Batman V Superman Dawn of Justice Ultimate Edition (2016) **** If Man Won’t Kill God, The Devil Will Do It DC DONDERDAG #30

Door Hidde Heikoop

Het is eindelijk zover, ik stort me vandaag op de Ultimate Edition van Batman v Superman Dawn of Justice die maar liefst drie uur duurt. Toen de hele shitstorm rondom de bioscoop-release en het Rotten Tomatoes-debacle was overgewaaid, kwam daar het nieuws dat er een Ultimate Edition aan kwam met scenes die het verhaal wat beter laat verlopen en een betere film dan de Theatrical Cut zou zijn. Daarom heb ik expres gewacht met het bespreken van deze enorm lange film tot de release van de Ultimate Edition aangezien het over een paar jaar waarschijnlijk de enige editie is die mensen nog gaan bekijken in een DCEU-marathon.

Ik was al onder de indruk van Batman v Superman Dawn of Justice toen hij in de bioscoop draaide en laten we nu beginnen met de breakdown van de officiële start van de DCEU.

batman-pearching-with-rifle-from-batman-v-superman-dawn-of-justice-wayne-funeralbatman-v-superman-dawn-of-justice-jeffrey-dean-morgan-as-thomas-wayne

Uiteraard start de film met de reden dat Bruce Wayne Batman is geworden: de moord op Thomas Wayne (gespeeld door Jeffrey Dean Morgan, die onder andere al The Comedian speelde in Watchmen, wat ironisch is nu de Watchmen iets met Rebirth te maken lijken te hebben) en Martha Wayne (gespeeld door Lauren Cohan, die we natuurlijk kennen als Maggie in The Walking Dead, waar Jeffrey Dean Morgan dan weer Negan in speelt). Deze scene is zo prachtig gefilmd en de muziek maakt het helemaal af, het is zeker de beste van de reeks Batman-films die er al zijn geweest door het combineren van de moord en de begrafenis met het vallen van de jonge Bruce Wayne in de grot met vleermuizen (ook een belangrijk deel van The Dark Knight Trilogy uiteraard). De scene maakt uiteraard ook deel uit van de controversiële Martha-scene, waar ik nog op terugkom, als Thomas Wayne Martha zegt als zijn laatste woord. Deze hele scene eindigt met de uitspraak van de voice-over, Ben Affleck: The dream took me to the light, a beautiful lie.

Dan naar een stukje world-building. Man of Steel is eigenlijk het begin van de DCEU, maar destijds was er nog geen plan om deze film zo te maken, aangezien er eerst Man of Steel 2 was en Christian Bale en Christopher Nolan niet verder wilden gaan met The Dark Knight-franchise in een MCU-achtige opzet samen met Superman-sequels en andere films. Dus daar kwam Ben Affleck als Batman en zo geschiede.

world-enginebatman-v-superman-dawn-of-justice-ben-affleckbvs-bruce

In deze wereld is Bruce al zo’n 20 jaar Batman en ook CEO van Wayne Enterprises, een groot internationaal conglomeraat.  Bruce Wayne ziet de verwoesting van Metropolis, dat in de wereld van de DCEU aan de overkant van Gotham ligt, door Superman en Zod voor zijn ogen gebeuren (in real-time gebeurde deze verwoesting 18 maanden geleden, ik ga ook zeker net als met de MCU een Chronological Cut maken ooit) en probeert zijn medewerkers te redden van het gevaar van de ontploffingen die de World Engine veroorzaakt. Hij waarschuwt Jack en zorgt ervoor dat het hele gebouw geëvacueerd word. Jack blijft als enige achter en het gebouw stort in als Superman zijn laser gebruikt om Zod tegen te kunnen houden. Bruce rent als een badass door de verwoesting heen en probeert het nog te redden, maar het is al gebeurd. Hij loopt langs een ketting van kinderen die veilig weg proberen te komen, hij helpt een werknemer die een groot stuk beton op zijn benen heeft gekregen en redt een meisje voordat ze verplettert word. Dan ziet hij de veroorzaker is van deze verwoesting, Superman, en hij zweert wraak.

18 maanden later vinden duikers in de Indische Oceaan een stuk Kryptonite wat opgekocht word door een schimmig figuur. In Nairomi, een fictief staatje in Afrika wat in burgeroorlog verkeert, ontmoet Lois Lane Jimmy Olsen (die niet bij naam werd genoemd in de bioscoopversie) en ze hebben een interview met een lokale warlord die word beschermd door een private groep militairen onder leiding van niemand minder dan Anatoli Knyazev/KG Beast (gespeeld door Callan Mulvey, die ook al een rolletje speelde in Captain America The Winter Soldier).

batman-v-superman-ultimate-jimmy-olsenkgbeast-bvs

Lois praat met de generaal die betrokken is bij een burgeroorlog, waarin de VS zich voor de verandering neutraal heeft opgesteld en nog niet heeft ingegrepen, en Anatoli controleert de camera van Jimmy Olsen waarin hij een tracker vind en concludeert dat Jimmy Olsen van de CIA is. Lois is gefopt en gebruikt als lokaas door de VS om de warlord en zijn praktijken uit te schakelen en de warlord vermoord Jimmy Olsen!

Het leger is al ter plaatse en besluit om geen drone-aanval uit te voeren, maar op kamelen het gebied binnen te gaan en de burger, Lois Lane, veilig te stellen en de gewapende mannen uit te schakelen. Een simpele missie lijkt het, maar het word alleen maar nog gecompliceerder als Anatoli en zijn huurlingen degene die hen hebben ingehuurd vermoorden en de lichamen in de fik steken. Dit doet het leger besluiten om alsnog de drone-aanval uit te voeren die teniet word gedaan door een ander projectiel van Anatoli zodat de camerabeelden van het gebied verdwenen zijn en Anatoli en zijn mannen nog meer verwoesting kunnen aanrichten. Lois word gevangengehouden door de warlord en word gered door Superman, die weer teruggaat naar Metropolis en daar de schuld krijgt van de verwoesting van Nairomi aangezien zijn lasers en andere krachten dit ook veroorzaakt zouden kunnen hebben en hij geniet al weinig vertrouwen bij het publiek. Lois weet uiteraard dat hij het niet gedaan heeft en gaat op onderzoek uit naar wie hierachter zat.

Een van de nabestaanden van de slachtoffers in Nairomi getuigt voor een Senaatscommissie in Metropolis, die maar wat graag Superman willen controleren en zorgen dat hij niet overal verwoesting veroorzaakt zoals in Nairomi en Metropolis. In de haven van Gotham City worden twee politieagenten, die naar een footballwedstrijd tussen Metropolis en Gotham zitten te kijken, weggeroepen naar een plek waar Batman wat criminelen te pakken neemt en ze brandmerkt (deze Batman is zoals je al merkt veel gewelddadiger dan in de vorige Batman-films) en de politie en de criminelen zijn zo duidelijk even bang voor deze vigilante dat de aanpak van de hoge criminaliteit in Gotham goed werkt: Batman knapt het vuile werk op en brandmerkt de criminelen en de politie gooit ze in de gevangenis waar het Batman-symbool duidelijk te herkennen is zodat het misdadigers afschrikt.

Lois komt thuis in haar appartement en heeft iets meegenomen wat haar verder kan helpen in het onderzoek naar de echte verwoester van Nairomi: een notitieboekje waar een verdwaalde kogel van Anatoli’s legertje in vast is blijven zitten. Dan komt Clark thuis, die dus bij Lois is ingetrokken in die 18 maanden, die ook weet van de hoorzitting van de Senaatscommissie en vind dat hij een goede daad heeft verricht met het redden van de vrouw van wie hij houdt en dat hij die verwoesting niet veroorzaakt heeft. Lois weet niet of hij wel Clark Kent en Superman tegelijk kan zijn na wat er gebeurd is in Nairomi, maar hij wuift het weg en gaat bij haar in bad om haar te zoenen en meer.

Bruce keert terug naar een awesome Batcave waar Alfred Pennyworth (gespeeld door Jeremy Irons) hem opwacht en werkt aan een voice-modulator voor een nieuwe Batman-armorsuit. Bruce is in zijn missie ook op Anatoli Knyazev gestuit en zo worden twee plots al met elkaar verbonden.

