt Sharon voor haar hulp met een langverwachte kus en Sam en Bucky kijken trots 🙂 Clint en Wanda hebben ondertussen Scott Lang opgehaald en het team verzamelt zich in een parkeergarage vlakbij het vliegveld Leipzig/Halle. De epische Airport Fight Scene begint!

Cap probeert bij de helikopter te komen om achter Zemo aan te gaan, maar word tegengehouden door Iron Man, War Machine, Black Panther en Black Widow. Vervolgens verliest Tony zijn geduld en roept Underoos! Spiderman jat Captain America’s schild en salueert Cap en groet iedereen op zijn eigen dorky manier. Tony legt vervolgens uit aan Cap dat hij hem ervan probeert te weerhouden van het splitsen van de Avengers. Cap: You did that when you signed. Sam vind Team Iron Man’s quinjet die ze kunnen gebruiken om weg te komen, Hawkeye bevrijd Cap uit het web om zijn handen en Ant-Man slaat Spiderman in het gezicht en geeft Cap zijn schild terug.

25-hi-res-images-from-captain-america-civil-war-provide-insight-into-upcoming-superhero-948940

Black Panther probeert ondertussen om achter Bucky en Sam aan te gaan, maar daar steekt Cap een stokje voor. Ant-Man ‘vecht’ ondertussen met Black Widow en word tegen een stuk metaal aan gesmeten. Spiderman loopt als een spin over de buis waar Sam en Bucky doorheen rennen en slaat Sam en houdt Bucky’s arm met gemak. Spiderman: You have a metal arm, that’s awesome dude! Sam pakt hem op en haalt hem weg bij Bucky. Wanda en Clint worden ondertussen bestookt door Tony en vechten al snel als een machine terug met Wanda’s krachten en Clint’s precieze schoten en Tony word bedolven onder een laag auto’s Cap vecht met War Machine, die een Warhammer heeft gekregen, en Black Panther bekrast Cap’s schild. Bucky en Sam lijken verslagen te worden door Spiderman’s webs, maar Sam heeft nog altijd Redwing die Spiderman meeneemt naar buiten. Bucky: Couldn’t you have done that earlier? Sam: I hate you 🙂 Ant-Man en Cap werken samen met Hank Pym’s vergrotingsschijven en bedelven War Machine bijna onder een vrachtwagen. Als het lijkt dat Team Cap aan de winnende hand is en de quinjet al in het vizier hebben, betreedt Vision de strijd en de twee teams komen tegenover elkaar te staan.

Team Cap AirportCaptain-America-Civil-War-Trailer-2-33-1280x531

Het is Black Panther vs Bucky, Spiderman vs Wanda, Iron Man vs Captain America en Black Widow vs Hawkeye. Natasha: We’re still friends, right? Clint: Depends on how hard you hit me! Wanda schakelt Black Widow uit en haalt Black Panther weg bij Bucky met haar krachten. Cap en Spiderman vechten, maar Cap lijkt net iets te sterk voor de jonge superheld, maar hij weet zich weer te herpakken en kan hem nog een paar keer raken voordat hij een transportslurf bijna op zijn hoofd krijgt. Cap: You got a heart, kid. Where are you from? Spiderman: Queens! Cap: Brooklyn!

Falcon, War Machine en Iron Man vechten en Sam krijgt hulp van Hawkeye en Ant-Man, die zit te wachten op Hawkeye’s pijl tot hij gelanceerd word! Hij komt bij Iron Man uit en duikt in het pak om het te proberen onschadelijk te maken, terwijl Hawkeye Iron Man probeert af te leiden. Iron Man detecteert Ant-Man echter al snel met zijn nieuw AI Friday en Scott moet vluchten voor zijn leven. Falcon wijst Cap en Bucky erop dat sommigen van hen zullen moeten achterblijven om ervoor te zorgen dat Cap en Bucky Zemo tegen kunnen houden. Falcon: We need a diversion, something big. Ant-Man: I got something big, but I can’t hold it for long and if I tear myself in half… Cap: Are you sure about this, Scott? Ant-Man: Yeah, I do it all the time, in a lab, once and I passed out. Oooh, look awesome, awesome, awesome. Ant-Man springt op War Machine, groeit groot en plukt War Machine uit de lucht: Giant-Man is gearriveerd! Cap: I guess that’s the signal. Falcon: Way to go, Tic Tac! War Machine vliegt door de lucht en word opgevangen door Spiderman’s web, terwijl Giant-Man een bus naar Black Panther schopt, die word tegengehouden door Vision.