Senator Finch ontmoet de jonge en zeer excentrieke Lex Luthor van Lexcorp, die sinds kort eigenaar is van Kryptonite en Zod’s lichaam in handen heeft gekregen. Hij heeft zo zijn eigen plannen heeft met Superman die Metropolis heeft verwoest en hij heeft van zijn vader Lex Luthor Sr. heeft meegekregen (die is opgegroeid in Duitsland en weet wat dictators doen met de wereld) dat je machtige figuren niet moet vertrouwen en iets achter de hand moet hebben om terug te vechten en in dit geval is dat Kryptonite, wat Lexcorp-wetenschappers al hebben getest op Zod’s lichaam en werkt als wapen tegen Superman mocht hij de gedachte krijgen de wereld over te nemen. Lex wil toestemming om de Kryptonite te importeren en wacht op toestemming van de autoriteiten. Senator Finch noemt de metahuman-thesis, waar Lex Luthor ook van weet en mee bezig is, dit is natuurlijk een hint naar andere godachtige wezens zoals Aquaman, Cyborg, Wonder Woman en The Flash die overal opduiken in de wereld. Senator Finch vertrekt zonder toe te geven aan Lex’s plannen, maar een andere senator biedt Lex wat hij wil, toegang tot het wrak van een Kryptoniaans schip dat nog steeds midden in Metropolis ligt en in handen is van de overheid, hij krijgt het lichaam van Zod nu echt in handen om mee te doen wat hij wil en je weet eigenlijk al wat dat betekent: Doomsday is coming!

bvs-lex-1bvs-lex-2

Clark kijkt ondertussen naar een interview met Kahina Ziri, de overlevende uit Nairomi, die Superman neerzet als een moordenaar wat hij in haar ogen natuurlijk ook is. De man die in de flashback naar 18 maanden geleden het gevoel in zijn benen verloor en gered werd door Bruce en zijn collega’s, Wallace Keefe (gespeeld door Scoot McNairy), en nu in een rolstoel zit maakt een statement door het standbeeld van Superman te bekladden met graffiti. Dan gaan we over naar The Daily Planet waar Clark, Lois en Perry White kijken naar het nieuws waarin Wallace word opgepakt voor het schrijven van False God op het standbeeld en schreeuwt dat hij voor Bruce Wayne werkt. Perry grijpt dit moment aan om meer kranten te verkopen en de Man of Steel af te schilderen als een vallende ster zoals hij wil doen met een footballspeler waar Clark een verhaal over moet schrijven. Clark is het zat om over sport te schrijven en gaat op zoek naar Kahina Ziri, die in Gotham woont, om een goed verhaal te schrijven en meer te weten te komen over wat er nou gebeurt is in Nairomi en wie hierachter zit. Hij treft haar niet thuis, maar word gewezen op het gevaar van de Gotham Vigilante, die lang niet gezien is en sinds kort terug is gekeerd in de straten van Gotham (Bruce is al 20 jaar Batman en was voor de aanval van Zod eigenlijk met pensioen, maar is teruggekomen en treedt nog harder op dan eerst tegen criminelen).

Bruce heeft Anatoli Knyazev gevonden met zijn awesome detectiveskills en kloont zijn telefoon om meer informatie te krijgen over zijn netwerk en wat hij allemaal uitspookt. Clark wil Perry White er ondertussen van overtuigen dat ze over de Gotham Vigilante moeten schrijven en White wil het niet hebben, want het is geen nieuws en het verkoopt geen kranten. Lois is verder gekomen in haar onderzoek naar de kogel die ze mee heeft genomen, de kogel is namelijk nergens te koop zelfs niet op de zwarte markt en zo concludeert ze dat de overheid stiekem de rebellen in Nairomi heeft bewapend, terwijl ze claimen de regering bij te staan. Ze wil graag naar Washington DC om meer onderzoek te doen en Perry geeft toe en laat haar meteen vertrekken. Clark praat nog even met haar en waarschuwt dat ze gevaarlijk bezig is.

batman-v-superman-dawn-of-justice-lois-lane-amy-adams-henry-cavill-clark-kent-perry-white

Senator Finch bezoekt Lex opnieuw die het weer over zijn vader heeft en weer in metaforen spreekt over Superman die een gevaar is voor de wereld. Finch wil eigenlijk niks met Lex te maken hebben en trapt niet in zijn plannetjes, ze drinkt zijn pis niet om het zo te zeggen.

Bruce heeft een nachtmerrie waarin hij het graf van zijn ouders bezoekt en Parademons verschijnen. Hij word wakker naast een of ander model en kijkt naar buiten, hij woont in een villa naast een meer en dus niet meer in Wayne Manor zoals in eerdere Batmanvertolkingen. Hij brengt Alfred koffie, die duidelijk ook geen butler is in deze wereld, en ze praten over de mysterieuze White Portuguese die banden heeft met Anatoli en zijn bende en Bruce heeft met het kloonapparaatje in zijn telefoon een signaal gevonden dat direct naar Alexander Luthor, waardoor hij concludeert dat die White Portuguese Lex Luthor is. Bruce is van plan om als Batman Luthor’s huis binnen te dringen, maar Alfred heeft een beter idee, want Bruce is uitgenodigd voor een gala wat gehouden word door diezelfde Luthor in de bibliotheek van Metropolis, die gebouwd is door Lexcorp. Bruce werpt nog even een blik op zijn Batman-pak en loopt langs een vitrine met een oud Robin-kostuum met de woorden Hahaha Jokes On You Batman, wat natuurlijk verwijst naar The Joker die Jason Todd vermoordde met een crowbar, waardoor er mogelijkheden zijn voor een Red Hood-storyline in toekomstige films zoals The Batman-film die binnenkort in de bioscopen gaat verschijnen en geregisseerd zal worden door Batman zelf.

Bruce haalt een mooie auto onder een doek vandaan en rijdt langs het verwoeste Wayne Manor waarvan we misschien in een toekomstige film gaan zien wat ermee gebeurd is. Bruce komt aan bij de bibliotheek waar hij meteen herkent word door de pers, Clark is daar ook en weet blijkbaar niet wie Bruce Wayne is, wat op zich zou kunnen als hij zich niet echt heeft laten zien in het openbare leven sinds Clark als Superman verscheen. Wie ook aanwezig is op dit gala is niemand minder dan Diana Prince aka Wonder Woman, die de irritante speech van Lex Luthor over Zeus en goden moet aanhoren (Diana is tot leven gebracht door Zeus en is daar dus niet van gediend), Bruce weet wel wat van vrouwen af en merkt haar meteen op en heeft helaas belangrijkere zaken aan zijn hoofd zoals het binnendringen van het systeem van Lexcorp met behulp van Alfred die precies kan bepalen waar hij naar binnen moet. Mercy Graves, de assistent van Lex, ziet hem naar beneden gaan en betrapt hem bijna.

Bruce weet hoe hij de zaken moet afleiden en slaagt erin om een apparaatje te bevestigen de info van de server te stelen. Bruce wil achter Diana aan, maar word aangesproken door Clark Kent, die zijn mening wil weten over de Bat Vigilante die buiten de wet omgaat en die dus overtreedt en dat maakt mensen bang. Bruce noemt de positie van The Daily Planet hierin hypocriet aangezien zij Superman, iemand die zich ook niet aan de regels houdt en kan doen wat hij wil zonder dat hij gestopt kan worden, ophemelen met elke heldendaad die hij verricht. Dan voegt Lex zich bij het gesprek en komt Clark erachter dat Bruce Batman is als hij Alfred hoort die zegt dat de transfer compleet is.

bvs-lex-3

Lex word weggeroepen door de gouverneur en Bruce gaat zijn apparaatje weghalen voordat het ontdekt word. Clark volgt hem, maar ziet dat er een grote brand is geweest in Juarez, Mexico, bij het Dia de Muertos-festival waar een meisje gevangen zit tussen de vlammen en gaat daar als Superman heen. Bruce’s apparaatje is al weggehaald door Diana, die ervandoor gaat in zijn auto!

Superman redt het meisje en word aanbidt als Jezus door de Muertos die hem omringen. De wereld is duidelijk verdeeld en dit zie je goed terug op beelden van praatprogramma’s met voor en tegenstanders van Superman en wat volgens hen moet gebeuren. Superman redt ondertussen mensen van de daken in een tsunami, stopt een raket en trekt een groot vrachtschip uit het ijs. Clark twijfelt of hij er wel goed aan doet om iedereen maar te redden en belt zijn moeder Martha Kent voor advies. Lois laat de kogel onderzoeken bij Jenet Klyburn (gespeeld door Jena Malone, die aanvankelijk genoemd werd als Barbara Gordon en over haar rol werd onnodig geheimzinnig gedaan), die suggereert dat de overheid misschien wel de kogels liet testen door de rebellen in het geheim.

Wallace Keefe word vrijgelaten uit zijn cel door Lex Luthor, die hem een nieuwe rolstoel geeft en hem naar Senator Finch stuurt als getuige voor bij de hoorzittingen. Hij vertelt dat Superman hem een halve man heeft gemaakt, waardoor zijn vrouw bij hem weg is. Anatoli laat de man die Batman heeft gebrandmerkt vermoorden en Lois bezoekt General Swanwick, die we al eerder zagen in Man of Steel, om meer te weten te komen over de kogels en wat het leger ermee te maken heeft. Swanwick laat niks los en wimpelt de Nairomi-situatie af als een te ver gaande reddingsactie van Superman. Clark krijgt op zijn kop van Perry dat hij tegen Perry wil nog steeds verder wil schrijven over de Bat Vigilante in plaats van over het bibliotheekgala en sport.

Diana, die in het dagelijks leven antiquair is, ‘bewonderd’ het Zwaard van Alexander en Bruce meldt dat hij fake is wat zij natuurlijk al wist. Hij komt even verhaal halen over het apparaatje dat ze heeft meegenomen en zij vertelt hem dat hij het kan vinden in het vak van zijn auto. Hij gaat terug naar de Batcave en start de decryptie van de informatie. Dat duurt zo lang dat er weer een nieuwe nachtmerrie begint, de zogenaamde Knightmare Batman die vecht tegen soldaten met een S-teken op hun uniform en in een dystopische toekomst terecht is gekomen waarin Superman de dienst uitmaakt (een hint naar de verhaallijn van de Injustice-games waar Superman de wereld heeft overgenomen) en Batman gevangen genomen word en ontmaskerd word door Superman zelf. Hij zegt: She was my world and you took her from me en trekt zijn hart eruit. Dan krijgt hij een bezoekje van niemand minder dan The Flash die Bruce waarschuwt dat Lois de sleutel is en dat hij hen (de Justice League uiteraard) moet vinden en meldt dat hij te vroeg gekomen is, de DCEU bouwt dus naar Injustice toe in een toekomstige film! Daarna is de decryptie eindelijk voltooit en verschijnt het Lexcorp-logo op het beeldscherm.

De White Portuguese blijkt een schip te zijn en Bruce weet precies wat daar op ligt: de Kryptonite die Lex heeft bemachtigd waar hij een anti-Superman wapen van wil maken. Bruce wil precies hetzelfde en wraak nemen op Superman door hem te verzwakken met Kryptonite om hem voorgoed uit te schakelen. Clark krijgt via de post foto’s van de man die gebrandmerkt werd door Batman en vermoord is in de gevangenis, wat vaker gebeurd. Batman is de Judge, Jury en Executioner en bepaalt zo wie mag leven en wie niet en al die verhalen leiden ertoe dat Clark met Batman wil gaan vechten.

De Kryptonite word op een vrachtwagen geladen door Anatoli onder toeziend oog van Batman, die het voor zijn eigen gewin wil gaan gebruiken en alles verwoest met de Batmobile om het handen te krijgen en het doden van mensen niet uit de weg gaat. Hij word echter tegengehouden door Superman die de weg blokkeert en hij zegt dat Batman zijn praktijken moet opgeven. Batman: Do you bleed? You will. Hij haast zich terug naar de Batcave en trackt zijn transponder die hij op de vrachtwagen heeft achtergelaten, terwijl Lex en Mercy Graves de Kryptonite te pakken hebben en Senator Finch samen met Wallace Keefe Superman oproept om te getuigen bij een hoorzitting van de Senaat. Superman vraagt weer advies aan zijn moeder die vind dat hij de wereld niets schuldig is. Anatoli zit achter Kahina Ziri aan die snel naar Senator Finch gaat om te vertellen wat er echt gebeurd is: haar ouders leven nog en ze is betaald door Lexcorp om haar verzonnen verhaal te vertellen in de hoorzitting!

Lois praat met Swanwick in het geheim en komt erachter dat Lexcorp achter de laffe aanval zat en realiseert zich dat Lex Luthor erachter is gekomen dat Clark Kent Superman is (wat al bleek toen hij noemde dat je niet met iemand van zijn postuur moet vechten tijdens zijn ontmoeting met Bruce en Clark) toen hij Lois kwam redden en laat het verhaal over Lexcorp weten aan Perry, die uiteraard weigert om iets te publiceren wat op een anonieme bron gebaseerd is. Bruce komt erachter dat Wallace Keefe hem boodschappen heeft gestuurd en kijkt op de televisie hoe het Superman vergaat in Washington DC, Lex Luthor en Mercy Graves arriveren bij de hoorzitting en Superman komt ook opdagen en word opgewacht door supporters en tegenstanders.

Anatoli heeft Kahini gevonden en duwt haar voor een trein om het bewijs uit te wissen, Lois komt aan bij het Senaatsgebouw en Martha Kent volgt alles op de voet op de televisie in een café. Senator Finch kondigt aan dat het een dag van waarheid is en ontdekt een pot met pis op haar desk, een verwijzing naar haar gesprek met Lex eerder en dan ontploft Wallace’s rolstoel, Lex Luthor was expres niet aanwezig en heeft de hoorzitting voor zijn eigen gewin gebruikt. De boodschappen die Wallace Keefe aan Bruce heeft verstuurd zijn vervalst door hem, waardoor Bruce over het randje geduwd word om Superman te bevechten met de Kryptonite die hij inmiddels heeft gestolen uit Lexcorp. Lex zet de volgende fase van zijn plan in werking. Met de vingerafdrukken van Zod’s lichaam betreedt hij het Kryptoniaanse schip, maakt een snee in de palm van zijn hand en creeërt een wezen genaamd Doomsday!

Clark realiseert zich dat hij nooit echt Superman is geweest, het was slechts een droom van een boerenjongen uit Kansas. Hij zag Lex’s bom niet zag aankomen en wil dit rechtzetten. Bruce weet niet van Lex’s bom af en denkt dat Superman de explosie zelf op zijn geweten heeft, waardoor hij nog wat extra traint op zijn Batmans en de Kryptonite omvormt tot een speer en zijn extra sterke armor aantrekt om Superman te verslaan. Hij checkt eerst nog even een bestand uit Lex’s server met de naam Metahumans en Bruce ontdekt wie Diana is: Wonder Woman, die heeft meegevochten in WOI en de awesome Wonder Woman-theme begint te spelen. Ook praat hij nog even met Alfred in de ruïnes van Wayne Manor waarom hij Superman gaat bestrijden: voor de toekomst van de wereld. Het is misschien het enige van waarde wat hij zal betekenen aangezien hij de criminelen niet kan uitroeien, ze duiken gewoon ergens anders weer op.

Clark beklimt een berg en dagdroomt Jonathan Kent. Lex Luthor wacht rustig tot hij zijn creatie kan showen en laat Martha ontvoeren om Superman te dwingen met Batman te vechten. Lois komt er met behulp van Jenet Klyburn achter dat de rolstoel van Wallace Keefe, die niet wist dat hij dood zou gaan aangezien zijn koelkast vol zat met vers voedsel, bedekt was met een stof waardoor Clark niet kon voelen dat er een bom zat en het dus niet zijn schuld is dat het gebeurde.

Batman haalt zijn Kryptonite-speer tevoorschijn en ramt hem in de grond en zet zijn Batsignal aan om Superman te lokken. Lois word na haar onderzoek bij Wallace Keefe thuis opgewacht door Anatoli en naar Lex gebracht, die haar van het dak van het gebouw afgooit en ze word vanzelfsprekend veilig neergezet door Superman, die terug is van zijn spirituele reis en Lex confronteert die hem dan weer vertelt dat hij zijn moeder heeft en met Batman moet vechten om haar vrij te krijgen. Lex weet de locatie zelf niet en als Superman wegvliegt om haar te redden, vermoord Anatoli zijn moeder. Superman zegt Lois dat hij naar Gotham moet om Batman ervan te overtuigen om hem te helpen, aangezien hij zelf niet bij zijn moeder kan komen. Maar ja, zie Batman daar maar eens van te overtuigen. Er zit dus niets anders op: Batman Versus Superman!

Diana zit in haar hotelkamer en krijgt mee dat de elektriciteit begint uit te vallen door het Kryptoniaanse schip waar Doomsday zit te wachten. Ze krijgt een email van Bruce waarin hij zegt dat hij weet wie ze is met een bijlage waarin The Flash, Aquaman en Cyborg te zien zijn!

Lois chartert een helikopter via Perry White en Batman wacht op Superman in zijn armor en heeft vallen voor hem gezet. Superman vernietigt ze allemaal en het gevecht begint waar Batman heen en weer gesmeten word, maar die heeft nog wat dingen achter de hand waaronder een rookbom van Kryptonite waardoor Batman hem kan blocken. Dit werkt even, maar dan sterkt Superman weer aan en krijgt de overhand. Batman’s helm is al stuk en hij lijkt het te gaan verliezen, maar hij heeft nog een Kryptonite-rookbom die Superman weer verzwakt en Batman grijpt dit moment aan om een wasbak op zijn hoofd te timmeren en hem van een paar verdiepingen naar beneden te gooien, hem mee te slepen en hem door zuilen heen te slingeren. Hij pakt de Kryptonite-speer erbij en Lois is ondertussen ook gearriveerd om te kijken hoe het Clark vergaat. Niet goed, want hij is verslagen, maar weet nog net voordat Batman de Kryptonite-speer in zijn hart steekt Save Martha te zeggen. Dat brengt Bruce in de war en Lois komt tussenbeide om te zeggen dat Martha Superman’s moeder is. Batman realiseert zich dat hij een fout heeft gemaakt en gooit de speer weg. Hij belooft dat hij Martha Kent gaat redden en Superman begeeft zich naar het schip dat op het punt van ontploffen staat.

Batman schakelt de goons buiten uit met de Batwing en Alfred dropt hem af bij de tweede verdieping. Dan volgt een awesome scene uit een van de eerste trailers die gelijk liet zien dat dit toch wel de beste Batman-vertolking is.