War Machine en Spiderman komen op Giant-Man af, Spiderman zwaait rond hem en bindt hem vast met web, terwijl War Machine hem bestookt met artillerie. Onder Giant-Man’s voeten ontmoeten Hawkeye en Black Panther elkaar voor het eerst. Clint: We haven’t met yet. T’Challa: I don’t care.

Wanda bestookt War Machine met auto’s, terwijl Cap en Bucky naar de quinjet rennen en Vision als een bal inramt op Giant-Man en door hem heen vliegt om met de Mind Stone Cap en Bucky ervan te weerhouden om te vertrekken met de quinjet. Wanda probeert de brokstukken tegen te houden, maar word doof van War Machine’s nieuwe apparaat en Cap en Bucky duiken net onder de brokstukken door als ze Black Widow tegenkomen in de hangar. Zij laat Cap en Bucky echter gaan en houdt Black Panther tegen.

Spiderman doet een voorstel: Hey guys, have you ever seen that really old movie, Empire Strikes Back? War Machine: Jesus, Tony, how old is this guy? Spiderman: You know when they were on that snow planet with the walking thingy’s? (AT-AT’s natuurlijk ;)) Tony: Maybe the kid is onto something! Spiderman wikkelt zijn web om Giant-Man heen en War Machine en Iron Man slaan hem tegelijk in het gezicht en Giant-Man slaat Spiderman uit de lucht. Iron Man stuurt Spiderman naar huis en Black Widow weet Black Panther ervan te weerhouden om aan de quinjet mee te liften, terwijl Vision en Scarlet Witch het conflict bijleggen. Het gevecht is echter nog niet klaar, want War Machine en Iron Man zitten achter de quinjet aan en Falcon probeert ze tegen te houden en duikt net weg voor Vision’s laserstraal die per ongeluk War Machine raakt en hem uit de lucht schiet. Hij leeft gelukkig nog wel en Falcon komt kijken hoe het met hem is, maar Iron Man haalt hem neer en Vision kijkt geschokt naar wat hij heeft aangericht. Even later word Rhodes onderzocht met MRI-scan en Vision zegt dat hij afgeleid was (door Wanda wellicht :)) en Iron Man gelooft niet dat het mogelijk is dat Vision afgeleid kan worden. Tony praat met Black Widow en zegt dat Rhodes waarschijnlijk verlamd is. Black Widow zegt dat Steve niet gaat stoppen en verlaat de New Avengers Facility voordat Secretary Ross haar op aanwijzingen van T’Challa laat oppakken en vastzetten.

Zemo belt naar de receptie van zijn hotel en laat het kamermeisje het lijk van Doctor Broussard vinden (gespeeld door Joe Russo, een van de regisseurs), de dokter die vermoord is door Zemo en zijn plaats innam in het gesprek met Bucky. Zemo is Colonol Helmut Zemo, een Sokoviaanse soldaat en voormalig lid van een deathsquad daar en heeft alles in gang gezet met de bom in Wenen waar hij Bucky voor heeft geframed. Tony komt aan bij de Raft (één van de superhuman-gevangenissen uit de Civil War-comics) midden op zee, waar Cap’s team opgesloten zit en ontmoet daar Secretary Ross, die helemaal niet van plan is om achter Zemo te gaan. Tony gaat naar zijn voormalige collega’s kijken in hun cellen. Clint: The futurist, the futurist is here, ladies and gentlemen! Hij noemt Tony een verrader en Tony loopt verder langs Scott (Hank Pym said you can never trust a Stark) en zegt Who are you? en komt bij Sam en schakelt de afluistersystemen af om toe te geven dat hij fout zat en om Cap’s locatie te weten te komen zodat hij zonder dat Ross ervan weet zijn oude vriend kan helpen tegen Zemo. Zonder dat hij het weet komt Black Panther met hem mee.