Hij schakelt iedere bad guy op fenomenale wijze uit en redt Martha Kent. Lois gooit de Kryptonite-speer in het water en Superman confronteert Lex opnieuw, maar deze keer is hij in het voordeel, althans dat denkt hij. Lex: If man won’t kill God, the devil will do it! En daar is Doomsday en de wereld zal het weten (met een stem-cameo van Patrick Wilson aka Nite Owl uit de Watchmen-film die de President of the United States speelt) Superman probeert hem te overpoweren, maar dat word nog een lastige klus. Gelukkig is Batman ook onderweg nadat hij Martha Kent in de veilige handen van de politie heeft achtergelaten, het leger helpt met gevaar voor eigen leven waar het kan en Wonder Woman is ook onderweg, terwijl ze eigenlijk zou vertrekken met het vliegtuig.

Superman slaagt erin om Doomsday de ruimte in te slaan, maar de overheid vind het welletjes en brengen de atoombommen in stelling offeren Superman gewoon op! De atoombommen zorgen er helaas alleen maar voor dat het verschrikkelijke monster nog sterker word en nog grotere schade kan aanrichten. Terwijl Superman op sterven na dood in de ruimte zweeft, komt Batman aan met de Batwing bij Doomsday en realiseert zich dat hij alleen nog maar de Kryptonite-speer over heeft als wapen tegen een Kryptoniaans wezen. Hij valt Doomsday aan en lokt hem mee terug naar de plek waar hij nog maar kort geleden met Superman vocht. Doomsday schiet hem uit de lucht en richt zijn laserstraal op hem. Wonder Woman blokkeert het met haar bracelets en Superman’s radiatievergifting is uitgewerkt en hij komt weer terug naar Aarde. Lois realiseert zich dat ze een stomme fout heeft gemaakt en probeert de speer terug te halen uit het water. De Trinity neemt het ondertussen op tegen Doomsday (Batman kan eigenlijk niet veel doen aangezien hij geen superkrachten heeft, maar de Trinity is wel voor het eerst bij elkaar in live-action en dat is awesome!)

Doomsday maakt zichzelf nog sterker en vernietigt de omgeving, waardoor Lois word bedolven onder het puin en bijna verdrinkt. Gelukkig voelt Superman dit en redt hij haar net op tijd. Hij haalt ook de speer uit het water en zo hebben ze gelukkig iets om Doomsday te verslaan. Batman vlucht voor zijn leven en Wonder Woman probeert nog wat met haar zwaard uit te richten. Superman pakt de Kryptonite-speer en met behulp van Wonder Woman’s lasso en Batman’s Kryptonite-rookbom doodt hij het monster. Helaas heeft Doomsday nog een laatste troef: hij doorboort Superman met een van zijn stekels en hierdoor gaan ze samen ten onder. Batman en Wonder Woman tillen het lichaam van Clark op en brengen het naar Lois die afscheid neemt.

Lex Luthor kijkt in het Kryptoniaanse schip naar een hologram-achtig beeld van Steppenwolf (de vijand van de Justice League-film volgend jaar), word gearresteerd voor zijn daden en kaalgeschoren. Perry White leest de nieuwste druk van de Daily Planet waarin vermeldt word dat Superman dood is en Clark Kent omgekomen is in de chaos van het gevecht. Hij begeeft zich naar de Kent Farm voor Clark’s begrafenis in besloten kring, waar Lois van Martha een envelop krijgt met daarin een trouwring, Clark was dus van plan om haar ten huwelijk te vragen: extra wrang. Deze begrafenis vind tegelijk plaats met de publieke begrafenis van Superman compleet met eresaluten en heel veel mensen langs de kant. Martha word teruggebracht naar de Kent Farm en hoort dat een anonieme donor (waarschijnlijk Bruce Wayne, die nu uiteraard weet wie Superman echt was) de begrafenis heeft betaald en Lois blijft over bij het graf van Clark/Superman. Bruce en Diana zijn ook op de begraafplaats en Bruce vertelt dat hij gefaald heeft tegenover Clark/Superman en de andere metahumans wil vinden samen met Diana (Justice League!) om een dreigend gevaar te bestrijden.

Batman bezoekt de inmiddels mentaal gestoorde Lex (die naar Arkham Asylum zal worden overgeplaatst volgens Bruce!) die aankondigt dat ‘ze’ weten dat de God (Superman) dood is en binnenkort zullen komen. Daarbij maakt hij ding-ding geluiden, wat zou kunnen wijzen op Motherboxes (daar is Cyborg ook mee gecreërd) die dan weer gelinkt zijn aan Darkseid!

Lois gooit dan als laatste nog wat aarde op Clark’s kist en loopt weg. Dan zien we de aarde bewegen en weten we dat hij niet dood is!

Ondanks dat het een enorm lange film is en er eigenlijk veel te veel op je afkomt, vind ik het toch een geslaagde film en ook zeker beter dan de bioscoopversie. Met de extra scenes loopt het allemaal net iets beter in elkaar over en voelt het ook als een compleet verhaal. In tegenstelling tot velen vind ik Lex Luthor in deze film goed neergezet en uitstekend vertolkt door Jesse Eisenberg. Zijn plan werkte, hij is gestoord en gevaarlijk genoeg en natuurlijk is hij heel anders dan de vorige versies in de oude Superman-films, maar dat wil niet zeggen dat hij meteen slecht is en niet in deze film thuishoort. Al met al vind ik alle plots goed uitgewerkt en af en toe is het ingewikkeld, maar dat maakt het niet moeilijker om de film te volgen als je echt je aandacht drie uur vast kan houden. Batman en Wonder Woman waren toch wel de scene-stelers van deze film en gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten voordat we ze weer in actie kunnen zien, want Wonder Woman en Justice League komen volgend jaar uit en zullen, net als Suicide Squad, de DC Extended Universe gaan uitbreiden om ervoor te zorgen dat we over pakweg 10 jaar nog steeds kunnen genieten van verschillende DC-films op het witte doek.

Volgende week in DC DINSDAG #34 zal ik Suicide Squad nog uitgebreid behandelen en in DC DONDERDAG #31 gaat de Flarrowverse weer van start met The Flash Seizoen 3 Episode 1 Flashpoint en Arrow Seizoen 5 Episode 1 Legacy.

Hieronder kun je nog eens de awesome trailer van Justice League bekijken, die maar gelijk weer aangeeft dat WB toch een iets lichtere kant op wil qua toon na de grimmige Dark Knight Trilogy, Man of Steel en Batman V Superman:

En de Wonder Woman-trailer omdat ik daar nog steeds kippenvel van krijg:

DC DINSDAG EN DC DONDERDAG

REBIRTH PREVIEWS EN REVIEWS

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/31/rebirth-previews-batman-rebirth-1-superman-rebirth-1-green-lanterns-rebirth-1-en-green-arrow-rebirth-1-dc-dinsdag-18/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/07/rebirth-week-2-previews-aquaman-rebirth-1-flash-rebirth-1-wonder-woman-rebirth-1-action-comics-957-detective-comics-934-dc-dinsdag-19/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/14/rebirth-week-3-previews-titans-rebirth-1-batman-1-superman-1-green-lanterns-1-green-arrow-1-dc-donderdag-22/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/21/rebirth-week-4-previews-aquaman-1-detective-comics-935-action-comics-958-the-flash-1-wonder-woman-1-dc-dinsdag-21/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/05/rebirth-week-5-previews-justice-league-rebirth-1-aquaman-2-batman-2-superman-2-green-arrow-2-green-lanterns-2-dc-dinsdag-22/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/12/rebirth-week-6-previews-nightwing-rebirth-1-hal-jordan-the-green-lantern-corps-rebirth-1-new-super-man-1-wonder-woman-2-the-flash-2-detective-comics-936-action-comics-959-dc-dinsda/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/19/rebirth-week-7-previews-the-hellblazer-rebirth-1-batgirl-the-birds-of-prey-rebirth-1-justice-league-1-batman-3-aquaman-3-superman-3-green-arrow-3-green-lanterns-3-dc-dinsdag-24/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/26/rebirth-week-8-previews-red-hood-the-outlaws-rebirth-1-the-flash-3-nightwing-1-hal-jordan-the-green-lantern-corps-1-titans-1-batgirl-1-action-comics-960-detective-comics-93/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/02/rebirth-week-9-previews-suicide-squad-rebirth-1-harley-quinn-1-aquaman-4-batman-4-superman-4-green-arrow-4-green-lanterns-4-nightwing-2-justice-league-2-dc-dinsdag-26/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/09/rebirth-week-10-previews-action-comics-961-all-star-batman-1-deathstroke-rebirth-1-the-flash-4-hal-jordan-the-green-lantern-corps-2-new-superman-2-red-hood-the-outlaws-1-sup/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/16/rebirth-week-11-previews-aquaman-5-batman-5-superman-5-green-arrow-5-green-lanterns-5-justice-league-3-batgirl-the-birds-of-prey-1-harley-quinn-2-nightwing-3-suicide-squad-1/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/23/rebirth-week-12-previews-action-comics-962-batgirl-2-blue-beetle-rebirth-1-deathstroke-1-detective-comics-939-hal-jordan-the-green-lantern-corps-3-the-hellblazer-1-the-flash-5-t/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/06/rebirth-update-justice-league-vs-suicide-squad-event-en-jla-rebirth-dc-dinsdag-30/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/06/rebirth-week-13-previews-cyborg-rebirth-1-supergirl-1-aquaman-6-batman-6-superman-6-green-arrow-6-nightwing-4-justice-league-4-harley-quinn-3-dc-dinsdag-30/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/13/rebirth-week-14-previews-action-comics-963-all-star-batman-2-batgirl-the-birds-of-prey-2-deathstroke-2-detective-comics-940-the-flash-6-hal-jordan-the-green-lantern-corps-4-new-superman/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/20/rebirth-week-15-previews-cyborg-1-trinity-1-batman-7-nightwing-5-aquaman-7-superman-7-green-arrow-7-green-lanterns-7-justice-league-5-harley-quinn-4-dc-dinsdag-32/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/27/rebirth-week-16-previews-batman-beyond-rebirth-1-teen-titans-rebirth-1-blue-beetle-1-action-comics-964-detective-comics-941-batgirl-3-deathstroke-3-flash-7-wonder-woman-7-hal-jordan/