Cap en Bucky zijn ondertussen aangekomen in Siberië en Zemo is al eerder aangekomen bij de oude Hydra-basis en heeft de Winter Soldiers gevonden. Tony ontmoet Cap en Bucky weer en ze sluiten een wapenstilstand om Zemo te vinden en hem tegen te houden. Plottwist: Zemo is helemaal niet van plan om de Winter Soldiers te gebruiken, hij heeft ze juist vermoord en zichzelf verscholen in een groot pantser. Zemo: Sokovia was a failed state long before you came there. No, I’m here because I made a promise. Cap: You lost someone. Zemo: I lost everyone and so will you. An empire that crumbles from within, that’s dead forever.

Vervolgens laat Zemo de flashback naar 16 december 1991 zien. Bucky heeft Howard en Maria Stark vermoord en Captain America wist het en heeft het verborgen gehouden voor Tony en het gevecht begint weer opnieuw. Cap probeert Tony tegen te houden, maar die is uiteraard vastberaden om wraak te nemen op Bucky. Captain America: It isn’t going to change what happened. Iron Man: I don’t care, he killed my mom.

CIVIL WAR

Cap en Bucky slaan met zijn tweeën op Tony in en Tony slaagt erin om Bucky’s metalen arm eraf te schieten! Het iconische moment uit de comics waarin Iron Man op Cap’s schild schiet met zijn laserstralen volgt.

Black Panther vind Zemo die een boodschap afluistert van zijn familie en legt aan T’Challa uit wat er met zijn familie gebeurt is tijdens Ultron’s aanval op Sokovia. Zijn familie was buiten de stad toen de brok aarde naar beneden viel, maar ze werden toch geraakt en Zemo vond hun lichamen pas twee dagen later. De Avengers waren toen allang vertrokken zonder zich ook maar te bekommeren over de achterblijvers. Daarom bedacht Zemo een plan om de Avengers tegen elkaar op te zetten om zo wraak te kunnen nemen voor zijn familie, omdat hij wist dat hij ze anders niet had kunnen verslaan. Black Panther: Vengeance has consumed you. It’s consuming them. But I’m done letting it consume me.

T’Challa besluit om Zemo niet te vermoorden voor wat hij zijn vader heeft aangedaan en voorkomt dat Zemo zelfmoord pleegt nu zijn plan is geslaagd. Iron Man en Cap vechten ondertussen verder en Iron Man krijgt de overhand in het gevecht: Stay down, final warning! Cap: I can do this all day! (throwback naar Cap 1 waarin hij deze zin ook al uitsprak). Bucky probeert nog één keer om terug te vechten tegen Tony, maar word neergetrapt en Cap krijgt weer de overhand in het gevecht en slaat Tony’s masker af met het schild en ramt het in het midden van zijn suit. Iron Man: That shield doesn’t belong to you. My father made that shield. Cap laat het schild dan ook achter.

Zemo krijgt ondertussen een bezoekje in zijn cel van Everett Ross, die hem uitlegt wat hij allemaal niet kan doen en dat zijn plan gefaald heeft. Zemo: Did it?

Tony komt aan bij de New Avengers Facility en helpt Rhodes met het lopen in zijn nieuwe exosuit, terwijl Vision alleen in de kamer zit zonder zijn Wanda. Rhodes valt even om, maar wil geen hulp bij het opstaan en legt uit dat hij na 138 gevechtsmissies en de Sokovia Accords nog steeds bij zijn standpunten blijft staan. Vervolgens klopt er een oude bekende, Stan Lee, op het raam met een pakketje van FedEx voor ene Tony Stank 🙂 In het pakketje zit een brief van Steve Rogers aan Tony waarin hij uitlegt dat hij ook fout zat met het in bescherming nemen van Tony. Secretary Ross belt en meldt dat er ingebroken werd bij de Raft en Tony zegt: Please hold. Steve heeft de New Avengers (Scott Lang, Clint Barton, Wanda Maximoff en Sam Wilson) bevrijd uit de Raft en heeft Tony een telefoon gegeven waarop hij hen kan bereiken als hij ze nodig heeft. Vanaf nu zijn de New Avengers de Secret Avengers geworden!