NIEUWS EN PILOT REVIEWS

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/batman-v-superman-dawn-of-justice-trailer-2-de-trinity-en-het-begin-van-de-justice-league-dc-donderdag-6/

Wonder Woman First Look, Suicide Squad Trailer 2 en Dawn of Justice League Special! DC DONDERDAG #12

Lucifer Seizoen 1 Episode 1 The Devil Made You Do It DC DONDERDAG #13

CBS en CW werken aan Supergirl en The Flash-crossover die 28 maart op televisie verschijnt! DC DONDERDAG #14

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/31/supergirl-naar-the-cw-powerlesskrypton-series-doutzen-kroes-in-wonder-woman-en-willem-dafoe-in-justice-league-part-one-batmanbooster-goldharley-quinn-films-dc-dinsdag-18/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/16/citizen-steel-en-nieuwe-versie-van-vixen-in-legends-of-tomorrow-seizoen-2-wild-dog-big-bad-arrow-seizoen-5-en-superman-en-lena-luthor-in-supergirl-seizoen-2-dc-donderdag-22/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/23/justice-league-film-details-tyler-hoechlin-superman-en-lynda-carter-in-supergirl-seizoen-2-arrow-seizoen-5-introduceert-artemis-en-nieuwe-poison-ivy-in-gotham-seizoen-3-dc-donderdag-23/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/05/bvs-en-suicide-squad-bts-fotos-tom-felton-in-the-flash-s3-vixen-gecast-voor-legends-of-tomorrow-s2-detective-malone-stardust-susan-williams-in-arrow-s5-en-sdcc-schema-onthult-dc-dinsdag-22/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/14/kid-flash-flashpoint-setfotos-met-mysterieuze-speedster-john-barrowman-in-alle-flarrowverse-shows-supergirl-cast-maggie-sawyer-en-snapper-carr-iris-west-in-flash-film-dc-donderdag-23/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/26/wonder-woman-trailer-eerste-beelden-van-justice-league-vixen-seizoen-2-legion-of-doom-en-stargirl-in-lot-s2-ragman-in-arrow-s5-mon-el-in-supergirl-s2-en-flashpoint-trailer-dc-dinsdag-25/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/18/man-of-steel-2-cyborg-in-the-flash-dolph-lundgren-arrow-s5-superman-vs-metallo-miss-martian-supergirl-s2-mirror-master-the-flash-s3-lance-henriksen-obsidian-lot-s2-justice-league-dark-dc-donderd/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/25/top-magenta-en-the-rival-the-flash-s3-doug-liman-regisseur-dark-universe-dceu-film-wil-traval-human-target-arrow-s5-en-lynda-carter-supergirl-s2-setfotos-dc-donderdag-26/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/01/the-rogues-flash-film-deathstroke-in-justice-league-metallo-supergirl-s2-ishmael-gregor-arrow-s5-flashbacks-legacy-en-flashpoint-promo-fotos-dc-donderdag-27/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/08/black-lightning-tv-show-booster-gold-geen-dceu-film-oliver-queen-en-einstein-legends-of-tomorrow-s2-kevin-smith-the-flash-s3-supergirl-s2-lyta-zod-krypton-tv-show-dc-donderdag-28/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/15/deathstroke-gecast-harley-quinn-spinoff-billy-crudup-henry-allen-black-lightning-op-fox-twee-obsidians-in-lot-s2-flash-s3-killer-frost-episode-arrow-s5-setfotos-en-supergirl-s2-promofotos-dc/

SUPERGIRL S1

Supergirl Seizoen 1 Episode 1 t/m 3 Kara Zor-El And Reactron ROAD TO WORLD’S FINEST DC DINSDAG #14

Supergirl Seizoen 1 Episode 4 t/m 6 Livewire And Red Tornado ROAD TO WORLD’S FINEST DC DINSDAG #15

Supergirl Seizoen 1 Episode 7 t/m 9 Martian Manhunter And Aunt Astra ROAD TO WORLD’S FINEST DC DONDERDAG #17

Supergirl Seizoen 1 Episode 10 t/m 12 Toyman And White Martian ROAD TO WORLD’S FINEST DC DONDERDAG #18

Supergirl Seizoen 1 Episode 13 t/m 15 Black Mercy And Indigo ROAD TO WORLD’S FINEST DC DINSDAG #16

Supergirl Seizoen 1 Episode 16 en 17 Red Kryptonite And Project Cadmus ROAD TO WORLD’S FINEST DC DONDERDAG #20

Supergirl Seizoen 1 Episode 18 Flash Team Up And Silver Banshee Origins DC DINSDAG #17

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/31/supergirl-seizoen-1-episode-19-en-20-myriad-and-big-cliffhanger-dc-dinsdag-18/

ARROW S1 

https://hitaar.wordpress.com/2015/06/18/arrow-seizoen-1-episode-1-tm-3-review-batman-castaway-dc-donderdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/06/23/arrow-seizoen-1-episode-4-tm-6-review-new-beginnings-green-lantern-en-flash-easter-eggs-dc-dinsdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/06/25/arrow-seizoen-1-episode-7-tm-9-review-the-huntress-and-the-dark-archer-dc-donderdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/07/14/arrow-seizoen-1-episode-10-tm-12-count-vertigo-and-trust-issues-dc-dinsdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/19/arrow-seizoen-1-episode-13-tm-15-slade-wilson-and-birth-of-team-arrow-dc-donderdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/24/arrow-seizoen-1-episode-16-tm-18-identity-reveal-and-roy-harper-gets-saved-by-the-arrow-dc-dinsdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/26/arrow-seizoen-1-episode-19-tm-21-double-fallout-and-bludhaven-undertaking-dc-donderdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/03/arrow-seizoen-1-episode-22-en-23-malcolm-merlyn-and-the-glades-dc-donderdag-6/

ARROW S2

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/08/arrow-seizoen-2-episode-1-tm-4-dc-isabel-rochev-and-the-dollmaker-dc-dinsdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/10/arrow-seizoen-2-episode-5-tm-9-mirakuru-and-barry-allen-dc-donderdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/15/arrow-seizoen-2-episode-10-tm-13-amanda-waller-and-nyssa-al-ghul-dc-dinsdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/17/arrow-seizoen-2-episode-14-tm-17-suicide-squad-and-birds-of-prey-dc-donderdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/22/arrow-seizoen-2-episode-18-tm-23-deathstroke-and-a-r-g-u-s-dc-dinsdag-6/

ARROW S3 + THE FLASH S1

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/29/the-flash-seizoen-1-episode-1-tm-7-captain-cold-and-weather-wizard-dc-dinsdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/arrow-seizoen-3-episode-1-tm-7-ray-palmer-and-corto-maltese-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/31/the-flash-seizoen-1-en-arrow-seizoen-3-episode-8-en-9-the-brave-and-the-bold-ras-al-ghul-and-the-reverse-flash-dc-donderdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/05/the-flash-seizoen-1-episode-10-tm-18-firestorm-and-time-travel-dc-dinsdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/07/arrow-seizoen-3-episode-10-tm-18-black-canary-and-brick-dc-donderdag-10/

The Flash Seizoen 1 Episode 19 t/m 23 Gorilla Grodd And Going Back In Time DC DINSDAG #9

Arrow Seizoen 3 Episode 19 t/m 23 Deathbolt And Katana DC DONDERDAG #11

THE FLASH S2 + ARROW S4 + LEGENDS OF TOMORROW S1

The Flash Seizoen 2 Episode 1 t/m 7 Jefferson Jackson And Earth 2 DC DINSDAG #10

Arrow Seizoen 4 Episode 1 t/m 7 Green Arrow And Damien Darhk DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 en Arrow Seizoen 4 Episode 8 en 9 Vandal Savage And Wally West DC DONDERDAG #12

The Flash Seizoen 2 Episode 10 The Turtle And Slowing Down Time DC DINSDAG #11

Arrow Seizoen 4 Episode 10 Who Is In The Grave? And Return of Anarky DC DINSDAG #11