Mid en Postcredits-scenes

De eerste speelt zich af in Wakanda, waar de Secret Avengers zich schuilhouden voor Secretary Ross en de Sokovia Accords. Bucky heeft besloten dat hij zijn eigen geheugen niet kan vertrouwen en daarom gaat hij weer in cryo-freeze totdat ze zijn geheugen kunnen bevrijden. T’Challa is er zeker van dat de Taskforce het niet zal riskeren om Wakanda binnen te dringen zonder zijn toestemming. Deze scene laat gelijk zien dat Steve Rogers en de Secret Avengers misschien ook wel te zien zijn in een klein rolletje in de Black Panther-solofilm, aangezien ze zich daar verscholen houden en wellicht duurt het tot Infinity War voordat Tony en Steve elkaar weer ontmoeten en hun geschillen echt bijleggen.

De tweede en laatste scene is in Queens New York, waar Peter Parker net terug is van zijn uitstapje naar Duitsland en probeert te doen alsof hij in elkaar geslagen is door ene Steve op school. Zijn webshooters krijgen vervolgens een update met het Spiderman-logo dat geprojecteerd word op het plafond.

Dat was een boel om te bespreken, maar het was het waard om alles tot in het detail te beschrijven, want deze film is onwaarschijnlijk goed en belooft veel goeds voor de aankomende films in Phase 3 en dan vooral Infinity War waarin het helemaal gestoord gaat worden en zal de schaal van de gevechten nog 3 keer zo groot worden als de Airport Fight Scene, die ik toch wel een van de beste en zo niet de beste scene in een comicbook-film ooit vind.

Het is ook zeer knap dat alle karakters goed te volgen zijn in deze film en het loopt allemaal heel sterk in elkaar over en ik heb geen enkel moment gedacht dat een grap niet paste niet in het verhaal, wat in Avengers Age of Ultron af en toe toch humor-overkill was, terwijl Ultron een vrij serieuze vijand moet zijn. Mijn nieuwe favoriete karakter in de MCU is Black Panther na deze film, wat geweldig gespeeld door Chadwick Boseman en het accent is heel vet gedaan en klonk niet cliche en ik kan niet wachten tot zijn solo-film uitkomt. Spiderman kreeg iets minder tijd in de film, maar heeft een uitstekende indruk achtergelaten en hopelijk hoeven we niet al te veel te zien qua origin-story (een korte flashback naar de spinnenbeet en Uncle Ben is meer dan genoeg) in Spiderman Homecoming nu we weten dat Spiderman zijn krachten al een tijdje heeft en een goed pak heeft met Stark-gadgets. Ant-Man stal ook de show met Giant-Man en de fanboy-momenten tussendoor, ik kan ook niet wachten tot Ant-Man and the Wasp komt.

Zemo was een sterke vijand die een dubieus plan had, maar er wel in slaagde om wraak te nemen en de verhoudingen tussen de Avengers flink op te schudden. Hopelijk zien we hem terug als leider van de Thunderbolts of Masters of Evil in de toekomst en in het bekende paarse masker. Ik kan eigenlijk niet echt negatieve punten noemen bij deze film, misschien eentje dan: Emily VanCamp en Martin Freeman hadden van mij wel iets meer in de film mogen zitten, ik vind het toffe karakters en ik hoop dat Sharon Carter nog wat verder uitgewerkt gaat worden in Infinity War en daarna om uit te groeien tot een superagent ala Black Widow en misschien wel een Avenger word. Martin Freeman zien we terug in de Black Panther-film en hopelijk ontmoet hij Benedict Cumberbatch als Doctor Strange voor het ultieme meta-moment. Nou moet alleen nog Jude Law in de MCU komen en dan hebben we twee Sherlocks en twee Watsons.