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 1 Let’s Go Get Weird In The 70’s DC DONDERDAG #13

The Flash Seizoen 2 Episode 11 The Reverse Flash Returns And Who is Zoom? DC DINSDAG #12

Arrow Seizoen 4 Episode 11 Shadowspire And Overwatch DC DONDERDAG #14

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 2 Hawkman’s Fate And Spark A Doobie DC DONDERDAG #14

The Flash Seizoen 2 Episode 12 Tar Pit And Going To Earth-2 DC DINSDAG #13

The Flash Seizoen 2 Episode 13 Killer Frost, Deathstorm And Welcome To The Multiverse DC DINSDAG #14

Arrow Seizoen 4 Episode 12 en 13 The Calculator And Nyssa VS Merlyn DC DONDERDAG #15

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 3 en 4 Zaman Druce And Soviet Firestorm DC DONDERDAG #15

The Flash Seizoen 2 Episode 14 Jay Garrick And Killer Frost Redemption DC DINSDAG #15

Arrow Seizoen 4 Episode 14 Demolition Team And Mayor Queen DC DONDERDAG #16

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 5 Gulag Prison Break DC DONDERDAG #16

The Flash Seizoen 2 Episode 15 King Shark And Zoom Is…… DC DONDERDAG #17

Arrow Seizoen 4 Episode 15 Taking Back William And Vixen Seizoen 1 DC DONDERDAG #18

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 6 Connor Hawke And Star City 2046 DC DONDERDAG #18

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 7 Time Pirates And Heatwave’s Fate DC DINSDAG #16

Legends of Tomorrow Seizoen 1 Episode 8 Racist Fifties And Hawk Monsters DC DONDERDAG #19

The Flash Seizoen 2 Episode 16 Trajectory Arrives And Velocity 9 DC DINSDAG #17

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/31/the-flash-seizoen-2-episode-17-tm-19-pied-piper-returns-zooms-backstory-and-griffin-grey-dc-dinsdag-18/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/14/the-flash-seizoen-2-episode-20-tm-23-rupture-the-runaway-dinosaur-black-siren-and-the-race-of-his-life-dc-dinsdag-20/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/02/arrow-seizoen-4-episode-16-tm-19-darhks-trial-cupid-and-bug-eyed-bandit-and-canary-cry-dc-donderdag-21/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/14/arrow-seizoen-4-episode-20-tm-23-rubicon-genesis-and-return-of-brother-eye-and-anarky-dc-dinsdag-20/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/02/legends-of-tomorrow-seizoen-1-episode-9-tm-12-chronos-revealed-per-degaton-jonah-hex-and-the-pilgrim-dc-donderdag-21/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/16/legends-of-tomorrow-seizoen-1-episode-13-tm-16-the-vanishing-point-2166-thanagar-and-surprise-reveal-dc-donderdag-22/

ROAD TO BATMAN V SUPERMAN

Superman (1978) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DINSDAG #14

Superman II (1980) en Richard Donner Cut (2006) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #15

Superman III (1983) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DINSDAG #15

Superman IV (1987) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #16

Superman Returns (2006) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #17

Batman (1989) & Batman Returns (1992) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #18

Batman Forever (1995) And Batman & Robin (1997) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DINSDAG #16

Batman Begins (2005) & The Dark Knight (2008) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #19

The Dark Knight Rises (2012) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #20

DC EXTENDED UNIVERSE

Man of Steel (2013) ROAD TO BATMAN V SUPERMAN DC DONDERDAG #20

MARVEL NOW PREVIEWS

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/18/marvel-now-2-0-divided-we-stand-gaat-van-start-in-oktober-met-o-a-great-lakes-en-us-avengers-mercs-for-money-solotitels-en-death-of-x-marvel-maandag-65/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/05/marvel-now-update-civil-war-ii-vertraagd-x-men-inhumans-resurrxion-event-en-monsters-unleashed-januari-2017-marvel-maandag-71/

MARVEL NETFLIX EN ABC

DAREDEVIL S1

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/20/daredevil-episode-1-tm-6-review-een-toffe-misdaad-serie-in-de-mcu-marvel-maandag-10/

https://hitaar.wordpress.com/2015/04/27/daredevil-e7-tm-e13-review-flashbacks-en-opbouw-van-seizoen-2-doctor-strange-in-iron-fist-marvel-maandag-11/

JESSICA JONES S1

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/21/jessica-jones-seizoen-1-episode-1-tm-4-the-big-green-dude-and-his-crew-marvel-maandag-39/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/jessica-jones-seizoen-1-episode-5-tm-8-jewel-and-kilgrave-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/jessica-jones-seizoen-1-episode-9-tm-11-nuke-and-dorothy-walker-marvel-maandag-41/

Jessica Jones Seizoen 1 Episode 12 – 13 Luke Cage And Claire Temple + Easter Eggs MARVEL MAANDAG #42

DAREDEVIL S2

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/20/daredevil-seizoen-2-episode-1-tm-3-youre-just-one-bad-day-away-from-being-me-marvel-maandag-62/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/11/daredevil-seizoen-2-episode-4-origin-of-the-punisher-and-elektra-appears-marvel-maandag-64/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/22/daredevil-seizoen-2-episode-5-en-6-elektra-daredevil-team-up-the-roxxon-corporation-and-jessica-jones-easter-egg-marvel-maandag-69/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/05/daredevil-seizoen-2-episode-7-en-8-people-vs-frank-castle-ninja-attack-and-surprise-returns-marvel-maandag-71/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/12/daredevil-seizoen-2-episode-9-en-10-punisher-in-prison-the-blacksmith-and-claire-temple-marvel-maandag-72/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/26/daredevil-seizoen-2-episode-11-tm-13-blacksmith-revealed-surprise-cameo-and-team-daredevil-vs-the-hand-marvel-maandag-74/

AOS S3E10-22

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/14/agents-of-shield-seizoen-3-episode-10-maveth-marvel-maandag-38/

Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 11 Bouncing Back MARVEL MAANDAG #51

Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 12 The Inside Man MARVEL MAANDAG #51

Agents of SHIELD Seizoen 1 Episode 13 Russian Coup And Sad Goodbye MARVEL MAANDAG #52

Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 14 Watchdogs And Lots of MCU Easter Eggs MARVEL MAANDAG #52

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/11/agents-of-shield-seizoen-3-episode-15-spacetime-marvel-maandag-53/

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/25/agents-of-shield-seizoen-3-episode-16-en-17-paradise-lost-and-the-team-marvel-maandag-55/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/16/agents-of-shield-seizoen-3-episode-18-en-19-the-singularity-and-failed-experiments-marvel-maandag-57/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/06/agents-of-shield-seizoen-3-episode-20-tm-22-emancipation-absolution-and-ascension-marvel-maandag-60/

AGENT CARTER S2

Agent Carter Seizoen 2 Episode 1 t/m 3 Whitney Frost And Future Jarvis Easter Eggs MARVEL MAANDAG #45

Agent Carter Seizoen 2 Episode 4 Peggy Carter & Whitney Frost Origins MARVEL MAANDAG #46

Agent Carter Seizoen 2 Episode 5 t/m 7 Dottie Returns And Hostile Council Takeover MARVEL MAANDAG #50

ROAD TO DEADPOOL

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/xmen-2000-road-to-deadpool-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/x2-xmen-united-2003-road-to-deadpool-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/xmen-the-last-stand-2006-road-to-deadpool-marvel-maandag-42/

X-Men Origins Wolverine (2009) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #43

X-Men First Class (2011) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #44

The Wolverine (2013) ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #45

X-Men Days of Future Past & Rogue Cut Extra Scenes ROAD TO DEADPOOL MARVEL MAANDAG #46

Deadpool Bioscoop-review ***** MARVEL MAANDAG #47

MARVEL NIEUWS

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/28/eerste-fotos-van-cumberbatch-als-doctor-strange-deadpool-christmas-trailer-en-banner-en-hulk-1-persoon-in-thor-ragnarok-animated-spiderman-film-in-december-2018-marvel-maandag-40/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/04/daredevil-seizoen-2-komt-waarschijnlijk-in-maart-kevin-feige-over-phase-3-films-deadpool-fotos-en-apocalypsex-forcecivil-war-concept-art-marvel-maandag-41/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/11/avengers-infinity-war-bevat-maar-liefst-62-karakters-marvels-most-wanted-komt-binnenkort-met-pilot-daredevil-seizoen-2-premiere-op-18-maart-foxs-gambit-begint-met-filmen-dit-jaar-en-legion-seri/

Jessica Jones S2 komt eraan! Ryan Coogler regisseur Black Panther, ABC-serie nummer 6 in ontwikkeling, Legion-serie in alternatieve Xmen-tijdlijn, Hellfire komt later MARVEL MAANDAG #43

Benedict Wong is Wong in Doctor Strange, Drie nieuwe Guardians voegen zich bij het team, Magneto vader van Quicksilver in Apocalypse MARVEL MAANDAG #44

Dominic Fortune gecast voor Marvel’s Most Wanted, Luke Cage-serie komt waarschijnlijk in november en Planet Hulk-storyline in Thor: Ragnarok en Avengers: Infinity War?! MARVEL MAANDAG #45