Ik heb mij zo ondergedompeld met het schrijven van deze review dat het geen eens meer maandag is 🙂 Ik kan niet gewoon niet anders dan deze film vijf sterren geven, ik zat met open mond te kijken naar dit spektakel wat nog lang in mijn geheugen gegrift zal staan naarmate de MCU vordert met shows zoals Iron Fist, Cloak And Dagger, The Defenders en The Punisher en films zoals Doctor Strange, Guardians of the Galaxy Volume 2 en Captain Marvel en vele anderen tot in ieder geval 2028 🙂

OP WEG NAAR DE TOUR DE FRANCE 2016

E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen OP WEG NAAR DE TOUR DE FRANCE 2016 #1

Parijs-Roubaix OP WEG NAAR DE TOUR DE FRANCE #2

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/24/amstel-gold-race-en-waalse-pijl-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-3/

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/24/luik-bastenaken-luik-op-weg-naar-de-tour-de-france-4/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/01/ronde-van-romandie-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-5/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/07/giro-ditalia-etappe-1-dumoulin-pakt-de-roze-trui-in-apeldoorn-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-6/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/08/giro-ditalia-etappe-2-kittel-vernietigt-de-concurrentie-in-nijmegen-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-7/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/10/giro-ditalia-etappe-3-marcel-kittel-wint-opnieuw-in-arnhem-en-neemt-roze-over-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/10/giro-ditalia-etappe-4-diego-ulissi-wint-in-praia-a-mare-dumoulin-opnieuw-in-het-roze-en-kruijswijk-doet-goede-zaken-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/11/giro-ditalia-etappe-5-andre-greipel-wint-in-benevento-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-10/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/12/giro-ditalia-etappe-6-tim-wellens-wint-op-meesterlijke-wijze-in-rocarasso-dumoulin-behoudt-roze-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-11/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/13/giro-ditalia-etappe-7-andre-greipel-wint-opnieuw-in-foligno-neemt-de-rode-trui-over-van-kittel-en-tim-wellens-eerste-in-bergklassement-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-12/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/14/giro-ditalia-etappe-8-gianluca-brambilla-wint-in-arezzo-en-dumoulin-verliest-roze-trui-aan-de-etappewinnaar-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-13/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/15/giro-ditalia-etappe-9-roglic-wint-in-chianti-en-brambilla-behoudt-roze-trui-met-1-seconde-voorsprong-op-ploeggenoot-jungels-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-14/

MARVEL MAANDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

Agent Carter Seizoen 2 Episode 1 t/m 3 Whitney Frost And Future Jarvis Easter Eggs MARVEL MAANDAG #45

Agent Carter Seizoen 2 Episode 4 Peggy Carter & Whitney Frost Origins MARVEL MAANDAG #46

Agent Carter Seizoen 2 Episode 5 t/m 7 Dottie Returns And Hostile Council Takeover MARVEL MAANDAG #50

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

X-Men First Class (2011) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #44

The Wolverine (2013) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #45

X-Men Days of Future Past & Rogue Cut Extra Scenes ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #46

Deadpool Bioscoop-review ***** MARVEL MAANDAG #47

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

Jessica Jones S2 komt eraan! Ryan Coogler regisseur Black Panther, ABC-serie nummer 6 in ontwikkeling, Legion-serie in alternatieve Xmen-tijdlijn, Hellfire komt later MARVEL MAANDAG #43

Benedict Wong is Wong in Doctor Strange, Drie nieuwe Guardians voegen zich bij het team, Magneto vader van Quicksilver in Apocalypse MARVEL MAANDAG #44

Dominic Fortune gecast voor Marvel’s Most Wanted, Luke Cage-serie komt waarschijnlijk in november en Planet Hulk-storyline in Thor: Ragnarok en Avengers: Infinity War?! MARVEL MAANDAG #45

Epische Superbowl TV Spots, Dan Stevens speelt David Haller in Legion TV-serie, Nieuwe Daredevil S2-teaser, Deadpool-reviews 100% positief en Nieuwe Psylocke-foto MARVEL MAANDAG #46

Daredevil Seizoen 2 Trailer, Onzekerheid over Agent Carter S3, GOTGV2 begint met filmen, Ragnarok Geruchten en Deadpool 2 MARVEL MAANDAG #47

Martin Freeman Everett Ross in Civil War, Crossbones First Look, Doctor Strange Set-foto’s, Captain Marvel misschien in GOTGV2 en Slingshot en Absorbing Man in AOS S3B MARVEL MAANDAG #48

Daredevil Seizoen 2 Elektra Trailer, Finn Jones gecast als Iron Fist, Fox kondigt twee nieuwe Marvel-films aan MARVEL MAANDAG #49

Agent of SHIELD S3B Sneak Peeks, Sony werkt aan standalone Venom-spinoff?! Shang Chi in Marvel’s Iron Fist en Stallone-cameo in GOTGV2 MARVEL MAANDAG #50

Nieuwe X-Men Apocalypse Trailer, Civil War Trailer 2 met Spiderman, Luke Cage-serie komt op 30 september en Finn Jones bevestigd als Iron Fist MARVEL MAANDAG #51

Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 11 Bouncing Back MARVEL MAANDAG #51

Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 12 The Inside Man MARVEL MAANDAG #51

Colleen Wing gecast, Mads Mikkelsen gespot in Doctor Strange-setfoto’s, Kingsman-sequel, New Mutants-geruchten en Marvel’s Most Wanted-casting MARVEL MAANDAG #52

Agents of SHIELD Seizoen 1 Episode 13 Russian Coup And Sad Goodbye MARVEL MAANDAG #52

Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 14 Watchdogs And Lots of MCU Easter Eggs MARVEL MAANDAG #52

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/11/spiderman-titels-gelekt-star-lord-en-thor-in-infinity-war-cloak-and-dagger-serie-pedro-pascal-voegt-zich-bij-kingsman-2-cast-en-boyd-holbrook-vijand-in-wolverine-3-marvel-maandag-52/

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/11/agents-of-shield-seizoen-3-episode-15-spacetime-marvel-maandag-53/

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/18/doctor-strange-teaser-trailer-civil-war-clips-kevin-feige-phase-3-update-spiderman-homecoming-tessa-thompson-in-thor-ragnarok-en-netflix-nieuws-marvel-maandag-54/

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/25/iron-fist-set-fotos-inhumans-film-uitgesteld-rdj-in-spiderman-homecoming-en-scarlet-witch-in-infinity-war-marvel-maandag-55/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/02/laatste-x-men-apocalypse-trailer-taylor-swift-dazzler-punisher-serie-officieel-nathan-fillion-wonder-man-in-gotgv2-wolverine-3-casting-en-toch-iron-man-4-marvel-maandag-56/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/16/agent-carter-en-most-wanted-gecancelled-rocket-raccoon-captain-marvel-infinity-war-lupita-nyongo-in-black-panther-whih-civil-war-en-new-mutants-lineup-marvel-maandag-57/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/16/agents-of-shield-seizoen-3-episode-18-en-19-the-singularity-and-failed-experiments-marvel-maandag-57/

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

NIEUWS EN PILOT REVIEWS

Wonder Woman First Look, Suicide Squad Trailer 2 en Dawn of Justice League Special! DC DONDERDAG #12

Lucifer Seizoen 1 Episode 1 The Devil Made You Do It DC DONDERDAG #13

CBS en CW werken aan Supergirl en The Flash-crossover die 28 maart op televisie verschijnt! DC DONDERDAG #14

ROAD TO BATMAN V SUPERMAN

Superman (1978) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DINSDAG #14

Superman II (1980) en Richard Donner Cut (2006) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #15

Superman III (1983) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DINSDAG #15

Superman IV (1987) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #16

Superman Returns (2006) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #17

Batman (1989) & Batman Returns (1992) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #18