Epische Superbowl TV Spots, Dan Stevens speelt David Haller in Legion TV-serie, Nieuwe Daredevil S2-teaser, Deadpool-reviews 100% positief en Nieuwe Psylocke-foto MARVEL MAANDAG #46

Daredevil Seizoen 2 Trailer, Onzekerheid over Agent Carter S3, GOTGV2 begint met filmen, Ragnarok Geruchten en Deadpool 2 MARVEL MAANDAG #47

Martin Freeman Everett Ross in Civil War, Crossbones First Look, Doctor Strange Set-foto’s, Captain Marvel misschien in GOTGV2 en Slingshot en Absorbing Man in AOS S3B MARVEL MAANDAG #48

Daredevil Seizoen 2 Elektra Trailer, Finn Jones gecast als Iron Fist, Fox kondigt twee nieuwe Marvel-films aan MARVEL MAANDAG #49

Agent of SHIELD S3B Sneak Peeks, Sony werkt aan standalone Venom-spinoff?! Shang Chi in Marvel’s Iron Fist en Stallone-cameo in GOTGV2 MARVEL MAANDAG #50

Nieuwe X-Men Apocalypse Trailer, Civil War Trailer 2 met Spiderman, Luke Cage-serie komt op 30 september en Finn Jones bevestigd als Iron Fist MARVEL MAANDAG #51

Colleen Wing gecast, Mads Mikkelsen gespot in Doctor Strange-setfoto’s, Kingsman-sequel, New Mutants-geruchten en Marvel’s Most Wanted-casting MARVEL MAANDAG #52

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/11/spiderman-titels-gelekt-star-lord-en-thor-in-infinity-war-cloak-and-dagger-serie-pedro-pascal-voegt-zich-bij-kingsman-2-cast-en-boyd-holbrook-vijand-in-wolverine-3-marvel-maandag-52/

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/18/doctor-strange-teaser-trailer-civil-war-clips-kevin-feige-phase-3-update-spiderman-homecoming-tessa-thompson-in-thor-ragnarok-en-netflix-nieuws-marvel-maandag-54/

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/25/iron-fist-set-fotos-inhumans-film-uitgesteld-rdj-in-spiderman-homecoming-en-scarlet-witch-in-infinity-war-marvel-maandag-55/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/02/laatste-x-men-apocalypse-trailer-taylor-swift-dazzler-punisher-serie-officieel-nathan-fillion-wonder-man-in-gotgv2-wolverine-3-casting-en-toch-iron-man-4-marvel-maandag-56/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/16/agent-carter-en-most-wanted-gecancelled-rocket-raccoon-captain-marvel-infinity-war-lupita-nyongo-in-black-panther-whih-civil-war-en-new-mutants-lineup-marvel-maandag-57/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/17/captain-america-civil-war-bioscoop-review-marvel-maandag-57/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/23/jeff-goldblum-en-karl-urban-in-thor-ragnarok-michael-keaton-toch-in-spiderman-homecoming-en-carrie-anne-moss-in-marvels-iron-fist-marvel-maandag-58/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/30/luke-cage-diamondback-setfotos-miles-morales-animated-spiderman-film-2018-en-jeff-bridges-in-kingsman-the-golden-circle-marvel-maandag-59/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/06/brie-larson-eerste-keus-voor-captain-marvel-elizabeth-debicki-speelt-vijand-in-gotgv2-hugh-jackman-draagt-old-man-wolverine-baard-en-namor-rechten-terug-bij-marvel-studios-marvel-maandag-60/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/13/kenneth-choi-en-michael-barbieri-in-spiderman-homecoming-madame-gao-in-iron-fist-norman-reedus-ghost-rider-en-the-wolverine-3-setfotos-met-professor-x-en-x-23-marvel-maandag-61/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/20/donald-glover-martin-starr-en-logan-marshall-green-in-spiderman-homecoming-en-mcu-phase-4-geruchten-marvel-maandag-62/

https://hitaar.wordpress.com/2016/06/27/spiderman-homecoming-setfotos-kaecilius-en-night-nurse-in-doctor-strange-deadpool-2-begint-volgend-jaar-met-filmen-en-punisher-serie-komt-in-november-2017-marvel-maandag-63/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/11/all-new-ghost-rider-in-agents-of-shield-thor-ragnarok-start-met-filmen-spiderman-homecoming-kostuum-setfotos-daredevil-seizoen-1-toch-op-dvd-en-marvel-op-sdcc-marvel-maandag-64/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/18/gotgv2-promo-art-met-nebula-en-yondu-hellfire-serie-geschrapt-voor-mysterieus-mutant-project-door-marvel-en-fox-en-thor-ragnarok-setvideos-marvel-maandag-65/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/25/luke-cagelegioniron-fist-trailers-surtur-in-thor-ragnarok-brie-larson-captain-marvel-michael-b-jordan-killmonger-ego-the-living-planet-en-ghost-rider-casting-marvel-maandag-66/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/08/jason-omara-nieuwe-director-of-shield-misty-knight-in-iron-fist-daredevil-seizoen-3-jessica-jones-seizoen-2-2018-cotati-in-thor-ragnarok-marvel-maandag-67/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/15/luke-cage-main-trailer-white-tiger-netflix-pilot-michael-chernus-is-the-tinkerer-kyle-chandler-en-mackenzie-davis-in-deadpool-2-en-loki-en-the-warriors-three-in-thor-ragnarok-marvel-maandag-68/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/22/thor-bezoekt-de-sanctum-santorum-en-new-york-met-loki-in-thor-ragnarok-setfotos-zendaya-toch-mary-jane-watson-the-runaways-serie-op-hulu-en-luis-keert-terug-in-ant-man-and-the-wasp-marvel-maandag/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/29/gotgv2-speelt-zich-af-in-2014-luke-cage-speelt-zich-af-tijdens-daredevil-s2-hobo-odin-setfoto-en-thor-during-civil-war-mockumentary-marvel-maandag-70/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/05/new-mutants-line-up-squirrel-girl-new-warriors-abc-show-iron-fist-aunt-may-setfotos-happy-hogan-spiderman-homecoming-doctor-strange-gotgv2-thor-ragnarok-geruchten-marvel-maandag-71/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/12/the-shocker-spiderman-homecoming-setfotos-mr-sinister-the-wolverine-3-aos-s4-trailer-en-lorenzo-james-henrie-gabe-reyes-marvel-maandag-72/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/19/aos-s4-first-look-colleen-wing-iron-fist-setfotos-en-ben-barnes-villain-the-punisher-s1-marvel-maandag-73/

VUELTA A ESPANA 2016

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/21/team-sky-wint-de-ploegentijdrit-in-parque-nautico-kwiatkowski-neemt-rode-trui-over-van-kennaugh-en-meersman-wint-in-baiona-vuelta-a-espana-2016-1-2/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/22/geniez-wint-in-mirador-de-ezaro-fernandez-verovert-rood-op-kwiatkowski-kruijswijk-en-contador-verliezen-tijd-na-movistar-coup-miguel-angel-lopez-valt-en-barguil-geeft-op-vuelta-a-espana-3/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/23/lilian-calmejane-wint-in-san-andres-de-teixido-atapuma-neemt-rood-over-van-fernandez-vuelta-a-espana-2016-4/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/25/simon-yates-wint-in-luintra-meersman-wint-zijn-tweede-etappe-en-groen-terug-atapuma-behoudt-rood-en-kruijswijk-stapt-af-met-sleutelbeenbreuk-vuelta-a-espana-2016-5-6/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/26/van-genechten-wint-in-puebla-da-sanabria-atapuma-behoudt-rood-contador-valt-alweer-en-transfernieuws-stef-clement-naar-lottonl-jumbo-en-pim-ligthart-naar-roompot-vuelta-a-espana-2016-7/

https://hitaar.wordpress.com/2016/08/28/de-la-cruz-wint-op-alto-del-naranco-en-verovert-rood-op-quintana-contador-leeft-op-lagutin-wint-zware-bergrit-vuelta-a-espana-2016-8-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/01/keukeleire-wint-in-bilbao-quintana-is-terug-en-herovert-rood-met-etappewinst-froome-wint-voor-de-tweede-keer-in-carriere-op-pena-caberga-vuelta-a-espana-2016-10-12/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/02/valerio-conti-wint-in-urdax-dantxarinea-uit-een-kopgroep-met-20-minuten-voorsprong-quintana-behoudt-rode-trui-vuelta-a-espana-2016-13/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/04/brambilla-wint-in-sallent-de-gallego-quintana-en-contador-zetten-froome-op-twee-minuten-achterstand-gesink-wint-op-col-daubisque-vuelta-a-espana-2016-14-15/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/08/magnus-cort-nielsen-wint-in-gandia-mathias-frank-en-jempy-drucker-winnen-berg-en-sprintetappe-quintana-heeft-nog-steeds-de-rode-trui-vuelta-a-espana-2016-16-18/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/10/latour-wint-op-de-alto-de-aitana-quintana-verzekert-van-eindwinst-gesink-weer-in-de-kopgroep-en-froome-wint-de-tijdrit-in-calp-vuelta-a-espana-2016-19-20/

https://hitaar.wordpress.com/2016/09/11/magnus-cort-nielsen-wint-in-madrid-en-quintana-wint-de-ronde-vuelta-a-espana-2016-21/