Batman Forever (1995) And Batman & Robin (1997) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DINSDAG #16

Batman Begins (2005) & The Dark Knight (2008) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #19

The Dark Knight Rises (2012) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #20

Man of Steel (2013) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #20

ROAD TO WORLD’S FINEST

Supergirl Seizoen 1 Episode 1 t/m 3 Kara Zor-El And Reactron ROAD TO WORLD’S FINEST DC DINSDAG #14

Supergirl Seizoen 1 Episode 4 t/m 6 Livewire And Red Tornado ROAD TO WORLD’S FINEST DC DINSDAG #15

Supergirl Seizoen 1 Episode 7 t/m 9 Martian Manhunter And Aunt Astra ROAD TO WORLD’S FINEST DC DONDERDAG #17

Supergirl Seizoen 1 Episode 10 t/m 12 Toyman And White Martian ROAD TO WORLD’S FINEST DC DONDERDAG #18

Supergirl Seizoen 1 Episode 13 t/m 15 Black Mercy And Indigo ROAD TO WORLD’S FINEST DC DINSDAG #16

Supergirl Seizoen 1 Episode 16 en 17 Red Kryptonite And Project Cadmus ROAD TO WORLD’S FINEST DC DONDERDAG #20

Supergirl Seizoen 1 Episode 18 Flash Team Up And Silver Banshee Origins DC DINSDAG #17

THE FLASH S2/ARROW S4/LEGENDS OF TOMORROW S1/SUPERGIRL S1E19 + 20

The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 Green Arrow And Damien Darhk DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 en Arrow Seizoen 4 Episode 8 en 9 Vandal Savage And Wally West DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 Episode 10 The Turtle And Slowing Down Time DC DINSDAG #11

Arrow Seizoen 4 Episode 10 Who Is In The Grave? And Return of Anarky DC DINSDAG #11

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 1 Let’s Go Get Weird In The 70’s DC DONDERDAG #13

The Flash Seizoen 2 Episode 11 The Reverse Flash Returns And Who is Zoom? DC DINSDAG #12

Arrow Seizoen 4 Episode 11 Shadowspire And Overwatch DC DONDERDAG #14

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 2 Hawkman’s Fate And Spark A Doobie DC DONDERDAG #14

The Flash Seizoen 2 Episode 12 Tar Pit And Going To Earth-2 DC DINSDAG #13

The Flash Seizoen 2 Episode 13 Killer Frost, Deathstorm And Welcome To The Multiverse DC DINSDAG #14

Arrow Seizoen 4 Episode 12 en 13 The Calculator And Nyssa VS Merlyn DC DONDERDAG #15

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 3 en 4 Zaman Druce And Soviet Firestorm DC DONDERDAG #15

The Flash Seizoen 2 Episode 14 Jay Garrick And Killer Frost Redemption DC DINSDAG #15

Arrow Seizoen 4 Episode 14 Demolition Team And Mayor Queen DC DONDERDAG #16

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 5 Gulag Prison Break DC DONDERDAG #16

The Flash Seizoen 2 Episode 15 King Shark And Zoom Is…… DC DONDERDAG #17

Arrow Seizoen 4 Episode 15 Taking Back William And Vixen Seizoen 1 DC DONDERDAG #18

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 6 Connor Hawke And Star City 2046 DC DONDERDAG #18

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 7 Time Pirates And Heatwave’s Fate DC DINSDAG #16

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 8 Racist Fifties And Hawk Monsters DC DONDERDAG #19

The Flash Seizoen 2 Episode 16 Trajectory Arrives And Velocity 9 DC DINSDAG #17

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 5 t/m 8 Nute Gunray And Jedi Jar Jar STAR WARS ZATERDAG #12

Episode VIII begint met filmen, Benicio Del Toro en Laura Dern voegen zich bij de cast STAR WARS ZATERDAG #13

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 9 t/m 12 Kit Fisto And Dooku Captured STAR WARS ZATERDAG #13   

Advertenties

85 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.