TOUR DE FRANCE 2016

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/02/cavendish-wint-bij-utah-beach-en-contador-loopt-schouderwond-op-bij-valpartij-tour-de-france-2016-1/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/03/sagan-pakt-geel-groen-en-de-etappe-in-cherbourg-kelderman-en-mollema-doen-goede-zaken-en-contador-valt-opnieuw-tour-de-france-2016-2/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/04/cavendish-wint-in-angers-en-sagan-behoudt-gele-trui-tour-de-france-2016-3/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/05/kittel-wint-nipt-in-limoges-en-dylan-groenewegen-word-vierde-tour-de-france-2016-4/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/06/van-avermaet-wint-in-le-lorian-en-neemt-geel-over-de-gendt-heeft-de-bolletjestrui-en-contador-verliest-opnieuw-tijd-tour-de-france-2016-5/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/07/cavendish-wint-opnieuw-in-montauban-en-heeft-groene-trui-weer-groenewegen-word-zevende-tour-de-france-2016-6/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/08/cummings-wint-in-lac-de-payolle-van-avermaet-behoudt-geel-op-fenomenale-wijze-en-pinot-verliest-al-tijd-tour-de-france-2016-7/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/10/tom-dumoulin-wint-in-andorra-alcalis-contador-stapt-af-en-froome-blijft-leider-in-het-algemeen-klassement-na-spectulaire-afdaling-van-gisteren-tour-de-france-2016-8-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/13/sagan-wint-in-montpellier-na-geweldige-coup-met-froome-in-etappe-met-valpartijen-en-waaiers-matthews-wint-eindelijk-zijn-etappe-en-sagan-herovert-groen-tour-de-france-2016-10-11/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/15/dumoulin-wint-tweede-etappe-in-la-caverne-mollema-stijgt-naar-twee-froome-behoudt-en-verstevigt-geel-de-gendt-wint-heeft-bergtrui-stevig-in-handen-tour-de-france-2016-12-13/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/17/jarlinson-pantano-wint-in-culoz-en-van-garderen-verliest-tijd-cavendish-won-gisteren-opnieuw-in-rustige-sprintetappe-tour-de-france-2016-14-15/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/18/sagan-wint-zijn-derde-etappe-in-bern-en-alaphillippe-martin-koppeltijdrit-houdt-het-lang-vol-als-vlucht-van-de-dag-tour-de-france-2016-16/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/20/zakarin-wint-in-finhaut-emosson-mollema-behoudt-zijn-positie-quintana-kraakt-en-van-garderen-duikelt-uit-de-top-tien-tour-de-france-2016-17/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/21/froome-wint-de-klimtijdrit-in-megeve-en-mollema-handhaaft-positie-in-het-klassement-tour-de-france-2016-18/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/22/bardet-wint-in-saint-gervais-les-bains-en-stijgt-naar-twee-ten-koste-van-mollema-froome-behoudt-geel-ondanks-fikse-val-en-dumoulin-uit-de-tour-na-val-tour-de-france-2016-19/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/23/jon-izagirre-wint-in-morzine-aru-krijgt-hongerklop-kelderman-leeft-een-beetje-op-ondanks-val-in-afdaling-en-rodriguez-in-de-top-tien-na-slimme-aanval-tour-de-france-2016-20/

https://hitaar.wordpress.com/2016/07/24/greipel-wint-in-parijs-chris-froome-wint-zijn-derde-tour-de-france-tour-de-france-2016-21/

OP WEG NAAR DE TOUR DE FRANCE 2016

E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen OP WEG NAAR DE TOUR DE FRANCE 2016 #1

Parijs-Roubaix OP WEG NAAR DE TOUR DE FRANCE #2

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/24/amstel-gold-race-en-waalse-pijl-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-3/

https://hitaar.wordpress.com/2016/04/24/luik-bastenaken-luik-op-weg-naar-de-tour-de-france-4/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/01/ronde-van-romandie-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-5/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/07/giro-ditalia-etappe-1-dumoulin-pakt-de-roze-trui-in-apeldoorn-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-6/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/08/giro-ditalia-etappe-2-kittel-vernietigt-de-concurrentie-in-nijmegen-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-7/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/10/giro-ditalia-etappe-3-marcel-kittel-wint-opnieuw-in-arnhem-en-neemt-roze-over-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/10/giro-ditalia-etappe-4-diego-ulissi-wint-in-praia-a-mare-dumoulin-opnieuw-in-het-roze-en-kruijswijk-doet-goede-zaken-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/11/giro-ditalia-etappe-5-andre-greipel-wint-in-benevento-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-10/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/12/giro-ditalia-etappe-6-tim-wellens-wint-op-meesterlijke-wijze-in-rocarasso-dumoulin-behoudt-roze-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-11/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/13/giro-ditalia-etappe-7-andre-greipel-wint-opnieuw-in-foligno-neemt-de-rode-trui-over-van-kittel-en-tim-wellens-eerste-in-bergklassement-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-12/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/14/giro-ditalia-etappe-8-gianluca-brambilla-wint-in-arezzo-en-dumoulin-verliest-roze-trui-aan-de-etappewinnaar-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-13/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/15/giro-ditalia-etappe-9-roglic-wint-in-chianti-en-brambilla-behoudt-roze-trui-met-1-seconde-voorsprong-op-ploeggenoot-jungels-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-14/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/17/giro-ditalia-etappe-10-ciccone-wint-in-sestola-en-bob-jungels-is-de-nieuwe-man-in-het-roze-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-15/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/18/giro-ditalia-etappe-11-ulissi-wint-zijn-tweede-etappe-in-asolo-jungels-loopt-uit-en-dumoulin-stapt-af-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-16/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/19/giro-ditalia-etappe-12-greipel-wint-opnieuw-in-bibione-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-17/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/20/giro-ditalia-etappe-13-mikel-nieve-wint-in-cividale-del-friuli-en-amador-neemt-roze-trui-over-van-jungels-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-18/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/22/giro-ditalia-etappe-14-chaves-wint-in-corvara-kruijswijk-pakt-roze-op-indrukwekkende-wijze-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-19/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/22/giro-ditalia-etappe-15-foliforov-wint-in-alpe-di-siusi-en-kruijswijk-zet-nibali-op-3-minuten-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-20/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/24/giro-ditalia-etappe-16-valverde-wint-in-andalo-kruijswijk-loopt-uit-op-chaves-en-nibali-krijgt-twee-minuten-aan-zijn-broek-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-21/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/25/giro-ditalia-etappe-17-roger-kluge-verrast-het-peloton-in-cassano-dadda-kruijswijk-behoudt-roze-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-22/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/26/giro-ditalia-etappe-18-trentin-verrast-moser-en-wint-in-pinerolo-kruijswijk-behoudt-roze-opnieuw-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-23/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/27/giro-ditalia-etappe-19-nibali-wint-in-risoul-en-kruijswijk-verliest-roze-aan-chaves-en-heeft-nu-1-minuut-achterstand-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-24/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/28/giro-ditalia-etappe-20-taaramae-wint-in-santanna-di-vinadio-en-nibali-wint-de-giro-na-aanval-op-chaves-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-25/

https://hitaar.wordpress.com/2016/05/29/giro-ditalia-etappe-21-arndt-wint-in-turijn-na-declassering-van-nizzolo-nibali-winnaar-van-de-99ste-ronde-van-italie-op-weg-naar-de-tour-de-france-2016-26/

STAR WARS ZATERDAG

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/21/episode-iii-revenge-of-the-sith-2005-star-wars-zaterdag-3/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/28/episode-iv-a-new-hope-1977-star-wars-zaterdag-4/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/05/episode-v-the-empire-strikes-back-1980-star-wars-zaterdag-5/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/12/episode-vi-return-of-the-jedi-1983-star-wars-zaterdag-6/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/19/episode-vii-the-force-awakens-2015-bioscoop-review-spoilers-star-wars-zaterdag-7/

https://hitaar.wordpress.com/2015/12/26/caravan-of-courage-en-battle-for-endor-the-ewok-adventures-19841985-star-wars-zaterdag-8/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/02/clone-wars-animatieserie-2003-2005-star-wars-zaterdag-9/

https://hitaar.wordpress.com/2016/01/09/the-clone-wars-film-2008-star-wars-zaterdag-10/

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 1 t/m 4 Malevolence STAR WARS ZATERDAG #11

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 5 t/m 8 Nute Gunray And Jedi Jar Jar STAR WARS ZATERDAG #12

Episode VIII begint met filmen, Benicio Del Toro en Laura Dern voegen zich bij de cast STAR WARS ZATERDAG #13

The Clone Wars Seizoen 1 Episode 9 t/m 12 Kit Fisto And Dooku Captured STAR WARS ZATERDAG #13

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.